Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - A szürke ötven árnyalata

2015.05.30. 18:10 | Sorter | 17 komment

Címkék: 9. évad

Régóta készült már ez a bemutató, amiben az idei év egyik legnagyobb bukásáról fogok beszélni. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr127505302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Mid 2015.05.30. 19:43:54

Még ebből a pár jelenetből is lesüt mennyire kínos az egész.

xx18Rolandxx 2015.05.30. 20:34:44

OHHHHH YEEEAAAHH! Na végre már azt hittem, hogy nem is fogtok ezzel a rakás ócskasággal foglalkozni.

Na most én láttam a filmet de az azért kicsit kényelmetlen volt, hogy ott ülök bent a teremben körülöttem meg kb 30-40 csaj és még kb 10 pasi akik nyilván csak kényszerből ültek be erre a szarra. És a végén ugyanolyan véleménnyel vagyok róla mint az Alkonyatról : Egy érdemtelenül túlhype-olt könyv érdemtelenül túlhype-olt filmváltozata csak most a célkorosztályt megemelték egy 10-essel. Az meg már csak alapjaiban teszi tönkre,hogy voltaképp ez az egész egy Alkonyat fanfiction-nek indult. De az a szintű háború amit a fanok (csajok ) és a nem fanok (pasik ) indítottak egymás ellen az már komolyan viccesebb mint a Sas Kabaré és a Showder Klub egyszerre. Olyan kommenteket lehet olvasni a film fórumos oldalain amiket nem lehet röhögés nélkül kibírni. Ahogyan megpróbálják bemagyarázni, hogy ez mennyire romatikus meg szép meg könnyfacsaró az márröhejszámba megy. Egyébként ezt a South Park-ban is kifigurázták amikor a srácok írnak egy tényleg gusztustalan könyvet de mégis sikeres lesz mert belebeszélik,hogy mennyire merész meg művészi az egész.Na most itt is ez a helyzet de az korántsem művészi ahogyan egy degenerált pasi aláz egy olyan csajt akinél még egy Barbi babának is több lelki komplexitása van. De legalább a színészi játék tényleg egy minimális pozitívum , Dakota kisasszony tényleg jól játszik és végül is a hapsi se rossz bár nagyon érződik,hogy ki nem állhatták egymást a forgatás alatt. Mert igen Dakota kisasszony ellenezte,hogy nem egy sztárral hanem egy nevenincs senkivel kell forgatnia.

És nem ússzuk meg a folytatásokat. Igen még a maradék könyveket is adaptálni fogják. Bár azt megnézném,hogy milyen lenne, higy ha valaki tényleg bíróságra menne egy ilyen szerződéssel ? Most komolyan képzeljétek el :

-Mi a panasza uram?
- A Csajszolgám nem engedte, hogy megdildózzam!

Garantált az össznépi röhögés a teremben.

Dante997 · http://books-movies-series.blog.hu/ 2015.05.30. 22:49:07

" Én nem szeretkezem, én baszok!" Baszd meeeg, ezen felsírtam.
Különben meg ez a hatalmas utálat elérte nálam, hogy el akarom majd olvasni..majd egyszer, ha lesz elég erőm és felesleges agysejtem.
Amiért jó, hogy a Szürke ötven árnyalata egyáltalán létezik, az az, hogy legalább mind a könyv, mind a film kritikain lehet sokat röhögni.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.05.31. 09:20:46

Huh na én már az Alkonyatnál kibeszéltem magamból, hogy ez csak mennyire csak a lányok túlhypeolása, meg hogy mekkora baromság és valahogy nincs kedvem mégegyszer ennyi energiát fektetni egy kalap fosba! XD

Amúgy meg - Én nem szeretkezem, én baszok! KÉSZ VÉGE, ezek után ne merjen senki azzal jönni, hogy ez a film mennyire művészi vagy romantikus. A könyv lehet, talán de a film tuti nem.

Ja és hatalmas plusz az Archer jelenetért. :D Ennél már csak akkor lett volna nagyobb poén ha Krieger szól be valamit! :)

Az meg, hogy míg az Alkonyatnál egy két lány ismerősön kívül nem nagyon érdekelt senki sem, itt azzal szembesültem, hogy a saját anyám kérdezte, hol tudná meg nézni ezt! No komment! XDDD

Mangekyo22 2015.05.31. 09:20:49

Sajnos a "bukás" csak erkölcsi siker a film ellen, ugyanis habár kritikailag megbukott szerencsére, sajnos ugyanaz lett, mint a Transformers filmeknél: 40-50 millió dollár költségvetés, 560-580 millió dollár bevétel. Szóval sajnos anyagi siker lett, s ha rendező ugyanolyan pénzéhes, mint Michael Bay, akkor az anyagi sikertől vezérelve fog jönni a folytatás.

A bemutató nagyon jó lett! ;)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.05.31. 09:20:53

Ezt a filmet is úgy kell elfelejteni mint Krieger a videóban! :)

www.youtube.com/watch?v=WMEJQZMnDeA

Kavkaz 2015.05.31. 16:51:56

Én is kíváncsi voltam, mikor kerül terítékre ez a film.

Részben egyetértek veled, leginkább az elemzésed azon részével, amely magával a filmmel foglalkozik. Tényleg szomorú, hogy ahhoz képest, hogy ebből a történetből egy nagyon erős drámát is ki lehetett volna hozni arról, hogy valaki milyen szinten képes magát alávetni valaki más akaratának juttatásokért cserébe, az egész megmaradt a mamipornó szintjén. (Komolyan, az az "üzleti tárgyalás" szerintem még a Donaldo atya és a Szent Bűnöző között lezajlott "párbeszédet" is übereli.)

Nem tudok viszont egyetérteni azzal a népszerű elmélettel, hogy ez a könyv/film fogja tönkretenni a fiatalok erkölcsét és lelki világát. Én ugyan a magam részéről az egész BDSM-dolgot kőkemény aberrációnak tartom, de ha valaki már kiskamasz korában elkezd ilyen és ehhez hasonló dolgok iránt érdeklődni, az nem feltétlenül a forrás hibája, hanem a társadalomé és ezen belül is a gyerek szüleié/nevelőié, akik nem volt képes belenevelni az illetőbe azt, hogy az ilyesmi beteges és elítélendő. Ellenkező esetben ugyanis (szerintem legalábbis) nem volna ilyen nagy piaca az ilyen könyveknek/filmeknek a fiatalabbak körében.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy vissza kellene süllyedni a viktoriánus idők prüdériájába, de az tisztán látszik, hogy a túlzottan szabadszellemű világlátásnak is vannak hátrányai.

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2015.05.31. 19:53:20

Hozzuk össze a csajt Simonnal, a Versusból és minden meg lesz oldva :D

Csillag Balázs 2015.05.31. 19:53:24

E. L. James. Kapuzárási pániktól vezérelve lett írónő, aki az Alkonyat szériát a legromantikusabb könyveknek látta és látja, úgy érzem napjainkig. Igen, azt vártam, hogy a bevezetésben említésre kerül, hogy ez egy fanfic. Az irónia az egészben, hogy a mormon pornó kislányoknak (idézet: Szirmai Gergely), ami a mormon erkölcsi értékeket egy meggyalázott mitológiába ültette bele, lett egy pornó öreglányoknak, ami minden erkölcsi értéket félretesz. Ebből is látszik, mi maradt meg a világnak az Alkonyatból. Másik oldalról az a szomorú, hogy azok a majdnem nők és nők, akik ezért rajonganak, majd megjelennek az "I want to be Mrs. grey" pólókban és lesz pár gyerek, akik lelkileg megtörten, a világot útálva menekülnek öngyilkosságba, mert az anyjuk majd büszkén mondja elvakult rajongásában, sőt pólón is rányomja a csecsemőjére "I am a 50 shades kid". Azt a szégyent már. És nem, nem minden középkorú nőnek tetszik, ezzel meg ne etessen senki. Édesanyám az unokatestvérem miatt ment el rá, hogy ne egyedül menjen már szegény. Röviden lezárta annyival, hogy egy semmitmondó, kínos és nagyon értelmetlen film, és hogy legközelebb kifogást keres, ha egy ilyenre elhívják.

tamas444 2015.05.31. 22:05:18

Mondjuk én egy hirdetést sem láttam a könyvröl ,de a kinzásoknak nem lesz vége mert tervezik a folytatást.És Sorter szerintem légy boldog,hogy nem olvastad,mert nem egy helyen hallottam,hogy rossz a könyv.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.06.01. 07:04:57

Le akartam szedni a filmet, de úgy érzem, hogy Sorter bemutatója épp elég volt. A kedvencem az volt, amikor nyafogó óvodás módjára elkezd duzzogni és grimaszolni Mr. Grey, amikor mondja a főhősnő, hogy a szerződés mely szegmensei nem férnek bele az ő szexuális életébe. Lehet sokan meg fognak kövezni a következtetésemért, de szerintem a film kritikai bukását az okozta, hogy túl hamar készült el. Gondoljatok bele: a könyv 2013-2014-ben vált fertőzésszerűen népszerűvé és 2015 elején már bemutatták a filmet! Nem véletlen, hogy egy rutintalan rendező kapta meg a megfilmesítési jogot, és a színészek között sem voltak ismert arcok. Túl átgondolatlanul gondolták azt a készítők, hogy ebből filmet kellene csinálni. És ez a hirtelen jött lelkesedés okozta szerintem a közutálatot (részben).

Ja, és még annyi, hogy lassan már a férfiak lesznek a nők által elnyomva. Sok nő undorító, beteg dolognak tartja, ha a pasi pornót néz, de ők nyugodtan olvashatják EL James ponyvaregényeit a metrón, és ha valaki odaszólna nekik, akkor az illető lenne egy tapintatlan, és elnyomást kezdeményező bunkónak titulálva. Egy férfire bezzeg mindenki szúrós szemmel nézne, ha az aktuális Playboy-t lapozgatná egy nyilvános helyen. Nem vagyok nőgyűlölő, de nekem az a benyomásom, hogy James-t még sosem dugták meg úgy istenesen, és most naiv, tizenéves szűz habitussal próbált olyan fantáziaképeket papírra vetni, amik a kandalló melletti kanapén ülve vörösborfogyasztás közben beindították.

ValWolf 2015.06.03. 18:43:46

Ez a film már azelőtt köztudott volt, hogy retek lesz mielőtt "forgalomba" engedték.... Ha fos a föld a gabona se lesz jó...

The Mid 2015.06.05. 07:05:50

@Powerful900: Sok stúdiót szerintem kicsit túlértékelsz, nem beszélve a jelenlegi hollywood-i filmiparról. Többnyire csak a kivételes tehetségek és egyéniségek engedhetik meg maguknak, hogy olyan filmet csináljanak, amilyet akarnak és akiknek jobb esetben nem fognak ugatni.

A könyvet vitték mint a cukrot és nem kis téma volt, várható volt, hogy rácuppannak hamar. Biztos vagyok abban, hogy átgondolták ezt teljesen. A népszerűsége miatt könnyű zsetonra számítottak, és be is jött, kaszáltak egy szépet vele. A többi másodlagos, jöhetnek a folytatások.

Ui: A podcastben is említve volt anno, hogy mennyire beletúrta az orrát mindenbe és csapdosta magát az írónő, meg állítólag még nagyobb kontrollt akar a következő epizódokra, szóval ez is egy szép eleme a projektnek.

ZsaniCsilla 2015.06.08. 06:51:32

Lehet én reagálom túl a dolgot, talán valóban túl feminista vagyok, de már rég éreztem olyan elemi erejű dühöt és megvetést, mint akkor, amikor kicsit utánajárva a témának, elolvastam a könyv részletesebb összefoglalóját. Nem azért, mert pornó... mertha csak az lenne! Még csak nem is azért, mert halvány dunsztja sincs róla, mi fán terem valójában a BDSM (bytheway én speciel osztom azt a véleményt, hogy szerelemben nincs szabály, amíg mindkét!!! felet boldoggá teszi).
Hanem mert romantikus történetnek mer beállítani egy tökéletesen kivitelezett érzelmi zsarolást, a többszörös szexuális erőszakot, és mindezt teszi a világmindenség legszánalmasabb, leglenézendőbb, leg...antibb hősnőjével. Igen, én a nőtől szaladok a falnak. A férfi csupán gumiszobai eset. De a nő... Tökéletes ötvözete azoknak a jellemhibáknak, amitől a nőknek fényév távolságokat kéne tartaniuk, ha nem óhajtják megkapni azt a cinikus megnyilvánulást hogy: Nyeh, az emancipáció egy nagy hülyeség! Anastáziának, vagy mihalál volt a neve, még én is legszívesebben lekevertem volna két nyaklevest, és visszaparancsoltam volna a tűz mellé főzni, hátha felgyújtja magát véletlenül bénaságában, és végérvényesen letesz mindenfajta önkifejezési kísérletről. És ez elég fájdalmas gondolat!
Bocs ha túl lila voltam, de jól esett végre kiírni magamból.

Ja és a szerződés. Valószínűleg pont az ellenkező célt szolgálta, mint amivel viccelődtél: Szürkét védi, hogy a ... khm.. nő... ne tudja felnyomni őt nemi erőszakért.

Balazs11111 2015.06.14. 13:24:16

Üdv! Tetszett a bemutató, lenne egy kérdésem:
A hamarosan elstartoló Superfast - haláli irambanból lesz majd bemutató ? :)

Mira19 2015.06.14. 13:24:51

@Powerful900:
1. Nekem nem tetszik a film. (Gondoltam jobb ezt tisztázni így az elején)
2. A hirtelen lelkesedés szerintem összeköthető azzal, hogy úgy gondolták így több pénzt kereshetnek vele. De szerintem ilyen "rövid" idő alatt is csinálhattak volna belőle "jobb" filmet. :D
3. "Nem vagyok nőgyűlölő, de nekem az a benyomásom, hogy James-t még sosem dugták meg úgy istenesen, és most naiv, tizenéves szűz habitussal próbált olyan fantáziaképeket papírra vetni, amik a kandalló melletti kanapén ülve vörösborfogyasztás közben beindították." <---Emiatt kezdtem el ezt a hozzászólást írni. Nem vagyok férfigyűlölő. Tudod mikor hallottam először azt hogy "sosem dugták meg úgy istenesen" szöveget? Mikor leszbikus nőkről beszélgettek ismerőseim. Akkor én jót nevettem, de kiderült, hogy komolyan gondolták...
Írni jól, pedig arról is lehet, ami veled nem történt meg! (E.L.James nem jól ír, ez ettől független :D)
Szóval nem akarok beléd kötni, de ezt a mondatodat én éreztem kínosnak. :/

Sorter 2015.06.14. 13:29:14

@Balazs11111:
Köszi!
Még nem volt "szerencsém" hozzá, de könnyen elképzelhető, hogy lesz.
süti beállítások módosítása