Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Gattaca vámpírokkal?

2010.02.09. 14:02 | BlackSheep89 | 15 komment

Elég látványosan felkapták mostanában a vámpírokat. Nem is csoda, hiszen az Alkonyat olyan szintű fanatikus lázat indított be, ami egyrészt érthetetlen, másrészt magával vonzott egy csomó hasonló témájú regényt, melyekből (előbb vagy utóbb), szintén elkészítik a celluloid-változatot (Gondoljunk csak a Rémségek Cirkusza című filmre! Vajon elkészült volna egyáltalán, ha nincs az Alkonyat?). Nem mondom, hogy túlzottan örülök ennek (Az Alkonyat-tól a hideg kiráz, már attól dühbe gurulok, hogy eszembe jut Patiszon Róbert falfehér keménykedése), viszont van egy-két merész vállalkozó, aki az egyre eltinisedő vámpírokat nem hagyja veszni, és inkább ijesztő oldalukat mutatja be, mint a nyálas-romantikusat. Félreértés ne essék, elhiszem, hogy a vámpírokat így is lehet ábrázolni, csak ha már muszáj akkor ne ilyen szappanopera szinten. Mmindenkinek ajánlom megnézésre az Engedj be! c. horrort, mely tökéletes egyensúlyt talált a megható szerelmi szál és a véres hústépkedések között.

Úgy látszik, az amcsik is elhatározták, hogy megpróbálják megreformálni a vámpírokat, így született meg a Daybreakers, melyet 2010 januárjában mutattak be, és szinte azonnal el is tűnt a mozikból. Sokáig úgy tűnt, hogy nálunk nem fogják forgalmazni, de nemrég kiderült, hogy április 8-án mégis bemutatják ezt a remeknek ígérkező filmet, amit elég régóta várok ahhoz, hogy biztosan meg is nézzem majd.

Ami azonnal megfogott, az a sztori. A jövőben olyannyira elszaporodtak a vérszopók a világban, hogy majdnem mindenki az lett, a megmaradt embereket pedig állatként tenyésztik. A proibléma csupán annyi, hogy így sincs elég vérük a vámpíroknak, így valamiféle vérpótlóüt kell találniuk, különben mind az emberek, mind ők kipusztulnak.

Elég eredeti elgondolás ez, és a film is nagyon hangulatosnak ígérkezik. A képi világ engem már az előzetesben elvarázsolt, reménytelenül nyomasztó, de mégis van benne valami fennkölt. Az egész kísértetiesen hasonlít a Gattaca stílusára, ami már önmagában elég bíztató. A színészek is ígéretesek, főleg Ethan Hawke, akitől nem láttam még rossz alakítást, és igaz, hogy ritkán láthatjuk filmben, de nem is szokott akármikhez aláírni. Általában amin az ő neve olvasható, az bőven a kiváló kategóriába esik (Fegyvernepper, Kiképzés, Gattaca, Mielőtt felkel/lemegy a Nap). Számomra hatalmas öröm továbbá, hogy Sam Neill is szerepel a filmben, akit a Jurassic Park óta nagyon bírok, Mellettük Willem Dafoe már csak kedves ráadás.

A kritikák alapján a film nem lett rossz, de olyan nagyon jó sem. Ezt bizonyítja az imdb 6.9 pontja, a rottentomatoes 66%-a, és a filmről írt vélemények nagy része, melyek szinte kivétel nélkül egy nagyszerű szórakozást nyújtó, de felejtős filmként beszélnek róla.

Ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok rá, és bízom benne, hogy a kicsit realizálódott elvárásaimmal szemben képes lesz kellemes meglepetést nyújtani. Nem először fordult elő, hogy egy mindenki által közepesnek mondott film kegyetlenül tetszett (Renaissance, Universal Soldier: Regeneration, S.W.A.T., Speed Racer, vagy a Terminator - Megváltás, ami simén az év egyik legjobbja lehetett volna nálam, ha nem olyan elcseszett az utolsó fél óra). Remélem, a Daybreakers is beáll majd a sorba.

Ja, még annyit, hogy ha a film csak fele olyan jó, mint az előzetese, már megér egy mozijegyet!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr551742681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-rex 2010.02.09. 14:46:30

Na ezt azthiszem megnézem. :)

mynameisearl 2010.02.09. 16:41:36

jó film lehet, de előbb megvárom az írást róla. amúgy mi a zene ami alatta megy?

ARSENAL4EVER 2010.02.09. 18:37:35

Az Alkonyat engem is kikészít.Szörnyű.Ez film viszont elnyerte a tetszésemet.Remélem minél hamarabb láthatom és lesz hely a mozikban.
Amúgy van az Underworld az a film szerintem egy kalap szar.Sokan mondják jónak, de én 1-et sem bírtam végig nézni belőlük.

Steve Turkish 2010.02.09. 19:04:59

Sziasztok!

Mikor lesz folytatva a cápasrác és a lávalány? Már nagyon várom az utolsó 10 percet. : )

A Daybreakers-t amúgy én is várom de nem várok tőle sokat.

Laronil 2010.02.09. 19:24:47

engem speciel ez a daybreakers megfogott:] Előre sejtem h televan moráli, erkölcsi kérdésekkel amin lesz ám mit gondolkodni:D

Nabopolasszar 2010.02.09. 21:32:10

Belőlem meg pont azt a reakciót hozta ki a tréler hogy ezt a filmet biztos nem fogom megnézni

zecske 2010.02.09. 22:48:39

ez a film nagyon jo SPOILLER:mint a batman féle ujraggondolás itt meg tudod hogy mi miért van és egy percig sem unalmas rohadt jo film.

KongFan 2010.02.10. 06:41:44

én már láttam, eszméletlenül jó lett :D
a Rémségek Cirkusza az tényleg rémséges, de spec nekem az Alkonyatokkal semmi bajom nincs, a könyveken és a filmeken is jól szórakoztam

Catchkinson 2010.02.11. 09:36:03

Az alapötlet nem rossz, a hangulata jó, viszont maga a történet rettenetesen gyenge, ráadásul meg sincs normálisan magyarázva. Valószínűleg azért meg maguk az írók se tudták mi miért történik, csak tök jó, ha a napfénytől visszaváltoznak a vámpírok emberré... Egyszer nézős, ennyi.

Omy 2010.02.11. 16:45:44

@ARSENAL4EVER: én spec azok közé tartozom, akiknek tetszik az underworld. na mind1
sztem ez a fogságos dolok kicsit hajaz a mátrixra...

Max Power 2010.02.12. 11:36:46

Nekem speciel sose a vámpírok voltak a kedvenceim, ennek ellenére sok vámpírfilm van amit bírok, az Underworld pedig tuti nem tartozik oda. Wesley Snipes, mint Penge egy szál katanával simán elintézné azt vérszegény(! ) bagázst, akik közül egy olyan karakter sincs, akinek egyáltalán személyisége lenne, pedig Snipes se egy színészzseni, ennek ellenére van karizmája.
Témánál maradva, ajánlhatnám a gyöngyszemek közé az Éjszakai és a Nappali őrséget? Szerintem érdekes filmek, látványban pedig sok nagy költségvetésű amerikai blockbustert is leköröznek, pedig csak a töredékükbe került.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2010.02.12. 13:02:32

@Max Power: Láttuk az őrség-filmeket, és tényleg beszarás, milyen kevés pénzből tudtak ilyen látványorgiát csinálni. Lehet, hogy bemutatjuk majd őket.

MR. D 2010.02.23. 16:45:22

Sam Neill...ezt meg kell nézni...már a trailer is borzasztó jó volt XD
süti beállítások módosítása