Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Befizettünk!

2009.12.22. 18:10 | Sorter | 24 komment

Nem is olyan régen felraktunk egy cikket a blogra, melyben a szerintünk legvárósabb filmekről írtunk pár sort. Azóta  majdnem mindet sikerült megnéznünk, és most pár rövid kritikával beszámolunk róluk.

9:
Hatalmas csalódás! Csak azért nem az év legnagyobb csalódása, mert nálunk nem mutatták be idén :-)
A története olyan összecsapott, sekélyes és gyökér, hogy a Spirit elbújhat mellette, a dialógusok katasztrófálisak, és az egész cselekmény óvodás szintű, és kidolgozatlan, akár a karakterek. Szóval filmként egyszerűen értékelhetetlen, a látvány azonban némiképp javít a helyzeten. Nem elég, hogy szenzációs, veszettül hangulatos is (nem ismerős valahonnan?).
Emellett rengeteg a kreatív ötlet a filmben, főleg a gonosz robotok kinézetét és tulajdonságait illetően, illetve a harcok is brutálisak. Ezeknél a részeknél nagyon érződik Tim Burton bábáskodása, de ennyire rossz történet mellett ez nagyon kevés. Kár érte.

Ninja Assassin:
Nem láttuk sajnos, de az előzetes kritikák és fogadtatások alapján egy korrekt, de felejtős filmnek tűnik. Hatalmasat bukott, és mint kiderült, Wachowskyéknak az égvilágon semmi közük nem volt hozzá (nem tom, honnan szophattuk ezt az infót). Amint megjelenik nálunk, biztosan pótoljuk.

Gamer - Játék a végsőkig:
Nem tom, miért nem volt elég a "Gamer" cím a magyaroknak, de tökmindegy. Brian Taylor és Mark Neveldine a mi szemünkben nem egyszerű filmrendezőknek számítanak, hiszen ők alkották meg a Crank szériát, ami mai napig a kedvencünk. A Gamer sose lesz favorit, hiszen nyomokban is alig kapunk valamit a Crank sajátosan zseniális stílusából (a filmvégi elvont táncjelenetet leszámítva), viszont egyszeri megnézésnek nagyon jó szórakozás. Az akciók kicsit túl lettek vágva, és a történetbe is sikerült beékelni egy tucat buktatót, de a remek vizuális hangulat annyira a toppon van, hogy az embert másfél órára tökéletesen kikapcsolja.

Ponyo:
Myazaki filmje sajnos még mindig várat magára, de már elég sok helyről lehet hallani a visszajelzéseket, amelyek többsége szerényen ki merte jelenteni, hogy ez a film Myazaki eddigi legnagyszerűbb mesterműve. Azért ez nem kis szó! Várjuk!

District 9:
Ez az a film, amiről regényt tudnánk írni, és még azzal sem lehetne kifejezni bámulatos zsenialitását. A District 9 nem egy film, hanem egy másfél órás csoda! Ehhez fogható alkotást még nem láttunk, az idegeink még soha nem feszültek ennyire, a hátunk még soha nem borsódzott ennyire, a körmeinket még nem rágtuk szét ennyire, és soha ezelőtt nem döbbentett le film annyira, mint a District 9. Ez a film örökre és kitörölhetetlenül beleírta magát a történelembe, és az emlékezetünkbe. Vitathatatlanul az utóbbi öt-hat év legerőteljesebb és legmegdöbbentőbb mesterműve!

Zombieland:
"Úristen! Hiszen te Bill Murray vagy! Biztos sokan mondták már neked... mondjuk mostanában annyira nem, de ÉN VAGYOK A LEGNAGYOBB RAJONGÓD!!!" Azóta nézem a filmjeidet, hogy rászoktam a recskázásra... ööö... a kettő nem függ össze..."

Ez a film nagyon kellett. Ideje volt már, hogy zombi témában Amerika is színvonalas, egyszerre szórakoztató és valódi üzenetet hordozó komédiát készítsen. A Zombieland megkapó és bájos stílusban mesél az összetartozás, a család, a barátság, a szeretet fontosságáról, miközben folyamatos agyatlan hentelés folyik a vásznon, elképesztően elborult poénokkal és jelenetekkel. Bill Murray frenetikus, Jesse Eisenberg egyre meggyőzőbb, Emma Stone dögös, Abigail Breslin pedig jó, hogy van... ja, és Woody Harrelson egy kib*szott állat!!!
Mindenkinek kötelező darab!

Hasonmás:
Nem sikerülhet minden olyan jól, mint a District 9, vagy a Zombieland, még ha az alapötlete meg is van hozzá. A Hasonmás egy remekül induló, de iszonyatosan rövid játékidejének hála (kevesebb, mint másfél óra) összecsapottan és sablonosan befejeződő mellényúlás. Vannak benne ütős ötletek és nagyszerű jelenetek, Willis most is nagyon kúl (persze csak amikor a saját testében van, mert szurrogátumként rossz ránézni), de összességében ez is csak egy újabb kihagyott ziccer Hollywood-tól. Nagyon kár érte!

Avatar:
Viszonylag friss az élmény, de azért nem felhőtlen. A látványról nincs mit írni... egyszerűen annyira magasra tette Cameron a lécet, annyira tökéletes, annyira gyönyörű, amit alkotott, hogy szavakkal nem lehet kifejezni. A legfenköltebb jelző is csak egyszerű jelző maradna, erre tényleg nincsenek szavak.
Viszont a történet... hát az már neccesebb. Semmi gond nincs vele, hiszen negyed óra után beszippantja a nézőt, hogy két és fél óráig nem szabadul. A varászlat, a báj megvan, és a nagybetűs MESE kel életre a vásznon, ami annyira jól működik, hogy az ember sajnálja, hogy egyszer vége lesz. Viszont! Az égvilágon semmi kreativitás, semmi eredeti ötlet, semmi belefektetett erőlködés nem látszik. Az Avatar-t majdnem 15 éve (!!!) kezdték el írni, ne mondják már, hogy ennyi idő alatt nem lehetett volna valami eredetiséget belecsempészni! Emellett vannak rendkívül hülye dramaturgiai megoldások, melyek szintén a forgatókönyv gyengeségéről tanúskodnak, illetve a színészek is hagynak kívánnivalót maguk után (Zoe Saldana-t kivéve!).
De összességében az Avatar így is az év egyik kiemelkedő darabja. Ha vannak is negatívumai, a látvány és a hangulat olyan szinten elvarázsolja az embert, hogy azonnal elfelejti őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr591616343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-rex 2009.12.22. 19:11:43

Már iszonyatosan kiváncsi voltam a véleményetekre. :)
A District 9-ról nekem is ez a véleményem.Az Avatar és Zombieland-et pedig nagyon megakarom nézni. :)))

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2009.12.22. 19:22:41

District 9 minimum az év filmje. Szerintem.
Avatart holnap megnézem, aztán meglátom, hogy milyen :)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.22. 19:59:27

District9 számomra az év legnagyobb csalódása volt. Egyáltalán nem erre számítottam, így nem tudtam vele mit kezdeni.

Avatar: Friss élmény. A leírás mindent elmond. Aki sztorit szeretne ne erre üljön be, aki viszont tömör, gyönyörű mesevilágot 3d-ben, annak ott a helye.

Ponyo: Másfél éve az Anilog-on volt egy vetítés, egy japánnal hadilábon álló szinkrontolmács segítségével. (szerintem olvasta a szöveget). Mivel a mester minden alkalommal egyedit alkot, nem tudom összehasonlítani a többivel, de bátran állíthatom, hogy remek kis film, mégha fiatal szereplőivel és történetével elsősorban a legfiatalabb korosztályt célozza is meg.

Commissar Morak · http://wolfgangsharfke.wordpress.com 2009.12.22. 20:58:37

Ponyo: Még mindig azt mondom, hogy Miyazaki leggyengébb alkotása. Nyílván nem kell velem egyetérteni, és nem is fog itt sok ember, de a véleményemet fenntartom. Már korábban megindokoltam miért, és nem kívánom magam ismételni. :)

Avatar: Ami a sablont illeti igazad van, de én amikor néztem arra döbbentem rá, hogy ez a mesefilm olyan döbbenetes tökéllyel alkalmazza a már ezerszer látott sablonokat, hogy szinte újnak hat. Átfogalmazva, ahogy magad is írtad, cseppet sem zavaró! Sőt, határozottan kellemes. Szerény személyem teljesen magával ragadta ez a sajátságos világ. Teljesen Avatar függő lettem, holnap nézem meg másodszor, a DVD-t is meg fogom venni, és mindkét folytatást megnézem. Ó igen...két folytatást ígérnek a sikerre való tekintettel. Bevallom aggódom. A világ és a történet így kerek, így tökéletes. Ne rombolják le. Ámen.

zecske 2009.12.22. 21:31:40

A 9 nagyon jo és eggyátalán nem unalmas és a megvalositása is páratlan ez a véleményem.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.12.22. 21:34:00

@Wolfgang Shärfke:
Igen, emlékszem, de a te kommented után csak még kíváncsibb lettem a Ponyo-ra. :-)

Nem hiszem, hogy elrontanák az Avatart a folytatásokkal. Egy biztos: az elsőnél kevésbé eredetik nem lesznek! :-)
Én hál istennek Avatar függőségbe (drága dolog lenne... :-) ), de az biztos, hogy mély nyomot hagyott bennem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.22. 21:39:54

Ninja Assassin:: De volt közül hozzá Wachowskiéknak, ők voltak a producerek. Bukás ugyan, de nem hatalmas.

sipusz 2009.12.22. 23:31:42

District 9 kurva jó film de az Avatar jobb

Mudai 2009.12.23. 01:06:22

Avatar:
= Tarzan / Atlantisz.

emberek / idegenek

Egyik embernek valamiért a másik csoportba kell menni, de annyira megszokja, hogy xy-1 óra sablon után már oda szeretne tartozni, viszont a másik oldal el akarja ezeket pusztítani. blah..

Szerelmi szál az új oldalon, és (trailerben nem volt) szerintem a kék lényeknél még bele is csempésznek egy kigyúrt tagot aki ugyanarra a csajra hajt, de a főszereplő legyőzi, és végül a barátja lesz de a végén meghal :(((( (mert kell egy k*rva szomorú rész is benne / vagy a kékek öreg királya hal meg :((( )

Meg se nézem, semmi extra, csak a látvány, de pár halus cucctól jobbat sikerül produkálnom :)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2009.12.23. 08:12:47

A zombielandet meg akarom nézni. Az Avatart eredetileg nem akartam, mert már trailernél elég sablon gyanús volt, de mindenki annyit mondja, hogy ilyen látványt még nem látott sehol, hogy meggondoltam magam. És mit mondjak, tényleg gyönyörű!!!

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.12.23. 14:21:52

Szerintem az Avatar-nak a történetével sincsenek gondok. Ok, nem olyan eredeti mint a District 9, de én nem tudtam volna meg mondani előre, hogy mi lesz a vége. A szinészekkel pedig szerintem semmi baj sem volt. Mindenki remek volt :D

2009.12.23. 15:40:35

én az avatárt nemrég néztem meg de annyira tetszett hogy vmikor elmegyek moziba és ott is megnézem.

zecske 2009.12.23. 17:52:24

Az avatar storylag hatalmas nulla.ok látvány pazar de husz film utánn már ez se lesz nagy cucc.egy idö utánn erre is rá lehet unni.igenis cgi teljesen lebutitja a mai filmeket semmi kreativitás nincs benne ok hogy látványos de csupán ennyi.

zecske 2009.12.23. 17:57:49

mindazonáltal ez a film 1000 jobb mint a terminator 4 nevezetü förmedvény.Az avatarban legalább normális komunikácio is van

maszek95 2009.12.23. 19:01:07

Sziasztok! ez egy kicsit off-topic, de azt szeretném kérdezni, hogy a bad movies felirat után a videóknál milyen zene megy?(ha jól sejtem a crank című filmből egy részlet)

Témához kapcsolódóan:Én láttam az avatart és nekem nagy csalódás volt. Persze, mindenki mondja, hogy a látványért érdemes megnézni, de elég szomorú, hogy odáig süllyedtünk, hogy csak a látvány az érdekes a story meg nem is számít. Szerintem inkább csinált volna egy filmet jó story-val és kevesebb effektel, mint egy ilyet.

dexexe 2009.12.23. 20:10:17

"Gamer - játék a végsőkig"...azért ez a cime mert már van egy GAMER cimű film,mikor egy srác játékot akar csinálni...1x nézhetős...
a district 9 meg számomra felejtős film,1xűen nem értem mi benne a pláne,kismillió ilyen ufós filmet láttunk (ET az egyik) nekem lerágott csont,untam és az effektek is gagyik....unalma saz egész,nem értem mi benne a pláne

ffixer · http://www.clonewars.blog.hu 2009.12.23. 21:47:03

Az Avatar-ra már sokan mondják, hogy még a Star Wars-nál is jobb lett. Többek között az IMdB-n is ez látszik meg. Star Wars (8.8), Avatar (8.9). Én szerintem azért a Star Wars-nál nem jobb, de ez is ugyanolyan klasszikus. És van is benne kreativitás sztem, és a sztori is érdekes. Jó persze, nem olyan eredeti, viszont maga a világ nagyon is az. Én miközben néztem a filmet egyszer sem ugrott be, hogy "jajj, ez a sztori lehetne valamivel csavarosabb". Oké, nem sztoriközponttú, de ha úgy állunk hozzá, hogy ez egy szórakoztatásra kitalált popcorn movie, akkor kegyetlen jól fogunk szórakozni. Az meg hülyeség, hogy "CGI által lebutított". A CGI nem butít le semmit, legfeljebb egy alapból buta filmet feldob. Bár az Avatar amúgy sem egy "buta" film. Szerintem simán van olyan jó a sztori, mint a District 9-ban. Csak ott talán egy kicsivel eredetibb volt az alapgondolat. De max. ennyi...

ARSENAL4EVER 2009.12.23. 22:55:11

Szerintem az év filmje nem más, mint a Hangover(Másnaposok) című film.Az Avatarnak meg a sztorija lemásolja a Cartman és a hupikék törpikék című filmet.Tiszta röhej az egész.:D

csaky000 2009.12.25. 13:15:37

9:
Akkor ezért üldögélnek rajta ennyit a kedves forgalmazók, mert ők se tudnak vele mit kezdeni, mivel már lassan egy éves lesz ez a film, és nálunk még nem volt vetítve! No mindegy, majd suttyomban kidobják dvd-n hátha nem veszi észre senki...:D

Ninja Assasin:
Kövezzetek meg, de jól mondják, hogy a híres-hirhedt Wachovsk páros a producer, de számomra ez inkább jelent rosszat, mint jót! Gondoljatok bele őszintén! Azokról az emberekről beszélünk, akiknek egy (!!!!) darab minősági produktumuk van, és nem arra gondolok, hogy a Mátrix első részén kívül a többi filmjük esetleg szódával elmegy, mert nem! Egyszerűen a Mátrixra ellőtték az összes puskaport, és ennyi volt... De azt azért ne feledjük, hogy az már 10 éve (!!!) volt, és ennyi idő alatt nem jött rá senki, hogy milyen tehetségtelenek...

Gamer:
Mit lehet egy olyan filmre mondani (kísért a 9 hazai forgalmazása:D) amit a stúdió több, mint egy évig tart vissza a bemutatástól, mert nem meri vászonra vinni? Gerald Butler nem is emlékezett rá mi volt ez a film, mikor a bemutatás alkalmával megkérdezték a véleményét (mondjuk ebbe Johnny Depp is beleszaladt a Közellenségek kapcsán, gondolom az is hasonló okok miatt)!

District 9 és Zombieland:
No comment! Nézős mindkettő!:D

Hasonmás:
Valóban egy kihagyott ziccer... Mondjuk nekem a rendező alapból unszimpatikus, mivel nekem már a Terminator széria 3. része sem tetszett (nem hogy a Salvation!), amit szintén ez a kis John Mostow gyerek komponált... Ami a legrosszabb ebben a filmben is, hogy olyan karaktert erőltettek rá szegény Bruce-ra, ami aztán inkább vicces, mint komoly... Sajnálom szerencsétlent...

Avatar:
Mindenki tudta, hogy ez lesz az új évtized Pocahontas-a, csak IMAX 3D-ben, úgyhogy a sztori olyan, amilyen, de látvány szintjén nincs most ennél jobb, és nem hiába lehet mondani, hogy James Cameron visszatért végre! Mondjuk a Cameron-mozik többsége azért a látványért volt emlékezetes, vagy a jól megkomponált akcióért, nem a fergeteges forgatókönyvekért... szerintem... aztán nyugodtan írjátok meg, ha tévednék!:D

Valami 2009.12.26. 17:03:17

Az Avatárról csak annyi, Cameron kinyitotta Pandora szelencéjét, reméljúk hogy még hosszú ideig nem zárja le!!!!!

KongFan 2009.12.28. 20:02:23

Hát nem tudom, lehet szidni az Avatart de szerintem simán az év filmje és nem csak a látvány miatt.
Én évek óta nem láttam ilyen filmet aminek a hangulata így elkapott.
a 9-t nem láttam, nem is érdekel túlzodtan.
ponyo: nem nézek animéket
Ninja Assassin: már a cím is röhejes és az előzetes is az, inkább kihagyom
Gamer: ugyanakkora ökörség mint a Crank 2 de azért nézhető
Zombieland: az év komédiája, zseniális :D
District 9: hatalmas, eszméleten imádom!

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2009.12.28. 22:24:15

@KongFan:
Azért animét érdemes kipróbálni. Oscart nem puszira osztanak, és Miyazaki kapott a Chihiro-ra.

Dante.s 2010.01.06. 18:55:43

a Zombieland ugye lesz mint gyöngyszem?
süti beállítások módosítása