Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - The Wicker Man

2015.04.24. 16:12 | Sorter | 27 komment

Címkék: 9. évad

A tartalmas Nicolas Cage maraton után beszéljünk egy kicsit arról a förtelmes alkotásról, ami elindította a színészt a lejtőn. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr17395824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terrordrone 2015.04.24. 19:57:45

Az eredeti filmben meg van magyarázva, hogy miért őt áldozzák fel.

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2015.04.24. 20:30:45

Öm, nem azért hogy kötekedjek, de úgy tudom nem Nic írta a forgatókönyvet, ő csak azt csinálta a holnap napján jelenetbe amire utasították.
Plusz ez egyszinkronos verzió, érdemes lenne össze hasonlítani az eredetivel, mert sokszor el basszák a fordítást mint a Sharkandoban (ami egyébként szintén egy mocsok film)
A not a bees meg a how can it burn jobb példa lett volna a rossz színészi játékra szerintem.

Kálovics Tibor 2015.04.24. 20:30:46

át ez a film szolgált minden idők egyik legbetegebb South Park epizódjának alapjául. :D (Amiben Britneyt feláldozzák a termés érdekében.)

Sorter 2015.04.24. 20:37:45

@NeoCsatornaja:

Szerintem mindegy, hogy ő írta-e vagy sem, szomorú, hogy egy olyan forgatókönyvet elvállalt a Fegyvernepper után, amiben ilyen dialógusok vannak. Az eredeti nyelven egyébként még sokkal affektálóbb, egyszerűen minden fronton szörnyű, amit itt színészet címszó alatt produkál. A not the bees és a how it get burn is be lett vágva példaként, nem is lehet bemutató készíteni erről a filmről nélkülük, mert ha valami, akkor ez a két pillanat kultusz lett. :)

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2015.04.24. 20:43:15

Ja és ne felejtsük el:
"Oscar díjas színész!"
Szegény Leo pedig még nem is kapott :D

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2015.04.24. 21:01:03

@Sorter: Ezt a tényt senki nem vitatja, borzalmas a film, Nostalgia Critic is jól bemutatta ahogy te is.
Csak megjegyeztem hogy a 2 kult jelenet jobb példa a színészi játékra, illetve inkább annak hiányára, mert ez inkább ripacskodás.
És azok a méhek, Jézus Isten, annyira látszik a CGI :D
Amúgy tudod mi az abszurd?
Hogy ez a csávó szerepelt egy romantikus drámában (talán angyalok városa volt a címe)...
Ahol érzelmek magas skáláját kell adni...
Őm, mi ez ha nem trollkodás?
Viszont a Next, egész jó volt szerintem, meg a nemzet aranya is.
Tényleg lehetne ellen példa is, a karrierjének csúcspontjainak bemutatása, úgy sincs túl sok, szóval nem olyan nehéz ügy :D

Sorter 2015.04.24. 21:03:04

@NeoCsatornaja:

Na igen, azok a méhek beleégnek a retinába! :D

Az Angyalok városa tényleg érdekes film volt, a szó jó értelmében, bár nekem csak az első fele volt igazán emlékezetes. A nemzet aranyát én is bírtam.
Ez az ellen lista érdekes ötlet, elgondolkozunk rajta. :)

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2015.04.24. 21:19:48

@Sorter: Itt meg kell jegyeznem hogy a Nemzet Aranyából természetesen az első részre gondoltam, a többi hatalmas marhaság.
a 3.-at meg már nem tudom hogy gondolták komolyan.
Még egy bőrt lehúztak az arany városról én ezt egyszerűen nem hiszem el.
És az is meg tette ami Ihlette az egészet.
Egy Indiana Johnes film...
Na ez a szomorú kérem szépen.

Tblog 2015.04.25. 06:38:04

Valahogy ennél a filmnél is azt érzem, hogy a rettenetbéna magyar fordítás miatt lett némelyik részlete értelmetlen és bugyuta. Főleg a holnapután-os jelenet.

Szijj Norbert 2015.04.25. 11:13:29

Sorter ha nem lett volna regisztrálva a busz amivel mentél suliba akkor már 6 évesen nekünk gyárthattad volna a videókat.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.04.25. 12:26:14

Hiányoltam a medve taslit de amúgy fasza lett! :D

Hoffman 2015.04.25. 12:52:11

Az eredeti The Wicker Man egy műfaján belül nálam abszolút etalonnak számító alkotás. Nem a legijesztőbb vagy a legvéresebb horror, de kimondhatatlanul hangulatos, tele bizarr és megbotránkoztató jelenetekkel és elképesztően jó zenei betétekkel. A sziget polgármesterét játszó Christopher Lee és a rendőr szerepében tetszelgő Edward Woodward fél kézzel verik az egész remake-beli brancsot. Több jelenetet átemeltek Cage-ék, csak ameddig ott remekül és odaillően megcsinálták, itt értelmetlenül elhadartatták.
Aki szereti és értékeli a klasszikus alkotásokat, azoknak nagyon tudom ajánlani.

The Mid 2015.04.25. 17:24:39

Na akkor nem hiába néztem meg. :D Hasonlóan láttam én is. Az elején nem értettem miért ennyire negatív az értékelése, sima sablonos tucatfilmnek tűnt pár hülyeséggel, de ahogy haladtunk előre, tényleg közeledtünk a pokol mélye felé.

A holnapos hablaty meg eredetiben sem sokkal értelmesebb: www.youtube.com/watch?v=6fIVo56SEMA :)

szkristof92 2015.04.25. 17:35:56

Minden idők egyik legjobb vígjátéka! A gond csupán az, hogy ezt a filmet komolya horrornak szánták nem pedig paródiának.
Szegény Nic Cage ezután még ugyan kifogott egypár jobb filmet, de szépen megindult azon bizonyos szakadék felé.

adaman 2015.04.26. 17:52:14

Na jó most lett elegem, csak ezért regisztráltam erre a szar blog.hu ra, hogy tudjak írni .. szóval .... ez kb olyan mint mikor általános suliban szivattuk a szemüvegest .. első nap vicces, második nap is .. harmadik nap is .. de aztán már kúrvára nem .. ti meg már huszadjára csináljátok ezt cage el, az a baj, hogy már nincsen szar film amiről tudnátok beszélni, pl. ez is egy totál középszerű film, nekem pl. tetszett is de ez csak az én véleményem ... hagyjátok inkább abba, mert ez így nagyon ciki ... egyszerűen nem tudtok mit mondani, ezért mindenbe beleköttök ... helyesírási hibákért elnézést ... felindulásból írok, mert ezt már nem bírom ... ja és az a wc tisztító meg krokodil vagy mi ... kb. az öt évesek nevetnek rajta ... sajnálom ez a helyzet.

Sorter 2015.04.26. 18:03:17

@adaman:

Semmi gond nincs azzal, ha nem tetszik a blog és a tevékenységünk, a véleménynyílvánítás is természetesen szabad, de engedj meg egy kérdést: ha ennyire felháborít, ennyire nem nyeri el a tetszésedet, akkor miért nézed egyáltalán?
A hozzászólásodból ítélve nem egy, hanem több bemutatónkat is láttad, ennek köszönhetően lettél ennyire ingerült. Ha már rögtön az első, vagy a második után félbehagyod, látván, hogy nem a te ízlésednek megfelelő, akkor most nem lennél dühös. Én, ha nem tetszik egy adott dolog - legyen ez könyv, film, vagy akár sorozat - egyszerűen otthagyom, nem pazarlom rá az időmet. Ha bemutatót akarok készíteni egy filmről, és amiatt ülök le megnézni, az nyilvánvalóan más helyzet, akkor persze végignézem.
Egyébként meg, ami a stílusodat illeti, nyugalom. Nem fogjuk komolyabban venni a kommentárodat amiatt, mert trágár kifejezéseket használsz, és hangot adsz a dühödnek. Egy higgadtan, logikusan felépített, érvelő kritika sokkal többet ér, hidd el.

adaman 2015.04.26. 18:14:43

Nem azért volt olyan a stílus, hogy komolyan vegyetek, egyszerűen dühös voltam, ez meg, hogy ha nem tetszik akkor ne nézd ... jaj komolyan? Ahelyett, hogy elgondolkoznál ezeken inkább azt mondod, hogy nem nem változol kicsit sem, inkább huzzam el a belem :)

Sorter 2015.04.26. 18:18:45

@adaman:

Akkor javaslom, előbb higgadj le, és aztán írj. :)

"Ahelyett, hogy elgondolkoznál ezeken inkább azt mondod, hogy nem nem változol kicsit sem, inkább huzzam el a belem :)"

Az a baj, hogy nem adtál semmiféle támpontot, hogy min kéne változtatni. Te szó szerint ezt írtad: "hagyjátok inkább abba, mert ez így nagyon ciki"

Nyilván csak a Te kedvedért nem fogom abbahagyni, de ezen felül sem volt semmiféle építő jelleg a hozzászólásodban. Tanácsokra, javaslatokra mindig vevő vagyok, de ha valakit valóban ennyire feldühít a tevékenységünk, és az egyetlen javaslata az, hogy hagyjuk abba az egészet, akkor tényleg azt tartom a legjobb megoldásnak, ha az illető nem néz minket tovább.

adaman 2015.04.26. 18:30:19

hagyjátok abba cage szopatását, és (legfontosabb) a középszerű filmek szar filmként való bemutatását -.- de hagyjuk is az egészet, látom nem akarod egyszerűen megérteni.

The Mid 2015.04.26. 18:42:30

@adaman: IMDB-n 3,6-on, Rottenen 15%-on áll, rengeteg listán az egyik legrosszabb film a közelmúltból. Lehet, hogy szerinted min. középszerű, de sem a kritikák, sem a széles tömegek visszajelzései általánosan nem ezt a gondolatot osztják. Ez még mindig nem jelenti azt, hogy neked is ezt kéne gondolnod, szerethetsz valamit attól még, hogy mondjuk rossz, de akkor dühroham helyett írhattál volna arról mi miatt nem hiszed, hogy ez egy gyenge film és neked miért jött be.

Én csak itt egy mezei felhasználó vagyok, de nem látom értelmét a felesleges durcizásnak, főleg egy ilyen filmnél.

Sorter 2015.04.26. 18:44:16

@adaman:

A bemutatott filmek nagy része nem középszerű, elég az általános vélekedést elolvasni róluk - kivételek persze vannak, azokról a döntő többségben el is szoktuk mondani, hogy színvonalasak, a díjátadónkban is van egy ilyen külön kategória.
Neked személy szerint tetszhet ez a film, ezzel semmi baj nincs, de ne általánosíts. Azért mert neked személy szerint tetszik, még nem lesz középszerű. Én is szeretek gyenge filmeket, nem tagadom, de beismerem, hogy nem jók, csak nekem tetszenek. Most hozzám vághatod, hogy "De hát attól, hogy én mondom, hogy rossz, még nem biztos, hogy úgy van". Igen, ez is igaz. Ezért igyekszem minden bemutatóban alátámasztani a véleményemet a bevágott jelenetekkel. Te Mert effektíve a Baaad Movies erről szól. Te viszont semmivel sem indokoltad, miért tartod közepesnek.

Cage "szopatása" pedig azért van, mert Cage ezért elég keményen megdolgozott, és szomorú, hogy egy amúgy jó színész idáig tudott süllyedni.

"de hagyjuk is az egészet, látom nem akarod egyszerűen megérteni."

Ezt miből gondolod? Ha tanácsot adsz, építő jellegű kritikát írsz arra nyitott vagyok. Csak ennyit kérek, szerintem ez így korrekt.

Alien001 2015.04.27. 06:52:09

Régen még az akadémia elismeréseknek volt értelme és tényleg azokat jutalmazták akik rendes teljesítményt nyújtva megérdemelték az Oscar díjat. Azonban régen is megesett, hogy olyan kapta aki nem érdemelte meg, vagy olyan aki megérdemelte volna sosem kapott ilyen díjat. Manapság pedig ennek a díjnak semmi értelme nincs, úgy is az nyeri aki a legjobb "Oscar sablont" tudja hozni az adott évben.
Nicolas Cage színészt én sosem bírtam, mindig ha a ment a tévében a filmjei elkellett kapcsolnom, mert alapban is ellenszenves színész volt. Azért láttam tőle 1-2 filmet, de ahogy a legtöbb Hollywoodi színészt őt is sablon színésznek tartom. Egyszer kétszer talán sikerült kifogni egy olyan forgató könyvet amit pont rá írtak, de lényegében ugyan azt a sablon alakítást játssza minden egyes filmjében.
Szükség volt már alapban is erre a Nicolas Cage maratonra, hisz eddig én azt nem értettem, hogy nem került fel ide egyszer sem.

FaKe.beL1eVe 2015.05.02. 13:28:57

Off téma:

Blacksheep! Azt hiszem a 61. Filmbarátok Podcast-ben hoztad szóba az Örök háború sci-fi regényt.

Geekz forrás:
"Több évtizedes huzavona után úgy tűnik, a Warnernél, Channing Tatum főszereplésével készül el Joe Haldeman klasszikus-zseniális sci-fije, az ÖRÖK HÁBORÚ (The Forever War) adaptációja. 2008 környékén még Ridley Scott rendezte volna a filmet (a kép egy ahhoz készült látványterv), de ő már nem része a projektnek."

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.05.02. 16:17:16

@FaKe.beL1eVe: Az kemény lenne, ha megcsinálnák! Nagyon filmszerű a könyv. Mondjuk Channing Tatum mint főszereplő szerintem mellényúlás lesz. Sokkal keményebb, baltával faragottabb figura kéne.

FaKe.beL1eVe 2015.05.02. 18:56:38

@BlackSheep89: Nem nagyon értem én se, hogy miért pont ő rá esett a választás. Főleg ha lélektanilag akarja ábrázolni a könyv ezt a hiperteres helyzetet, de egy sereg élére sem Tatum-ot képzelném el.
Mindenesetre nagyon érdekesnek hangzott a története, mindenképpen vevő lennék egy adaptációra.

mátrix01 2015.07.26. 11:28:49

Emlékszem erre a filmre, meglepő volt, hogy Cage is játszott benne. De azért nem olyan szörnyű, meg lehet nézni szerintem. Volt benne egy biciklis rész, ami elég nevetséges volt.

Isti 4, 6 2015.09.06. 10:16:50

"Honnan tudták, hogy Edward egyáltalán el fog jönni?"

Erre talán választ ad a film legvége, amikor fél évvel később a "holnap napján" jelenetben látható szőke csaj egy nagyvárosi bárban flörtöl egy sráccal, méghozzá a régebbi Pókember filmek Harry Osbornejával. Ott kiderül hogy a srác rendőr szeretne lenni, a csaj pedig ugyanazt kérdezi tőle, amit Cagetől a fogadóban. "Ha elmész, viszel magaddal?" Nyilván őt szemelték ki a következő prédának akit odacsalnak, és feláldozhatnak. Szerintem ők kitanulmányozták az emberi természetet annyira, hogy tudják, egy rendőr inkább szembemegy a saját akaratával, csak hogy másokon segítsen.
süti beállítások módosítása