Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

7. Filmelemző Oscar - nevezések

2017.12.01. 09:07 | BlackSheep89 | 15 komment

A tegnapi nappal lejárt a 7. Filmelemző Oscar beküldési határideje, és kaptunk is 11 videót, amiket hamarosan meg is nézünk, és - egyelőre nem tudjuk mikor, de szerintem max 2 héten belül - sort kerítünk az értékelésre!
(a videókat a tovább gomb mögött talájátok)


Köszönjük mindenkinek a részvételt!

 1. Tomlion - Mad Max: A harag útja

 

2. Kriminell - Monster Projekt

 

3. xX18RolandXx - One-Punch Man

 

4. Katakomba Ferenc - Az út

 

5. Dominik - Piszkos Harry

 

6. Mangekyo022 - John Carpenter aranykora

 

7. Filmdoki - Dínó

 

8. Törp - Az igazság védője

 

9. Gaben - Rejtélyes igazságok

 

10. Badfear - Csillagközi invázió

 

11. Rocky Road - Üzenet a túlvilágról

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6413111724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.10.28. 23:34:52

Egy utolsó versenyre egy méltóan erős mezőnynek igérkezik. Feladjuk a leckét a zsűri tagoknak! Mindenkinek sok sikert! ;)

Kibernetika 2017.10.31. 12:20:07

Jó volt más követők hangját is hallani. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de lehet, hogy a hátralevő egy hónap alatt még benevezek. Asszem tudom is, hogy mi lesz akkor az alanyom(két filmről beszélnék, amiknek közük is van egymáshoz).

JackieBlack 2017.11.10. 17:18:09

Már a tavalyi Elrabolva 3. videód is nagyon tetszett TomLion, de a mostani Mad Max videóddal saját magadon is túltettél! Olyan irányból közelítetted meg a filmet, amire nem is gondoltam volna, pedig elsőnek tényleg azt hittem "csak" autós üldözések vannak benne, holott nem. Nem lepődnék meg ha idén ott lennél a dobogón! ;)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.11.11. 20:51:39

Mielőtt véget érne a verseny gondoltam leírom a véleményemet az összes nevező videójával kapcsolatban (akik később jönnek azokról is)!

TomLion - Mad Max:
A saját videómmal kapcsolatban természetesen nem tudok, mint írni, de köszönöm @JackieBlack: kommentjét és örülök, hogy tetszett a videóm! ;)

Kriminell - Monster Projekt:
Az első videósoknak mindig a legnehezebb, de az elmúlt évek Oscarjai bebizonyították, hogy sokszor Ők szoktak leginkább tarolni! A videód első fele nagyon tetszett! A picikét gyenge, még erőtlen kommentálás ellenére a poénok számomra hatalmasakat ütöttek, nem egy jeleneten röhögtem fel, viszont az előbb említett gyenge kommentálás miatt néha nem üt 1-2 poén akkorát, mint szeretted volna. Ennek ellenére a videónak volt egy jó íve, szívesen hallgattam a gondolataidat. Azonban számomra a gondok a videó második felénél jelentkeztek. Elsőnek azt mondtad, hogy a Látvány egy negatívum, azonban 1-2 perccel később a Látványt pozitívumként hoztad fel a véreffektekre hivatkozva és a fekete srác hátára, amire azt mondtad, hogy ronda, amikor mozog. Akkor most miért is egy pozitívum? Illetve a harmadik pozitívumnak bevágtál egy 2 perces jelenetet, amit értek, hogy miért úgy raktad bele, de így a videó sokat veszített a pörgős tempójából. Én a helyedben egy picit lerövidítettem volna, 1-2 vágást raktam volna be a jelenetbe, hogy 30-60 másodperccel rövidebb legyen. Valamint a vége fele egy picikét ugrándoztál a témák között, ez miatt összeszedetlennek éreztem a videó második felét! Ennek ellenére nekem bejött a videó és szívesen néznék még tőled több, hasonló videót! ;)

xX18RolandXx - One-Punch Man:
Talán mindig a te videóid voltak számomra a legszórakoztatóbbak! A hangod ezekhez a humoros bemutatókhoz egyszerűen nagyon passzolnak és mindig sajnáltam, ha nem sikerült bekerülnöd a Top 3-ba. Az elmúlt évek alatt elképesztő változásokon mentek keresztül a videóid mind technikai, mind szövegkönyv tekintetében. Annak ellenére, hogy már láttam a sorozatot ez a videó engemet azonnal meggyőzött volna arról, hogy kezdjem el megnézni, mert pont a sorozat legérdekesebb részeiről tudtál úgy beszélni, hogy nem Spoilereztél el fontos dolgokat. Az egyetlen negatívum, amit a videóval kapcsolatban tudok mondani azok tényleg csak minimálisak, nem igazi negatívumok. Az egyik, hogy egy picikét részletesebben is tudtál volna beszélni a sorozat témáival kapcsolatban, például arról, hogy a sorozat nem csak a mai szuperhős filmeket parodizálja ki, hanem a többi Sónen sorozatot is (pl: DBZ), illetve a sorozat kiszámíthatósága az szándékos volt, erre a sorozatra elsősorban paródiaként kell tekinteni, nem pedig egy átlag harcos animére. A másik dolog, hogy számomra a tavalyi videód sokkal emlékezetesebb és viccesebb volt. Ez semmit nem von le a videód értékéből, csak ez is azt mutatja, hogy mennyit fejlődtél az elmúlt évek alatt! Mint mindig, most is drukkolok neked!

Katakomba Ferenc - Az út:
Nem csodálom, hogy tavaly az első lettél az Amadeus videóddal, de ez szerintem még annál is jobb lett. Akkora beleéléssel, részletességgel és precízen építetted fel a videódat, amikre csak a legjobbak képesek! Olyan dolgokról is beszélsz a filmmel kapcsolatban, amikre nem is gondoltam volna és az, hogy a személyes élményeidet is elmesélted a videódban az csak emelte a bemutatód minőségét. Az egyetlen dolog, amit egy picit sajnáltam, hogy a nagyon jó főcím után a videó többi részében nem volt továbbra is egy melankolikus dallam, ami még jobban kiemelte volna a mondandódnak a súlyát. Ennek ellenére ez ismét egy tökéletes videó volt és nem lepődnék meg, ha idén ismét ott lennél a három legjobb között! ;)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.11.11. 20:51:47

Filmdoki - Dínó:
A mostani videód volt az egyik legnagyobb meglepetés az eddigi versenyzők közül! Egy nagyon informatív, kellő átgondolással és utánaolvasással elkészített videó, amibe bele raktad a szíved és a lelked. Látszik, hogy mennyire rajongsz ezért a filmért, mégsem mondod rá, hogy egy hibátlan alkotás, mert mindent elmondasz róla, ami miatt akár egy modern klasszikus lehetett volna belőle, csak a stúdió nem merte meglépni ezeket a lépéseket. Már évek óta nem láttam ezt a filmet és ez a videó meggyőzött arról, hogy majd adnom kell neki egy újabb esély, azon kívül, hogy mennyi munka lehetett a film elkészítésében érett fejjel a film felvetett témáit is feltudom fogni. Szerintem ez a bemutató egy élőpéldája annak, hogy mégis hogyan kell ajánlani egy filmet azok számára, akik még nem vagy régen látták a filmet, és véleményem szerintem az eddigi nevezők közül te lehetsz az egyik legnagyobb esélyes a győzelemre!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.11.11. 20:51:49

Dominik - Piszkos Harry:
Egy hatalmas előnnyel indulsz a többi versenyzővel szemben azzal, hogy felvállaltad az arcodat. Ez egy olyan dolog, amit Én nem tudok elmondani magamról. Ezzel is azt fejezed ki, hogy annyira tiszteled és szereted a filmeket, hogy a nagyvilág (youtube) előtt felvállalod, hogy: "Bizony, Én szeretem a filmeket!" Ezt nagyon tisztelem benned, de ennek ellenére még nagyon sokat kell tanulnod. Kezdjük ott, hogy a mikrofon minősége eléggé gyenge volt. Főleg a videó elején néha nehezen tudtam kivenni, hogy mit is mondhattál, szerintem az volt a gond, hogy túl közel hajoltál a mikrofonhoz, illetve a kommentálásodban semmi dinamika nem volt, picikét lassan, ráérősen mondtad a dolgokat, ami miatt egy picit untam, valamint nagyon sok volt a szóismétlés. De ennél vannak komolyabb hibák is. Szerinted a film történetét már nagyon sokszor láthattuk. Nos, a film története abban az időben igen is eredetinek számított, nem igazán léteztek a Piszkos Harry-hez hasonló filmek, ahol pont az Antihősök voltak a főszereplők (Western-ek nem számítanak), sőt ez volt az a film, ami után sorra jelentek meg az ilyen stílusú filmek. A korábrázolással kapcsolatban pedig a film nem a hetvenes évek hangulatát idézte meg, mert a film konkrétan abban az időben készült. Az olyan filmek, mint például a Rendes fickók volt az, ami ábrázolta (!) a 70-es éveket, mert egy 2016-os film. Azonban egy 70-es években készült film nem próbálja meg jól ábrázolni a kort, inkább azt mondanám, hogy a film csak egy időkapszula az akkori történelmi háttérrel, kultúrával kapcsolatban. Azt mondtad, hogy nagyon kevés vér van a filmben. Azonban gondoljunk bele. 1971-ben az akkori idők nézői ez előtt soha nem láthattak ilyen dolgokat. A mai közönség már hozzá van szokva ezekhez, de valljuk be, szerintem néhány évtized múlva a jövő, fiatal nézői a John Rambo brutális fináléján fognak úgy nevetni, mint mi manapság a Kommandó utolsó 20 percén. Meg alapjáraton az, hogy szerinted a Piszkos Harry volt az első akció film egy hatalmas tévedés, mert a némafilmek időszakában is voltak akció filmek, például Zorro, mert abban az időben nem lehetett párbeszédeket felvenni, így a cselekménnyel, ez esetben az akciókkal, például kardpárbajokkal meséltek el egy történetet úgy, hogy nem kellett szöveg hozzá! Sőt, ha belegondolunk, Buster Keaton és Harold Lloyd filmjei is az akcióival meséltek el elsősorban történeteket, nem pedig a szöveg dobozokkal. Ha ez a téma érdekel a videóim között találsz egy két részes videót az Akció film történelmével kapcsolatban. Kétségtelen, hogy a Piszkos Harry indította el a műfaj népszerűségét, de nem ez volt az első! A másik gondom, hogy annak ellenére, hogy tisztelem, hogy felvállaltad az arcodat a kamera előtt a színészkedés még nehézkesen megy, ez miatt 1-2 jó poén nem ütött akkorát, annak ellenére, hogy a videóban sok jó poén van, ami valamennyire számomra mentette a videót. Remélem nem veszed túlzottan negatívnak a kommentemet, mert csak korrigáltam nem kevés téves dolgot, amit említettél a videódban. Sok sikert a későbbiekben! ;)

Mangekyo022 - John Carpenter aranykora:
Te is már a nagy öregek között vagy, ami nem kis teljesítmény! A videód alapkoncepciója pedig nagyon ambiciózus. Nem hiszem, hogy nekem sikerülne egy ilyen témát 19 percbe belesűríteni. Sajnos neked sem sikerült annyira. Nehéz dolgom van ezzel a videóval, mert ha úgy nézzük a célodat elérted. Bemutattad Carpenter ezen időszakában készített filmjeit. Azonban az a gond, hogy ezekről a filmekről önmagukban lehetne 19 perces videókat csinálni és az olyan filmeknél, mint a Dolog-nál sem tudnánk az összes témáját kivesézni, mert annyira egy komplex film. Ezek inkább rövid filmajánlók, amikre azok számára hasznosak lehetnek, akik még egy filmet sem láttak tőle, de őszintén szívesebben néztem volna akár a legelső filmjéről egy részletesebb bemutatót. Valamint a kommentálásod most nem volt olyan jó, mint korábban. A hangvágások néha nagyon furák voltak, amik nem tudom hogyan történhettek meg, mert a korábbi videóidnál ilyen problémák csak nagyon ritkán történtek meg, itt viszont egy Oscar videónál, amire az ember rengeteg energiát fektet többször is jelentkeztek ezek a problémák. Nekem is rengeteg helyen meg kell vágni a hangomat az összes videómnál, így lehet az a baj, hogy már ráállt a fülem az ilyen dolgokra, de ennél a videónál sajnos kifejezetten zavart. Ennek ellenére egy nagyon ambiciózus, érdekes videó tőled és elismerem, hogy ezt bemerted vállalni!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.11.15. 23:07:29

Törp - Az igazság védője:
A videó elején a hangtól nagyon megrémültem, hogy ilyen beszédstílusban fog az egész videó végig menni, azonban még ennyit röhögni egy bemutatón nem is tudom, hogy mikor nevettem utoljára! Annyira egy egyedi, már-már tahó stílusod volt, ami egy ilyen béna filmre egyszerűen tökéletesen passzolt! Alapjáraton, egy ilyen filmmel nevezni egy Oscar-ra egy igen nehéz feladat lehet, főleg egy olyan számára, aki (az alapján, amit mondasz) nem ért a filmekhez. Mégis, azzal kapcsolatban, hogy elmondtál minden hülyeséget, ilyen humoros formában egy olyan tényező, ami számomra egy hatalmas piros pont. A telefonos rész, az asztal, meg alapjáraton a beszólásaid nálam szinte mindig ütöttek, a befejezés pedig tényleg váratlan volt. Az egyetlen gondom, mint mondtam, hogy a beszéd stílusod miatt, ami egész biztos, hogy szándékos volt , néha eléggé nehezen lehetett érteni, hogy mit mondtál, így a nagy nevetés közepette oda is kellett figyelnem, hogy mit is mondasz! Röviden összefoglalva, a te videód volt eddig a legkellemesebb meglepetés az eddigi nevezők közül, nagyon jól szórakoztam rajta! ;)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.11.19. 22:11:52

Gaben - Rejtélyes igazságok:
Te jó ég... Ismét 13-14 éves lettem a videó nézése közben! Annak ellenére, hogy nagyon féltem ettől a sorozattól a testvéreimmel állandóan néztük a történetek, meg a hangulat miatt és nekem is nem egy olyan epizód volt, amiktől rémálmaim voltak. A videó nézése alatt végig a libabőrös voltam, nagyrészt a zene és a bevágott klipek miatt, amik közül az ötödik részre mind a mai napig emlékszem. Ez egy igazi személyes hangvételű videó volt, és nagyon örülök, hogy megtudtad csinálni és szembe néztél a félelmeiddel, mert Én nem biztos, hogy tudtam volna belőle egy bemutatót csinálni. Ez a sorozat volt az egyik legnagyobb oka annak, hogy csak az elmúlt 3-4 évben kezdtem egyre több Horror filmet nézni, de még így is nehezemre esik 1-1 erősebb filmet megnézni. Ebben a sorozatban szinte soha nem használtak olcsó Jump Scare-t, sőt most a vörös szemű nő látványától is kirázott a hideg, pedig Én is 23 éves vagyok! Nagyszerű bemutató lett! ;)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.12.01. 13:05:53

Rocky Road - Üzenet a túlvilágról:
Az idei nevezők közül a te bemutatód volt számomra messze a legviccesebb! A kommentálásod nagyon rendben volt, jól időzítettek voltak a poénok, a kamerás nyitány pedig fergeteges volt. Ezen kívül a filmet is sikerült jól bemutatnod, nem éreztem eröltetettnek a poénokat, nem lassították a videó lendületét. Nagyon jó voltál! ;)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.12.01. 13:05:59

Badfear - Csillagközi invázió:
A videódra csak szuperlatínuszokban lehet beszélni. Az elmúlt évek allatt mindig magasabbra állítottad magadnak a lécet és tavaly kivételével mindig sikerült megugranod azt. Precízen felépített és átgondolt lett a legújabb videód, amivel csak egy pici gondom volt... A hossza! Nagyon gyorsan eltelt a videó, nagyon érdekes dolgokról beszéltél csak az idei verseny egyik feltétele az volt, hogy maximum 25- 30 perces videóval érdemes nevezni. Az első kb. 20 perc nagyszerű volt, de amikor a gyenge folytatásokról beszéltél sajnos hatványozottan esett az érdeklődésem is a videóval kapcsolatban sajnos. Ennek ellenére azt tudom mondani, hogy idén is felmostad a padlót, most is te vagy a legnagyobb esélyes a győzelemre. Gratulálok!

Meerkat 2017.12.15. 11:40:16

Gaben, sikerült előkotornod a mélyen eltemetett emlékeim közül a vörös szemű paranénit. Eddig nem tudtam, miért parázom az éjszaka a házban felvillanó, színes pontoktól, de mostmár mindig ez fog eszembe jutni, úgyhogy köszi szépen:))

Gaben No.1 2017.12.23. 14:49:41

@Meerkat:
Nagyon szívesen, rám mindig számíthatsz. ;)

Ulámá 2017.12.23. 17:54:57

Tényleg nem akarok sürgetni senkit, de az a maximum két hét már lassan a duplájára hízik. Esetleg valami helyzetjelentés, hogy mikorra várható az értékelés? Idén még érkezhet?

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2017.12.23. 18:03:21

@Ulámá: Valóban megcsúsztunk vele. Idén már több mint valószínű hogy nem lesz, majd január elején.
süti beállítások módosítása