Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movie? - X-men: Az eljövendő múlt napjai

2013.10.30. 07:45 | BlackSheep89 | 16 komment

Jó, oké, hülye kérdés! Természetesen én is tudom hogy nagyon kicsi az esély arra, hogy ez a film rossz legyen. De vajon sikerül-e összehozni az X-men trilógia és a zseniális Az elsők két univerzumát ezzel az időutazós húzással. Őszintén, nekem nagyon bejött ez az ötlet, az előzetes pedig nagyon-nagyon epikus. Akár még mestermű is lehet. Nagyon várós!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr315605771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2013.10.30. 12:51:21

A végén az a két kép szerintem egész jó! :D

Amúgy nem tűnik rossznak de persze semmi sem biztos. Bármit el lehet cseszni! Nekem pl az X-men 3 egyenesen nem tetszik, sztem egy marha nagy baromság lett, de ez csak személyes vélemény! :)

Agytörzsy Professzor 2013.10.30. 12:51:44

Nem lesz ez rossz, de... hogy is mondjam. Annyi jó X-men sztori van amiből nagyon jó filmet lehetne csinálni. Az eddigi filmek többsége majdnem mindig Magneto vs Prof voltak (+ Rozsomák magánélete) amik nem rosszak, de lenne pár karakter és sztori ami érdekes lehetne, mint a robotőrök, meg volt egy csávó aki az időben utazgatott (amolyan igazi keménygyerek volt egy amolyan "veterán" a jövőből fehér (ősz?) hajjal egy bazu nagy fegyverrel)

Illetve lenne egy karakter akit kötelező lenne már filmre vinni és az nem más, mint a legkeményebb ellenfél - Apokalipszis. Benne nagy potenciál lenne... (Számomra ő olyan mint Joker a Batmannél vagy Jeremiah Surd a Johny Quest "új" részeiben, hogy leginkább csak azok a részek érdekelnek ahol ő az ellenfél) Apokaipszisről kellene egy X-men film, de rendesebb mint a régiek szóval ne azoknak a folytatása legyen ahol kinyírtak mindenkit már szinte...

Darrell 2013.10.30. 16:56:54

@Rainse: Hát az nekem sem tetszett, nem nézhetetlen de nem áll össze olyan jó egésszé mint például az X2. És ez nem csak rendezési okok miatt van szerintem, hanem a forgatókönyv sem volt az igazi.

Darrell 2013.10.30. 16:56:57

Szerintem jó lesz. Jobban örülnék hogyha Matthew Vaughn maradt volna a rendezői székben, de társíróként azért még érezhető lesz szerintem a stílusa. Byan Singer pedig már az első két x men filmben bebizonyította hogy jól tudja kezelni ezt a témát. Sajnáltam is hogy a harmadik részt nem ő rendezte, az valahogy nem volt az igazi, főleg az X2 után ami szerintem a first class után a második legjobb x men film (és szerintem egyben a harmadik legjobb marvel film is) Én arra számítok hogy a jövőben játszódó jelenetek inkább tükrözik majd az első két x men film hangulatát/stílusát, a hetvenes években játszódó részek pedig inkább a first class-ra fognak hajazni. Ezt nem könnyű összehozni de én bizalmat szavazok nekik :) Ja, az előzetesnél pedig a zeneválasztás nagyon tetszik, mert a Sunshine az egyik személyes kedvencem :) És ha már zenéről van szó úgy láttam visszatér John Ottman, tehát a filmzenére sem lesz majd panasz. Bár én Henry Jackmannek is szóltam volna hogy a régi jelenetek zenéit ő szerkessze, hogy éles legyen a különbség. De ez csak az én véleményem, majd jövő májusban eldől hogy milyen lett! :)

Riki93 2013.10.30. 16:57:01

Szerintem nem fogunk csalódni. Bryan Singer tuti ütős mozit fog összehozni. Az elsőknek is ő volt a történetírója, s bár néhány helyen talán sántított, de akkor is egy piszok izgalmas, pörgős darab volt. Nálam mondjuk a 2. rész viszi a prímet, s aztán jön Az elsők. Én azt mondom ilyen színészgárdával, és egy ilyen rendezővel nehéz lesz elrontani (bár van rá esély).
Az előzetes nekem már csak a zene miatt is nagyon bejött: Hans Zimmer - Az őrület határán. Pont azon gondolkodtam, hogy újra kellene azt a filmet is nézni lassan :D

Callinicus 2013.10.31. 07:47:14

Szerintem a Sötét Lovag óta, megtanulta néhány rendező a "mestermű" receptet, amit a jelenlegi mozilátogató zabál mint a popcornt, úgyhogy ha megfelelő szakemberek kezébe kerül a téma, mestermű fog születni. Újat nem mond majd, de biztos mestermű lesz, megfelelően lesz ívelve, jó lesz a zenéje, ki fog akadni az epic-meter, stb.

Remélem néhány év alatt ez azért ki fog kopni, bár a Star Wars-oknak, hacsak nem hoznak tényleg valami újat és nagyot, ez is jól fog állni.

Azért azt sajnálom, hogy a Star Trek-ek erre a sorsra jutottak. :(

Ez kicsit olyan mint a japán kardkészítés. Gyakorlatilag hibátlan, páratlan szaktudással és odaadással készített mesterművek, de gyakorlatilag ugyanolyan az összes.

Ha lenne benne Apokalipszis azt bírnám.

www.youtube.com/watch?v=UkBH3sklhp8
A végeredmény viszont nem fog ennél többet tudni.

Mangekyo22 2013.11.01. 23:19:45

Én várom! ;)

Amúgy mikor fogjátok bemutatni a Horrorra Akadva 5-öt?

www.youtube.com/watch?v=Vtet16_QMI8

Amit a csecsemővel műveltek, attól szó szerint hánytam! X( Votl ugyan 2-3 jó poén, de amúgy valahol a negyedik és a második rész között van a "színvonala".

Ungdani 2013.11.01. 23:20:06

És megint utolért a borzalmas tény, hogy még mindig nem láttam az Xmen filmeket (ne, csak a köveket... áúú.. uhh..) .. Most már tényleg ideje volna depótolni őket. Viszont egy kérdés, ami még az én szakavatatlan fülemnek is feltűnt: Mit keres ebben a trailerben a KickAss zenéje?

Locutus 2013.11.02. 14:14:26

@Ungdani:
Trailerek alá gyakran vágnak be más filmekből zenéket. Nem mai dolog ez, már nagyon régóta csinálják.

Near93 2013.11.04. 15:07:29

Az amúgy senkit sem zavar, hogy az X-men: Az elsők több helyen is ellentmondásba van azzal, amit a trilógia első részében mond Xavier?

Csak üljetek le és nézzétek meg úgy, hogy elsőnek az előzményt aztán pedig a trilógiát. Üvölt a rengeteg különbség... És ezért nem is szeretem azt.

Wolfi24 2013.11.05. 09:34:32

@Ungdani: Nem a KickAss zenéje, hanem a Sunshine című sci-fi filmé. A KickAss is onnan kölcsönözte.

Hans Zimmer - Journey to the Line számát meg már jó pár trailerben felhasználták, mint például a comicon-os Acélember trailerben is.

A film eddig jónak tűnik, maradjon is így. Nem legyek a moziban becsapva, mert azt nagyon nem szeretem.

Locutus 2013.11.05. 12:15:28

@Near93:
Nem zavar. Kit érdekel?
Alapból a négy filmet három rendező jegyzi. Mind a saját stílusát vitte bele a filmekbe, ki jól, ki rosszabbul...
Az X-Men 3 például egy rakás sz*r, és totálisan ütközik az első Rozsomák filmel, ami amúgy szintén egy rakás sz*r.
A First Class pedig egy kiválló film.
Nem mellesleg a szuperhős filmekhez alapul szolgáló képregények is rengeteg átíráson, változáson, retconon mentek át az idők folyamán, legyen szó akár X-Menről, akár Pókemberról, stb. Tehát azok is tele vannak az apró logikai bakiktól kezdve az ordas baromságokig mindennel.
Például a Pókembernél a közelmúltban megjátszott One More Day, ami a legnagyobb seggfejség amit csak a rajongókkal szemben elkövethettek.
De ha már ennyire fennakadsz az ilyesmin, a most készülő filmet se nézd majd meg, mert előre borítékolom neked, hogy a Days of Future Past is tele lesz apróbb, nagyobb logikai bakikkal az előző filmek tekintetében.

Agytörzsy Professzor 2013.11.06. 18:25:43

Mondjuk az X-mennél van röhejesebb franchise :D Batman! Ott is a filmeket meg a sorozatokat (trilógiát meg pláne) külön kell egymástól kezelni.

Az Adam West féle táncos-bulizós-nőcsábász Batman pl kifejezetten égő és nevetéges, ahogy a Schumacher-filmben lévő "Batcard" is nagyon kínos.

Ezzel szemben a TimBurtonos batman, az animációs széria meg az "új trilógia" nagyon jók. (vagyis az új trilógiából nekem csak a középső /jokeres/ rész tetszett úgy igazán)

Near93 2013.11.10. 15:40:54

@Locutus: Amúgy meg nem hiszem hogy én vagyok rosszmájú, mert azt akarom hogy egy film legyen követhető, és amit mondanak az egyik részben, az a másikban is legyen úgy. Ez szerintem egyáltalán nem nagy elvárás. Ilyen a Sam Raimi- féle pókemberben pl nem volt, mert ott három történetet emeltek ki és kész. A Nolan-féle Batmanban is követhető volt a sztori. Itt meg minden felborult, én meg csak pislogok, hogy mi van??
Nem szeretem ha hülyének néznek... ennyi.

Near93 2013.11.10. 15:40:56

@Locutus: Megértem, hogy tetszik neked a történet, nekem is a kedvenc képregény sztorim az X-men de akár mennyire is szeretnék elmenni ezek mellett a logikai bakik mellett, egyszerűen nem tudok, mert kiböki a szememet. Komolyan, a First Classnál teljesen kinyílt a bicska a kezembe, amikor néztem.

Önmagába a film jó, de engem nagyon zavart, bár tény hogy a Farkasnál ezerszer jobb, az tényleg egy hulladék. Nem csak azért mert szerintem Rozsomák annyira nem érdekfeszítő karakter, mint amilyennek be akarják állítani, hanem mert unalmas, gagyi, és az egész egy WTF. Ezt a mostani Rozsomák filmet meg már meg se nézem, mert teljesen hidegen hagy.

Vannak az X-menben ezerszer jobb karakterek is, akire fel lehetne húzni egy filmet. A legnagyobb tökön rúgást Vadóc kapta, aki a képregényben, és a rajzfilmekben egy igazi atomnő, a filmbe pedig csináltak egy hisztis kis kurvát.

Mindegy, elkalandoztam.... A lényeg hogy akármennyire is tetszik ez a képregényfilm, nagyon zavaróak ezek a logikai buktatók.

Locutus 2013.11.13. 11:52:21

@Near93:
Az általad felhozott filmeknél - Raimi féle Pókember, Nolan féle Batman - egy rendező munkája az összes epizód. Mellesleg a harmadik Raimi Pókember mekkora bullshit...
De hamondjuk az összes Batman filmet nézzük egyben, az eredmény több mint röhejes, a negyedik Pókember meg szintén nem illeszkedik a szériába.
Számomra örök fájdalom mondjuk, hogy az X3-at nem Singer rendezte és emiatt egy totál középszerű rendező elbaszta a Főnix sztoriját, amit az X2 végén olyan finoman felvezettek a tavon megjelenő sziluettel.
Én mint említettem, ugyanúgy vagyok a képregényfilmekkel, mint magukkal a képregényekkel. Ha ott beleférnek hosszú távon a logikai ütközések, és a retconok, akkor itt is.
DE! és ez hatalmas DE! csak akkor, ha amúgy maga a film jó!
Az X3 és az első Rozsomák fos (a másodikat nem láttam), azoknak nemiatt nem nézem el még pluszban a logikai bukfenceket, de az X1, X2, First Class filmek szerintem vannak olyan jók, hogy ne akadjak fel rajtuk.
Az X-Men például egy régóta futó, kesze-kusza sztorijú képregény, ahol gond nélkül előkerülnek évekkel korábban elmerült szálak, szinte minden összefügg mindennel. És bizony baromságok, logikai bukták is akadnak bőven benne: Magnus / Xorn / Magneto - féle sztori, vagy Jean Grey állandó meghalása, feltámadása, stb...
süti beállítások módosítása