Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész

2011.07.19. 14:25 | Sorter | 32 komment

Címkék: élménybeszámoló

Bár a Filmbarátok 5. részében még úgy tűnt, hogy nem nézzük meg, végül mégis megtekintettük a Harry Potter sorozat legújabb és egyben befejező részét. Mivel nem fértünk bele az időbe, a videót kér részre bontottuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr133080218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jigsawwasright 2011.07.19. 15:22:26

Remek elmenybeszamolo. A velemenyem naggyabol egyezik Sorterevel, de szerintem Ralph Finnes nagyon ott volt. nemtudom, de en annyival jobb karakternek tartom Voldemortot, hogy egyszeruen nem tudok nem neki szurkolni :P

tpeti97 2011.07.19. 16:24:21

Tényleg remek élménybeszmoló nagyon örülök, hogy kettévettétek akár csak a filmet:D
Egyébként én személy szerint imádom ezt a filmet én se bírnék semmibe komolyan belekötni bár nem is akarok.
Blacksheep mondta, hogy átvette a könyv hülységeit de szerintem is az lett volna amit sorter mondott ha nem veszi át egyből ordítanak az emberek, hogy ez nem könyvhű stb.
Eddig 2011-be simán a kedvenc filmem és mégegyszer mondom IMÁDOM!

tpeti97 2011.07.19. 16:27:25

Ja és mikor a moziba néztem és megjelent az a lény valaki mögöttem is egyből ezt mondta: Smiagol:D
Először azt gondoltam talán nem ennyire ronda de másodszorra belegondolva van benne valami:D
Ha meg lesz DVD meg fogom állítani a képet.

Habbobitas 2011.07.19. 18:01:33

Szerintem a Tűz serlege és ez a legjobb.
A leggyengébb pedig az Főnix Rendje.

tpeti97 2011.07.19. 18:07:11

@Habbobitas: Ha mindenképpen kéne mondanom egy részt ami nekem nem annyira tetszik vagy kicsit gyengébbnek érzem az szerintem is a Főnix Rendje lenne.

Gaben No.1 2011.07.19. 19:32:11

Nos én nem nagyon vagyok kibekülve ezzel a sagaval :/
Az 1. könyvet olvastam és filmekből az első 5-öt moziban míg a 6.-at neten megnéztem, de nekem mindigis olyan marha érthetetlen volt az egész. És elég nehéz lesz rávenni magam, hogy két még több, mint másfél órás filmet megnézzek :/
Valahogy a fantasykkal sohase voltam kibékülve

tpeti97 2011.07.19. 20:32:19

@Dj G@ben: Ha ennyire nem szereted már a fantasykat sem akkor szerintem ne is kezd el megnézni nem hiszem, hogy tetszeni fog.

KongFan 2011.07.19. 20:49:38

a David Yates által rendezett filmek közül egyedül a félvér herceget tartom jónak. a többi közepes. nekem a 3 és a 4 tetszett a legjobban

www.youtube.com/watch?v=ZsLljlHfDDs
Ez mef Dark Knight Rises teaser :)

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2011.07.19. 20:52:07

Annak ellenére, hogy próbált hű lenni a könyv, azért egy-két saját baromság is belekerült. Például: Voldemort érzi, hogy elpusztulnak a horcrux-ok. Az addig oké, hogy a naplót nem érezte, mert gyenge volt. De az, hogy se a medált se a gyűrűt nem érezte az picit érthetetlen. Az picit nyitva volt hagyva. Ami tetszett viszont, hogy hogyan hidalták át (bár részben azért könyv forrásból jött ez is) azt hogy Harry nem tudja, hogy mik lehetnek a horcruxok. A hatodik részben ez az egész horcrux dolog el volt rontva, viszont itt azért egész jól megoldották. Lupin-Tonks "halála": azzal már a könyvben se voltam megelégedve, de mivel az előzetesben (Harry lelöki Voldemortot) olyan jelenet volt, ami a filmben nem, reménykedtem, de nem, szartak a fejünkre újfent. A 19 évvel később dolog, hát az valami nevetséges volt. Premiernapon néztem, szinte telt házzal és a mozi terem egy emberként röhögött fel, amikor megláttuk azokat a maszkokat. De nagyon jó kis darab lett. Nekem mondjuk személy szerint könyvben a második és a hatodik a kedvencem, filmben a második és ez a rész.

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2011.07.19. 20:54:56

@KongFan:
A hatodik rész, mint film nem rossz, de mint Harry Potter film, szerintem harmat gyenge. Nekem az 5-6. nem létezik filmben. Viszont Michael Gambon (alias Dumboldore 3-7) a hatodikban zseniális volt, az elöző részekhez képest ahol is szépen megerőszakolta a Dumboldore figurát (kivéve a harmadikat, ott még jó volt)

tpeti97 2011.07.19. 21:12:23

Szerintem nem volt azért olyan rossz az a 19 évvel később jelenet szóval azért röhögni nem röhögnék rajta bár valóban nem volt annyira a toppon. Danielé nem volt rossz Ginnyé nagyon nem sikerült jól Ronon meg Hermiónén nem is válzotattak szinte.

egyszervolt01 2011.07.19. 21:12:25

Megmondom őszintén nagyon meglepődtem ezen az élménybeszámolón,hiszen azért ti objektíven szoktátok nézni a filmeket,és pláne a könyvet is olvastátok,nem értem hogy tetszhetett neked/tek ez ennyire.
Szerintem mióta yates rendezi a filmeket valami elképesztően borzalmasak lettek és merem állítani hogy az egész csak a harry potter névnek és a mai technikának köszönheti a sikert.

Nagyon nagyon sokat tudnék írni az egész sorozatról,de nem hiszem h bárki is végigolvasná így megpróbálok néhány dolgot kiragadni.

Történet és könyv szempontból ott kötnék bele(egyébként ez mind jellemző az utolsó 3-4 részre) hogy nagyon sok olyan lényeges jelenet amik a könyvben nagyszerűek voltak borzasztóan lettek átültetve a filmekbe,illetve nem létező jelenetekkel nyújtották a játékidőt amik sok esetben olyan lényegi dolgokat szorítottak ki a filmekből amik szerintem nélkülözhetetlenek lennének a történet szempontjából.(pl. 6 rész weaslyék házának elpusztítása helyett illett volna jobban kifejteni az egész horcrux témát és felvezetni az egész előtörténetet a 7. részhez amiből szerintem szinte semmit nem tettek meg)
Illetve még annyi hogy a filmek között a történetben szinte semmi átfedés nincs,nagyon sok dolog nincs rendesen kibontva(tudom játékidő,de akkor minek lettek egyáltalán beletéve?)a semmiből vesznek elő karaktereket és rengeteg dolgot nem magyaráznak meg(pl. dumledore öccse,ott van de mégsem),aki nem olvasta a könyvet szerintem nagyon nagyon sok mindent nem ért meg a filmekből.Harry és voldemort filmbeli párharca pedig szerintem a legnagyobb sértés amit a könyv ellen véthettek,erre egyszerűen nem tudok mit írni.

Technikailag abszolút rendben vannak a filmek,ebből a szempontból látszik a ráköltött pénz.

Ha eltekintek attól h mennyire eltérnek lényeges esetekben a könyvtől és csak filmként tekintek az egészre,nem tudok amellett elmenni hogy szerintem rengeteg semmitmondó és borzalmas párbeszéd van(magyar szinkronnal láttam az összeset,lehet hogy ez is levon az értékéből,nem tudom eredeti nyelven milyen) illetve számomra megdöbbentőek a hangulati váltások(pl. hatalmas csata,belőnek egy szar poént-érzelmes jelenet,kezdünk ráhangolódni erre hirtelen váltanak valami teljesen másra).

Dramaturgia.Na ez az ami néhol van,néhol nincs.Számomra a legérthetetlenebb a finálé.BASSZUS.MEGHALT VOLDEMORT.VÉGE.És semmi.Se örömujjongás és hatalmas ünneplés és stbstb. se nagy búslakodás h meghalt a szereplőgárda fele,rendkívül sok értékes ember odaveszett mennyi áldozat vér és könnyek.Ehelyett végigmegy a kamera és azt látjuk h az egyik tanár panaszkodik h elhagyott vmit,friccs takarítja a romokat és még ki tudja mennyi idióta vérlázító baromság.

Látom nagyon sok lett a szöveg így is h próbáltam a lényeget kiemelni, végül még pár logikai hülyeséget írnék
- 6. rész weaslyék háza leég és az egész család csak áll és bámulja.VARÁZSLÓK VAGYTOK #&@?!!!!!!
-voldemort érzi a horcruxok pusztulását-.-"pont az egyik leglényegesebb dolog volt a történetben hogy voldemort mindenki elől eltitkolta és a tudta nélkül pusztították el mindet,ha megérezné már a 2. rész óta folyamatosan készülnie kellene az esetleges támadásokra
-ha jól emlékszem piton halálakor harryéket egy üvegfal választja el voldemorttól

rengeteg minden van még,az utolsó 19évvel későbbi jelenet abszolút nem illik oda ...

mikor azt mondták nem a pénz miatt hanem a történet miatt szedik ketté azt hittem végre lesz egy olyan film ami tényleg méltó a harry potter névhez de óriási csalódás hogy a 7/1 egy vontatott félig kidolgozott valami lett míg a 7/2 gyakorlatilag egy látványos harcjelenet nagyon kevés magyarázattal.Hát persze hogy a pénz miatt.

Végeztül pár pozitívum h ne higyje senki azt h élből utálom az egészet:

szükség szobája jelenet,piton emlékei,roxfort ostroma,és ami számomra a legnagyobb + hogy elképesztően jól válogatták össze a szereplőket a filmekhez,szerintem minden egyes karakter külsőleg tökéletes a filmvásznon(belsőleg azért vannak kifogásaim)

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2011.07.19. 21:40:15

highwaythirtyfive.files.wordpress.com/2011/06/fzk79.png
Főleg ebből látszik, hogy a Horcrux elpusztul érzem dolog sántít. Ha feltételezzük, hogy egy horcrux készítésekor a lélek szó szerint feleződik (lásd. kép), akkor ez összegezve azt jelenti, hogy nem érezte azt, hogy a lelkének a 87.5% elpusztult. Azt a maradék úgy durván 10%-ot (Harry-t nem számítva, mivel azt "nem érezte") azt érzi. Mondjuk bele lehet magyarázni, hogy miért is érezte...

Navajonki 2011.07.20. 03:00:59

Egy dolgot nem értek az elhangzottakkal kapcsolatban: Miért hülyeség az, hogy ha kimondják Voldemort nevét, akkor halálfalók jelennek meg? Megjegyzem, ezt a filmbe nem ültették át, a könyvre meg már nem emlékszem túlzottan , de én akkor se látok benne semmi értelmetlent. Plusz, nemiképp megmagyarázza, miért félnek kimondani a nevét.

Mellesleg, én nem bántam volna ha még 1 órát beszélgettek a Mass Effectről :D

Sorter 2011.07.20. 08:37:08

@Navajonki:
Szerintünk azért volt picit hülyeség, mert Voldemort nevét alapból nagyon kevesen merik kimondani, és korábban azért nem merték, mer féltek tőle, és nem azért, mert tudták, hogy akkor megjelennek a Halálfalók. Ez csak a 7. résztől volt érvényes, legalábbis én úgy emlékszem.

Ha ezzel más is így van, akkor közkívánatra tartunk majd egy Mass Effect 1-2 élménybeszámoló-maratont is. :-)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.07.20. 11:51:27

@Navajonki: Szerintem azért bődületesen nagy hülyeség, mert így csak elég összeverbuválni egy erősebb csoportot, kimondani Voldemort nevét, majd a megjelenő halálfalókat szépen miszlikbe aprítani. Ezzel gyakorlatilag pár nap alatt megnyerhető lett volna a háború. Jó hallani, hogy legalább ezt a marhaságot kihagyták a filmből, eleget téptem a hajam miatta a könyv olvasása közben.

@snipz: Szép kis novellát gépeltél le :)
Valóban sok a logikai baki a filmekben, amiket kiemeltél, azoknak nagyrészét észre se vettük (az üvegfalas azért nekem is feltűnt), vagy nem emlékeztünk rá. Ezeket meg lehet végülis bocsájtani, csak ahogy egyre komorabb az atmoszféra, és egyre kevésbé gyerekes az egész, úgy egyre nehezebb - ahogy mondtam is.

tpeti97 2011.07.20. 13:08:06

@Sorter: Nah arra a maratonra én is vevő leszek imádom a mass effect-et bár csak az elsővel játszottam még. Nem tom lhet máma azt kéne játszani nem rossz ötlet.
Egyébként off tegnap megnéztem a HP 6-ot a legjobb a cípőfűzűs jelenet azon annyit röhögök mindig eszembe jut a
Sziki Szökevény:D másnak nem?

Ninbikun 2011.07.20. 18:29:24

Nekem a hét /kettedik ( XD ) rész lényegesen jobban tetszett, mint a hét / egy. Az elsőnél, amikor elkezdett menni a stáblista, körülnéztem, hogy mi? Vége? Hát semmi nem történt! Ron elment, aztán visszajött, és beadtak valami 3 királyfis mesét... Mondjuk ebbe az is beletartozik, hogy a HP könyvekből a 7. et nem olvastam még. És furának tűnt, hogy a 7 horcruxból mindet olyan nehéznek tűnik elpusztítani, az egyikről egy egész film szólt, furcsa volt, hogy akkor 4 et a 7/2 ben fognak kicsinálni? De azért mégsem tűnt annyira kapkodásnak. Azzal kapcsolatban, hogy amikor kimondják Voldemort nevét, megjelennek a halálfalók az volt furcsa, hogy eddig, akkor miért nem tették? Harry 7 éve emlegeti. De nekem összességében tetszett a film, főleg a sárkányos jelenet, bár azt reméltem, az egy kicsit hosszabb lesz. A 7/1 simán lehetett volna rövidebb, a benne lévő anyag nem követelte meg azt a hosszt. A második nekem tetszett, főleg a sok akció miatt, és nekem bejött a humor, az ember életveszélyes helyzetben gyakran nyugtatja magát ilyen beszólásokkal. Szóval nekem a HP 7/1 egy 10/5 ös, mert nagyon unalmas, vontatott, és kövezzetek, meg, de emo. a 7/2 10/8, mert sokkal látványosabb, izgalmasabb és fordulatosabb. És mert méltó a befejezése ehhez a 10 évhez.
Bár szerintem az írónő a 6. könyvnél találta ki, hogy mit is kezdjen ezzel a történettel. Talán ebből is származnak azok az átgondolatlanságok.

maffiozo 2011.07.20. 21:06:25

@tpeti97: én szerintem pont a főnix rendje a 2. legjobb

@Navajonki: szerintem se baromság, én is teljesen megértem

Én amúgy nagyjából Sorterrel értek egyet. A hangulat nagyon jó volt, az a bizonyos epic rész baromi jó volt. Amúgy nem tudom miért, de én ebben a filmben nagyon bírtam Neville-t. SPOILER!!! Amikor nem akarta elhinni, hogy az a feladatuk, hogy robbantsák fel a hidat az nagyon jó. És amikor a hallfalók nem mernek átlépni a pajzson, a Neville pedig elkezdi őket szivatni, át az nagyon jó.

Am jó volt a beszámoló

tpeti97 2011.07.20. 21:22:53

@maffiozo: Azt a részt én is imádtam:) és valóban az a bizonyos EPIC rész nekem is odavágott.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.07.20. 22:24:19

@Navajonki: Nem hagyták ki!! Igaz, csak egyszer fordult ez elő: SPOILER - Lovegoodéknál, mikor kimondta a nevét, rögtön meg is támadták őket - SPOILER VÉGE

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.07.20. 22:30:00

@BlackSheep89: Nem értem, hogy mi a baki az üvegfallal.. Elmagyarázná nekem valaki?

RiderOfSky 2011.07.20. 23:26:15

Szerintem a 19 évvel később jelenet az ezen szereplőkkel való folytatást teljesen kinyírta. Ellenben szerintem,ha lesz folytatás,akkor már más fogja rendezni és igen magas lécet kell megugrania.Nekem nagyon tetszett az összes film,könyvben nem olvastam a 7-et,úgyhogy légyszives valaki magyarázza el,hogy hogy élte túl Harry a halálátkot? Azért merült fel bennem,mert előtte mutatják,hogy eldobja a feltámadás kövét,ami egy logikus magyarázat lenne. Sajnos a film további részében ezen gondolkodtam,nem figyeltem annyira. Igazából szerintem Piton halála és a merengős jelenet azért volt,hogy a hangulatra jobban ráhangolódjunk,egy kis együttérzést teremtett a nézőltől.
A beszámoló jó,mint mindig. Üdv!

tpeti97 2011.07.20. 23:39:32

@RiderOfSky: Mikor Voldemort először akarta megölni Harryt és az anyja megvédte, Voldemort pedig a tudta nélkül Harry-be is horcruxot csinált (ezt a filmben úgy mondják a lélekdarab megkereste a hozzá legközelebb lévő élőlényt és az pedig Harry volt). Nah és mikor Voldemort kimondta Harryra az átkot a benne lévő horcruxot pusztította el.
Ebből következik hogy még egy Avada és Harrynek már tényleg kampec:D

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2011.07.21. 00:27:06

@tpeti97:
Vitatható, hogy még egy halálos átok és kampec. Az erdőben azért nem halt meg, mert ha úgy nézzük az által, hogy Voldemort felhasználta Harry vérét és ezáltal Lily védelmét lényegében Voldemort horcruxként funkcionált Harrynek.Ténylegesen nem horcrux volt Harrynek Voldemort, de a hatása ugyanaz: ameddig Voldemort él, Harry-t nem lehet megölni. Fordítva ez nem igaz viszont, ezért lehetett az, hogy Voldemort meghalt miután elpusztultak a horcruxai. Az, hogy bodzapálca Harry-é volt ott nem is igazán számított, mivel akár az ővé, akár nem: a lélek darab halt volna meg, mivel amíg Voldemort él, Harryt se lehet megölni. Ironikus, hogy Harry közelebb állt a halhatatlansághoz mint Voldemort. XD

Rebellion 2011.07.21. 11:59:14

Am sajnos sorterrel ellentétben nekem nagyon magasak voltak az elvárásaim ezért annyira nem tudtam élvezni :///
Am az élménybeszámoló nagyon jó és jó ötlet volt kettészedni.

maffiozo 2011.07.21. 12:30:53

Amúgy én tegnapelőtt láttam 3D-ben, és miután hazaértem, á, mondom, felmegyek BaaadMovies-ra, erre ki van írva, hogy Élménybeszámoló - Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész :D
A moziban pedig, amikor Voldemort meghal, és ilyen hamuszerű akármi lesz belőle, az előttem ülő gyerek elkezdett legyezgetni maga maga körül a 3D miatt (szerintem).

tpeti97 2011.07.21. 13:28:38

@Darth Revan Mester: Van benne valami lehet igazad van.

Habbobitas 2011.07.25. 23:58:32

@Sorter:
@BlackSheep89:

SPOILER

Nektek hogy tetszett az a jelenet, amikor Piton felszólítja a többieket, hogy adják ki Harry-t, erre kiáll a sorból.

SPOLIER VÉGE

És a legfontosabbat kifelejtettétek az élménybeszámolóból:
Még pedig azt, hogy, hogy tetszett nektek a végső csata Harry és Voldemort között.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.07.26. 07:46:29

@Habbobitas:
Az a jelenet nagyon tetszett!

A végső párbaj is jó volt, bár szerintem azért annyira nem volt földbe döngölő.

DAud 2011.08.19. 01:33:44

Potter-t a negyedik rész óta nem olvastam, az ötödiket is csak fél szemmel néztem angolórán, közben aludtam. (Azt rühelltem, mert egy gyenge 1984 utánzatnak éreztem.) De a Mass Effect 3 infó miatt már megérte meghallgatni, köszi!

Cs@tLós 2012.02.18. 04:05:18

Ööööö, most komolyan, Piton halála? Ez a lényeg könyörgöm, hogy már csak a halála után derül ki h jófiú volt, sőt, végig ő volt a jó fiú, addig meg örülsz hogy végre meghalt a kígyó aki végig mekkora köcsög volt, és úristen, végig jófiú volt. Ha nem halt vna meg, akkor nem lett vna akkora tragédia, nem üt akkorát. De mondjuk ezt nem lehet elmagyarázni, de ha vki alapból nem érti....durva.
Ja, és mellesleg Voldemort nevére vétót vagy mi a tökömet tettek (szintén varázslat), ergó ha kimondják, akkor tudnak róla, hogy ki és hol mondta, így bárkit megtalálhatnak. Utólag ez volt a magyarázat, hogy miért nem merték kimondani a nevét, bár nem hinném, hogy kb 20 év után elfelejtették vna, hogy csak szimplán annyira féltek tőle, vagy a névre volt vmi varázslat...
süti beállítások módosítása