Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Oscar-pályázók néhány szóban

2010.11.05. 12:17 | Sorter | 3 komment

Címkék: oscar pályázók

Tudjuk, nem mai történet az Oscar, de sajnos - részben rajtunk kívülálló okok miatt, részben a saját lustaságunkból - csak most tudtuk publikálni a pályázók videóihoz fűzött lábjegyzeteinket.

A videókat itt megtekinthetitek!

Elnézést a rendkívül nagy csúszásért!

 

 

 

George Geef: Goofy, a film

Kezdetben furcsa volt az elvékonyított hang, amivel előadtad a kommentárt, nem igazán tudtam hova tenni. Gondolkodtam, hogy ha alapból ilyen a hangod, akkor nem kellene belevágnod a videókészítésbe, ha meg direkt, akkor nem értem az okát. Aztán a végén egy akkora poént hoztál ki belőle, hogy leesett az állam. Gratula!

Sajnos sokan írták, hogy nem nézték végig a hangod miatt a videót, és én is azt mondom, hogy ez egyszer nagyon jó volt, de többször már nem valószínű, hogy működne. Mondjuk, gondolom, te is egyszeri poénnak szántad.

Maga a videó jó volt, élvezhető, informatív, a filmválasztás is jó, és tényleg arra tértél ki, ami fontos.

 

Uccse: The Wanderers

Érdekes filmválasztás, az elején nem értettem, hogy a rengeteg különféle film közül miért pont egy ilyen semmilyenről beszéltél. Tetszett, hogy a végén te magad is kitértél erre, majd meg is kaptuk a választ, és mindezt jól elő is adtad.

A bemutató korrekt, egyetlen hátránya éppen az előnyéből fakad: mivel a filmből igazán csak a dalbetéteket és a zenéket lehet kiemelni, a többi része a videónak nem volt túlzottan érdekes.

 

DjGaben: Crank

Alighanem a verseny fénypontja volt ez a kakukktojás-bemutató, ami stílusában nagyon eltért a többitől, de annyira jól volt kitalálva és elkészítve, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

Sajnos a versenyben esélye sem volt, hiszen filmbemutatóként ez sajnos nem értékelhető, viszont önmagában az egyik legjobb videó.

Gabennek üzenem: Szerintem őrült vagy! De az őrültekből lesznek a zsenik!

 

freddyD: A hősök pokla

Gondban voltunk ezzel a videóval. Bighouse imádta, nekünk is nagyon tetszett, és igazi megtiszteltetésként éreztük, hogy a nagymester freddyD küldött nekünk bemutatót. Nem is akármilyet.

A bemutató talán a leginformatívabb, legösszeszedettebb és legjobban felépített volt mind közül. Ez nem is meglepő.

Az egyetlen hiba, ami elmondható, hogy hiába a jó stílus, a (már megszokott) választékos kommentár és a lelkesedés, ha az előadás módja ennyire monoton, száraz és papírszagú. Sajnos egy idő után, hiába érdekelt a film, amiről szó volt, erős ásítozás lett rajtam úrrá, amit őszintén sajnáltam is. Ettől függetlenül az ötödik helyezés abszolút megérdemelt.

 

metzi8: TenaciousD

Nem mondom, hogy nem lettem kíváncsi a filmre a videó után, viszont ebből a filmből szerintem többet is ki lehetett volna hozni. A zenei bevágásokból sok volt, ennyi nem kellett volna, és a kommentár is elég lapos és széteső volt. Elsőre nem rossz, de ha még próbálkozol hasonlóval, akkor kicsit jobban szedd össze a dolgokat.

 

xx18Rolandxx: Fedőneve: Pipő

Ajjajj! Az a fránya hang! Sajnos ennél a videónál lett a legrosszabb a hanghiba, ami által gyakorlatilag érthetetlen volt a videó java része. Sajnáltam, pedig az alapján, amikor nagy ritkán hallottam a kommentárt, nem lett volna ez rossz videó, a filmválasztás is jó, de legközelebb mindenképp állítsd be a hangot, mert ez így sajnos élvezhetetlen volt.

 

Frog: A dühöngő Grizzly

Igazi oldskúl bemutató egy igazi rossz filmről! Frog két perc után két évvel ezelőtti önmagamra emlékeztetett, amikor még gyerekcipőben járt az egész Baaad Movies-dolog, és ez nagyon jó érzés volt. A videó kommentárja nem tökéletes, kicsit akadozó és néhol következetlen, de elsőre ez még megbocsátható, viszont olyan zseniális hangulat és fíling áradt a videóból, ami azonnal magával ragadt mindhármunkat. Csak így tovább, Frog!


Bebybá: Részeges karatemester 2

Teljesen korrekt bemutató, ügyesen kitértél a film poénjaira és jó humorára, anélkül, hogy a legjobbakat elárultad volna (ugyanez igaz a film tartalmi fordulataira is), a beszédstílus választékos és folyamatos volt, bár még kicsit kiforratlan. Valószínűleg, aki még nem látta a filmet már ha van olyan egyáltalán), annak felkeltetted az érdeklődését, aki pedig már látta, az a videód után garantáltan meg akarja majd nézni újra (tapasztalat).

Az intro pedig nagyon jópofa volt.

 

Gabe1990: Eragon

Látszik, hogy nagyon képben vagy a témában, és tetszett, hogy sokat hasonlítottad a filmet a regényhez. A baj itt is a hosszúsággal volt, szerintem öt-hat perccel lehetett volna rövidebb, és akkor a kommentár sem lesz ilyen akadozó. Valamint visszatérő hiba végig, hogy a beszéded hibás, nem úgy fejezed be a mondatokat, ahogy elkezded, rosszul ragozol stb. Gondolom, inkább improvizáltál, és amiatt maradt benne ennyi hiba, amivel semmi gond, de szerintem neked jobban állna, ha előre begyakorolnád a szöveget.

 

Rounpayne: Vanília égbolt

Rövid, tömör, és nagyon hatásos! Miután megnéztem a videódat, legyűrhetetlen kényszert éreztem, hogy nekem most itt azonnal látnom kell ezt a filmet. És hát egy dicsérő videó-kritikának gyakorlatilag ez is lenne a célja! Választékosan és folyamatosan beszéltél, jó volt a hang, lényegretörő voltál és a videó lendülete magával ragadó volt. Bravó!


GoodGame16: Csontdaráló

Pozitívum, hogy nagyon szereted a filmet, és ez érződött a videón is. Részletgazdag volt a videó, kicsit talán túlzottan is, éppen ezért volt remek húzás, hogy nem mutattad be a mérkőzést a film végén. Féltem, hogy lelövöd a poént, de örültem, hogy végül te is inkább az érdeklődés felkeltését választottad.

Negatívum viszont a lassú és döcögős kommentár, ami húsz percen keresztül nagyon monoton.

 

Ffixer: Rajongók háborúja

Okos filmválasztás, hiszen ez tipikusan egy amolyan „filmőrültekről filmőrülteknek” típusú film, viszont a bemutató teljessége… hááát…

Természetesen nincs szabály arra, hogy mennyit lehet bemutatni egy filmből. Az, hogy gyakorlatilag az egész filmet úgy ahogy van spoilerekkel megpakolva, rövidítve lekommentáltad, nem feltétlenül baj, ez is egyfajta stílus. Viszont ehhez a filmhez nem passzolt, éppen a rengeteg elrejtett poén, cameo és utalás miatt, amiknek a 90%-át ellőtted, pedig pont az lenne a lényegük, hogy a néző maga veszi észre őket. Ezt a stílust inkább rossz filmekhez, vagy olyan alkotásokhoz ajánlom, amiket mindenki ismer, így nem igazán tudsz rontani az élvezhetőségét.

Ettől eltekintve a videó abszolút profi, az előadásmód lelkes és gördülékeny, a vágás precíz, a hangminőség kiváló, és a 20 perces hossz ellenére nem sűrűn fordul unalomba a bemutató. Szóval egyáltalán nem rossz ez, csak maradhatott volna néhány dolog a jótékony homályban.

 

Wangood12: Bus Gamer

Tipikus Wangood-bemutató, értsd: jó filmválasztás, informatív bemutatás és néhány ütős poén. Noha a történet bemutatása alatt nem tértél ki arra a logikai bakira, ami szerintem ordít a sztoriból (Nehogymár 3 multicég ilyen módszerrel döntse el, ki maradjon hatalmon!), a Wangood-féle recept ezúttal is működött.

 

Wenti5000: Dragonball: Evolúció

Könnyen pórul járhattál volna, hiszen (valljuk be) Nexus videója után a tiéd eléggé elhalványult volna, de szerencsére a tiédet láttuk először.

Mit is lehetne mondani? A videó jó volt, bár lényegesen lehetett volna rövidebb, főleg az utolsó 6-7 percet lehetett volna elhagyni. A hanggal is voltak problémák, nem sűrűn, de megesett, hogy nem lehetett hallani a mondandódat. Ellenben jól kamatoztattad a szakértelmedet a témában, látszik, hogy a nagyon vágod a Dragon Ball-t, és azok számára is jól el tudtad magyarázni, akik annyira nem (például mi).

Külön dicséretet érdemel az a trükk, mikor „egyszerre” mutattad meg a film és az anime fináléját.

 

RobertBloch: Meet the Feebles

A negyedik hely abszolút nem meglepő, a Meet the Feebles a legjobb filmválasztás volt az egész mezőnyben. Már maga a film önmagában is eladná magát, de mindehhez párosul egy rendkívül összeszedett, precíz és nagyon élvezetes kommentár.

Bár a videó első öt percében magába a filmbe nem mutattál bele, ez mégsem volt gond, ugyanis a háttér-információk hasznosak és érdekesek voltak, és jól megadták a videó későbbi hangulatát. Negatívumként egyedül a túl sok spoiler róható fel.

 

Keridenes: Indiana Jones és a Kristálykoponya Királysága

Abszolút korrekt bemutató, nem túlbonyolított, fogtál egy filmet, és elmondtad róla a véleményedet. És ez így teljesen oké, csak így sajnos úgymond eltűnt a tömegben. A hibák a hanggal voltak néhol, illetve a kommentár kicsit lelkesebb is lehetett volna. Egyszóval nem a legemlékezetesebb, de informatív és jó hangulatú videó.

 

Power: Égető bizonyíték

Lendületes stílus, folyamatos, összeszedett beszéd, részletgazdag kommentár… csak sajnos mindehhez egy előzetes nem elég. Hiába a remek aláfestés, amikor a dolog vágás-részével nem foglalkoztál. Nem rossz, de ebben a versenyben ez kevés volt.

 

Nexus: Dragonball: Evolúció

Erről a videóról szerintem az a legbeszédesebb tény, hogy első helyezettnek szavaztuk meg. Nexus kétszer készítette el a videót, mire végleges formában elküldte, és a rengeteg munka és energia látszik is a végeredményen, ami egy maximálisat nyújtó, hibátlan, egyszerre informatív, vicces (a Trópusi Vihar bevágása telitalálat!), és szórakoztató bemutató, tele hatalmas ötletekkel. Ilyet akarunk még többet!

 

Badfear: V, mint vérbosszú

Nagyon nagy volt a verseny freddyD és közted, de a hanghiba miatt te végül is a hatodik helyre „csúsztál”. Ettől függetlenül a videód az egyik legütősebb volt mind közül. Már maga az intro is lélegzetelállító volt, és ami utána jött, arra sem lehet panasz. A film iránti rajongásod nagyon érződött, és egy pillanatra sem ment át öncélú ajnározásba. Az egész mezőnyben te voltál az egyetlen, aki kihasználta azt a nagyon is kézenfekvő és zseniális megoldást, hogy a film zenéjét vágtad be az egész videó alá. Ettől igazán epic jellege lett a videónak, és ehhez a kommentár szövege is nagyon passzolt. Legközelebb jobban figyelj a hanghibák kiküszöbölésére, és akkor garantáltan dobogós leszel.

 

Dewsy és BTK: Tideland

Furcsa stílusú filmhez furcsa stílusú videó passzol, és ezt ti sem gondolhattátok másképp, hiszen a bemutatótok nagyon különös hangulatot teremt, olyannyira, hogy nehéz eldönteni, hogy melyik momentum került be direkt, és melyik csúszott be véletlenül. A poénok java része nagyon jó („Hívásaikat várjuk a 065555555-re!), de azért volt egy-két erőltetett, és a kommentár, bár folyamatos volt, de nagyon csapongott. Az sem egyértelmű, hogy most akkor ti ezt a filmet szeretitek vagy nem. A közös kommentálás ötlete mindig jó, hiszen sok poén adott ez által, de itt ezt nem sikerült teljesen kiaknázni. Ellenben hatalmas pozitívum, hogy a kommentár szenzációsan igazodott a film hangulatához, hiszen ahogy Tideland egyre groteszkebb fordulatokat vett, úgy lett a kommentárotok is egyre elborultabb.  

Összességében egy különös, de minden hibája ellenére szerethető és szórakoztató videót kotyvasztottatok össze.

 

CigarettaBurns: YOR:

A filmválasztás csillagos ötös, ez tipikusan az a fajta film, amitől az ember a pad alá röhögi magát. Jók voltak a poénok, bár kicsit jobban is ki lehetett volna használni, hogy többen vagytok.

A stílus is jó volt, a videó nem fulladt unalomba, ellenben talán egy kicsit hosszú volt. Egy-két dolgot ki lehetett volna hagyni.

Mindent összevetve remek bemutató, sajnálatos, hogy nem sikerült időben benevezni, mert biztosan kiemelkedett volna a mezőnyből.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr302425598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.06. 15:25:48

Köszönöm az értékelésetek, és azt is hogy nektek köszönhetően létre hozhattuk a blogunk Nexussal!

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.11.06. 23:26:26

Köszönöm a dicséretet, igyekszem még hasonlóakat alkotni.

Gabe 1990 2010.11.10. 13:04:28

Köszönöm az értékelést, télleg össze-vissza beszéltem, hisz...ááá nem írok kifogást, a videó olyan amilyen...majd legközelebb is fogok videót készíteni,és már most tudom, hogy mi lesz:D
süti beállítások módosítása