Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - The Hexer

2016.03.20. 19:47 | BlackSheep89 | 11 komment

Címkék: 10. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr78507690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2016.03.20. 20:43:27

Szergej Lukjanyenko Őrség fantasy-könyvsorozatának első két részéből az oroszok csináltak egy-egy filmet, melyek a könyvek ismerete nélkül teljesen érthetetlenek és értékelhetetlenek. Az Éjjeli őrség és a Nappali őrség szintén megérne egy Baaad Movies bemutatót, mivel nagyon nem néző barátak. Ezek az adaptációk sem fogják senkinek a kedvét meghozni az olvasáshoz, az garantált. Előzetesből annak idején nem gondoltam volna, ennyire bődületesen rossz lesz az egész.

www.youtube.com/watch?v=yMHQsjgQDrA

A második film előzetesénél már tagadhatatlanul kilóg a lóláb, ez ennyire rossz lesz, amennyire annak látszik.

www.youtube.com/watch?v=ZtVD97ss7rU

Máté Schneller 2016.03.20. 20:43:36

Igazábol elvileg a sorozat a filmből lett kivágva és még a kivágott jeleneteket is hozzá tették de attól függetlenűl a könyvet érdemes lehet olvasni .

xx18Rolandxx 2016.03.20. 21:29:05

Én speciel odavagyok a Dark Fantasy könyvekért bár erről a sorozatról még nem hallottam csupán a Warhammer-ös Felix és Gotrek könyveken rágtam át magam eddig ( legalábbis azokon amik idehaza megjelentek) illetve a Konrad itthon kiadott 2 kötetét szintén a Warhammerből. Igaz ami igaz a Felix és Gotrek széria nagyon hullámzó minőségű a Vámpírvadász például egy Alkonyat szintű ömlengés maszlag amiben kb 5-6 fejezeten keresztül utaznak és megjegyzem , hogy abban a kötetben egy fejezet kb 35-40 oldal hosszú és ettől teljesen átmegy egy dögunalmas tingli-tangli ömlengésbe. A legjobbnak meg talán a Sárkányvadászt és az Óriásvadászt mondanám. A Konrad-al viszont nagyon meg voltam elégedve.

És egyébként szeretem az ilyen filmeket amikben varázslók, szörnyek, gonosz mágia meg ilyenek vannak és egy fantasy középkori világban játszódnak de ha már ilyet csinálnak akkor ne 0 költségvetésből csinálják mint ennél. Ott van például a Willow a 80-as évekből aminek szintén nem lehetett nagy költségvetése és ez meg is látszik de azért nem rosszak benne az effektek. Meg most komolyan,hogy néz ki a sárkány? Az maximum jó példa lehetne arra, hogy milyen lett volna Smaug ha elcseszik az animációját.

Viszont a könyvek iránt eléggé megteltem érdeklődéssel, remélem legalább az 1.-t el tudom majd olvasni. Amúgy akkor ez a film is olyan mint a Mars Hercegnője nem? Hiszen itt is egy műfaji alapregény adaptációját barmolták Zs Kategóriás szarrá. Nem?

Amúgy küldtem nektek egy e-mailt majd olvassátok el! Köszi!

Navajonkee 2016.03.21. 07:39:31

A film azért tűnhetett nagyon összevisszának, mert ez igazából a sorozat belesűrítve 2 órába. Nem viccelek, a film igazából nem több, mint a 13 részes Hexer sorozat jelenetei összevágva egy filmmé. Azt mondtad nincs az az isten, hogy megnézd a sorozatot. Nos, már láttad a felét :D

Épp emaitt a sorozat egyébként sokkal fogyaszthatóbb, mivel ott nincs minden második jelenet kivágva. Én speciel meg is néztem annak idején, minthogy oda meg vissza voltam a Witcherért, és alapvetően nem bántam meg. Nem egy mestermű, és ha nem kedveled a Witcher világát, akkor semmiképp nem fogod élvezni, de fanboyoknak fogyasztható anyag. A sorozat. A film a maga kurtáravágott lényével más tészta :D
Egyébként érdekes, hogy pont ma került ki ez a videó, épp a mai nap bukkantam rá egy könyváruházban Sapkowski angol nyelvű köteteire, gondolkoztam is, hogy meg kéne venni őket szép sorjában :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2016.03.21. 07:41:49

@Navajonkee: Vow! Ennyire nem olvastam utána hogy mi ez a sorozat, de amúgy eszembe jutott hogy esetleg valami ilyesmiről lehet szó, de aztán úgy voltam vele, hogy ekkora hülyeséget csak nem csinálna már senki! XD

Rico69 2016.03.21. 15:30:45

@BlackSheep89:
Jó, de azért az is igaz, hogy ha sorozatban működik valami, ügyesen össze lehet azt vágni élvezhető filmmé. Szóval ez nem menti meg a dolgot.

A játékok nagyon jók, erősek sztoriban, társadalomkritikában.
Sokaknak nem jött be az első point and clickes harcrendzsere, nekem nem volt vele gondom. Van akkora karakter egyébbként Geralt, meg ez a világ, hogy simán elvinne egy nagy hollywoodi filmet is akár.

A you tube-on sokan mondják, hogy ekkora sztorikat (ott a Fallout a példa) nem lehet belesűriteni 2 órába, pedig igen, úgy hogy a kidolgozott világba teszünk kidolgozott karakterekkel egy rövidebb, pörgősebb sztorit.

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2016.03.21. 15:30:48

Erre viszont bőven találni példát főleg a kilencvenes években. Készült egy sorozat és megvágták egy tévéfilmé vagy mini-sorozattá. Hasonló példához viszont nem kell messzire menni. Az Űrgammáknál is csinált ilyen tv-filmes vágott verziót, ami még a sorozatnál is sokkal gyengébb volt.

www.imdb.com/title/tt4111650/

Csillag Balázs 2016.03.24. 10:32:34

Csak annyi, hogy hol tudom ezt a kritikát megnézni, ha az Unfair Use miatt lekerült a Tuberól? Köszi!

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2016.03.24. 10:35:01

@Csillag Balázs: Fenn lesz indán is!

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.03.28. 09:01:22

Ha nem tudnám, hogy ez egy 2001-es film akkor simán azt hinném, hogy korai 90-es években készült! :D Anno gondolkoztam, hogy megnézem a sorozatot (ami voltaképpen a film is XDDD ) mert imádom az első kettő játékot, a harmadikkal még nem toltam de aztán letettem róla! :) Köszi, hogy most már nem is kell megnéznem! :D

Near93 2017.07.04. 13:06:02

@BlackSheep89: Mi Magyarok is büszkélkedhetünk ilyen filmmel. A Na végre itt a nyár című tévésorozatot összeollózták egy filmmé. A borzasztó TV-s minőség annyira átjárja, hogy már az taszító, de, hogy ott sem tudták következetessé tenni a történetet, az fix.
süti beállítások módosítása