Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

"Meghalt... de már jobban van!"

2009.07.09. 23:19 | BlackSheep89 | 26 komment

Már egy hete, hogy láttuk a Crank 2-Magasfeszültség című filmet, de csak most jutottunk el odáig, hogy írjunk is róla. Részben, mert a Versus befejezésével voltunk elfoglalva, másrészt pedig egyszerűen fel kellett dolgotnunk... és ez nem vicc!

Egy ilyen filmhez kell néhány dolog: kellően alfa idegállapot, fogékonyság a beteg humorra, illetve nem árt pár pohár isteni málnás-mézes pálinka sem... ez utóbbinak sajnos híján voltunk, de ettől függetlenül is elmondhatjuk, hogy ilyen jól már nagyon régen szórakoztunk, mint amikor másfél óráig ültünk a moziteremben. Az év legjobban várt filmje volt számunkra, és hál' Istennek kicsit sem kellett csalódnunk!

A sztorit szerintem már mindenki ismeri, akit egy kicsit is érdekelt a film, úgyhogy ebbe nem megyek bele. A lényeg, hogy a film stílusa kicsit sem hajaz az első részére, de így is abszolút méltó hozzá. Míg az első inkább akciófilm volt, mint vígjáték, ez már egyértelműen az utóbbi felé evez. Azért akciófilmként is működik, hiszen kapunk eksönt bőven, a vágás nagyon dinamikus, a zenei aláfestés és az operatőri munka iszonyatosan vad, és a tempó majdnem olyan pörgős, mint az első részben.

A lényeg azonban nem az akción van, hanem a megszámlálhatatlanul sok elborult agyú poénon és utaláson. Olyasmik már alapvetőnek számítanak, mint hogy Chev a film tizedik percében tulajdonképpen bebikáztatja magát egy kocsiaksival, vagy hogy a sztriptíztáncosnő átlőtt melléből gejzírként lövell ki a szilikon. Az igazán durva poénok annyira el vannak szállva az értelemtől, hogy le se merem írni őket. Na jó, azért megpróbálom: szex egy lóversenypályán, tourett szindrómás transvesztita, az első részből ismerős, üldözési mániás orvos, végbéltükrözés egy shotgunnal, David Carradine, mint vén gengszter-kujon, Rocky Verona feje egy csöves lélegeztetőgépen (!!!)... Rengeteg, de tényleg, RENGETEG a beteg humor ebben a filmben.

Emellett van néhány nagyon ötletes poén is, például annak a bizonyos üzenetnek a visszahallgatása, amit Chev zuhanás közben mondott a baráznőjének, vagy amikor egy üldözés közepén hirtelen megjelenik a felirat, hogy "9 mp múlva", majd az egész folytatódik tovább, tulajdonképpen ugyanúgy. Illetve egy részt külön ki kell emelni, mégpedig amikor Chev egy áramelosztó állomáson harcol az egyik rosszfiúval. Ez a jelenet szenzációs érzékletességgel parodizálja ki a stop-motion technikát, illetve a 40-es 50-es évek szörnyfilmjeit. Ha másért nem, ezért a félelemetesen jól sikerült bravúrért megéri megnézni a filmet.

A rengeteg beteg humor és az őrületes tempó ellenére tény, hogy itt elsősorban a főszereplőnn áll vagy bukik minden. Jelen esetben áll, hiszen Jason Statham egyszerűen tökéletes Chev Cheliosként. Még az is kis szó, hogy ezt a szerepet rá írták, nem, ő maga Chev Chelios! Szó szerint tündököl az alakítása az első perctől az utolsóig! Egymaga állva hagy mindenki mást rögtön a rajtkőnél, annyira bombasztikusan jó a fickó! Tulajdonképpen ismét végrehajtotta ugyanazt a parádés teljesítményt, amit 2006-ban, a Crank - Felpörögve esetében láthattunk.
Mellette egyedül Amy Smartnak sikerül némi fényt kapnia, alakítása aranyos és szeretnivaló... és nagyon-de nagyon dögös!

Mindent összevetve a Crank - Magasfeszültség természetesen nem lett olyan jó, mint az első, de szerencsére nem sokkal van lemaradva mögötte. Akik fogékonyak a beteg humorra és a véres erőszakon is tudnak szórakozni, azok semmiképpen se hagyják ki, viszont akik tudják magukról, hogy nem szeretik az efféle bűnös élvezeteket, inkább el se kezdjék, mert tíz perc után garantáltan kicsapja majd a biztosítékot!

Ezek után pedig már csak azon rimánkodhatunk, hogy legyen harmadik is!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr571237456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2009.07.10. 06:03:35

Hello! Én ezt a kritikát elolvasva, úgy döntöttem akkor sem nézem meg ha a fejemhez lángszórót nyomnak!

2006 legmenőbb akciófilmjében, a Crank – Felpörögvében Chev Chelios (Jason Statham) huszonnégy órát élt át a legnagyobb pörgésben: harcolt, gyilkolt, és nem hagyta, hogy a vérében lévő adrenalin lecsökkenjen, mivel akkor a testében lévő méreg végzett volna vele. A magas oktánszámú Crank 2.- Magasfeszültségben Chev ismét a túlélésre játszik, csakhogy ezúttal egy újabb kihívásokkal teli nap virrad fel előtte. Pontosan ott vehetjük fel a vonalat, ahol az első rész abbamaradt: Chev túléli az óriási zuhanást Los Angeles utcáira, de rögtön elrabolja őt egy kínai gengszter. Három hónappal később magához tér, és szomorúan fedezi fel, hogy a szinte elpusztíthatatlan szívét eltávolították, és egy elemmel működő új szívet kapott a helyére, amelynek rendszeresen elektromos lökésekre van szüksége ahhoz, hogy igazán működőképes legyen. Miután kiszabadul elrablói fogságából, Chev menekülőre fogja a dolgot. Nyomában a karizmatikus mexikói bandavezérrel, El Huronnal (Clifton Collins Jr.), és a kínai triádokkal, akiket az állítólag száz éves és rendkívül veszélyes Poon Dong (David Carradine) vezet. Újra be kell térnie Miles dokihoz (Dwight Yoakam) egy kis orvosi segítségért, és Kaylo barátjának ikertestvére (Efren Ramirez) is segíti őt a menekülésben. Újra felveszi a kapcsolatot barátnőjével (Amy Smart), akinek ezúttal már nincsenek kétségei afelől, mivel is keresi kenyerét a férfi. Chev elhatározza, hogy minden áron visszaszerzi az igazi szívét, és véres és elektromossággal teli bosszút áll azokon, akik ezt tették vele.

Ez egy történet?! Az oviban különb és hihetőbb meséket agyalnak ki a gyerekek! Természetesen most biankóban szidok valamit, hiszen se ez, se az előző részt sem láttam. De ez nem véletlen! Izzadságszagú, s én utálom ha valami már a megnézés előtt büdös! Most fogok kapni - gondolom - egy-két keresetlen szót, hogy nem ítélkezzek ha nem láttam, s jogos is az észrevétel!

De hadd tudjam már, hogy nekem mi a jó! :) Egyébként ettől még lehet, hogy jó kis filmek ezek, csak az izlésem olyan ,amilyen. :D:D

KongFan 2009.07.10. 08:03:29

Szerintem már az is nagy baromság hogy túlélte a zuhanást. Valamikor biztos megnézem de nem várok tőle sokat.

Zomb!eboy 2009.07.10. 10:26:45

A Versus végét fel kelett dolgoznotok, én meg nem is értettem hogy mi van.

csaky000 2009.07.11. 20:23:26

@Terror Dzsoni:
Nocsak, hát ismét egy kiváló lehetőség a parázs viták kibontakozására! Már előre várom! :D:D:D
Na nehogy azt mondd nekem, hogy a Machine Girl-nek (ugye-ugye, csak nem bírom kihagyni), meg a Tokyo Gore Police-nak jobb sztorija van, azokat pedig Te nagyon szereted! Akkor miért van ez, hogy most azt szólod le, ami gyakorlatilag önmaga paródiája? Ezt a filmet nem lehet (és nem is szabad!) komolyan venni, hisz eleve mindkét rész alapötlete olyan blődli, hogy az valami hihetetlen! Ez a film arról szól, hogy jól szórakozz másfél órán át, se több, se kevesebb!
Szerintem Te csak azért írod ezt, mert eleve utálod a hálivúdi filmeket... nem?

Terror Dzsoni 2009.07.12. 08:08:40

@csaky000: Parázs vita RLZ!!! :)

Ezek a filmek nem önmaguk paródiái (Crank 1-2- ről van szó konkrétan, de napestig sorolhatnám a példákat), hanem egyszerűen csak B-kategóriás filmek, amiket Hállywood tud magából kifosni az utóbbi 15 évben. S ennek is itt lenne a helye az oldalon, mert semmivel nem negyobb faszság a Versus története, mint a Crank2-é!

A főszereplő csóka pedig - ha tetszik, ha nem - csak egy közönséges B színész, ahogy Chuck Norris vagy Van Damme is. Az arc és mimikai játéka pedig egy másik "sztár", Steven Segaléra hajaz.

Nem kell komolyan venni? Ebben igazad lehet, de sajnos ezt komolyan veszik!!! Még az általad említett két japán agymenést, nem is lehet komolyan venni, mert annyira szürreális, hogy súlyos mentális betegséggel küzdenie annak, aki mégis komolyan veszi. De a Hállyvoodi filmeket meg lépten-nyomon istenítik, hogy mekkora csúcsszuper alkotások. A kedvenc példám - amiért egyébként leanyáztak, majd kitiltottak a fórumból - a Die hard 4 része. Az egész egy nagy faszság!

Ha neked vany igazad - hogy ezek a filmek önmagukat figurázzák ki - , akkor vagy a mostani filmek 90% eleve vígjátéknak készül (akkor én miért nem nevetek?), vagy erre a silány minőségre vany szüksége az embereknek?

Van az a kategória, hogy pop-corn mozi, oda lehetne még sorolni ezt a filmet, de akkor ne áradozzunk már, hogy mennyire jó, meg mekkora dolgok vannnak benne, mert 12 az pont egy tucat ezekből az alkotásokból! Itt jegyezném meg azt, amit én is írtam magamról, nem mondom meg kinek mi a frankó, mindenki tudja mit szeret, meg neki mi a jó! Csak éppen erről a filmról 3 sornál többet nem érdemes többet írni, nincs miről...

A japán faszságaimról egy-két szó. Valóban nem szeretem az amerikai filmgyártás termékeit(azért ott is tudtak filmet csinálni, de 10-15 éve leszoktak róla), de az igazi új dolgok keletről jönnek, Ázsiából. Talán nem véletlen, hogy teherautószám dolgozzák fel a jobbnál-jobb japán filmeket, természetesen amerikai módira, vagyis szarul, kiherélik a lényegi mondanivalót, s marad a buta emberek által is érthető ijesztgetés.

A Machine gilr alkotója új filmmel jelentkezett, Robo gesa címmel, a bemutatót megnézve ez már nekem is sok(k)! Azért minden baromságra én sem vagyok vevő! Még ha néha úgy is tűnik...

geekz.blog.hu/2009/07/01/robo_geisha_elozetes

Vagy a képregények megfilmesitése? Hát úristen, jó hogy nem a Dörmögő Dömötörből csinálnak filmet! Hűllyvooban elfogyott a kreativitás és a józan ész, viszont van helyette CGI meg egy raklap pénz. Nem sok minden hiányzik ezekbő az amcsi filmekből, csak pont a lényeg: értelmes sztori, karakterfejlődés, feszültség és az izgalom. Én nem tudok olyanon izgulni, ami percről -percre kiszámítható és a vége biztosan az a bizonyos Heppy Endre! A karakterek teljesen súlytalanok, senkit nem érdekel mi lesz a sorusuk, mert úgyis minden jóra fordul a végén. s ha mégis valamiféle jellemfejlődés tapasztalható - amerikaiak ezt 2 percben szokták tálalni - , akkor az meg blődbli és nem hihető.

Muszály a végére ideírnom: nem tartom seggfejnek aki ezt a filmet megnézte, nincs bajom azokkal, akik ilyen filmeket (is) néznek, de ne emeljük már Olymposi magasságokban a tucat filmeket, mert innen már csak lefele vezet az út...

Sorter 2009.07.12. 10:03:41

@Terror Dzsoni:

Én csak annyit mondok: hiába írsz akármilyen hosszú szöveget, így, hogy nem láttad se az első, se a második részt, nem lehet komolyan venni a véleményedet. És végül is mondhatsz róla akármit, a véleményünket úgyse úgyse tudod megváltoztatni. Ha a világ össze embere azt mondja, hogy a Crank rossz film, mi akkor is ugyanígy fogjuk imádni.
Egyébként lehet, hogy lesz róla bemutató, de arról ne is álmodj, hogy a minmt rossz film mutatjuk majd be.
Végeztem.

csaky000 2009.07.12. 11:41:30

@Terror Dzsoni és Sorter:
Szerintem nem is az volt a célja Dzsoninak, hogy bárkinek is befolyásolja a véleményét, hanem hogy elmondja a sajátját!
Viszont teljes mértékben egyetértek veled Sorter, és Dzsoni, legalább adj neki egy esélyt!
Képzeld el, a barátnőm utálja az ilyen filmeket (bár egyre többre szoktattam rá!), de ezt a filmet nagyon megszerette, mert szórakoztató, és nem kell több... Senki sem emelte Olymposi magasságokba, hisz mondjuk nem mérhető össze egy Zongoristával, egy Keresztapával, Taxisofőrrel, vagy ne adj' isten egy Ponyvaregénnyel, hisz azok szólnak is valamiről, ennek meg csak azért van sztorija, hogy legyen valami...
Ha esetleg megváltozna a nézeted, és adsz neki egy esélyt, én szívesen kölcsönadom az első részt! Bár a Die Hard-ért harapok! :D:D:D

Terror Dzsoni 2009.07.12. 11:54:25

@Sorter: Nekem elég volt a bemutatót megnézi, nincs felesleges 3 óra az életemben, amit erre 2 filmre áldoznék! A trailer olyan, mint egy könyv hátsó borítója, ha nem testszik a tartalma, akkor enem olvasom el, vagy éppen fordítva. Vagy ha egy nőre ránézel, akkor kapásból eltudod dönteni, hogy szívesen lennél-e vele, vagy sem. Hány példát hozzak még???

Dicséretes a ragaszkodásod a véleményedhez, de én is tartom az enyémet! A írományom hosszát meg kár kritizálni, egy szóban is leírhattam volna a véleményem, emígyen: SZARRAKÁS! De gondoltam testközelbe hozom a véleményem és kultúr-paraszt leszek. Lehet, hogy kár volt?

Fogalombeli zavarokat is tisztázzuk gyorsan! ÉN sosem írtam - ha igen, akkor kérném az idézetet - , hogy be KELL muatatnod, mint rossz filmet! A te blogod, azt mutatsz be, amit jónak látsz, s ami TE izlésedet tükrözi. Ha majd én is csinálok blogot - ami nem valószínű - , akkor ott majd én mondom meg mi legyen, bár ellentétben veled, én meg hallgatnám mások véleményét is... Ugyanis az nem kerül semmibe, s meghallgatni valaki véleményét nem egyenlő az azzal való azonosulással!

"a véleményünket úgysem tudod megváltoztatni" És mégis ki az a jólnevelt radairossebb akarja megváltoztatni?? Mi??!!! Hol írtam én ilyet? Ha valami nem világos, akkor olvasd el szépen mégegyszer amit írtam (tudom, tudom, hosszú...). Ha meg csakis kizárólag dicsérő bejegyzáseket lehet beírni a blogba, akkor tessék feltüntetni, hogy akinek más véleménye merészel lenni, az tudja, hogy most kell továbbállnia!

A stílusodról: ha ennyire feltudod magad zaklatni egy véleményen, hogy csak bunkó módjára (egy kis nyelvtan: NEM vagy bunkó, de ez a komment olyan, mintha az lennél) tudsz írni, akkor előtte egy nagy levegő, gondolatok összegzése, papírravetése, átolvasása és - ha kell - átszerkesztése sokat fog dobni a stílusodon! Nem bántottalak téged, akkort neked miért kell ebben faragatlan stílusban írni?

Ha mégis bántásnak éled meg, akkor meg ne is akarj filmekkel foglalkozni, mert sokat fogsz kapni a pofádba, - jót is meg rosszat is - amit EL KELL TUDNI viselni, s az erre adott válasz nem a hiszti kell hogy legyen, hanem a véleményed bővebb kifejtése, esetleg rámutatni arra, amit a másik nem ért! S mindezt a tapasztalatom mondatja velem,az, amit neked még meg kell szerezni! Mert bár nem vagyok ősz apóka, de nálad azért 15 évvel idősebb vagyok. S mielőtt felszaladna a pumpád, nem a kor számít,hanem az azzal járó élettapasztalat(nem merem leírni, hogy bölcsesség)!

Megint hosszú a írásom, de remélem ez nem rettent el az elolvasásától.

Ha esetleg nem értesz velem egyet(a most leírtakkal kapcsolatban), vagy éppen nem is érdekel miket írkálok, akkor kérlek írd meg, s többet nem látogatom a blogot! Vagyis továbbiakban is jókat fogok szórakozni a bemutatókon, de semmi egyéb, nem kommentelek, nehogy halálra sértselek a véleményemmel!

Tisztelettel várom a válaszod!

Terror Dzsoni 2009.07.12. 12:08:54

@csaky000: Látom te megértetted mit is akartam írni! ;)

Ha majd egyszer adják a TV-ben, s nincs más dolgom, akkor - esetleg - megnézem. Bár ha már ilyen szintű indulatokat gerjesztettem - ami nem állt szándékomban, de most már mindegy - csak azért is meg kellene néznem.

De a hozzáállásomat egy keleti bölcsesség kivállóan tükrözi. A kezdő harcos gondolata: ütni fogok, a haladóé az, hogy ütök, míg a mesteré: ütöttem!

Vagyis, nekem elég a bemutató is, nem kell végigszenvednem semmit, ha nem muszály. De a teljes igazság kedvéért, be kell vallanom, volt amikor meglepődtem s pozitívan csalódtam!

A die hardért ne harapjál meg, mert a végén még veszettséget kapsz!!!! :D:D

Sorter 2009.07.12. 13:22:11

@Terror Dzsoni:
Nem akartam bunkó stílusban válaszolni,ha mégis úgy sikerült, elnézést! De egyszerűen nem szeretem, ha valaki úgy alkot határozott véleményt valamiről (a te esetedben a "SZARRAKÁS" kifejezésre gondolok) hogy nem is látta az adott filmet. Szerintem így hiteltelen mindaz, amit alátámasztásként felsorol. A nagy levegő, gondolatok összegzése módszert neked is ajánlanám, mielőtt valamit látatlanban ennyire lehordasz.Te arra hivatkozol, hogy a hollywoodi filmek rosszak, és ebben valljuk be, van is igazság, de ettől még nem kell valamire azonnal kijelenti, hogy nem jó. Én is csak azután jelentettem ki ezt a Machine Girlre, miután megnéztem, és ez nagy különbség. Ahogy te foggal körömmel védted azt, úgy hadd védjem meg én is Cranket.
Ja is itt az idézet, amit kértél:
"S ennek is itt lenne a helye az oldalon, mert semmivel nem negyobb faszság a Versus története, mint a Crank2-é!"
Ha esetleg én értettem félre, és ezzel nem a Crank bemutatására céloztál, akkor bocsánat.
Az a kijelentésed pedig, hogy a Crank2-őt komolyan veszik, egyszerűen nem igaz. Minden vélemény, amit hallottam, minden kritika, amit olvastam róla, (és persze a saját tapasztalatom is ezt támasztja alá) arról szól, hogy ez a film akkor üt a legnagyobbat, ha még véletlenül sem vesszük komolyan. Ha megnézed, megérted, miért. :D Na most már én is elég sokat írtam. :-)
Csak egy pluszz kérdés a végére. Ha 15 évvel idősebb vagy nálam, akkor most 32 évesnek kellene lenned. Csak azért mondom, mert nem néztél ki annyinak, és ezt veheted bóknak. :-)

csaky000 2009.07.12. 13:39:00

@Terror Dzsoni:
Mostanában azt vettem észre a netes fórumokon, hogy mindenhol nagyjából ez megy, hogy így szar a hollywood-i film, meg tiszta csicska az összes, meg már mióta nem láttunk jó filmet onnan... DE! Akkor miért van az, hogy mégis szinte csak az amerikai filmgyártás termékeit nyomatják a mozik? Miért van az, hogy a Transformers 2 bevételi csúcsokat döntöget, ha az nem csak, mint amerikai film, hanem önmagában is szar? Szerintem javarészt divat lett az onnan érkező filmeket fikázni, ami nem más, mint sznobság! Talán a feltett kérdésekre a megfelelő válasz a kereslet-kínálat alapelve lenne a megfelelő, hiszen ha albán művészfilmekre lenne szüksége a közönségnek, akkor a multiplexben mindenki a "Berregő Traktoros" c. filmet nézné, de nem így van! Viszont én, aki ZsánklódfánDámm filmeken nevelkedtem, bevallom szeretem az onnan érkező szórakoztatást (gáz, vagy sem!), mert igaz, hogy átlag 10 filmből 9-nek semmi értelme, de legalább nem szükséges hozzá olyan "elvont" gondolkodásmód, mint a keleti filmekhez (bár, mintha oda is betört volna ez a fajta "emeriken" hozzáállás, elég csak a D-War nevű azt hiszem koreai sárkányos-kardozós-b*szós filmre gondolni...)!

Terror Dzsoni 2009.07.12. 14:34:02

@Sorter: Akkor csak sorjában.

A szarrakás kifejezést már csak aztán használtam, miután egy kisregény mennyiségű szöveggel körbeírtam, de nem volt világos! :) Az én irományaim legalább két szűrön átesnek, szóval képzelheted az első reakciókat! :) Lehet, hogy rosszul assziciáltam, de nekm így leírva ( a megfogalmazás rövidsége s velőssége) egyszerűen ez jött le.Mindenesetre örülök, hogy nem erről van szó.

Megnézni és véleményt alkotni,, 100% igazad van! Viszont mint írtam, vannak olyan dolgok, amit az ember el tud dönteni bemutató és kritika alapján (ne menjünk bele abba, hogy a kritika nagyban függ az írótol, meg annak az izlésétől). Mert ha teszem azt kidobnak egy 4 órás drámát, aminek a története az, hogy hogyan lehet eljutni otthonról a sarki közértig, s erről látsz egy semmitmondó bemutatót, hát nem hinném, hogy rohansz és tolongasz a mozibejáratnál a jegyért. De azt is írtam, volt már olyan film, amin nagyon elcsodálkoztam, pedig azt is biankóban lehúztam. Ilyen volt a Sötét lovag is. De nem akarom megint bő lére erszteni, a lényeg ha nem kelti fel az érdeklődésemet, akkor nem hiszem, hogy megnézem. Bár az is igaz (már megint), hogy akkor meg nem kell pocskondiázni. Ezen még dolgozom egy kicsit, dehát senki sem lehet tökéletes...

A Versus hasonlattal csupán arra utaltam, hogy szerintem nem sokkal jobb vagy összeszedetebb a Crank sztorija sem. Vagyis, párhuzamot húztam az általad legrosszabb filmnek kikiálltott Versus történetét (és csak is azt) a Crankével. Azért abban megegyezhetünk, hogy egyik sem egy sok agymunkát igénylő drámai fordulatokkal operáló sztori. Bár ugye akkor megint az a baj, hogy Versust sem láttam, csak arra támaszkodhatom, amit ti leadtatok (mondjuk már 60 percet összevagdaltatok a filmből, szinte olyan mintha láttam volna). :) No meg a kritikád alapján nem is álmodtam ilyesmiről! ;)

Nincs is azzal baj ha véded a kedvenced, én is hasonlót csináltam a Machine girl esetében. Valóban hoztál is kellő mennyiségü érvet is, de engem pont ezek repítettek messzebb a filmtől. Egyébként most már ha beledöglök is megnézem! :) Pudig meg a próba esete...

Az öreg lelkemet hájjal simogatják! :D Sajnos 1977.10.17--én láttam meg a napvilágot, s az már biza 32 éve volt. :( de ezekszerint jól tartom magam! :) Egyesek szerint a szar sokáig eláll! :D

Mennyivel jobb lenne mindezt élő szóban megvitatni, mert ott elkerülhetőek lennének az ilyen - mind a két fél részéről elkövetett - félreértések.

Terror Dzsoni 2009.07.12. 15:15:40

@csaky000: Fikázni vagy éppen isteniteni valamit, mind a kettő szobizmus. Hacsak...

Más valamire azt mondani, hogy szar, s megint más érvekkel alá is támasztani azt! De ez nem érv, hogy nekem teccik,mert jó. s ha mekérdezed, hogy miért jó, akkor a valasz az lesz, mert teccik!

Az, hogy erre van igény (ameriaki pop-cornr mozi) egy fajta szociális jelenség, de mivel nem vagyok szociológus, nem mernék mélyre menni, de azért a felszínt megkacolgatom kicsit.

A magyar társadalom majd 60 évig el volt zárva, megmondták mit lehet leadni és mit lehet bemutatni a mozikban. Mivel én a videózás és a narrátoros filmek hőskorában voltam gyermek, pontosan tudom miről beszélek. A Terminátort például valamikor a 90-es években(91 vagy 92) ment a mozikban, de azt én már rongyosra néztem a halálba másolt videjó kazettámon. Napestig sorolhatnám az ilyen filmeket, amelyek a berlini fal leomlása után kerülhettek csak moziba vagy videó tékába. A rendszerváltással egyszer csak hipp és hopp, felpattintották Panldora szelencéjét! A párt már nem uiralta tovább az elméket, jöhetett a fos dömping. Már senkit nem érdekelt a művész film, mert nem folyt benne patakokban a vér, nem hullotak az emberek számolatlanul. Swaczi kellett, Stallone,Van dame , Chuck Norris és a többi ismert,ám akkor még idehaza szinte ismeretlen alakok. Tévedés ne essék, én is két pofára faltam ezeket a filmeket, mert akkor ez volt az újdonság, illetve nem volt menő aki nem ezeket nézte (én is voltam trendi kisfiú) .:) Az azóta eltelt 20 évben pedig csak ezt kaptuk nyugatról, s nincs is min csodálkozni, hogy az lett az igény. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a jó minőségű CGI megjelenése óta (én a Jurrasic parkot tartom az első ilyen filmnek)még annyi sztori sem kell, mint eddig, majd a látvány mindent elvisz a hátán.

A mai fiatal generáció meg már ebbe nől bele, az összes adón ezek a filmek mennek, miért is lenne igény másra? Ha én a Berregő Traktorosra vagyok kíváncsi, akkor az sajnos senkit nem érdekel. Ennek pedig egy másik oka van, a pénz! Amerikában akármilyen szart is csinálsz, a ha csak a lakosság 10% nézi meg, akkor is 20 millió emberről beszélünk! Itthon a forgalmazó anyagi szempontból közeliti meg a dolgot és nem elkötelezettségből. Vagyis, ha valamit nem éri meg forgalmazni, azt bizony nem fogják, ha belefeketedek is, akkor sem.Azért vannak még csodák, a svéd Engedj be című bombasztikus filmet játszák a hazai mozikban (készül a Hállyvoodi remake, hurrá!), aki teheti nézze meg.

A keleti filmekhez valóban kell némi elvontság, de aki szeret szórakozni és közben gondolkodni is, annak ezek a filmek magát a menyországot jelentik! D-war, nos nem minden arany, ami fénylik! :)

De vannak azért Hállyvoodból jött filmek is, amik felizgatnak, Ilyen az új Johnny Depp film, a Public Enemies. Imádom a harmicas éveket meg a kalapos, öltönyös Tommy gunos csávókat! :D

Sorter 2009.07.12. 15:56:02

@Terror Dzsoni:

Ha mégis úgy alakul, hogy megnézed a Cranket, semmiképpen ne akkor tedd, mikor a tévében adják. Egyszer már előfordult ez, és én bele is néztem. Hihetetlenül legyöngítették (RTL KLUB FOREVER!) többerces részeket is kivágtak belőle. Az a poén, hogy még olyanokat is, amik egyébként nem is voltak erőszakosak. Fogyaszthatatlanná tették. Csak gondoltam szólok ezügyben, mert így valóban rossz lenne az élmény amit nyújt. :D

Terror Dzsoni 2009.07.12. 16:36:37

@Sorter: Igen hülye szokása a kereskedelmi tévéknek, nem is értem. Akkor nem maradt más hátra, mint a torrent. A rendszer kényszeríti az ember fiát a bűnözésre! :D

Köszi az infót! ;)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.07.12. 22:34:23

Jesszus Úristen!
Az ember lelép 2 napra, és máris regényeket kell olvasnia, hogy képbe kerüljön! :-)
Na, majd holnap én is beszállok, ma már fáradt vagyok az ilyesmikhez! :-)

Benegege 2009.07.13. 15:34:04

"S ennek is itt lenne a helye az oldalon, mert semmivel nem nagyobb faszság mint a Versus története, mint a Crank2-é"
Ezt azért remélem tesem gondolod komolyan?! Szerintem ha megnéznéd ezt a filmet akkor te is jól szórakoznál rajta. (Nem azt mondom hogy szeretnéd de egy élményt biztos hogy nyújtana). Ne az értelmet keresd ebbe a filmbe, mert az tényleg nincs :D De felettébb szórakoztató. Azt viszont nem értem hogy a Die Hard 4-el mi a bajod :D Az tényleg egy jó film és Bruce Willise nagyot dob a filmen.
Üdvözlettel: Bene Gergő

csaky000 2009.07.13. 20:03:12

Dzsoni, kezdem azt hinni, hogy Te leszel az oldal mumusa, csak azért, mert alternatív az ízlésed, és nem félsz kimondani, de majd BlackSheep helyrevág mindenkit, mint John Wayne a rézbőrűeket!:D:D:D:D

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.07.13. 21:08:36

Sokmindent nem tudok hozzáfűzni, mert minden elhangzott már, amit mondani akartam. A Crank 2 alapsztorija egy hatalmas nagy 0 (azért nem olyan óriási, mint a Versusé, de nem sokkal van lemaradva), de ugyanakkor baromira szórakoztat, és mi ezért imádtuk az elsőt is, és ezért szeretjük nagyon a másodikat.
És Dzsoni, hidd el, hogy ezt két filmet senki, de senki nem akarta komolyan venni! Nem is lehet! :)
Az meg, hogy egyre alább adják a színvonalat Hollywoodban, kétségtelen, és akkor gondoljatok bele, hogy pár év és minden 3D-ben lesz bemutatva! Na, akkor vajon mennyit adnak majd a történetre?!
Szerencsére azért vannak még kiváló filmek Hollywoodban is, és most nem csak a drámákra gondolok, hanem akciófilmekre (Elrabolva), vígjátékokra (Másnaposok), sci-fikre (Star Trek) és még sorolhatnám. Nem kell temetni az amcsi filmgyártást, csak tudni kell jól választani :)
A Transformers 2 meg szerintem egy dögunalmas, erőltetett, sablonos, gyenge poénokkal teletömött ultragagyi zagyvalék! Nem értem, hogyan lehet ez minden idők egyik legsikeresebb filmje!

Benegege 2009.07.14. 10:11:02

A Transformers tényleg ilyen szar :S ? Pedig én holnap után készülök megnézni moziba. Na mindegy akkor nem várok sokat tőle. Amúgy a Star Trek tényleg nagyon jó volt :D

Bikula$ · http://jampikuma.blog.hu 2009.07.14. 17:26:50

Bemutatjátok a Transformers 2-t?
A Crank-hez még nem volt szerencsém, talán megnézem.
Ja és ajánlok a végére egy igazi rossz filmet: A sötétség őrei
Igazi alacsony költségvetésű, c-kategóriás rémület.

KongFan 2009.07.17. 20:33:07

Én láttam mindkét részt de szerintem ez a második nem valami jó. 3/5 nálam. Eltúlozták.

Benegege 2009.07.19. 19:32:40

Hát, tényleg nem volt valami jó a Transformers 2 :S Nagyon sok poén volt benne annak a fele volt jó :S Vagy még annyi se. Az akciójelenetek viszonylag jók voltak . Szerintem ez olyan egyszer nézhetős film.

Terror Dzsoni 2009.07.23. 14:13:02

Visszatértem!

Nyaralni voltam, s ezért lemaradtam a dolgokról. Nem karok mumus lenni, de ami a szívemen az a számon. Ezen nem tudok, s nem is akarok változtatni, legfejebb jobban kell figyelnem arra, hogy nem bátsak meg másokat, bár ez sosem volt célom.

Bene Gergő :
Mivel nem akarok még egy szájkaratét, csak annyit mondok, nekem nem tetszett, mert logikátlan dolgok sora borzolta az idegeimet. Pl.: a szervereken nincs USB csatlakozó, sőt, van olyan, amin még egy power gomb sincs (tudom, mert ilyen szervereket üzemeltetek a melóhelyemen), valamint nem gondolnám, hogy egy egész városrészt szétlőnének pár ember elkapásáért. Nekem nem az akciófilmekkel van bajom, hanem azzal, hogy nem realisztikusak, s innentől már egy kategória az esti mesével. De ez az én véleményem.

Benegege 2009.07.24. 20:35:30

Oké. Nekem mindenesetre tetszett :)

freddy70 2009.08.06. 22:03:24

Akkor most a Crank-et is be fogjátok mutatni?
süti beállítások módosítása