Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

[Rec] 2 - Kiegészítés

2010.06.15. 18:01 | Sorter | 17 komment

Címkék: 4. évad

Néhány dolog, és egy teljeséggel átgondolatlan logikai baki, ami nem fért bele az előző részekbe.

Jó szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr692084081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

franke 2010.06.15. 18:50:28

Ezek szerint a rendezők elfelejtették hogy Ők egy álldokumentumfilmet rendeznek!!Mivel ez a film elvileg maga a bizonyíték!Hát ez egy hatalmas baki!!!
Sorter király vagy!Majd szétröhögtem az agyamat! :D
Így tovább nektek!

Alkoholmentes pénztár 2010.06.15. 20:14:50

Nagyon jó ez a hangnem a végén:D ÁÁÁ Jóvideó:D:D Újabb röhögésssel töltött 7 perc_D

M.D. House 2010.06.16. 07:27:42

Nagy videó!

Amúgy a fejkamerás ötlet se egyedi, szerintem a készítők a SWAT 4 játékból lopták, tekintve, hogy még a kijelző is ugyan úgy néz ki.

Todd. PT 2010.06.16. 10:26:48

@M.D. House: Az biztos, hogy nem egyedi. De a valós konfliktusban egyre elterjedtebb.
A műanyag sisakok senkinek nem szúrtak szemet, pedig ezek azok. Dehát istenem.

KongFan 2010.06.16. 18:19:12

Sorter hisztérikus állapotba került :)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.06.17. 11:13:31

Na ez már inkább jogos kritika. A csaj "akciója" meg valóbaj röhej. Akármilyen sokkos állapotban vagyok, ennyire nem lennék balf*sz...Szóval jó videó, csak az a hisztérikus hangnem kicsit idegesített :P

P.G. 13 2010.06.18. 15:06:43

A REC 2 csak annyit hogy kis csalodást okozott igaz én még nem láttam a filmet de amilyen kritikák vannak rola na mindegy atol még megnézem az ucsó videojában a kiegészítésben mikor a pap azt mondja a kommandosoknak hogy nincsen bizonyíték de a kamera meg levesz mindent mindent hogy mi történik azon énis jot röhögtem király a blog kiváncsian várom a következö videotokat BAAAD MOVIES

Shadow Tornado 2010.07.06. 11:26:04

Sorter, van olyan jelenet a REC 2-ben, hogy meghallgatnak egy szalagot, azután a kamera rámutat egy festményre, majd kinyitnak valamilyen rekeszt a plafonon?

Sorter 2010.07.06. 11:32:04

@Shadow Tornado:
Azt hiszem, van, de már letöröltem, úgyhogy nem tudom biztosan megmondani.

Shadow Tornado 2010.07.06. 14:59:16

@Sorter: Akkor jó, azt hittem, hogy az a 3. részből egy kis részlet, mert tegnap éjszaka ment az Animaxon a Qube/Cube (nem tudom hogy kell jól leírni (furán van írva) című műsor és az általában újdonságokkal foglalkozik filmek és játékok terén. Csak gondoltam megemlítem, mint egy kis jövőbelátást ^^

Near93 2011.03.13. 17:46:53

A Paranormal Activity 2-t is bemutathatnád.... az is nagyon gagyi. Amúgy ezt a [Rec]2-t még megnézem. Már csak azért is mert kiderült Angela benne van aki szerintem is nagyon jól játssza a szerepét. Amúgy meg tényleg vannak bakik, már ez a démonos dolog is... De én megnézem mert érdekel. És a harmadik részre is kíváncsi vagyok, mert talán az visszahozza az első rész stílusát.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.14. 20:21:53

Az a baj, hogy egy éves a bemutató, de minthogy én csak tegnap néztem meg e filmet, mégis idepötyögök pár dolgot, bár talán azóta rájöttél magad is. A Blogotok létjogosultságáról egyébiránt nem igazán vagyok meggyőzve, most már a sokadik filmeteket nézem meg, és azt kell mondjam, inkább kötözködtök, mintsem valódi, reális hibákra hívnátok fel a figyelmet.

A blogot egy barátom ajánlotta figyelmembe, aki nagy rajongótok, de mint mondtam, szerintem egyszerűen csak az van, hogy néha néztek, de nem láttok. Vagy egyszerűen túl fiatalok vagytok.

Annyi rosszat hallottam erről a filmről, hogy nem mertem megnézni, mert csalódás lesz. Mégis megnéztem, és nagyon jól szórakoztam rajta, egyáltalán nem hinném, hogy ez egy BAD múvi, főleg hogy Asylum alkotások is találhatóak itt, (azokkal egy lapon sem említhető).

A trailert nem tartom hibának, aki 2011-ben beszop egy trailert, amikor a filmek 90%-a hatásvadászat céljából egészen mást mutat a filmről, mint ami, hát istenem, az találjon más szórakozást magának.

Baromságok: amivel nagyjából egyet tudok érteni, az a katonák viselkedése. Ugyan nem voltam SWAT kommandó tagja, deee biztos nem csinálnak ilyet, hogy egyedül előreküldenek valakit, aztán kiskamerán nézik, ahogy megeszik, aztán meg szaladnak segíteni neki. Az őket játszó színészekkel sem voltam elégedett, főleg a tokás parancsnokkal, biztos, hogy nem így néz ki egy SWAT főnök. Azonban ne feledjük el, hogy láttunk már egy Aliens-t több mint 20 évvel korábban, és tetszik, nem tetszik a dramaturgia még mindig onnét lopott. Ha ott működött, hogy TENGERÉSZGYALOGOSOK bepánikoltak, akkor itt miért baj, hogy a SWATOSOK összefossák a bokájukat, és eléggé beszarnak dolgokon??? Hm? Hülyeségeket csinálnak?

Nem tudom, hányan voltak közületek katonák, de ha valaki egy csőben mászik, és felméri a helyzetet, lehet nem kezd el lövöldözni, mert azzal is időt veszít, én nem éreztem hülyeségnek, hogy nem állt le lövöldözni, mert akkor a csőben halt volna meg, nem egy démon jött rá, hanem sok.

Ugyanígy amikor rátörik az ajtót a fürdőszobában, MÁR CSAK a kispisztolya maradt, nem is biztos, hogy sok tölténnyel. Ráadásul Larra eléggé instabil lelkileg, teljesen logikus, hogy fejbelőtte magát, nem akarta hogy belőle is az legyen, aki egyik társából. Ugyanúgy mondják neki, a parancsnokék, hogy meg tudja csinálni, ahogy TE is, azonban, Larra nem a parancsnok volt, meg nem is TE. Ez egy ilyne filmben simán belefér.

Másrészt, a Pap azért nem parázik, mert ő TUDTA hova megy, a SWAT-osok meg kaptak egy fedőstoryt, azért gondolom kicsit máshogy reagálnak a katonák is, ha kiderül, hogy természetfeletti munkálkodik a háttérben, arra azért nem kaptak kiképzést.

Ez az egész démonod dolog csak elsőre baromság. mennyivel jobb a sok hülye zombis horror ahol még ennél is hülyébb magyarázatot kapunk? Vagy egyáltalán nem? És tetszik, nem tetszik, ez már az első rész végén benne foglaltatott, csak nem fejtették ki ennyire.

Az, hogy hová tűntek a zombik a lépcsőházból, szerintem egyértelmű a vége tudatában. Madeiros nem elpusztítani akarja a katonákat, hanem kipuhatolni hogy juthat ki. Éppen ezért felengedi őket magához, vagy inkább arra tereli.

A fejkamrák szerintem is jól néznek ki, de természetesen nem ők találták fel a spanyol viasz :D - ez már a Ghost Reconban is szerepelt, de valóban egy kezdetlegesebb változat az Aliensben is helyet kapott. Engem elsőre komolyan meglepett, hogy spanyolhon ilyen gazdag, hogy a katonáinak ilyen cuccai vannak :D

Ne felejtsük el, hogy Spanyolországban a démonos magyarázat akár még pozitív visszhangot is kiválthatott, mert hát teszik, nem tetszik, vannak országok, ahol a vallást még komolyan veszik, és Spanyolország mindig is a katolicizmus egyik oszlopa volt, s az is maradt.

A gyerekek bejutása miért lenn gond, az egyetlen gond velük, hogy idegesítőek, és hovatovább valóban feleslegesek, de nekem tetszett ahogy a mozaikok összeálltak. A tűzoltó nyilván el tudta érni, hogy bejuttassa a Nő férjét, akit az első részben vártak. A fickó tuti megkente, így tudtak bejutni ott, ahol az első részben ki akartak jutni, s az árnyékukban bementek a gyerekek is. és ha most nekem arra hivatkoztok, hogy minden normális gyerek messze elkerülte volna a fertőzött helyet, hát itt helyben tökön szúrom magam. A tinédzserek pont az a korosztály akik magasból szarnak a veszélyre, és már csak vagányságból is bemennének, a lázadás, a tenni akarás, a világmegváltás, hogy majd ŐK kiderítik mi is folyik a háttérben. Kitűnő példa rá, hogy nem a valóságban élnek, úgy beszél az egyik a tűzoltóval mintha jogász lenne az apja, de amikor kap egy maflást egyből helyre kerülnek a dolgok.

Az ördögűzős jelenet teljesen rendben van, miért kellene itt egy bábnak bárkit is felismernie? Hiszen EGY a tudat, saját magát nem buktatja, le, és látható, hogy a pap nincs a helyzet magaslatán.

Hogy a vér a kémcsőben miért gyullad meg, ajánlom a Dolog című Carpenter filmet 1982-ből megtekintésre, akkor talán sok minden a helyére kerül, mert ezt ziher hogy onnét lopták.

Az meg lehet röhejes, hogy a csaj fejbe lövi a tűzoltót, de én biztos voltam benne, hogy ez lesz, mert egy 15-16 éves csaj, aki életében nem fogott fegyvert, hogy a faszba tudna rögtön célozni, amikor azt még a tapasztalt felnőttek is órák ezreit gyakorolják a lőtéren, nem mozgó célpontokon. Sőt ez így volt reális. Végre nem azt láttuk, mint sok filmben, ahol a gyerek fegyverrel lelő valakit.

Hova tűnt Pablo? Hát valahova biztos eltűnt, esetleg a gyerekek felhúzták a padlásra, esetleg Madeiros őt előbb elhúzta a vackába, a lényeg, hogy a riportercsajnál OTT a kamera, vagyis megszerezte tőle. Miután pedig beleköltözött a démon (egy része?) olyan képességekre tett szert, hogy a katonák nem látták, ha nem akarták.

Az Inner Realitásról nem tudom hallottál e már, de ha nem ott a SIlent Hill, szerintem ezt onnét lopták, mást látsz a sötétben, és mást a fényben. Egyébként IGEN aki kijött a kádból AZ volt Madeiros, és ha felkapcsolják a villanyt, akkor nem idő lett volna a felkészülésre, hanem csak annyit lehetett volna látni, hogy a parancsnok úr eltűnik valamiben. Mert nem AZ volt a valóság amit a fényben láttak, csak a szemük káprázott. (egyébként ha már baki, akkor sokkal nagyobb az, hogy ezt a logikát követve az első részben Madeiros egy olyan asztalnál kotoncol, ami fényben is ott volt). Alapvetően rossz álláspontból közelítesz ehhez a sötétség/fény dologhoz.

Az meg, hogy nem lesz rá bizonyítékuk, megint csak egyértelmű, a SWAT team abban a pillanatban halott volt, ahogy beléptek az épületbe. Teljesen nyilvánvaló, hogy a pap nem egyszerű pap, de valami kiképzett vatikáni ügynök volt, ha életben maradt volna valaki az akció végére, megöli ő maga a katonákat, a szalagot pedig elküldi Vatikánba. Probléma megoldva, - egyébként szintén Aliens nyúlás.

Szóval lehet vannak problémák a filmmel, de nem EZEK. Inkább azt mondanám, mást vártál ettől a filmtől, mint ahogy folytatódott, de ettől függetlenül ez korántsem rossz alkotás.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.14. 23:19:41

A blognak annyi létjogosultsága van, hogy egyrészt rendkívül szórakoztatóak a videók, hála Sorter és Blacksheep humorának. Másrészt így csomó szar filmet nem kell az embernek végignéznie, hanem 10 perc alatt letudja belőle a fontosabb tudnivalókat, úgy hogy az ember még jól is érzi magát közben.
Annyi szemét filmes blog van, ahol különböző fogalmazni sem tudó lúzerek csinálnak úgy, mintha értenének a filmekhez, ellenben itt érezni lehet, hogy a srácok mekkora örömüket lelik a videók készítésében, és sokkal igényesebbek, mint bárki. Ezekben a videókban hatalmas munka lehet, és csak azért nem csinálnak többen ilyeneket, mert túl lusták hozzá.

A filmet nem láttam, de én nem is tudnék olyan megbocsájtó lenni vele kapcsolatban, mint te. Egy remek zombis-kamerás horrorból minek kell misztikus démonos faszságot csinálni? És ne mondd, hogy az első rész vatikános képei miatt, mert ez így nagyon kevés :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.15. 02:05:30

Jó, a te álláspontodat ismerem :D de az enyémen ez nem másít. Eleddig két filmet találtam, ahol maximálisan egyet értek. A maszk fia, meg a Quatermain-os baromság,a Rec 2 egyedül a felfokozott várakozások miatt lett lehúzva, mert nem az történt amit vártak. De majd az úriemberek megvédik magukat az aljas ellenérveimmel szemben.

Nem csak a Vatikános képek miatt, a legfőbb bizonyság maga a szalag. Másrészt TE nem láttad a filmet, úgyhogy kérlek ne szólj be :D

Sorter 2011.11.15. 09:33:24

@scal:
Nem hiszem, hogy meg kéne védenem magam bármivel szemben. Én elmondtam a saját véleményemet a videóban, te pedig a tiédet kommentben. Az, hogy nem értünk egyet, teljesen természetes. Sok érvet felsorakoztattál, melyből némelyik valóban elgondolkodtató, de sajnos nem tudtál meggyőzni (tényleg kár, mert én örülnék a legjobban, ha nem kéne ennyire utálnom a Rec 2-őt).
Már a blog indulásának elején elmondtam, hogy én a csak az én saját, személyes véleményemet mondom el a videóimban. Senkitől nem várom el, hogy ezzel feltétlenül egyetértsenek.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.11.15. 12:26:42

@scal: Én ehhez csak annyit akarok hozzáfűzni, hogy elfogadom, hogy a spanyolok fogékonyabbak az ilyen démonos ördögös dolgokra, és ha ez lett volna az alapkoncepció már az első részben is, akkor ezzel se lenne ennyi probléma, viszont az még egy szimpla zombis trancsír volt, és így túl hirtelen jött a váltás (azt meg most ne számítsuk, hogy az első rész végén tesznek erre egy minimális utalást). Így átmenni A-ból B-be szerintem nem volt okos dolog.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.15. 14:57:22

Ugyanakkor mennyivel lett volna jobb ugyanazt megkapni, amit már láttál az első filmben is. A célom nem az, hogy bárkit megbántsak, de a jövőben ha nem gond, majd be be szúrogatom az ellenérveimet, amiket Én is megnéztem, mert bizony nagyon sok mindenben nem értünk egyet :)
süti beállítások módosítása