Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Kérdezz - Felelek (28-30)

2012.06.01. 18:37 | BlackSheep89 | 17 komment

Címkék: kérdezz felelek

A hangfájlt most nem sikerült feltölteni, valamiért a data nem adta vissza a linket, miután végzett.

Kérdezz - Felelek (28)

Kérdezők:
dexexe
Becsületsüllyesztő (03:50)

Kérdezz - Felelek (29)

Kérdezők:
Wrathe CN (02:34)
maffiozo (05:48)
filmkiller (09:15)
Fake.beL1eVe (10:28)

Kérdezz - Felelek (30)

Kérdezők:
Lamerdog
T86 (00:19)

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr294559918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2012.06.01. 20:26:17

Jaj igen meg ne nézzétek a blogomat.Nagyon tré.Csak azért van még kint mert még nem csináltam új blogot.Egy hülye haverommal csináltuk de nem lett jó.Köszönöm a válaszokat!

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2012.06.01. 20:53:10

lehet csak nekem bugos de nem kétszer tettétek ki a 29-est?

thermo-nukleáris csatacickany 2012.06.01. 22:28:16

Szevasztok! A facebook fan oldalatok a mai napon elérte a 400 tagot. Nem semmi teljesítmény gratulálok!!!

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.06.01. 22:44:20

@Wrathe CN: Hehe, már felnéztem a honlapodra, úgyhogy késő :P Egyébként szerintem egyáltalán nem gáz, inkább csak poén!

Ja és köszi, javítottam a hibát!

@thermo-nukleáris csatacickany: Köszi a hírt, ez tényleg nagyon jó! :)

Wrathe CN · http://www.youtube.com/channel/UCyeYGrliSe3C7ab78ylvhIQ 2012.06.01. 23:58:52

Az Arx Fatalist ajánlom figyelmetekbe.A szememben a legjobb játék ami létezik.De nem túl ismert.Eddig az jött le hogy szeretitek a szerepjátékokat ez pedig az.

lagzilajcsiforever 2012.06.02. 08:45:08

A legjobb filmzenéknél én meg említettem volna a DRIVE-ot és a szemtől szemben-t.

FaKe.beL1eVe 2012.06.02. 11:35:02

Köszönöm a válaszotokat srácok és remélem nem volt nagy gond, hogy utólag még 1-1 kérdést feltettem. :)
(Mondjuk az egyik ilyen utólagosan feltett kérdésnél lehet, hogy vissza kellett néznetek, mert úgy tettem fel.)
Legközelebbi kérdezz-feleleknél (ha lesz), akkor majd jobban odafigyelek rá. :)

maffiozo 2012.06.02. 12:36:56

Elfelejtettem feltenni még egy kérdést (vagy kettőt):ismeritek a Serious Sam játékokat, és szerintetek milyen filmet lehetne belőlük készíteni?

más vélemény 2012.06.02. 14:28:00

Szerintem túl sok filmet húztok le a mélybe, és sok esetben nem is azért, mert tényleg rossz lenne, egyszerűen csak azért, mert valamelyikőtöknek éppen nem tetszett benne valami, minek után olyasmiket is számon kértek rajta, mely tulajdonságokat a nektek tetsző filmeken nem.
Persze lehet ezt így is, ettől lesz magánvélemény a magánvélemény, de pl amikor műfaj jellegzetességeket kritizáltok, az már necces. Ugyanis műfajok azért jönnek létre, mert adott filmek tulajdonságai nagyobb embercsoportnak tetszenek. Ilyen tulajdonságok kritizálása teljesen felesleges, mert ezek magát a műfajt határozzák meg, nem az adott filmet. Ha nektek az az adott műfaj nem tetszik, akkor minden tagja "bad moovie" lesz, de ezt adott film kritikájába belevinni nem biztos hogy szerencsés, mert akkor az már nem kritika, vagy legalábbis nem a filmmé, hanem a műfajé amibe tartozik.

Ettől függetlenül vannak az oldalon hó kritikák is, van amelyik megjelelően összeszedett, és jól megfogalmazott. De egy csomó olyan is van, amitől teljesen mást vártok el, mint amire a készítői szánták. Ott van pl az alien vs ninja. Szerintem az egy jó film. Nyilván nem lesz neki mély drámákat megszégyenítő története, de nem is kell hogy legyen.
Vagy amiért igazán regisztráltam, az versus. Az is egy kifejezetten jó film. A kritikát azonban azzal kezditek, hogy a történetet sem értitek, ami pedig - bár nem túl bonyolult - megfelelő alapot ad a filmnek ahhoz, hogy a yakuza -k, és sorra végezzenek egymással. Kitamura összes filmje ilyen, vagy majdnem az összes. Ezért is kedvelik, ezt várják el tőle a nézők. Egyszerű történet némi természetfeletti felhanggal, plusz remek akciójelenetek, amikre szerintem nem lehetett azt mondani a versus -ban sem hogy ne lett volna jó.

De ti már abba is belekötöttetek, hogy hogy szálnak ki a kocsiból a bandatagok. Nem mit nem lehetett ezen érteni. Ezek a "ki más ha nem én" tipusú, szándékosan végletekig keményített figurák voltak. Ez a film egy percig sem akarta komolyan venni magát, de ti ezt valamiért nem értékeltétek megfelelően. Persze az nem lenne baj ha egyszerűen csak nem tetszik a film, de a kritika számos ponton inkább csak kötözködés volt. Pl hogy most épp miért jobbra mennek, és miért nem balra!!??
Ha mondjuk megnéznétek az utolsó godzilla filmet, a final wars -t, amit szintén kitamura rendezett - ez az egyetlen godzilla filmje - az kb dettó a versus, csak nem yakuza bandával, hanem kaiju -kkal. Szerintem amúgy az is kifejezetten jó film volt, de persze nálatok szinte biztos hogy le lenne húzva a mélybe, ha egyszer eleve nem tetszik a dolgokhoz való hozzáállása a rendezőnek. Pedig számtalan humor forrás is van benne, pl a kedvencem amikor a japán szörnyeteg egy farokcsapással kinyírja az amerikai másolatát. Ez a film egyetlen olyan jelenete ahol angol zene szól, és az amcsi másolat szörny az egyetlen számítógéppel animált lény a filmben, ami szintén a poén része.

Na szóval... túl sokat írtam, pedig csak kb 3 sort akartam eredetileg. :)

Végszónak talán annyit, hogy több pozitív kritika is jó lenne. Tudom én hogy a magyar mentalitás az hogy mindent a negatív oldalról kell közelíteni, de ezt azért nem lenne kötelező mindig gyakorolni. Lassan jobb lesz ha én is nekiállok valami hasonló oldalnak, ahol majd a jól sikerült filmek lesznek, az összes kedvencemmel, ami nálatok tuti hogy csak a rossz kategóriába lenne sorolható.

FaKe.beL1eVe 2012.06.02. 15:21:01

OFF:
Amúgy tegnap néztem meg a The Raid - Redemption-t.
Egy másfél órás adrenalinnal túltelítődött brutális akcióorgia. Fantasztikusan jó volt!

Becsületsüllyesztő 2012.06.03. 11:55:03

Köszönöm szépen a válaszotokat! ;)
Egyébként ha valami még megdobja a Silent Hill filmet, akkor azok a zenék, amik benne vannak a játékokban is. Frenetikusan jól vannak megkomponálva!

Nabopolasszar 2012.06.03. 16:49:04

Hát azért filzenéknél kihagyni John Williams-t...

Fromthedeep 2012.06.03. 17:58:35

@más vélemény: Igazából én nem értelek. Azt mondod, az rendben van ha valakinek nem tetszik egy film és lehordja, de az már nincs, ha egy egész műfajt hord le. Elárulnád, hogy azzal mi a fene a baj?

norbert93 2012.06.04. 16:30:40

Hello!
Nos az a bizonyos 100 kérdéses illető én vagyok szerintem :)
Van egy másik jó hírem: T86-al ismerjük egymást, szóval mi tényleg beleadtunk mindent.
T86 is üdvözöl benneteket!

más vélemény 2012.06.04. 18:13:25

@Fromthedeep: Mit nem értesz ezen? Arról van szó, hogy ha egy műfaj nem tetszik, akkor teljesen felesleges 100 tagjáról kritikát készíteni, és mindegyikről elmondani hogy szerinted mekkora vacak, hiszen az adott műfaj nem a zsánered, ezért értelemszerűen annak egyetlen tagja sem fog tetszeni neked.
Ennek akkor van értelme, ha te szereted az adott műfajt, és azon belül kritizálsz egy olyan filmet, ami véleményed szerint nem éri el a megfelelő szintet.
Én pl minek írnám le 100 opera előadásról hogy mennyire nem tetszett, ha egyetlen opera előadás sem tetszik, mert én nem szeretem az operát, és kész?

Ettől eltekintve vannak érdekes kritikák is az oldalon, csak azokat kellene elhagyni, ami puszta kötekedés, és csak azért került fel, hogy megint le lehessen húzni egy újabb filmet, csak mert ez itt a baaaaaad mooovies oldal. Érted már?

FaKe.beL1eVe 2012.06.04. 21:11:05

Ha már szóba került a Resident 6, itt az első demo gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=M5mBdScCZnM#!

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.06.05. 08:14:33

@más vélemény: Hy! A 3 sorhoz képest ez nem is rossz... :)
Hasonlót írt már más is nemrég az oldalon, és már akkor is leírtam ugyanezt, hogy ha minden egyes filmnél csak és kizárólag a komoly hiányosságokat, a komoly negatívumokat emelnénk ki, akkor a bemutatók egyhangúak és unalmasak lennének. A kötözködésnek, apró dolgok kritizálásának az a funkciója, hogy pergőbbé tegyék a videót.

Az Alien vs Ninjas-nál is elmondtam, hogy értem és látom a szándékot, de sajnos humor terén nagyon nem volt épkézláb alkotás. Az akciók rendben voltak.

A Versus-t sajnos azóta sem sikerült értékelhetőbbnek látnunk. Történet??? Hol? Egy komplett videót áldoztam rá hogy megpróbáljam átlátni azt a káoszt amit ott láttam, és semmit nem sikerült kihámozni belőle. Az akciók meg igen-igen messze voltak a jótól. Az Alien vs Ninjas akciói jók voltak, a Versus-éi inkább szánalmasan röhejesek.

A másik, hogy azért igyekszünk mindig megemlíteni a pozitívumokat is - ha vannak - és a negatívumokat is megemlítjük, ha egy jó filmről van szó (például az utóbbi néhány gyöngyszem-bemutató esetében is így volt).
És mindig ugyanolyan típusú filmekről se lehet kritikát csinálni, mert az is unalmas lenne.
süti beállítások módosítása