Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Éli könyve

2010.07.10. 13:00 | Sorter | 24 komment

Címkék: élménybeszámoló

Ezúttal nem egy mozifillmről, hanem egy dvd-n hamarosan megjelenő filmről ejtettünk néhány szót.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr442142741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éli könyve 2010.07.17. 11:00:31

Oscee barátom javaslatára megnéztem a The Book of Eli-t. Ez egyszerre áldás és átok. Komolyan, hihetetlenül örülök annak, hogy láttam. Nagyon élveztem. Megnézném újra és újra. De van egy hatalmas hibája: ez egy olyan film, amiről nem lehet beszélni! (A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rounpayne (törölt) 2010.07.10. 15:46:54

Az én érdeklődésemet se tudta felkelteni elsőre ez a film, de most , ezután az élménybeszámoló után lehet megnézem.
Amúgy amit ti akartatok mondani az nem utópisztikus, hanem disztópikus. Pont az ellenkezőjét jelenti.( Utópisztikus pl. a Star Trek)

DarthWhite 2010.07.10. 20:32:49

Én még moziban láttam és szerintem is nagyon jó film.
Kábé én is úgy ültem be moziba, hogy csak annyit tudtam róla, amennyi a cinemacity.hu-n fenn volt... Még a trailert sem láttam.

@rounpayne:
Hát szerintem ezt a filmet nehéz besorolni mivel nem tudjuk, hogy pontosan mikor játszódik :)

Happy Zoidberg 2010.07.10. 21:07:07

Szerintem ez egy szörnyű, szörnyű, szörnyű film. Iszonyatosan ostoba, egydimenziós karakterekkel, nulla storyval, amit mi sem bizonyít jobban, hogy legalább tíz "slow-mo" walk van a filmben, csak úgy időkitöltésül, amitől Denzel csak elsőre tűnt coolnak, és a Hughes testvérek úgy rendezték meg, mintha az első lenne a fajtájából, minden- egyes- lepukkant- helyszínt úgy mutattak be, mintha most láttunk volna ilyet először, szóval a jó hangulat sem pozitívum, hiszen a Fallout 3-ban is és mindenhol máshol is láttunk már poszt-apokaliptikus környezetet! De legalább véres, és akadt egy-két jobb akciójelenet, de ez nem volt elég, mert ez a film annyira iszonyatosan buta, és szalvétaszél-ötlet-szagú, hogy, ha nem lenne benne Denzel Washington, Gary Oldman és Mila Kunis, ezt a Film+ adta volna le egyik este! Vagy egy másik filmben, este egy tábortűznél, elmesélték volna úgy öt perc alatt. Nem értem, miért készült el ez a film, mert semmi újat, eredetit nem adott hozzá a zsánerhez. A The Road millió és millió és millió kört vert rá! Hopp, ez egy kicsit hosszúra sikeredett..

U.I: Régen láttam már ekkora idióta fő gonoszt! El sem hittem, hogy mit is látok! Először is autózik vagy 1000 kiló métert azért a könyvért, aztán amikor megszerzi, cseszik kinyitni, haza autózik, és aztán, összesen 2000 km-nyi út után otthon nyitja ki, hogy kiderüljön, hogy egy Vak-írásos Bibliával áll szemben! Bazzeg! Atyaúristen! Ezt az idiótát! A legelső dolgának kellett volna lenni, hogy ha kell foggal, körömmel, Denzel, Éli fejével, kinyitja a könyvet, de nem! Plusz nagyon valószínű, hogy egy nukleáris holocaust után, Mila Kunishoz hasonló szépségek születnek, akit a gáncstalan hős nem kefél meg természetesen, mert valószínűleg egy vak pap, ami rohadtul nem derül ki a filmből, hogy Éli végül is mi a halál akart lenni. Bah!

Sorter 2010.07.10. 21:20:31

@R. C. Chariot:
Ez is egy vélemény, amivel ugyan nem értek egyet, de elfogadom.
Szeretnélek arra kérni, hogy máskor ne írd le a film tartalmi fordulatait, hiszen lehet, hogy a blog látogatói közül sokan még nem látták, és így tőlük veszed el az élményt, még ha szerinted olyan gyötrelmes volt is. Ha mégis így teszel, légy szíves jelezd valahogy. Például írd ki a szöveg fölé, hogy "Spoiler!". Ezt általában észre szokták venni. :-)

Happy Zoidberg 2010.07.10. 21:35:34

Bocsi, srácok! A spoilert elfelejtettem kirakni, bár azért, mert azt feltételeztem, hogy csak olyan nézi meg a videót, aki már látta a filmet, de aki még nem, és beleolvas a kommentekbe, az meg számíthat arra, hogy lesznek spoilerek, de mégegyszer bocsánat! Én úgy szoktam, hogy előbb megnézem a filmet, amiről szó van, és csak utána olvasom el a kommenteket, de ez csak én vok. Előre is elnézést kérek, ha miattam valakinek elrontottam az élményét! Nem szokásom!

Bighouse 2010.07.10. 21:50:58

@R. C. Chariot:
Azért a film nem ennyire rossz, mint amilyennek te mondod. Az egyetlen hibája, hogy a vége felé unalmassá válik. Attól függetlenül a látvány jó, a karakterek is (többnyire), a sztori elfogadható.

Sorter/Blacksheep/Logan:
Küldtem egy email-t, benne egy javaslattal, a dolognak elég nagy hordereje van, olvassátok el kérlek!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2010.07.11. 11:03:53

Azért néztétek meg, mert kérdeztem tőletek a kérdezz-felelekben, hogy láttátok-e már?
Lehet, hogy tudat alatt ez is motivált titeket a film megnézésében xD

S.T.A.L.K.E.R 2010.07.11. 15:09:42

Csá, valaki tudna segiteni hol tuom megnézni a stalker filmet vagy letőlteni??? plz

egyszervolt01 2010.07.11. 17:55:52

Eredeti szinkronnal vagy magyarul néztétek? Én hálistennek eredetivel láttam a filmet , a trailert meg magyar szinkronnal és sztem ezerszer jobb az eredeti.

Sorter 2010.07.11. 18:04:02

@snipz:
Mi szinkronnal láttuk, az se volt rossz, de biztos nagyon hatásos lehetett eredeti hangon is.

Terror Dzsoni 2010.07.11. 19:38:20

Csak egy dolog bosszant a film körül - ami egyébként valóban nem rossz - a címe! Eli, ezt magyarul Éliásnak vagy Illésnek hívjuk. Vicces lenne, ha a templomban a pap a következőt mondaná: s akkor nézzük meg Éli próféta tetteit...

Beneg^ 2010.07.11. 19:44:26

Engem se fogott meg a trailer... Hogy őszinte legyek, a film se sokkal jobban. Tetszett a poszapokaliptikus környezeti megvalósítás, valamint a film utolsó jelenete. SPOILER (habár az előbb már leírta egy kommentelő)
Amikor kiderült, hogy vak akkor nagyon ledöbbentem, és ez nagyot dobott nálam a filmen! Ha már azt mondjátok hogy az akciójelenetek olyan jók, akkor viszonyítási alapokat nézzetek. Már annyi filmet láttam, annyi akciójelenetet, viszont amik ebbe a filmben voltak, azok egyáltalán nem maradnak emlékezetesek számomra. Ettől függetlenül, nem mondom, hogy botrányosan rosszul lettek megvágva, telljesen követhető volt, de már mint mondtátok, ebbe a filmbe nem az akciójeleneteken van a hangsúly.Házimozin néztem a filmet, abban viszont igazatok van hogy a hangzás oda/basz. Tetszett az ötlet hogy az embereknek remeg a kezük az emberhústól, valamint a ház ostromlós akciójelenetnél a zenei aláfestés. Szóval ez egy egyszer jó szájízzel megnézhető film.
Üdvözlettel: Beneg^

zecske 2010.07.12. 01:46:57

egynek elmegy .a terminátor 4 volt rola is szo azért emlitem egy idiota baromság háboru vér nélkül szar szinészi alakitások pfh áááá.köze nincs a terminátor filmekhez nagy csalodás.nem csak nekem!!!!

Alkoholmentes pénztár 2010.07.12. 13:12:05

.:~*SPOILER*~:.

Amúgy arról van szó a történetben hogy volt egy háború(szerintem a 3. világháború[de ha ez van akk mérges vagyok mert equilibrium koppintás]) és a maradék emberek harcát a fennmaradásért mutatja be. Az atomtámadás hát... az előző kommentelő által írt példát(Szép lány születik) hoznám fel ellene....
Ami meg a film tanúságát illeti, hogy vallás nélkül nem lehet társadalmat létrehozni kissé nevetséges. Szerintem az se állja meg teljesen a helyét, hogy a főhős vak volt, ez a vándorlása alatt kiderül, hogy hogyan tud ennyi utat megtenni vakon. Bár ebbe is bele lehet kötni ez az én véleményem. Mindent összevetve tetszett a film, nem az a maradandó élmény mint az Equilibrium de másfél órára kellemes kikapcsolódást nyújt :D

mario06 2010.07.12. 17:36:29

Honnan veszitek hogy vak volt ?!
Azért mert egy vak írásos könyvet olvas ?
Gondolom azért olvasta azt mert az volt az egyetlen.

Alkoholmentes pénztár 2010.07.12. 18:07:16

Spoiler :P
Benne van a filmben... a végén mutatják h vak

egyszervolt01 2010.07.12. 23:11:12

spoiler

1.vakírásos biblia
2.hunyorgás nélkül néz a napba film elején
3.sokszor láthatóan a hallására hagyatkozik,illetve tapogatózik
4.film végén mutatják a szemét
5.többi érzékszerve sokkal kifinomultabb

némileg ellentmond pár rész (pl madár lelövése,akciok stb.) de aki látta a daredevil c. filmet annak szerintem elfogadható, másik pedig h a hite/isten vezette ileltve segítette az egész útján

több van azért ebben a filmben mint sivár pusztaságon való kóborlás, bár ízlásek és pofonok, nekem nagyon bejött

Alkoholmentes pénztár 2010.07.12. 23:30:19

Én ezen a bibliás részen akadtam kicsit ki, hogy csak egy könyvér megy az egész felhajtás -.- De az akciók jók és végülis jól szórakozrtam rajta de újra nem nézném meg:D

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.07.13. 20:23:06

Már megint ez. Tény és való, hogy az a legésszerűbb, hogy vak. De kegyetlen sok logikai buktatót és marhaságot hagy maga után a film. Nem egyszer mutatják a szemét, a csaj szemébe néz (ami vak embernél nem kis szó) az akciójelenetekhez is kell a látás. Nem húzzatok már fel, hogy Daredevilhez hasonlítjuk Eli-t. Isten és a Biblia szupererőt adott neki. Pont a fordulat miatt komolyan vehetetlen a film, pedig volt benne potencia.

Rebellion 2010.07.22. 16:28:07

Szerintem nagyon jó film de megértem mér nem tetszett néhányótoknak. Nekem a story is bejött de az uccsó jelenet nagyon odabaszott. Nekem még az is homályos hogy a csaj mér megy vissza a városba?
De maga a film nagyon jó!

maocetung 2010.07.22. 17:19:53

helo !Én nem erről a filmről hanem az Eredetről szeretném elmondani hogy: nagyon jo film és csak ajánlom mindenkinek:D

anasatumare 2010.08.03. 12:10:04

sem az eredet nem jó sem ez a film unalmas majdnem elaludtam mellette nem is néztem végig de belenéztem és az első fél órát végig is néztem de na bizti van akinek tetszik

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2010.08.19. 23:01:30

Ennek a filmnek mondanivalója van, amit nem fogtok tudni megérteni úgy, hogy nem vagytok rá fogékonyak. Ez nem a film hibája és nem is a tiétek.

SPOILER
Solara a végén azért ment vissza, mert amikor Éli elmegy a városból és a lány utoléri őt, akkor mondja Élinek, hogy azért szeretne vele menni, mert utálja a várost. Erre Éli azt válaszolta, hogy tegye jobbá. Gondolom ezért ment vissza.
SPOILER VÉGE

Egyébként szerintem Denzel minimum Oscart fog kapni ezért, a zenékért is kapni fog a film. Mást annyira nem tudnék kiemelni. A dvd-s kiadás nagyon szép. A film nagyon jó. Még akkor is, ha itt többeknek nem tetszik. Próbáljátok meg úgy nézni, hogy a mögöttes tartalomra koncentráltok. A fordulat lényege is ez, ahogy már előttem valaki leírta. Az Istenben való hit, a remény vezette őt. És ha odafigyeltetek, ezt már a filmből is tudjátok. A film arra világít rá, hogy mindig meg van a jutalma a kitartásnak, és mindennek következménye van, amit csinálsz. Azt, hogy ki vagy mi irányítja a dolgok, mindenki döntse el magában. Ez már inkább vallás vagy filozófia. A lényeg: légy jobb másokhoz, mint saját magadhoz.

Az út... A filmet nem láttam, a könyvet olvastam(10/10 szerintem). Remélem hasonló kaliberű az is - mármint a film a könyvhöz -, ha már poszt-apokaliptikus film.

dexexe 2010.09.24. 01:29:08

SPOILER:

ÉLI még a háború elött vak volt,hangokat hallott amik elvezették a könyvhöz és ilyenkor sztem ujra elkezdett látni...a harcok közben azért gyors mert a vak embernek jobb a reflexe és a hallása...a film végén meg mikor felolvassa bibliát újra megvakul mert elérte célját...és lehet hogy pap volt,azért sem fekszik le a csajjal és azért őt érinti meg isten...
süti beállítások módosítása