Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - A kárhozottak királynője Part 1

2011.12.16. 16:00 | BlackSheep89 | 30 komment

Címkék: 6. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr753468839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maffiozo 2011.12.16. 17:51:30

"Nyuszika megy az úton és egyszer csak VERSUS!!!" Ezen szakadtam a röhögéstől

Waking_Waste 2011.12.16. 17:55:47

hello, szeretem a videóitokat ,de ezt most rohadtul elrontottátok....úgyan is ahogy az elején mondtad h tudják h ő vámpir, ami nem igaz mivel azt hiszik h ő azt állítja magáról.Ha pl Manson azt mondaná magáról h ő egy kibebaszott kobold elhinnéd?a csajok is azt hitték hogy ő csak megjátsza h vámpir...apropó a buzis lassú beszéd, hát látom te se vagy otthon a vámpírregényekbe... ugyanis van egy úgy nevezett Masquarade sorozat ahol van egy kaszt a vámpírok között ez pedig a Torreador, nekik a csábítás és az egyéb hasonló nyálasz szar képességük van, jó elvétve van egy két logikai baki de attól még nem szar a film, ja és h Akasha miért éledt fel az ő zenéjére? mert egy kibekurt vámpír lestat és olyan dalszövegei vannak meg kisugárzása h hat a vámpírokra, de ezt rejtve meg is említi....és h miért ilyen lassan ébredt fől eddig meg nem?mert rohadt messze volt sztem és idő kellett neki...ennyi.a napló az meg ha elveszik akk megtalálhatja bárki, a főszerkesztő meg ugye kutakodott a vámpírok után hát gondolom megtalálta.....srry a hosszú kommentért de ez kicsit túlontúl lehúztátok, ez egy élvezhető film

Blaine 2011.12.16. 20:14:41

@Waking_Waste: Hát én nemtom elvileg az Anne Rice regényeknek témáján kívül semmi köze a White Wolf Vampire Masquerade játékához,tehát Lestat nem Torreador. Viszont szerintem rendkívül buzis!Értem én,hogy csábító meg elegáns a karakter , meg minden de a színész ezt olyan egysíkuan és túlzottan flegmán adja vissza,hogy inkább tűnik kisstílű májerkedésnek az egész. Amúgy egyálltalán,hogy hallgat egy szobor zenét? Nem akartam ennyire belemenni ,na mindegy. Klasz kritika volt kíváncsian várom a folytatást. A Milói Vénuszos poénért elismerés.

zecske 2011.12.16. 20:52:57

annyit tudni köllene ez volt utolso filmje,és még A FORGATÁS alatt meghalt 1-2 jelenetet cgi potoltak és utoszinkront,testvére mondta föl,amit ha angolul néztek hihetettlen jol sikerü,ja férfi testvére,tehát ezek ismeretébe én részemröl nemtudom bántani eszt a filmet,azis igaz nem egy nagyszám,sajnos,de erröl csak a sors tehet szomoru.

matrix - 2 is szerepelt volna,de csak probafelvételek készültek.

zecske 2011.12.16. 21:00:39

story az más lett volna csak bekavart halála

Aaliyah (Akasha királynő) igaz attol lehetett volna jobb is.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.16. 21:35:04

@zecske: Természetesen tudok róla, a második videóban erről is fogok majd beszélni.

dexexe 2011.12.17. 12:49:22

ez a csábó Brandon Lee hasonmása...ha ugyanugy kifestenék akkkor tuti össze lehetne keverni....

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.17. 17:10:10

@Waking_Waste: Aha... azért ez nem gyengén nyakatekert magyarázat!

Waking_Waste 2011.12.17. 18:58:52

hát kicsit összeszedetlenül fogalmaztam, és összevissza ugráltam a témáknál, de lényeg h nem annyira logikátlan a story, jó vannak benne hülyeségek el kell ismerni, de sztem amit emlitettél az elején h tudják róla h vámpír az teljesen nem igaz, egyedül a banda aki tudja, no meg a többi vámpír de nézd meg még1x ezt a filmet más szemszögből , mert sztem ez egy olyan film h leülsz elé oszt megnézed és nincs kritikázgatás mert direkt nem azt a közönséget lötte meg

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.17. 20:53:31

@Waking_Waste: Kétszer láttam a filmet, és először nem úgy kezdtem el, hogy nosza, kritizálgassunk, mert én ettől a filmtől jobbra számítottam, viszont tíz perc után a szék alá röhögtem magam tőle, a végére pedig már csak a hajamat téptem. Egyébként amit arról írtál, hogy beismeri hogy vámpír abban igazad van, elvégre bárki állíthat bármit magáról, így utólag rájöttem hogy ezt nem gondoltam át eléggé (a bőség zavara közben megesik sajnos), majd ki is térek erre a második rész elején, viszont a többi dolog - például ez a zenére feléledő szobor - nagyon erősen sántít, és nem egy hasonló lesz még a filmben.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2011.12.18. 01:47:41

Gratulálok, remek videó lett! Jó sokat nevettem rajta. :)

Capowne 2011.12.18. 01:55:50

Ez a videó eléggé felháborított, és nem mellesleg egy elég ormótlan kérdőjelet tett az egész baaad movies sorozat hitelességére.
Előszöris annyit szeretnék mondani előjáróban, hogy körülbelül egy hónapja találtam rá a blogotokra, és mostanra "rágtam át" magam az eddig elkészült évad részein. Az eddig beutatott filmek, kis kivétellel ismeretlenek voltak számomra, de már a munkáitok felénél nagyjából körvonalazódni kezdett egyfajta távolságtartó, enyhén bizalmatlan hozzáállás a részemről. Félreértés ne essék, nem véletlenül jutottam el idáig, és többnyire minden videóban találtam hitelesen előadott, röhelyesen kifigurázott jelenetet, de legalább annyiszor estek át a ló másik oldalára, és kezdtek bele eröltetett kötözködésekbe, ami szerintem egyetlen hasonló műfajú elemzésnek nem tesz jót.
Azért ide írom az első kommentet, mert ezen a videón ért úgymond a legnagyobb "sérelem", és nem mellesleg véletlenül már pont elmondhatom magamról hogy láttam az összes munkátokat, így talán nem fogjátok azt hinni hogy csak egy netes kóbor troll vagyok.
Szóval a videó... hol is kezdjem... megtehetném, hogy pontról pontra megmagyarázom, az összes "értetlenkedést" amit BlackSheep megfogalmazott, mert nem vicc, tényleg MINDEN érdemi "kritika", ami elhangzott, megmagyarázható. De mivel így is a kelleténél túl hosszúra sikerült ez a komment, csak szimplán leírom a véleményemet a filmről:
A Kárhozottak Királynője egy rendkívül erős atmoszférával rendelkező film. Ezt elsősorban a vizuális megvalósításnak, valamint a rendkívül intenzív zenei aláfestésnek köszönheti. Ez utóbbi véleményem szerint a film legnagyobb pozitívuma, azonban ez a kiváltó oka annak is hogy még az Ann Rice féle vámpír regények rajongóit is képes megosztani, ugyanis a gyakran előforduló metál zene nem arról híres, hogy minden korosztály kedvence volna... de aki amúgy is kedveli ezt a fajta zenei irányzatot, annak egy rossz szava nem lehet. (nekem mai napig csücsül a polcomon a film soundtrackje). A filmben szereplő színészek számomra emlékezetes alakítást adtak, amit kcisit félve is írok le egy olyan videó alá, ahol többször is le "buzigyerek"-ezték a főhőst, ami szerintem nemcsak hogy túlzás, hanem kifejezetten pofátlanság is... de ebbe most megint nem szeretnék jobban bele menni, mert így is félek hogy még a végén én is átcsapok a videóban is megfigyelhető kötözködésbe, amit nem szeretnék (auch, ez így kcsit fail, hiszen pont ezt érte el ezzel a mondattal is, de ennyit még engedjetek meg nekem légyszives)
Még azt is szeretném leírni, hogy a film valóban nem tökéletes, és ugyan még egy sem hangzott el a valódi negatívumok közül a videóban, de el szeretném mondani hogy elsősorban a kissé összecsapott befejezés érintett kellemetlenül annó, amikor először láttam a filmet... természetesen ezt is a könyv ismeretének fényében merem kijelenteni, ugyanis mint sok másik könyv adaptáció, ez a film is sikeresen meghágta több ponton az eredeti történetet, ami valóban "vérlázító".
Mindent összevetve szerintem igenis egy nagyon jó, és hangulatos film a Kárhozottak királynője, és nem véletlenül vállt sok helyen kisebb kult filmmé, köszönhetően a zenei aláfestésének, és a ténynek, hogy az Interjú a vámpírral című klasszikus vámpír film világában játszódik... még ha nehezen össze egyeztethető is a két történet (köszönhetően az átírt történetnek, a könyvhöz képest)

Capowne 2011.12.18. 02:54:16

és tudjátok mit, csakazértis átmegyek egyenként a videókban elhangzott alaptalan kötözködéseken, hogy ne úgy tűnjön hogy a levegőbe beszélek:
1: "A reggeli majdnem egérutat nyert"
Igen, csak te gondolod hogy ez ok nélkül válthat ki nevetést egy sajtótájékoztatón, amin a nagyérdemű számára NEM tényként kezelt, hogy hogy az énekes vámpír. A könyvben (illetve filmben is) leírt világban pontosan úgy reagál a tömeg egy magát Lestatnak hívó állítólagos vámpírra, mint MI amikor egy Marylin Manson, vagy Ozzy Osbourne antikrisztusnak nevezi magát egy koncertje elött = "hah, eza tag ért a figyelemfelkeltéshez"
2: "rendel magának két darak callgirlt, elkezd oroszlánosat játszani, aztán rájuk ugrik a plafonról és kiissza a vérüket... miért csodálkonak úgy, mire számítottak?"
Nos, először is egy apróbb félreértést tisztáznék... ezek nem prostik, csupán rajongók, akik találkozni akarnak az álltaluk bálványozott zenésszel. gondolom így már nem is olyan elképzelhetetlen a felállás, és akár egy lightosabb perverziónak is nevezhető hogy négykézláb közelítenek a csajok. Az, hogy ebből egy emberfeletti lény gúnyt űz a plafonra kapaszkodással, már megrémíti a lányokat, mert rájönnek hogy ez már talán mégsem csak trükk, és bumm, mit vársz egy vámpírtól, hogy majd nyakba ugrás után meghívja a szüleiket dámázni?
3: "milyen elmebeteg akarja lenyalni a vért"
A regények világában nagyjából minden élőlény egyfajta rejtéjes vonzódást érez a vámpírok vére iránt... és mondjuk nemcsak vérüket hanem az egész lényüket körbe övezi ez a vonzás, de tökmind1
4: "jesse az oknyomozó riporter gyakornok, akinek a főnökei ígymegúgy"
Te ezt honnan vetted? Jesse egy olyan rendbe tanuló, ami évszázadok óta tanulmányozza a természetfelettit, és a tagjai együtesen betartanak egy szabályt, miszerint megfigyelik, de bele nem avatkoznak a sötétség dolgaiba.
5: "főszerkesztő megszállottan nyomoz, hát ilyet nem mondjunk"
a megszállottság nem azonos az elvakultsággal. majd kérdezz meg egyszer egy zenészt. vagy sportolót, aki a munkájának áldozza az egész életét, hogy mondaná e magáról például hogy "a zene megszállottja"
6: "ígérd meg hogy nem mész vissza... ááá dehogy"
tényleg viccesen hangzik, még én is elmosolyogtam rajta amikot hallottam, de érthető hogy a pasas védeni próbálja tanítványát, még akkor is ha sejti hogy nem lesz túl sok eredménye... és egyébként Jesse karaktere is csak azért dönt úgy hogy vissza megy, mert gyerekkori trauma, illetve a szüleit körülölelő rejtélyek is arra sarkalják, hogy talán itt kaphat választ.(és könyörgöm nemár ezt az oknyomozós hülyeséget, na)
7: "hogyan találta meg Lestatot Máriusz, hogy kerülnek ide, lövésünk sincs"
hááááááát de, van. a filmben is szóesik erről, bár a könyvben jóval részletesebb az ok okozati párhuzam.. de az tény hogy a filmben nem jön át annyira. a lényeg hogy máriusznak szüksége van egy emberre, akit vámpírrá tesz, ugyanis a vámpírok (Ann Rice regényeiben) így bírkóznak meg a halhatatlansággal, és a világ fejlődésével.
8: "miért kell láthatatlanul élnünk, lehetnénk királyok is, aztán kiszívják a cigányokat, és lestat látványosan megsiratja őket"
NEM őket. Lestat magasról leszarja az emberek életét. Ő egyedül a zenét, és azt a hírnevet sajnálja, amit akkor este jött rá hogy sose kaphat meg amíg árnyakk özött kell élnie, titkokba merülve. (és mellesleg nem írom külön, de a düh, a vadság, és egyéb rokonértékű érzések a mai napig ihletik, és viszik előre a zene fejlődését... szóval ha dühödben zongorázhatnékod van, akkor hajrá, egyesek világhírt is szereztek már így!)
9: "mi az amit mindannyian csinálnánk a helyében"
Mi lehet hogy mindannyian loholnánk kifele a gecibe a félelemtől, de egy temrészetfeletti érzékekkel rendelkező lény, akár lehet még hegedülni is elkezd, ha azt érzi hogy nem véletlenül vonzotta oda egy erő a vonót a vájathoz. (amúgy miért pont a KÉZ NÉLKÜLI Milói Vénuszvágott pofán cserébe? XD)
10: "hogyan ittak annyit hogy beteltek vele, hogyan váltak szoborrá"
bazz... a gumimacik hogy a rákba kezdenek el ugrálni a seggükön a gumibogyószörptől? ÚGY HOGY AZ ÍRÓJUK EZT MONDTA. és pont. most komolyan, ez olyan mint amikor azon kezdünk el kötözködni, hogy hát ez nemis reális, hogy ezek a zombik tudnak futni... mert? léteznek zombik a valóságban, amihez lehet viszonyítani?
11: "nade mivolt akkor amikor először bement ebbe a bárba?"
például nappal??!! egyébként nem ment be a bárba, hanem csak a bárHOZ, megnézni a helyet. azé nemugyanaz.
12: "Máriusz visszatér ugyan azzal a ruhájában amiben 200 éve is volt."
Oszt xD? most ébredt fel, tán be akarsz szólni egy vámpírnak hogy nem követi instant az aktuális divatot???
13: "a koncert még nem történt meg, hogy a búbánatba éledt már fel?"
Talán csak neked újdonság, de egy zenekar azért egy nagykoncert elött többször fellép, és néhány albumot ki is ad, amit több millió ember hallgat, mire összegyűlik akkora tömeg ami el is megy egy ilyen koncertre... ezek az intermezzók talán nem kelthetik fel egy misztikus lény érzékeit?
14: "legutóbb 4 nap hegedülés is elég volt"
igen, és akkor körülbelül egy egész betonfal, és vagy 50 méter távolság is elválasztotta egymástól akashat és lestatot... talán nem véletlenül lécelt le Máriusz a világ végére hogy ne találja meg őket lestat? de lehet nyugodtan kötekedni, én például most kedvet kaptam beszólni a másgneseknek, amiért csak bizonyos közelségben kezdik el vonzani egymást.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.18. 07:41:26

@Capowne: Ejha, szép kis novella!
Nos, igen, többen is írták, hogy ezt meg azt meg lehet magyarázni a filmben, és úgy tűnik, hogy valóban néhány ponton nekem volt homályos a dolog. Viszont azt hadd jegyezzem meg, hogy kétszer láttam a filmet, először úgy néztem meg, hogy "Hátha jó lesz!", másodszorra pedig már direkt figyeltem a hibákat és logikátlanságokat, és még így sem állt össze egy kerek egész ebből a borzadályból.

Az, hogy a regényben minden jobban ki van bontva és meg van magyarázva, egyrészt nyilvánvaló, másrészt meg lényegtelen. Egy jó könyvadaptáció épp arról ismeretes, hogy nem kell hozzá elolvasni a regényt, hanem anélkül is érthető, élvezhető. Én nem olvastam a regényt, a filmből pedig nagyjából semmi nem jött át. Lehet, hogy úgy van, ahogy írtad, de azért az szerintem már régen rossz, amikor egy filmben a legtöbb kérdésre az a válasz, hogy "mert csak!", meg "oszt?" Nekem ez nem elég magyarázat. De lehet hogy csak én vagyok nagyon finnyás, mindenesetre a film nagyon felületesen mutatja be a világot, amit ábrázolni akar.

Ja, és ha a csaj először nem ment be a bárba, akkor nem is avatkozott közbe, ergó nem tom a főnökeinek mi baja van, Lestat pedig csak egy koncertet ad, ez elhangzik a film elején.
A korábbi zenéje meg azért ébresztette fel ilyen későn Akasha-t, mert az messze volt? Azt hogy? Eddig tartott a zenének odaérni, vagy hogy?
Marius meg lelép aludni 200 évre, majd épp akkor ébred fel, amikor Akasha is (???). Kérdés: Miért feküdt le aludni? Főleg azután, hogy Lestat ivott Akasha véréből, és ő maga mondta, hogy veszélyessé vált. Ráadásul ismerhette volna annyira Lestatot (többször elhangzik, hogy "Én teremtettelek, nálam jobban senki nem ismer!"), hogy tudja, irányítás nélkül elszabadulhat.
A színész pedig alapvetően nem lenne annyira buzis, de a szinkronhang teljesen taccsra vágja. Ezt a videóban is elmondtam.

Persze, nem kell velem egyetérteni, nem ugyanaz az ízlésünk, de nekem ezek a dolgok egyáltalán nem voltak egyértelműek még második megnézés után is. De mondom, lehet hogy én vagyok hülye.

Egyébként lesz még egy videó hamarosan, szóval adok majd még bőven alapot ilyen jó kis vitákra!

Locutus 2011.12.18. 09:15:28

Az "Interjú a vámpírral" után olyan ez a film, mintha "A sötét lovag" folytatása lenne a "Batman és Robin".
Önmagában nézve is egy rakás sz*r, de folytatásként értelmezve meg egyenesen értékelhetetlen hulladék.

Waking_Waste 2011.12.18. 09:39:23

@BlackSheep89: ezt elismerem, hogy a zenés rész kicsit megmagyarázatlan és furcsa dehát gondolom a stáb úgy volt h vámpírok és az emberek azt mondják h tuti ettől van ezért is nem törödhettek ezzel, amugy sajnálom a kirohanásom de én csípem ezt a filmet akármilyen gagyi is:Dmondjuk az interjú a vámpírral tényleg jobb de hát ez van, lehet Aaliyah halálától meggágyultak...

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.18. 11:33:24

@Waking_Waste: Egy percig se sajnáld, bírom a hozzád hasonló embereket, akikkel lehet vitatkozni, mert nem csak anyáznak megállás nélkül, hanem tényleg van véleményük, és le is tudják írni. Pár dologban igazad van, de néhányban szerintem nem, viszont nem te vagy az egyetlen, akinek nem tetszett amit a videóban mondtam úgyhogy a második rész elején egy kicsit újra előveszem ezeket a jeleneteket, és még egyszer végigmegyek rajtuk, hátha sikerül valamennyire tisztázódnia, hogy akkor most mi is zajlik ebben a filmben. :)

LanaX 2011.12.18. 11:41:54

@Capowne:
@Waking_Waste:
Egy film, aminel ennyi ponton meg kell magyarazni, hogy nem balf.sz, az balf.sz.
Szerintem ezt ne ragozzatok tovabb... :)
Rockzenere ebred egy vampir.... ennyi boven eleg, hogy egy nagy L betut csapjunk a film homlokara.
A port.hu-n talan talaltok tamogatokat(7.3???!!!), de ezt csak azzal tudom magyarazni, hogy a magyarok a tuzijatekot is ugy nezik, mintha a messias szallna le kozejuk...
Az imdb kicsit egyetemesebb, ott mar a "ha lehet, ne vesztegesd ra az idod" kategoriaba tartozik.
Inkabb koszonjuk meg Blacksheepnek, hogy raaldozza a draga idejet erre borzadalyra es egy szellemes parodiaval szolgal ezeken a borus, egyhangu teli napokon.
ps: Kellemes Karacsonyi keszulodest mindenkinek! :)

Capowne 2011.12.18. 14:05:28

@BlackSheep89:

Mitmondhatnék, szeretek írni :)
Egyébként azt sajnos nem tudtam beleszorítani az írásomba, hogy azzal semmi gond nincsen ha neked nem tetszik a film, és azt is elfogadom, hogy mint lahikus, a könyv ismeretének hiányába nem olyan egyértelmű néhány összefüggés. Ez egyébként még szerintem is nagy hibája a filmnek, hogy túl sok fontos dolgot hagytak ki, és másítottak meg értelmetlenül (pl a befejezés konkrétan röhelyes a könyv befejezésével szemben).
Szóval vaalmi olyasmire szeretnék kilyukadni, hogy nehogy azt hidd hogy én azt "sérelmezem" hogy neked nem tetszik a film, mert arról értelmetlen is vitatkozni. Nekem csak az nem tetszett egyedül, hogy SZERINTEM a kárhozottak királynője közel sem olyan rossz, hogy egyenesen viszonyítási alapnak, és mérföldkőnek legyen nevezhető. Az én baráti körömben, mint ahogy azt egyébként említettem, majdnem akkora rajongás övezi körül ezt a filmet, mint az álltalad annyira kedvelt Crow első része (ami véleményem szerint is mestermű)
Már egyébként eddig is eléggé megosztó filmnek láttam a kárhozottak királynőjét, mert valakinek vagy nagyon bejött eddig azok közül akiket ismerek, vagy nagyon lehúzta. úgy néz ki te ez utóbbi csoportot fogod erősíteni, amivel nincs semmi baj, viszont annyi jólesne, hogyha megemlítenéd a következő videódban, hogy azért ennek a filmnek vannak olyan rajongói is, mint például én, akik képesek a film iránt érzett tisztelet jegyében oldalas kommenteket írni csak azért hogy megvédjék azt.
(ja és akárki akármit mond, ez a film, mint vámpír film ugyan nem a legjobb (összehasonlíthatatlan a tökéletes Interjú a vámpírrallal) de még így is FÉNYÉVEKKEL jobb mint a tvájlájt szutykok... én arról például sokkal szívesebben néznék elemzést)

Sorter 2011.12.18. 14:34:31

Nem kell ezt túlmagyarázni! BlackSheep elcseszte a videót, és kész! :D

Na jó, komolyra fordítva a szót, én sem értettem mindenben egyet a videóban elhangzottakkal, de azt aláírom, hogy az itteni magyarázatok némelyike nagyon erőltetett.
Mindenestre bízom a kollégában (bizonyára nem érdeke, hogy alárobbantsa a blog színvonalát :-) ), és ezúttal én is legalább annyira kíváncsi vagyok a második videóra, mint ti. :)

michele 2011.12.18. 19:03:36

Sziasztok! :)

Úgy éreztem én is, hogy itt az idő a bekapcsolódásra. Régóta nyomon követem a Baaad Movies életét, megnéztem minden videót, a Gyöngyszemekkel együtt. Nem mindig egyezett a véleményünk, de kétségtelen, hogy jókat szórakoztam. Elismerésem, csak így tovább! ;)

Na de a lényeg... Igen-igen, engem is felszólalásra késztet a videód, BlackSheep. :) Csak hogy én veled értek egyet. Mikor megláttam, mi a következő „áldozat”, azt gondoltam: Végre! Hisz ennek itt a helye! Azokhoz tartozom, akik olvasták a könyvet (sőt, az egész vámpírkrónikákat, a Boszorkányos darabokat is beleértve, nem is egyszer, plusz megértem őket - ez se utolsó szempont), ezért is sérelmezik annyira e film létezését. Írhatnék oldalakat a könyv és a film különbségeiről, de inkább próbálom visszafogni magam. Mivel nagyon szeretem magát Anne Rice-t, kissé érzékenyen érint, nah. Látszik, hogy itt nem ő írta a forgatókönyvet, nem úgy, mint az Interjúnál. (Ez utóbbi sem tökéletes, de azért nagyon élvezhető. Szeretem.) Bár csodálom őt, amiért ez a film nem zavarja annyira, mint minket. :) De gondolom, nem véletlenül szeretne majd egy új filmet valamelyik regényéből...

Először: Capowne, biztos, hogy olvastad te a könyvet? Volt néhány érdekes válaszod.

Aztán... BlackSheep, rajtad viszont tényleg látszott, hogy nem olvastad. :) Fentebb le is írtad, tudom, csak okosabb lett volna annak ismeretében nekivágni, hidd el. ;) Már alapjáraton annyi baromságot szuszakoltak a filmbe, elképesztő. Egyrészt ott van a szereplők kinézete. Ezt a megrágott bőregeret (Mariust) is nem tudom, honnan kaparták. Vagy akár Lestatot... Akasha és Enkil pedig nem szó szerint olyanok, mint a szobrok, erre mit tálalnak?! Hjajj, sokszor szemlesütve vészeltem át a jeleneteket, mert már nekem volt kínos. Alap dolgok, és mégse ment nekik...
Vagy hogy Marius teszi vámpírrá Lestatot; Jesse és Lestat egymásba szeret; Lestat kimegy a napra Akashával. Stb-stb... Az a helyzet, hogy régen láttam a filmet, na de te majd feleleveníted a többi baromságot a kövi videóval/ videókkal. Biztos lesz hozzáfűznivalóm továbbra is, szóval majd jelentkezek még :D
Pár logikai bakit/hiányzó elemet pedig megmagyaráz/betölt a könyv, egyszerűen csak ennyit mondhatok. Igaz, gáz, hogy csak az tud magyarázattal szolgálni. Milyen könyvadaptáció az ilyen?!

Alföldi Robi hangjával nekem az ég egy adta világon semmi bajom, bárhol bármikor szívesen meghallgatom. Hát... Ízlések és pofonok, fiúk és lányok... :)

Nja, és a Talamsca. A szervezet, ami okkult jelenségek után nyomoz. Jelszavuk: „Figyelünk, és mindig itt vagyunk.” Dióhéjnyi, tudom, de... Tényleg nem említik őket?!

Röviden, összehányt borzalom az egész, ahogy van. Sose értettem, mit esznek rajta. Főleg azok, akik ismerik a regényeket... Ennyire igénytelenek lennének? Szomorú.

Várom a 2. vidit, hajrá! ;)

Locutus 2011.12.19. 09:54:20

Igen, Anne Rice regényei eléggé összetettek, nem egyszerű adaptálni őket.
Megjegyzem az Interjú... forgatásának idején az írónő elég sokat akadékoskodott, nem tetszett neki pl. Tom Cruise sem, mint Lestat. Végül a kész filmel, és Cruise alakításával is elégedett volt.
Már akkor tervezték a folytatást, de a stúdiónak nem nagyon tetszett ez a Lestat rockzenész lesz fordulat...
A jelenleg tárgyalt film tehát csak jóval később készült el, nem Anne Rice írta a forgatókönyvét, nem akadékoskodott bele a forgatásba, és ez meg is látszik a kész produktumon.
Persze lehet azt mondani, hogy még így is jobb mint a Twilight, de most komolyan, milyen film az már, aminél érvnek számít az, hogy "kicsit ugyan gagyerák, de azért a Twilight-nál jobb"...?

Waking_Waste 2011.12.19. 13:49:35

@BlackSheep89: ám legyen uram:Dlényeg h nekem több okból is tetszik ez a film, ugyanis az első masquerade játék amivel hugyos koromba játszottam, pont ilyen világ volt miután*SPOILER* Christofer magához tér 2000ben és a bár is hasonló volt meg anglia ugyanúgy, másrészt a filmben a zene az nagy hangsúlyba van ami érződik is rajta, hisz nevesebb bandák(pl disturbed, korn) írtak hozzá zenéketés ez megfogott, a történet sem olyan rossz sztem, és nekem elég érthető volt, de hát nem mindenkinek tetszhet egy film:D

Waking_Waste 2011.12.19. 13:51:31

@LanaX: figyelj ha egy filmet több helyen meg kell magyarázni az még nem feltétlen egy rossz film, régen a mátrixot se értette mindenki mert fura volt nekik vagy pl a viharsziget, ha nem figyelsz akkor lehet vmi nem lesz világos neked:D

KAIMU 2011.12.19. 14:14:59

NA AKKOR ITT AZ ÉN IDŐM!!
Szintén rettentő régóta követem a blogot (hogy a fiatalok is értsék: minden nap csekkolom).

El kell mondanom, hogy Anne Rice rajongó vagyok, megvan az összes könyve ami magyarul valaha is megjelent plusz még kettő angol nyelven. Imádom az Anne Rice univerzumot, olvastam minden könyvét többször is.

Mikor megláttam a videó címét, belém hasított a fájdalom. Jaj ne, hát én ezt a világot szeretem, és most bántani fogják, óóó hogy az a!

Igen ám, a könyvek tényleg jók, sőt mi több zseniálisak. Az interjó a vámpírral mint film pedig korszakalkotó, leutánozhatatlan, csak és kizárólag dicsérni lehet, azt remélem ebben mindannyian egyetértünk.

De a Kárhozottak királynője folytatásként "homemade" próbálkozásnak is rossz lenne, katasztrófális, egy szemét egy hulladék egy nagy kalap szar!

Azoknak pedig akik olvasták a könyveket egyrészt egyet kell érteniük BM-es srácokkal, mert ez a szereposztás szerintem rossz. Ha valamit folytatnak, az általában jobb az előzőnél. De csak ha színészi paletta szempontjából vizsgáljuk a dolgokat: Tom Cruise, Brad Pitt, Christian Slater, Kirsten Dunst hogy csak egy pár nevet említsek közülük olyan példásan játszottak az előzményben, mely színészi játékot csak másolni lehetne felülmúlni pedig nem; erre kapunk egy kiket is, várjál imdb: Townsend meg Moreau...na jó van vazze...

Egy szó mint száz, a film önmagában is rossz, de az Anne Rice féle univerzum ismeretének birtokában pedig egyenesen BŰN!

Mindenesetre várom a következő videót, hajrá srácok!

fairi 2011.12.20. 17:04:53

Én kétszer láttam,nem mondom hogy világmegváltó alkotás,ám messze se rossz. egyszerűen közepes alkotás.
van benne jó pár logikátlanság, de nem annyi mint amit felsorolnak a videóben, látszik kritikusok nem figyeltek eléggé.
Vámíprfilmek középmezőnyébe bőven belefér, talán a zenei betét ki is emeli sok hasonszőrű film közül.

ha tényleg szar vámpíros film érdekel valakit:
ezt ajánlóm: m.blog.hu/fi/film-kritikak/image/2drakula%20%C3%A1tka.jpg

Near93 2011.12.21. 22:03:51

Király lett a videó! Várom a folytatást. :D Régebben láttam már ezt a filmet, de már el is felejtettem mi van benne. Úgy emlékszem Aaliyah játssza ezt a fő vámpírt, aki sajnos már meghalt, de nem értem. Egy ilyen híresség, mit keres egy ilyen filmben? Mert csak ő benne az egyetlen pozitívum. Kíváncsi vagyok a második részére a videónak, de azért hagyok itt egy kis ajándékot. egy Asylum csodát ami a Paranormal Activity után készült www.youtube.com/watch?v=J9bcgmZ-ZPM&list=UUwQJJVNbn_Tqze89xf83nhw&index=1&feature=plcp Én még nem láttam de remélem mi hamarabb bemutatjátok :D

Stout804 2011.12.26. 22:55:17

Sziasztok!Nagyon örülök ennek a videónak mert bár elsöre tetszett ez a film ,de lassan herótom lett,hogy minden tizenéves hu de goth csajnak kedvenc filmje lett,pedig véleményem szerint egy másfél órás videoklipp.a zenék jók de ennyi.Baromira irritál alapból a romantikus vámpirbaromság mégpedig azért mert nem tudom felfogni mi a fenéért szeretne bele egy vámpír egy halandóba.Az a kajája..én se jegyzem el a töltött káposztát hanem megeszem.Aki kiváncsi rá milyen egy vámpír az nézze meg a 30 days of night-ot és kész.várom a folytatást:)

csaky000 2012.01.09. 10:30:32

@Waking_Waste:
Nem kötözködöm, de az milyen már, hogy egy film egyik legnagyobb erénye a zenéje (ami tényleg jó ebben az esetben)! Akkor ezen logika szerint a Hegylakó sorozat Adrian Paul-lal a világ legjobb sorozata, mert a Princes of the Universe a főcímzenéje!:D
süti beállítások módosítása