Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - A galaxis őrzői

2014.08.20. 12:22 | BlackSheep89 | 10 komment

Címkék: élménybeszámoló

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr436620377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terrordrone 2014.08.20. 15:20:38

A filmet nem láttam, de az tény, hogy egy sci-fi nem azért sci-fi mert robbanások vannak benne meg űrhajók. Bár kicsit hiányoltam, hogy nem emelted ki, hogy egy sci-finek mindig is a történet a lényege, ami mindig van 1-2 csavar is. Én ezt a filmet soha nem hívnám sci-finek, legfeljebb kalandfilmnek.

kastor 2014.08.20. 15:20:43

Nekem tetszett, szerintem sokkal jobb mint a Bosszúállók, az eddigi legjobb Marvel film szerintem, pedig nem szeretem annyira a Marvel filmeket.

Nabopolassar 2014.08.20. 16:21:28

Amúgy ez inkább space fantasy, mint sci-fi. És a karakterek kidolgozottságát összevetni a Bosszúállókéval egy kicsit un-fair, mert amíg itt mindenkire csak kb. 15 perc jutott, addig a Bosszúállóknál a legtöbben már túl voltak egy-egy saját filmen, úgyhogy nem csoda, ha ott kidolgozottabbnak tűntek a főhősök.

Az antagonistákkal viszont egyetértek leszámítva Thanost: hisz ez még úgymond "nem az ő ideje"

Callinicus 2014.08.20. 21:42:15

Én valahogy így éreztem a Dark Knight-al kapcsolatban magam.

Darrell 2014.08.20. 21:42:20

@Nabopolassar: A space fantasy a legjobb elnevezés rá szerintem. Mármint a star trek az kemény scifi (legalábbis a sorozatok) és ott meg is kell magyarázni hogy hogy működik a hajtómű pl, a star wars-ban nem, mert ott úgysem azon lesz a hangsúly. Tehát az hogy az űrben van egy space fantasy, az egy amolyan kifogás hogy fura dolgok lehessenek benne :P Ahhoz képest amúgy hogy itt nem voltak előzmény filmek szerintem jól ki voltak dolgozva. Az egyetlen negatívum nekem az az űrhajós üldözés a film közepén, az lehetett volna negyede olyan hosszú.

Cs@tLós 2014.08.20. 21:43:44

Én egyetértek minden szóval. Csak nekem még vicces sem volt, ahhoz képest, hogy mennyire mondta mindenki, hogy mekkora poénok vannak benne, kiszámítható acsargás volt a többség. Kb 5-6 poén volt, amin el tudtam mosolyodni egyáltalán, amit a karakterekre építettek. Már az a kevéske karakter, ami jutott a szereplőknek. Borzasztó üresek, pedig én nem hiszek benne,hogy egy ilyen moziba komplex karakterek kellenének...de ez ilyen szempontból borzasztó volt. Nevekre se emlékszek basszus, pedig azért 1 nappal a film után még szoktam tudni őket. Volt a paraszt Han Solo főhős (nem vicc, neki annyi az össz karaktere, hogy bunkó, meg hogy félti az anyjától kapott walkmant-amolyan Indiana Jones és az ő kalapja copy-paste), a zöld csaj akiről annyit tudunk keg, hogy fegyvert csináltak belőle, volt a mosómedve ( ő kap egy 2 mondatos háttértörténetet, mert azért agresszív, mert mindenki lenézi mert kicsi és szőrös) aki mellesleg techzseni, a fa aki brutálerős de csak 1 mondatot ismételget, de a szive a helyén van, van a monstrum szénnégyúrt arc aki brutálerős de csak a bosszú jár a fejében és mellesleg nem túl okos (avagy groot 2), ennyi. Nem viccelek, ENNYI. Minden megy deus ex machina, motivációk nincsenek, fussunk a gonosz elől, aztán fussunk utána, aztán megint előle. A gonoszról se tudunk meg semmit, vmi szerződésről rizsál, meg, hogy megölték a családját és ezért akar bosszút állni (de baromi ködösen), először azt se értettem, hogy ki-kinek a fia/lánya/testvére, miafrancfolyikitt....

Vhogy ami nekem a legfájdalmasabb csalódás volt (a fentieket talán elnéztem vna), hogy egy ŰRsztoriban semmi grandiózus nincs. Gyakorlatilag 3 helyszinen játszódik: ( egy ismeretlen bolygó, ahol kezdünk-apropó, csak engem idegesített a hologram az elején? Honnan a p...ból van ilyenje a főhősnek? Mi történt a bolygóval? Eleve mi a francnak kellett az a főhősnek? A templomot simán megtalálta vna anélkül is, mert azon speciel látszott, hogy mi volt korábban, minden más persze a földdel egyenlő volt), nova bolygó, börtönbolygó, koponyaizé, majd megint a nova, és ezek között csak egyszer látunk olyat, hogy a főhősök utaznak, kb 1,5 percig. Full klausztrofób volt az egész...a star wars grandiózusságával egy lapon se lehet említeni basszus.

Semelyik oldalon semmi motiváció, minden történik mert csak, és kész. Engem az is idegesített, hogy a főhősük hol full szerencsétlen (ez van többször), aztán meg átmegy totál bedesszbe, aki lazán gyakja a népet. WTF? Szóval nekem is televolt ilyenekkel, ami miatt én sem értem, hogy mi ez a hype a film körül.

Egyetértek amúgy azzal is, hogy teljesen ok popcornmozi, érdemes beülni rá, nekem a látvány is nagyon bejött, de ezt a fetrengést én sem értem a film körül.

Nabopolassar 2014.08.22. 08:18:09

@Cs@tLós: Azért a grandiózussággal vitatkoznék, hisz ebben azért nincs annyira lemaradva a SW mögött.

Eleve nem 3 helyszín van, hanem 5: a romos bolygó, a Nova, Thanos aszteroidája(mondjuk ez már az Avengersben is szerepelt), a börtönbolygó és a nagy fej.
Akkor nézzük a SW-ket egyesével, hogy mennyi helyszínt kapunk:
Ep IV- Tatooine, Halálcsillag és a Yavin IV
Ep V- Hoth, Dagobah, Aszteroida mező és a Bespin
Ep VI- Tatooine (már volt), Endor és a 2. Halálcsillag (bővítettbe belekerült a Naboo és a Coruscant is)
Ep I- Naboo, Tatooine (már volt) és a Coruscant
Ep II- Coruscant (már volt), Tatooine (már volt), Naboo (már volt), Geonosis és Kamino
EpIII- Couruscant (már volt), Utapau, Mustafar, Tatooine (már volt) a Kashyyyk és pár másodpercnyire az Alderaan, Polis Massa, Mygeeto, Felucia és Saleucami

Nekem úgy tűnik, hogy helyszínek terén csak az Ep III körözi le, és az is főleg a 66-os montázsnak köszönhetően

Riki93 2014.08.22. 16:56:32

Fentebb Terrordrone tökéletesen leírta, hogy mégis mitől sci-fi egy sci-fi. Abszolút nem kellenek bele űrhajók, vagy robbanások. ott van például a Robotzsaru illetve a Mélység titka. Nem teljesen jó példák, hisz a Robotzsaruban vannak robbanások, míg a Mélység titkában egy űrhajó, de nem ezen, hanem a történeten van a hangsúly.
A filmet nem láttam, lehet érdemes lenne megnézni, bár túlzottan nem is izgat, akárcsak a Bosszúállók. Szerintem én vagyok az egyetlen ember a Földön aki még nem látta. Amiket most elmondtál a filmről, én azt talán a Sötét lovagra tudnám rámondani. Nem értem miért vannak odáig meg vissza egy olyan filmtől amiben egy ember szaladgál gumiruhában, és szuperkütyüi vannak, de ezt úgy nyomják a képembe, hogy teljesen komolyan vegyem. A Batman kezdődikben sokkal jobban éreztem azt, hogy a szórakoztatásra mennek, míg a folytatás már csak egy erőltetett maszlagnak tűnik, melyben 2,5 órán át nyavalyognak. A Felemelkedésről meg ne is beszéljünk, ahol már mindent megmagyaráznak azzal, hogy azért van így, mert ő Batman. Most lehet támadni nyugodtan, de én így látom.
Kiemelted még a Star Treket is. Tényleg baromi látványos, és pörgős.Viszont én abban sem éreztem túlzottan a szívet. J. J. Abrams azt hiszem nem is nagy rajongója a szériának, talán ez az oka. A Trekből igazából Star Warst csinált (emiatt remélem, hogy a SW VII király lesz). A Star Treknek nem a robbanásokról kellene szólniuk. Érdemes megnézni egyébként hogy a '79 és '09 közötti évek alatt hová is fejlődött a széria a nagyvásznon. És végül is amit mondtál, hogy mostanában ettől dobnak hátast egy filmtől, mert van benne robbanás meg űrhajó, az egy az egyben ráhúzható a két új Trekre. A '09-es története próbálkozik, de nem nagy szám, meg mellékesen egyetlen tollvonással kitörli az addig megalkotott fantasztikus világot is. Mellé még a főgonosz is teljesen komolyan vehetetlen. Szóval tényleg nem kell azon meglepődni, ha az emberek zabálják az olyan filmeket, mint a Galaxis őrzői, amiknek nincs nagy szotrija és a látványra építenek. Természetesen régen is készültek ilyen filmek, de akkoriban a látvány a történet elmesélését segítette. ma meg ott tartunk, hogy a látványhoz firkantanak egy pár mondatban elmondható sztorit.
Nyugodtan lehet velem vitatkozni, mert biztos írtam hülyeségeket. Bocsi hogy ennyire hosszú lett a hozzászólás.

ASdasdASd 2014.08.30. 16:39:57

Meghallgattam a beszámolód Blacksheep, és azt kell mondanom teljesen egyetértek veled, vagyis már legalább 2-en vagyunk ezen a véleményen :D. De komolyra fordítva, én is pont így voltam vele, ahogy te, egyáltalán nem érdekelt a film, de annyira felhypolták, hogy (jelenleg is 8.6 az IMDB-n) azt mondtam meg kell néznem, és ezért nagyon magas elvárásokkal mentem a moziba, és így csalódás volt. Ha elvárások nélkül megyek be, akkor talán tetszett volna, de így... Max egy 7-es jóindulattal.
De most komolyan, egyesek szerint ez a film jobb volt, mint a Gladiátor, Alien, Vissza a jövőbe, Mementó, Életrevalók stb stb.
Hát ízlések és pofonok. Nem mondom, hogy rossz film volt, tényleg szórakoztató 1-szer 2-szer nézős, de a filmtörténet mesterművei közé sorolni erős kissé (szerintem). A karakterek jók voltak(viszonylag), a helyszínek is tetszettek (a fej különösen), de a sztori rém gyenge, illetve a történetvezetés néha túl élesen vált komolyból röhejesbe (pl az első jelenetet követő olyan volt mintha két másik filmből lenne) Szóval összegezve egy szórakoztató, közepes látványfilm, de szerintem a 8.6 erősen túlzás

zecske 2014.08.30. 17:48:51

@Riki93: szerintem tökre igazad van

remélem hogy SW episode 7 nem cgi orgia lesz.
süti beállítások módosítása