Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Egy nagyszerű film a legrosszabb rendezőről

2008.07.09. 16:54 | BlackSheep89 | 2 komment

Végre valahára sikerült bepótolnom Tim Burton remekművét, az Ed Wood c. életrajzi filmet.
A rendezőtől (mármint Burton-től) megszokott szürrealisztikus stílus csak minimálisan van jelen, ám ez a legkevésbé sem vált a film kárára. Sőt, a világhírű rendezőnek volt bátorsága fekete-fehérben leforgatni a filmet, ami hatalmasat dob a végeredményen.

A történet a történelem legrosszabb rendezőjének kikiáltott Ed Wood felemelkedéséről szól, már ha lehet ilyet mondani. Az ötvenes évek Hollywoodjának lenyűgöző részletességel ábrázolt világában próbál Ed (Johnny Depp) munkát találni, miután a színháziparban nem tudott érvényesülni. A fiatal Wood-nak azonban se pénze nincs, se tehetsége, így meggyőzőképességére és határtalan lelkesedésére kénytelen támaszkodni. Miután összeismerkedik az ekkorra már letűnt fényű Lugosi Bélával, és az igent mond a szerepajánlataira, úgy érzi, már csak pár lépésre van a sikertől és hírnévtől.

A film valójában nem szól másról, mint Ed Wood rendezői stílusának bemutatásáról, három filmjének elkészítésén keresztül. Az első a kezdeti próbálkozásokban megfogant Glen és Glenda c. tranvesztita-eposz, ami meg sem éri a bemutatót. A második az Atom menyasszonya c. horror, melyet a film közepén be is mutatnak, mérsékelt sikerrel (a közönség szétveri a mozitermet...). Ezután pedig nekiáll a világhírű 9-es terv a világűrből c. sci-fi forgatásának, mely alkotást nem sokkal a bemutatója után minden idők legrosszabb filmjének kiáltott ki az Amerikai Filmintézet. (Valahogy meg kell szereznünk ezt a remekművet!!!!!!)
Íme egy sokatmondó előzetes a világ legrosszabb filmjéről:

A forgatási képsorok egyébként az Ed Wood legviccesebb jelenetei, leginkább Johnny Depp üdvözült tekintetének köszönhetően, amivel a legnagyobb baromságra, a legelképesztőbb bakira is azonnal rávágja, hogy "Tökéletes!"
Csak, hogy egy példát említsek: Az előzetesben is látott dagadt zombie kimászása a sírból csak két kollégája segítségével sikerült, ezért lett ilyen bénán összevágva a jelenet, de a város felett repkedő UFO-űrhajók "hatalmas titkára" (hehe...) is fény derül...

Minden karakter bogaras a filmben, és ehhez elsőrangú színészek társulnak. Johnny Depp élete egyik legjobb alakítását hozza, egyszerűen remekel a folyton idiótán vigyorgó Ed szerepében. Sarah Jessica Parkert sosem szerettem igazán, de itt egész meggyőző a rendező barátnőjeként, aki mindenáron filmben akar szerepelni. Bill Murray olyan, mint mindig: már az ábrázata röhögésre készteti az embert. Azonban mindnyájan eltörpülnek Martin Landau elképesztően zseniális alakítása mellett. Az öregedő, megfáradt Lugosi Béla megformálásával szinte percenként színészi csúcsokat döntöget. Amint megjelenik, szó szerint lesöpör mindenki mást a vászonról. Alakításáért 1994-ben körülbelül tizenöt különböző díjat zsebelt be, köztük az Oscar és a Golden Globe elismeréseket. Abszolút megérdemelten.

Az Ed Wood-ot mindenkinek csak ajánlani tudom, mert igazán eredeti élmény. Már alig várom, hogy egy hasonlóan élénk képzelőerővel megáldott rendező ugyanígy meglássa a szikrát mondjuk Uwe Boll-ban. De most komolyan: nem lenne nagyszerű, ha megtudhatnánk mire gondolt, amikor elkészítette a Holtak házát???

Az Ed Wood trailere:

Egyébként az utolsó, telefonba mondott mondat tökéletesen körülírja a főszereplő lelkesedését:
"- Hogy tetszett a film? Hogy mondja...? A legrosszabb film, amit életében látott? Nos, a következő sokkal jobb lesz!"

BlackSheep

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr60560782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2008.07.30. 20:33:22

Sziasztok!

Ha tényleg látni szeretnétek a 9-es terv című Ed Wood filmremeket, akkor nekem megvan! Szívesen bedobom a köztudatba a közjó érdekében! :)Szerintem is a leges-leg rosszab film, amit valaha is celluloidra vittek!

Amennyiben szükségetek van a őfilmre, írjatok és megoldjuk a dolgot!

Szva : Terror Dzsoni

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2008.07.30. 22:04:49

Dzsoni! Ha kölcsön tudnád adni a 9-es terv a világűrből-t, én panteont állítok a tiszteletedre!!!!!!
Az andreee892@gmail.com e-mail címen megbeszélhetjük a dolgot!
süti beállítások módosítása