Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Besztof 2017 / BlackSheep (#1)

2018.01.03. 14:35 | BlackSheep89 | 3 komment

A szokásos évösszegzésem ezúttal is kétrészes lesz, és a második része is készül már, de egyelőre íme a 10 kedvenc, és 10 legutáltabb filmem 2017-ből!

A 10 legjobb

  1. Baby Driver

baby_driver_df_05205_r.jpgEdgar Wright – újabb – stílusgyakorlata. Ez nem az a film, amiről hosszú esszéket lehetne írni, vagy mélyfilozofikus vitákat generál, „pusztán” egy kurvajó akcióvígjáték, veszettül királyul rendezve és vágva.

 

  1. Az

maxresdefault.jpgHorrorként nem egy hűdehúde, láttunk már ennél parásabb filmeket bőven, de lehengerlően teremt hangulatot, mesél el egy történetet, és mutat be szerethető karaktereket (főleg gyerekeket, ugye), akik között fantasztikus a kémia. Plussz, Pennywise is kapott egy ikonikusabb revitalizálást.

 

  1. A viszkis

18880925_1168905_9f5034182c02ba8e6fa5b377634cba8d_wm.jpgIdén nagyon jó volt magyar filmrajongónak lenni. Három nagy sikerünk is volt, amiből, ha nem is a legjobb volt A viszkis, de a legszimpatikusabb. Nyilván ehhez Antal Nimród is kellett, aki ügyesen vegyítette az ismerős, de szórakoztató hollywood-i kliséket a ’90-es évek Magyarországának tökéletes prezentálásával.

 

  1. Szárnyas Fejvadász 2049

blade_runner_2049_2040_0.jpgHogy Dennis Villeneuve mekkora zseni, az mutatja a legjobban, hogy minden filmje masszívan helyet követel az évvégi összeállításokban, és ez nálam sincs másképp. A Szárnyas fejvadásszal különösen nehéz dolga volt, hiszen egy közel 40 éves kultfilmet kellett méltó módon folytatnia, de a folytatás talán még jobb is lett az elődjénél. A majdnem 3 órás hossza ellenére is!

 

  1. Tűnj el!

get-out1.jpgAz év egyik legnagyobb robbanása volt ez a semmiből jövő pszicho-horror… szerű izé. Látva az egyedi megoldásait, kiváló humorát, érzékeny témaválasztását és goreisztikus utolsó negyedét, érthető is hogy miért.

 

 

  1. Dunkirk

dunkirk-review.jpgTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAKTIKTAK

 

  1. Testről és lélekről

testroleslelkrol.jpgAz év egyik legérzelemgazdagabb, egyben legvisszafogottabb két órája Enyedi Ildikótól, amit nem a sztori miatt emeltek olyan sokan a magasba – bár a sztori is jó - hanem a két főszereplő, és a köztük lévő kémia miatt, ami ellenállhatatlanná és szívmelengetővé teszi ezt a csodálatos kis filmet. Oscart neki!

 

  1. Coco

1033101-first-full-length-trailer-arrives-pixars-coco.jpgA Pixar úgy gondolta, csinál egy kedves filmet a mexikói halottak napjáról, aminek a végén mindenki bőgni fog a meghatottságtól. És baszdmeg, megcsinálták! Már megint!

 

  1. Logan

frame_0000_270h.jpg2008-ban A sötét lovag reformálta meg a képregényfilm műfaját, és majdnem 10 évet kellett várni egy hasonló kaliberű filmre, de megérte. Bár a Logan sajnos sanszosan nem lesz akkora reformer, de hogy már most a műfaj egyik legnagyobb klasszikusa, az vitathatatlan! Ilyen súlyosan nyomasztó és kegyetlenül brutális mainstream képregényfilmet még soha nem készített senki!

 

 1. Páncélba zárt szellem

ghost-in-the-shell.jpgIgen, komolyan a Páncélba zárt szellem az első!
Igaz, hogy a Logan, de még talán a Coco is jobb film, mint az új Ghost in the Shell, de számomra mégis ez volt az a mozi, amit végig tátott szájjal néztem, annyira bombasztikus élmény volt! Persze, nem hibátlan, de a világa, a hangulata, a jelenetei úgy beszippantottak, hogy konkrétan fel se fogtam hogy egy moziban ülök. Egyszerűen elképesztő volt nagyvásznon látni az eredeti anime emblematikus jeleneteit, legyen szó a nyitányról, a póktankról, a szemeteskocsiról vagy a Bábjátékosról. De ezzel a teljesen elborult, mégis igényes látványvilággal még rá is tudtak tenni egy lapáttal. És mindezt úgy, hogy egy teljesen új sztorit írtak, ami mögött megbújik ugyan az eredeti szellemiség, de nagyon okosan és következetesen lett átszabva egy teljesen más közönségnek, és minden pillanatban leróják a tiszteletüket az alapanyag iránt. Pontosan ilyen remake-ekre lenne szükség, mert ebben a filmben minden benne van, amiért Hollywood-ot istenigazán szeretni lehet.

 

A 10 legrosszabb

 

  1. A múmia

the-mummy-movie-image.jpgEz a film egy kicsit kilóg a listából, hiszen nem mondhatni kifejezetten rossznak, csak olyan… semmilyennek. Ami mondjuk egy 150 milliós szuperprodukciótól, amire univerzumot akartak ráhúzni (HÁHÁHÁÁÁÁÁÁ!!!), azért egy kicsit égő. Hálistennek legalább abból nem lesz semmi.

 

  1. Csajok hajnalig

roughnight_0.jpgNem sokra emlékszem ebből a filmből, csak hogy valamennyire vártam, hiszen Scarlett Johansson szerzett pár jó pontot a Ghost in the Shell-lel, és gondoltam majd itt is jópofa lesz látni ahogy széthülyéskedi magát a barátnőivel… aztán valami egészen fájdalmas másfél óra következett. Szerencsére az agyam nagyrészt törölte az okokat, de a fájdalomból még mindig maradt valamennyi.

 

  1. Valerian és az ezer bolygó városa

valerian-art-dane-dehaan-cara-delevingne.jpgApropó fájdalom, hát ez aztán hardcore menet volt! Én hülye, még azt hittem hogy itt az új Ötödik elem van készülőben, de a végeredmény inkább hasonlít egy szétszívott látványpornóra, rengeteg idétlenséggel, semmi kohézióval és borzalmas főszereplőkkel. Legalább Ethan Hawke élvezte, de szerintem ő is csak azért mert be volt tépve.

 

  1. Körök

rngsa_10.jpgOké, tehát mostmár a „seven days left” után a telefon kigyullad az ember kezében, Samara Morgan pedig egy mobiltelefonból mászik elő (!!!). Ennyi ötlet ezek szerint elég egy döglődő franchise folytatásához…

 

 

  1. Öldöklő szerelem

oldoklo_szerelem_1.jpgVan Rosario Dawson, meg van Katherine Heigl, és ezek aztán húúúú de utálják egymást, aztamindenit! És ezt nézheted másfél órán keresztül. A végén megtépik egymás haját, de addigra már nagy eséllyes alszol.

 

  1. Az emoji-film

emoji-movie-still-3.jpgEzt a toplistát egy szuper Razer-billentyűzettel gépelem, a Microsoft Word legújabb verziójában, aminek a funkciói kibővültek egy csomó hasznos dologgal, és átláthatóbb felületen helyezkednek el. A blogra pedig majd a Google Chrome böngészőn keresztül fogom feltölteni, hiszen az a böngésző gyors és kényelmes, és kiváló bővítményekkel rendelkezik. Persze, fontos a biztonság is, ezért a listát előtte lementem a felhőbe, a DropBox segítségével, ami a legstabilabb felhőszolgáltatás… jajj, közben üzenetet kaptam a Facebook-on, gyorsan megnézem az Iphone 8-asommal, aztán pihenésképp játszom egy kis Jewel Stars-t, miközben hallgatom a kedvenc zenéimet a Spotify-on!

 

 

  1. Bye Bye Man

screen-shot-2017-01-05-at-10_51_50-am.jpgEgy ilyen címmel nehéz nyerni, de legalább kevésbé ciki veszíteni. Már a trailer annyira szar volt, hogy csak azt nem riasztotta el aki hozzám hasonló idióta, de legalább nem hazudott, mert a filmben sincs köszönet. Bemutató is coming!

 

 

  1. A sötét ötven árnyalata

fiftyshadesdarker-1-632x362.jpgEnnek a filmnek egyetlen dolgot köszönhetek: új jelentőséget kapott az életemben a „misszionárius” kifejezés. Csekély ár ez azért a több mint két óráért, amit elrabolt.

 

 

  1. Kaptár: Utolsó fejezet

resident-evil-6-milla-jovovich-1024x576.jpgSzintén bemutató is coming, de azért itt érdemes részletezni kicsit, mennyire vérlázítóan borzalmas lett az utolsó (?) Kaptár-film. Először is rohadtul nem az utolsó! Nem azért, mert rebootolják, hanem mert semmit nem zár le, ugyanúgy „to be continued”-felirat a vége, mint az összes korábbi résznek. A színészek már nem is próbálkoznak, de legalább számukra nem is volt vészes a helyzet, hiszen a gusztustalanul epilepsziás vágás miatt úgyse jön át hogy mennyire szarul játszanak. A sztori egy szedettvedett hülyeség, az akciók minősíthetetlenek (nem csak a vágás miatt), és az egészről olyan szinten ordít az igénytelenség, hogy komoly erőfeszítést igényel egyáltalán végignézni. Az utóbbi időben a „trash” kifejezés kapott egyfajta pozitív utóízt, hogy a trash az a gagyi, ami közben azért kicsit szerethető. Na, most itt van a Kaptár 6, ami a létező legnegatívabb, legtemetnivalóbb, legarcpirítóbb módon TRASH!

 

1. Transformers: Az utolsó lovag

transformers-5-megatron-josh-duhamel.jpgUgyanazt tudom itt is mondani, mint a legjobbnál. A Transformers 5 nyilván egy fokkal nézhetőbb mint a Kaptár 6, de utóbbitól az ember nem is várt már semmit. A Transformers 5-től se, de azért ez mégis egy nagyobb, masszívabb projekt, ahol elvárható a minőségi kontroll. Úgy tűnik, ez Michael Bay istállójában már nem elvárás, bármit fel lehet okádni a vászonra Transformers címmel. A korábbi részek között is voltak rosszak, de ennyire mélyre még soha nem süllyedt ez a franchise. Semmi nem működik, kezdve a sztorival, színészekkel, dramaturgiával, akciójelenetekkel (!), egészen az olyan alapvető dolgokig, mint hogy a film ne úgy legyen felvéve mint egy áldokumentumfilm, vagy hogy egyes szereplők ne tűnjenek már el a film elején/közepén minden ok nélkül, vagy ne építsenek fel úgy egy karaktert, hogy élete nagy pillanata az legyen, hogy belelő egyet Megatronba, aztán meghal. Itt nemhogy ilyesmikre nem figyeltek, olyan szinten leszarták az egész filmet, hogy még a rohadt képarányokat se voltak képesek beállítani! A képarányokat!

Az egyetlen pozitívum, hogy legalább minden fronton megbukott a film, úgyhogy remélhetőleg észhez kap a stúdió és megpróbál kezdeni valamit ezzel a sorozattal, mert ebben a filmben minden benne van, amiért Hollywood-ot istenigazán gyűlölni lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5013546723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2018.01.03. 18:18:42

A képaránnyal kapcsolatban úgy tudom, hogy Bay össze-vissza használta a normál képarányú kamerákat és az IMAX kamerát és ahelyett, hogy Nolan-hez hasonlóan a tényleg epikus helyeknél használta volna, mint például a Sötét lovag nyitó képsoraiban a bankrablásnál, Bay az Utolsó lovagban koncepció nélkül használta egyszer az egyik kamerát, máskor pedig a másikat. Például, amikor az egyik akció jelenetnél: IMAX felvétel 4 másodpercig-normál kamera 3 másodpercig-IMAX felvétel 5 másodpercig- és még meg sem említettem, hogy az Elrabolva 3-hoz hasonlóan rángatták az átkozott készülékeket, hogy semmit se láthassunk az égvilágon!!!

xx18Rolandxx 2018.01.04. 07:33:08

Érdekes, hogy mennyire egyezik mindkettőnk legrosszabb listája hiszen nálam is rajta van ugyanúgy a Körök, a Bye-Bye Man és az Emoji film is. A Múmia maga nem rossz mert a látvány és Sophia Boutella játéka javít rajta de még így is csalódás az egész. És de Blacksheep lesz szörnyuniverzum építés mert készül a Láthatatlan Ember Johnny Depp főszereplésével lol.A többi film viszont tényleg vérlázítóan rossz bár furcsa, hogy a Pappa Pia lemaradt. Nálam az a 2. legrosszabb míg az 1. a Death Note. Pedig a Valeriánban én is reménykedtem, hogy egy szórakoztató marhaság lesz de nem lett az.

A legjobb listán nálam az AZ! az 1. mert Stephen King rajongó lévén maximálisan kielégített a film. Vicces viszont , hogy a 2. helyen nálam a Wonder Woman van nem a Logan. Talán azért mert a DC Nolan óta most először csinált egy tényleg jó filmet. A Viszkis pedig méltán lett szerintem 2017 legjobb magyar filmje.Ezzel a szellemiséggel meg lehetne filmesíteni mondjuk Kápolnapuszta vérengzésének a történetét is ( szarrá nézném) vagy pedig Farkas Helga meggyilkolásának sztoriját is. A lehetőségek adottak.

www.youtube.com/watch?v=-MaP46qFoxg ( mondom ez a sztori könyörög egy egész estés filmért )

Remélem a kövi lista a legjobban várt filmeket is tartalmazni fogja ^^

Mr. Schreck 2018.01.07. 12:29:28

Meglepett egy kicsit hogy a Ghost in the Shell mindkettőtöknél előrébb került mint a Blade Runner2049. (Sorternél még a fasorban se volt :D) Eléggé hasonló a két film szerintem, nagyon szerettem mindkettőt, viszont a Ghost in the Shell kicsit diétásabb volt tartalmilag nem?
süti beállítások módosítása