Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Transformers 4

2014.07.01. 22:20 | BlackSheep89 | 5 komment

Transformers 4 Artsy Header.jpgIsmét írásban, a mikrofonom ugyanis megint betojt. Úgy tűnik, mostanában minden létező elem ellenem van. A Filmbarátokban azonban hamarosan kibeszéljük részletesen.

Szóval Transformers 4. Az első tetszett, a második hatalmas csalódás volt, a harmadiknál még vártam valamit, de miután végigszenvedtem, minden remény elhagyott. A negyedikre csak azért ültem be, hogy rendesen utálhassam, elvégre nehéz úgy savazni valamit, hogy nem is láttam. A film azonban - és ezt döbbenten tapasztaltam - kellemes meglepetés volt.

Transformers-4-Age-Of-Extinction-Sydney_1400782107.jpgPersze, a jótól azért messze van a Trafó 4, és ezért nagyrészt megint az "emberi" szereplők okolhatók. Merthogy az új gárda csak annyira volt elég, hogy ezúttal ne Shia Leböff, Megan Fox, John Turturro, vagy John Malkocivh bénázását nézhetjük, hanem Mark Wahlbergét, vagy Stanley Tucciét. Rosszul hangzik, de azért az hozzátartozik, hogy a jelenlegi színészeknek sokkal jobban áll a béna alakítás, mint a korábbiaknak. A dialógusok ellenben minden létező mélységet alulmúlnak. Már a megírásuk se igényelhetett nagyobb erőfeszítést egy istenes zsebkendőbe tüsszentésnél, de a magyar szinkronnak hála minden második percben összejön egy olyan duma, amitől az embernek a hátán is feláll a szőr. Borzalmas! Sztori, fordulatok, dramaturgia továbbra sincsenek, ami mégis van, az meg erőltetett, szóval úgy általában semmit nem fejlődött a Transformers, mint film.

DE!!!

A korábbi részekben sem ez volt a fő gond. Az összes Transformers-film buta volt, üres és izgalomtól mentes, de nem ezért utálja őket kb mindenki, hanem mert ütős akciójelenetek helyett infantilis hülyeségekkel húzták a játékidőt, és emellett dögunalmasak voltak. Ezen rengeteget sikerült javítani a negyedik részben, és ennek köszönhető, hogy bár a film cefet-nagy hülyeség, ez egyáltalán nem olyan zavaró, mint a korábbiakban, mert legalább az elejétől a végéig szórakoztató!

tf-sb-1.jpg

Ez a kulcsszó az ilyen filmeknél. Nem szükséges, hogy komplex sztorijuk legyen, vagy izgalmas karaktereik, vagy kiváló színészi alakításaik. Persze, ahhoz szükséges, hogy a film jó legyen, de ahhoz nem, hogy az alapvető célját elérje: szórakoztasson. Ennyi, ilyen egyszerű. Úgy tűnik, Baynek kellett két film, mire erre újra rájött, de legalább negyedszerre nem egy élvezhetetlen borzalmat rakott le az asztalra, hanem egy, még mindig nem jó, de legalább végig adrenalinpumpáló, pörgős, nagyon-nagyon látványos (mondjuk ezzel korábban se volt semmi gond) és agykikapcsoló blockbustert, ami önmagában épphogy közepes, de műfaján belül teljesen korrekt. Egy Transfomers-filmnél ez hatalmas dicséret! Szomorú, de az!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr66464697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2014.07.02. 07:25:10

Szerintem mindegyik film szar volt, ezt inkább kerülöm.

Mangekyo22 2014.07.02. 11:40:22

Nálam az első két Transofrmers ritka béna volt, a harmadiknak viszont volt egy értékelhető története, ami kb addig votl jó, míg az Autobotok "elmennek".

Ezt még nem láttam, de gondolkodok rajta, hogy just for fun alapon miért ne. ;)

Illetve lehet, hogy a Filmbarátokban már beszéltél róla, de nem akarsz külön is beszélni az X-men Az Eljövendölő Múlt Napja filmről?

Darrell 2014.07.02. 18:43:15

Én inkább katéterezem magam egy locsolócsővel mintsem egyedül végignézzek mégegy TF filmet. Az első rész még elment, emlékszem mikor apámmal néztük azt mondta hogy "én értem hogy ez jól néz ki, de semmit sem látok belőle" :D De nem leszek hipokrata, fiatalabb voltam, az első visszafogottabb volt valamivel, nem volt rossz annyira. A második a hígfos, a harmadik egy szilárdabb szar. Stanley Tucci meg Whalberg jó színészek, de azért a színészkedés mellett egy rakás pénzt is szeretnek gondolom :)

Edemsz 2014.07.11. 15:02:23

Fenti tényeket figyelembe véve tehát ha megnézem, akkor érdemesebb angol hanggal és felirat nélkül:))
süti beállítások módosítása