Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

ELINDULT A 6. FILMELEMZŐ OSCAR!!!

2016.05.03. 19:54 | Sorter | 8 komment

oscar-academy-award.jpgIgen, tényleg! Nem, nem viccelünk! Tavaly elmaradt, idén viszont a megszokottnál jóval hamarabb megrendezésre kerül a Baaad Movies videókészítő bajnoksága, szám szerint a hatodik alkalommal!

A Filmelemző Oscar lényege, hogy TI készíthettek filmbemutatókat, amiket aztán elküldtök nekünk, és mi kiválasztjuk és díjazzuk a legjobbakat. A verseny a mai nappal (márminthogy e bejegyzés felkerülésének a napján) indul, és egészen pontosan július 1-ig tart! Vagyis kishíján 2 hónap áll rendelkezésre, hogy elkészítsétek a világ legjobb filmkritika-videóját!

További részletek a tovább-gomb után.


A szabályok:

- A videók linkjét a filmelemzooscar@gmail.com email címre lehet küldeni. A határidő július 1. 23:59, eddig küldhetitek be a videókat.

- Az emailbe MINDENKÉPPEN írjátok bele, hogy milyen néven neveztek!

- Mindenki csak egy bemutatóval nevezhet, de egyszerre egy videót többen is készíthetnek, egy csapatban (ami ugyanúgy egy nevezésnek számít).

- Maximum két részből álló videót lehet egy filmről készíteni, és lehetőleg egy bemutató se legyen hosszabb 25-30 percnél. Lehet hosszabb is, persze, de nem ajánlott.

- Csak újonnan készített videóval lehet nevezni.

- Dicsérő és lehúzó kritikát egyaránt küldhettek.

- Kezdő videósok és tapasztaltak is versenyezhetnek.

Intrót érdemes készíteni, mert ismét lesz legjobb intro-kategória különdíjjal, viszont nem kötelező, és a videó végső értékelésébe nem is számít bele. Azért persze ha valaki az intró kategóriára gyúr is, valami videót rittyentsen hozzá, mert csak külön intrót nem tudunk elfogadni.

- Anime, rajzfilm, sorozat, és akár sorozatepizód is jöhet.

- Természetesen idén is kikerül az oldalra minden nevező videója, amiket bármikor meg lehet nézni, és a díjátadó előtt idén is lesz értékelés, vagyis minden egyes nevező munkájáról mondunk majd néhány szót, nem csak a győztesekéről.

- Ismét lesz közönségszavazás, és ismét úgy, ahogy legutóbb, vagyis kommentben. Ez a határidő lejárta után fog kezdődni, és kb 2 hétig tart majd, de úgyis pontosítjuk még addig a dolgokat.

- A zsűritagok nem nevezhetnek, of course.

- Ha kérdésetek van, itt a kommentek között, vagy a fenti email-címen is feltehetitek.

- Illetve ebben a promo-videóban még említünk néhány dolgot, úgyhogy érdemes ezt is meghallgatni!

 

A Nyeremények:

A tavalyi módszerhez hasonlóan a videók számától függően 5 vagy 3 nyertes lesz, illetve ismét külön lesz egy legjobb intro kategória, ami teljesen független a videóktól.

Mindegyikük egy-egy oklevelet kap de az első 3 helyezett ezen felül még egy-egy dvd-t is hazavihet, de neki kell eldöntenie, hogy a háromból melyiket!

Egyelőre a nyereményeket nem tudjuk, várunk vele még kb egy-másfél hónapot, amikorra biztosabb lesz, hogy milyen ütősebb megjelenések lesznek július környékén. Amint meglesznek a konkrétumok, azonnal posztoljuk.

 

Javaslatok a videókhoz:

- Bármilyen videószerkesztő programot használhattok.

- A hangbeállításokra, hangerőre, hanghibákra nagyon figyeljetek oda!

- Lehetőleg ne húzzátok sokáig a bemutatót, inkább legyen rövid és tömör, mint hosszú és elnyújtott. Ez persze nem jelenti azt, hogy ötperces videókkal nevezzetek, de próbáljátok meg megtalálni azt a hosszt, amibe még minden belefér, de nem válik unalmassá!

- Feliratoknál – ha vannak – nagyon figyeljetek a helyesírási hibákra, mert rengeteget tudnak rontani az összképen!

- Ne siessétek el, ha még van idő inkább többször ellenőrizzétek a videót, hogy biztos olyan legyen, amilyennek szeretnétek!

- Ne fogjátok vissza a kreativitást, a humort, ha van jó ötletetek, bátran építsétek bele a bemutatóba (a káromkodást se bánjuk, de lehetőleg ne csak abból álljon a videó)

Eddig mindig nagyon nehéz volt kiválasztanunk az első 5 helyezettet, annyira jó videók érkeztek hozzánk. Nagyon remélem, hogy idén is beleadtok mindent! Ne könnyítsétek meg a dolgunkat!

Sok sikert kívánunk minden nevezőnek!

Sorter & BlackSheep

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr508683798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.05.03. 20:54:14

Király! :D
Hála az égnek a bemutatóm megfelel a követelményeknek és a hossz is rendben van, mert attól tartottam a legjobban (21 perc). Bár én nem a nyeremények miatt nevezek a versenyre, hanem azért, hogy erről a POCSÉK filmről, amit bemutatók mindenkit megóvjak, mert hihetetlenül pocsék ahhoz képest, hogy egy relatív nagy költségvetésű filmről van szó (és mert itt láthatják a legtöbben :P)!
Néhány napon belül szerintem fel is tudom tölteni és elküldeni!
Köszönöm a lehetőséget srácok! :)

xx18Rolandxx 2016.05.03. 23:03:24

Még 3 potenciálos jelöltem van a versenyre de még nem tudtam választani közülük de az biztos, hogy vagy hihetetlenül szar vagy egy hihetetlenül nagy csalódás anime lesz az alanyom :D

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.05.04. 10:01:48

@xx18Rolandxx:
Nem akarlak befolyásolni a döntésedben, de szerintem egy sokkal személyesebb és ennek köszönhetően sokkal ütősebb bemutatót lehet egy olyan filmből vagy sorozatból csinálni, ami csalódást okozott, mint egy olyannal, ami egyszerűen csak sz@r. Én is direkt egy olyan filmet választottam, ami egy egész szériára (pontosabban egy első részre nézve) gyalázatos, aminek köszönhetően sokkal személyesebb hangvételű lett a bemutatóm, ami szerintem sokkal többet ér, mint egy eleve sz@r animét bemutatni, mert szerintem egy olyat bárki képes csinálni.
Ez csak a személyes véleményem. De persze tévedhetek és lehet hogy az miatt a nagyon pocsék anime miatt egy elképesztően vicces bemutatót fogsz belőle csinálni, ami pedig egy hatalmas előny ebben a versenyben.
Bármelyiket fogod választani biztosan egy minőségi alkotás lesz, mint mindig! ;)

dani82HUN 2016.05.05. 07:20:03

Végre Oscar! Már rég vártam és van is már ötletem, hogy mivel nevezzek. Szóval valószínüleg most is indulni fogok és remélhetőleg sikerül majd egy legalább olyan jó videót összehoznom, mint legutóbb. Mindenkinek sok szerencsét. :)

xx18Rolandxx 2016.05.05. 07:23:22

@Tomlion:

Már kiválasztottam melyik lesz az , előljáróban csak annyit, hogy tökéletes tananyaga lehetne a " Hogyan csináljunk animét ha rohadtul nincs kedvünk és lusták vagyunk animét csinálni" tanórának. :)

Hardcore4Life 2016.05.06. 19:08:04

Sziasztok!

Egyetlen egy kérdésem lenne:

"Maximum két részből álló videót lehet egy filmről készíteni..."

Ez pontosan mire vonatkozik? Mondjuk úgy, hogy kettévágja valaki a videót és lesz mondjuk XYZ Part 1 és XYZ Part 2?
Köszi a segítséget előre is!

KatLevente · www.youtube.com/c/Hunbadfear 2016.05.07. 22:12:25

Örülök, hogy megint lesz Filmelemző Oscar, megszokásból csak benevezek még egyszer. Ahogy azt 2 éve is írtam, ha a Filmbarátokban (FreddyD nem hiszem, hogy kifogásolnál) egy összetett mondat erejéig megemlítenétek, sokkal több jelentkező lenne.

Sok sikert mindenkinek, a hangerő szabályozást sose felejtsétek!
süti beállítások módosítása