Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

A nagy Max Payne-bejegyzés / by BlackSheep

2008.11.04. 00:21 | BlackSheep89 | 3 komment

Nagyon vártam, és nagyot is csalódtam.
Én nem hittem az előzetes kritikáknak, mivel a javarészük azért írta rossznak a filmet, mert videójáték alapján készült, és ugye innentől fogva ki van zárva, hogy jó legyen. Ez egy nagyon rossz látásmód, és én abszolút nem ezzel ültem be a Max Payne-re, de még így sem nyújtott eleget.

Nem arról van szó, hogy rossz, mert egyáltalán nem az, de el lett szúrva. Például az első háromnegyed óra, ahol konkrétan semmi nem történik. De úgy szó szerint: SEMMI!!! Megismerjük a szereplőket és a történetet, lassan folydogál a cselekmény, ami akár még jó is lehetett volna, ha egy más típusú filmben látnánk. Itt azonban nagyon sokat ront az élményen. A sztori ugyanolyan tucatnyomozás, mint amit már kismilliószor láttunk, ugyanazokkal a fordulatokkal és dramaturgiai pontokkal, mint sok más filmben. Itt vérzik el a Max payne a legdurvábban, mert például a tavalyi Hitman-ben a sztori valahogy képes volt fenntartani az ember érdeklődését. Az akciók hiánya azonban nagyon fájó, de még fájóbb, hogy nagyon sokat kell várni, mire jön egy végre.

Viszont ha van... az ott van a szeren rendesen. A lassítások, melyek a játék alapkövei, nagyon jól működnek a filmben is, csak ugye ebből sincs sok. A hátrarepülés a shotgunnal a kézben az egyetlen olyan jelenet, amely hűen tükrözi a játék lenyűgöző stílusát. Az irodaházas jelenet is jó, de a többi sajnos felejtős. Az elején diktált lassú tempó a végére azért jelentősen felgyorsul, de még így sem éri el a kellő pörgést.

A színészek között senki nincs, akit ki lehetne emelni, akár pozitív, akár negatív értelemben. Mindenki képes olyan játékra, ami itt kell. Mark Wahlberg ugyan első hallásra nem tűnt jó választásnak a főszerepre, de alakításával az égvilágon semmi gond nincs. Ez a minimalista karakterábrázolás tökéletesen illik a szerephez.

Ami azonban minden tekintetben egyedülálló és lenyűgöző, az a stílus és a látvány. Ez az egyetlen tényező, ami kiemeli a Max payne-t a többi tucatfilm közül. Néhány kép annyira intenzív és gyönyöürű, hogy egy darabig biztosan nem fogjuk elfelejteni. A főhős drogos rohama a szétlőtt irodaházban elképesztően jól sikerült, ahogy a hatalmas robbanás a toronyban, a díler lassított kizuhanása az ablakon, a vécéajtók szétlövése, vagy a filmvégi lövés a hóval borított pisztolycsőből is mind olyan pillanatok, amik miatt megéri megnézni a Max Payne-t. A hangulat elsőrangú: sötét, hideg és nyomasztó... igazi noir-os atmoszféra, és a nagylátképek is borzasztó jóra sikerültek a hóesésben úszó városról.

Szóval elég felemásra sikerült ez a film, de nem reménytelen. Ha játékadaptációként tekintünk a Max Payne-re, egyértelmű csalódás, viszont önálló, független filmként megállja a helyét, hála a sok bravúros ötletnek. Az viszont egyértelmű, hogy kár érte, mert ebből a témából igazi kultgyanús produkciót is össze lehetett volna hozni.
Azért egy megnézést mindenkinek ajánlok.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr72748571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bronson 2008.11.04. 16:33:11

Nem megmondtam ? :)

Panz3Divison 2008.11.04. 20:21:04

Hát ez rossz hír mert megnézztem volna .. Ezért jó pl a legenda vagyok vagy a 28nappal később mert az elején a lecsoba csapunk és szembesitenek minket a megrázó látványal amikor nyelni alig tudunka film első perénél fogva amikor p:l will a sport kocsijával száguldozik new york utcáin vagy amikor a 28 napppal később szereplője ájultan ébred és London utcáin boklászik vagy pl:ryan közlegény megmentése,halál 50ven órája,Vakereszt, Kellyhősei,
Amikor egy történetbe csöpenünk és ot simerjük meg a szereplőket de még rengeteg ilyen film van.Egy ígazán jó film -ek igy kezdödnek szerintem de vannak oylan filmek is azért amiben ténleg óra hosszat tökölünk az elején de ettöl még jó lesz de ha én filmet csinálnék nem lacafacáznék a történetet ugy bonyolitanám ,hogya szereplök alalta legyenek ismerős arcok a nézök számára vagy karakterek vagy ahogy akarjuk ugy hívjuk.

BattleSoldier 2008.11.07. 03:08:47

Nah hát megragadom az alkalmat Hellosztok!
Lesz két adoptáció és legalább 3 folytatás jövőre amik siker gyanúsak mondom őket:
Halo
Prince of Persia
Spiderman új része
X-Men újrésze
Matrix Reentered
süti beállítások módosítása