Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Let's get old-school! - Expendables!

2009.10.15. 17:41 | BlackSheep89 | 18 komment

Ha azt mondom, hogy Sylvester Stallone, többé senki nem gondol egy lecsúszott, lejáratott, leszerepelt, még mindig egykori sikereiből megélni próbáló ripacsra. Nem, Sly két év alatt visszatért a fősodorba, éspedig nem is akárhogyan.

Amikor először lehetett hallani arról, hogy Sly új Rocky filmet forgat, számszerint a hatodikat, a jónép 99%-a (velem együtt) egy fillért nem adott volna a sikerére. Stallonénak már vége, csupán árnyéka egykori önmagának, és soha többé nem fogunk tőle értékelhető filmet látni! - gondoltam. Aztán megnéztem a Rocky Balboát, és nem hittem el, amit láttam. Stallone olyan tisztelettel, érzékenységgel és alázattal búcsúztatta el Rockyt, amihez csak gratulálni lehet. És gratulált is neki az egész világ, és meg is érdemelte.

Aztán egy évvek később mozikba került a John Rambo. Egy dolog, hogy Sly a Rockyval bebizonyította, hogy továbbra is profin ért a színészethez és a rendezéshez, de azért a bokszoló és a hajpántos gyilkológép karaktere között van egy kis különbség! 60 évesen hogy tudná már Stallone rosszfiúk garmadáját kiirtani! Nem, emberek, ez azért már túlzás, a csávóval egy kicsit elszaladt a ló! - gondoltam. Aztán megnéztem a John Rambot... moziban... kétszer... és azóta még kb. húszszor. Hát, mit mondjak? Amit a John Rambo-ban látunk, az eszméletlen! Stallone másfél óra alatt lealázta az utóbbi 5-6 év összes akciófilmjét, gyakorlatilag délelőtti matinévá zsugorítva őket. A John Rambo-ban Sly olyan orkánszerű visszatérést produkált, amihez talán csak Mickey Rourke Pankrátora mérhető.

Ezek után már nem volt bennem egy cseppnyi kétely sem: Stallone visszatért, és jobban küldi, mint valaha! Csak egy kérdés motoszkált bennem: Innen hova tovább? A John Rambo-nál hogy fog ütősebb, erőteljesebb filmet készíteni! Hogy fogja a sajátmagának felállított lécet átugrani? A válasszal pedig egy igazi álmom vált valóra: Stallone 2010-ben visszahozza a 80-as éveket!

A film, amiről szó van, természetesen az Expendables, aminek ugyan egészen mostanáig nem volt igazi előzetese, mégis egyre többen és többen várják világszerte, és nem véletlenül: Stallone elhatározta, hogy egy filmnek álcázott ringben összeereszt annyi mai és régi tökös akciósztárt, amennyit csak tud! És emberek, most komolyan... EZ EGYSZERŰEN ÜBERKIRÁLY!!!!!

A film története egy csapat zsoldosról szól, akik egy bajba jutott nőnek segítenek, de ezért Dél-Amerikába utaznak, ahol egy elvetemült katonai diktátor mészárolja az embereket, hőseink pedig elhatározzák, hogy bla-bla-bla-bla-bla! Mégis kit érdekel a sztori, amikor akkora színészgárdát sikerült összetoborozni, hogy ilyenre a Sin City óta nem volt példa!?

Vegyük inkább őket szép sorjában, kezdve a jófiúkkal:

Sylvester Stallone: A Rocky és a Rambo után nem meglepő, hogy Sly a főszerepet (a zsoldoscsapat vezetője) magára osztotta. És ha csak fele annyira ütős lesz, mint a Rambo-ban, máris nem lehet egy rossz szavunk se... de valószínűleg kétszer olyan ütős lesz.

Jason Statham: Nem meglepő, hogy a csapatban köszönthetjük kedvenc Chev Chelios-unkat, hiszen Stath kétségtelenül az egyik legnagyobb akciósztár manapság. Innen egyszerűen nem szabadott hiányoznia.

Jet Li: Na ja, ő egy kicsit meglepő így első hallásra, de azért ha jobban belegondolunk, nem egyszer bizonyította, hogy tud nagyon tökös lenni, ha akar (Bölcsőd lesz a korposód; War), és a színészkedéshez is ért (Hős; A nyakörv; A Tiltott Királyság), úgyhogy vele se lesz gond.

Mickey Rourke: A Pankrátor után szabad volt az út bármerre, és ez volt a legjobb választás, ami csak létezett (meg persze a Vasember 2)! Ha minden igaz, a csapat valamiféle segítőjét alakítja, és nyilván brillírozni fog majd.

Randy Couture: Őt csak azért emeltem ki, mert ugyan nem híres színész, de a Skorpiókirály 2 c. gyerekes borzalomban egyedül ő volt képes kúl és tökös maradni. Azért ez már valami!

Britanny Murphy: Az egyetlen komoly női szereplő, akit így hirtelen nem is tud az ember hova tenni, dehát a Sinc City-be is tökéletesen beleillett.

Bruce Willis: Hát ja, amikor őt bejelentették, valami ilyesmi jutott eszembe: AZTABÜDÖSKURV... Sajna neki nem lesz nagy szerepe, de azért jó tudni, hogy John McLane sem marad ki egy ekkora osztálytalálkozóból.

És akkor most jöjjenek a rosszfiúk, akik ugyan csak 3-an vannak, de még így is köröket vernek a többiekre:

Eric Roberts: Nem is volt olyan régen, amikor a Leépítet szépség kapcsán kifejtettük róla a véleményünket, és tessék! Mondjuk valószínűleg sokat lendített a dolgon A sötét lovag-beli remek alakítása is. De mindegy, egyszerűen nem is lehetnbe nála jobb nevet elképzelni főgonoszként.

Steve Austin: Szintén nem egy nagy név, de aki látta már a Halálraítélt c. Battle Royale-újraértelmezést, az tudja, hogy egy nagyon de nagyon tökös csávóról van szó, aki azért a színészkedésben sem utolsó. Ráadásul az előzetes alapján maga Sly ellen kerül össze, ami azért elég ígéretes lesz!

Dolph Lundgren: Kétségtelenül a legnagyobb durranása a filmnek, hogy sikerült megnyerni rá a B-kategória legnagyobb arcát. Az, hogy Dolph Lundgren szerepel benne, már önmagában is kisebbfajta csodának számít, na de hogy még gonosz is lesz, és lesz egy párharca Jet Li-vel, az már tényleg hihetetlen!

És végül a kakukktojás:

Arnold Schwarzenegger: Nem tudjuk, melyik oldalon fog állni, mivel sajnos a szerepéről még nem sokmindent tudni, és sajnos a trailerben egyáltalán nem mutatják, de valószínáleg a jó oldalon pusztítja majd az ellent ő is. Az ő szerepe cameóként indult, ahogy Willis-é, de aztán, amikor eltolták a premiert augusztusra ;( ;( ;( ;( ;( ;(, szárnyra kapott a hír, hogy mindez egy eddig cameónak gondolt színész szerepének a kibővítése miatt történt. Ha van Isten, akkor Schwarzi lesz az!

Tudom, jó hosszú lett a bejegyzés, de muszáj volt felsorolnom mindenkit, hogy lássátok ezt a díszes listát, és hogy átérezzétek, mekkora hatalmas robbanásnak állunk elébe. És a legjobb az egészben, hogy a legkisebb esély sincs arra, hogy elrontsák! Hogy miért? Mert ekkora rendező-zseni és ekkora színészek egy ekkora ötletet nem tudnának elrontani, még akkor sem, ha el akarnák! Ez nem más lesz, mint a John Rambo fináléja másfél óra hosszúságúra nyújtva! Jómagam már számolom vissza a napokat augusztusig, bár az még nagyon sokára lesz, de legalább biztos vagyok benne, hogy minden perc várakozás végül megéri majd! Ez a film nemhogy ütni fog, de kiszakítja majd a mozitermeket a helyükről!

És végül íme az előzetes, mely nem hivatalos, csupán egy kezdeti promo-cucc, de ahhoz képes nagyon ütős!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr691452341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atilye · http://pcjatekokelemzes.blog.hu/ 2009.10.16. 08:22:50

Háth kiváncsi leszek :D

Arnold Schwazenegger nevén nagyot néztem :D
60 évesen gyapja a rosszfiúkat hmmm :D

Terror Dzsoni 2009.10.16. 10:17:32

Idősek otthonából szökésben lévő egykori sztárok és B-kategóriás lúzerek egy filmben, amit a tehervonat sebességével mozgó Sly tart össze... Ez vagy kibaszott nagy bukás lesz (ha rajtam múlna biztos az lenne), vagy bombasztikus kasszasiker.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.10.16. 11:39:59

@Terror Dzsoni: Ez bizony bombasztikus kasszasiker lesz, nem is kérdés! :-)

Mudai 2009.10.16. 12:15:30

Alig várom én is, egyedül csak Eric Roberts-ben kételkedem, nagyon jó színésznek tartom, de nem tudom miért, valahogy rossz előérzetem van... de remélem remek film lesz!

hakuso 2009.10.16. 14:33:41

Először is nagyon, de nagyon sajnálom, hogy méltatlanul kihagytátok Danny Trejot aki szerintem egy nagy név! A másik, hogy állítólag a politika mellet mégsem vállalta Schwarzi a filmet, de ebben nem vagyok biztos, Tudtommal nem lesz benne!

Terror Dzsoni 2009.10.16. 15:21:47

@BlackSheep89: Legyen igazad! Jót fogok mulatni, hogy 50+ felett hogyan szeletelik a suhancokat! :D

@hakuso: Danny Trejo az Antal Nimród által rendezett Peredator filmben fog rossz arcoskodni, azért nincs a filmben (gondolom). Arnold szerepe szerint a megbízó lett volna, de politikai karrierjének nem tett volna jót (legalábbis szerinte), ha egy Dél-Amerikai banánköztársaság lerohnását kérte volna idegen zsoldosoktol. De a legutóbbi infóim szerint játszani fog a filmben, koordinátori szerepet osztottak rá. Ha meg nem vállalja, akkor szólni kell a Terminator 4 részéért felelős vizuális csapatnak, majd összerittyentenek egy újabb Arnit! :D

Terror Dzsoni 2009.10.16. 15:28:53

Ha már Stallone: Az Aintitcool.com szerint (pontosabban Stallone önnönmaga szerint, ugyanis szavai audijójilag meg lettek örökítve az utókornak) a jövőre leforgatandó Rambo 5 arról szólna, hogy a Rambó az USA észak-nyugati erdőségeiben (szóval pont ott, ahol az első rész is játszódott) valami genetikailag és agyilag megzakkantott szuperkatonát vadászik le. Ez annyira hülye és nyolcvanasévekbeli ötlet, hogy pár nyugtató bevétele után még tetszik is... A Toronto Film Festivalra összerittyentett korai promóposzter sok jót nem ígér, bár az ilyenek mindig szarok.

www.aintitcool.com/images2009/RamboV.jpg

Forrás: geekz.blog.hu/2009/09/07/rambo_atmegy_predatorba

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.10.16. 18:04:37

@hakuso: Ha benne lett volna Danny Trejo, elhiheted, hogy róla is írtunk volna, de nem szerepel a filmben. Az elején elhíresztelték, hogy benne lesz, még egy poszter is készült, amin ott virított a csúnya feje, de aztán ő maga cáfolta meg ezeket az állításokat.
És nem csak a Predators-ban lesz benne, hanem a Machete-ben is, amiben többek között Robert de Niro és Steven Seagal!!! lesznek a partnerei, úgyhogy az is elég várós filmecske lesz nálunk!

hakuso 2009.10.16. 18:27:15

Jut eszembe küldtem nektek egy videót BlackSheep! Nézzétek meg és ha gondoljátok tegyétek ki :D Az IMDB szerint Danny és Shcwarzi is benne lesz, de hiszek nektek :D

Commissar Morak · http://wolfgangsharfke.wordpress.com 2009.10.16. 20:42:15

Mivel szeretem a jó fajta B-akciókat, számomra ez a film olyan mint egy gyerekkori álom megvalósulása.
Az ilyen filmeknél én automatikusan ignorálom a sztorit és három dolog érdekel csak:
- Odabaszós akció
. Odabaszós látvány
- Odabaszós csajok a főhös(ök)nek.

Szerintem.

:gumicsirke:

zecske 2009.10.19. 11:49:20

eddig csak olvasója voltam ennek az oldalnak nem is gondoltam hogy irjak de a film kapcsán egyszerüen muszáj.vhs korban akciofilmek terén stallone-swarci 80 évek.akár tetszik akár nem 15-20évg ök uralták tv-mozi világát persze már benne vannak a korban 1-2 akcióstár kivételével még mai napig sincs jobb nálluk.a film előzetesét kismillioszor megnéztem nagyon baro és remélem cgi is csak ott használnak ahol muszáj de ha nem lenne eggyátalán se lenne baj. a legjobban dolph lundgren szereplésének örülök 25 év utánn ismét eggyütt játszik stallonéval király.

JeszKar 2009.10.19. 15:57:38

Na álljunk csak meg egy pillanatra! Sly, mint jó rendező és szinész...
Hát ez még viccnek is rossz. Színészethez sose értet (mondjuk, azt mondják a Coplandbe jó, de azt még nem láttam) és rendezni is már csak öreg korára sikerült megtanulnia.
Aztán ne dimenzionáljuk túl a John Rambo, mindenkép szórakoztató, de hogy lealázza az utóbbi évek akciótermését...
Bourne Ultimatum, Sin City, Casino Royale. Batman Begins csak hogy néhányat említsek az utóbbi évek akciófilmjeiből.

Amúgy a filmet azért én is várom, de azért szívesen láttam volna ha bekerülne még két b színész: Van Dame, és Szegál Pista bácsi.

Sorter 2009.10.19. 18:09:09

@JeszKar:
Szerintem Sly a Rocky első és hatodik részében, az Oscarban, a Függőjátszmában, a Rambóban és a Pusztítóban is nagyon jó volt. A Cop Land-at még én sem láttam.

Amúgy nem Slyon múlott, hogy Van Damme és Segal nem kerültek be a stábba. Ők egyszerűen csak nemet mondtak Sly felkérésére. Reméljük, tanulnak a hibájukból. :-)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.10.19. 18:49:12

@JeszKar: Nálam a John Rambo az utóbbi évek felhozatalából mindent (értsd: MINDENT!!!) ver akciók terén! Egyszerűen felülmúlhatatlan... legalábbis az Expendables-ig mindenképp! :-)

Terror Dzsoni 2009.10.19. 19:29:13

@Sorter: Stallone nekem mindig is egy ellentmondásos figura volt. Egy ember szinte semmiből, megírja a Rocky történetét (csak akkor adta oda a forgatókönyvet, miután megígérték, hogy ő lehet a főszereplő),s Oscart kap érte. Majd a Ramboval megint magasra teszi a lécet, amit a Cobrával sikeresen lever. Aztán a többi fostalicskáról meg má' nem is akarok írni.

A Pusztító talán a legjobb filmje, a Copland meg nem rossz, érdemes megnézni.

zecske 2009.12.22. 21:12:46

sajnos az egyik szereplöje a filmnek meghalt .brittany murphy

Sorter 2009.12.22. 21:26:39

@zecske:
Igen, hallottuk a szomorú hírt.
süti beállítások módosítása