Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Antiszociális háló

2011.10.06. 08:35 | BlackSheep89 | 4 komment

Kérdés: Szükség van-e egy friss bestseller friss adaptációjának friss remake-jére?
Válasz: Fincher rendezi, szóval a fene tudja!

Előre leszögezem, hogy nem láttam A tetovált lány című svéd mozit, de a könyv ismeretében és a rengeteg pozitív kritika (főleg a színészeket dicsérték halálra) alapján el tudom képzelni, milyen lehet. Jó sztori, jól eltalált figurák, profi színészek és erős atmoszféra... valami ilyesmi jelenik meg előttem, ha a regény megfilmesített változatára gondolok.

És most pedig jött Hollywood! Igen, az a Hollywood, amelyik remake-et készített már majdnem az összes horrorfilmnek, és mostanra olyan szintű ötlethiányban szenved, hogy hamarosan minden ismert filmből kapunk egy modern feldolgozást. Októberben egy héten mutatják be A dolog és a Szalmakutyák újráját a magyar mozik, de hamarosan láthatjuk a Holló (!), az Evil Dead (!!!) a Total Recall, a Videodrome és a Dirty Dancing újráját is, többek között. Ami azért is szomorú, mert minden említett film tökéletesen megállja a helyét a mai néző számára is (oké, az Evil Dead nagyon amatőr, de az meg pont az amatőr feeling miatt élvezhető).

Szóval ez a Hollywood gondolt egyet, és az alig egy éves svéd Millenium trilógia (A tetovált lány; A lány, aki a tűzzel játszik; A kártyavár összedől) első részének elkészítették az amerikai változatát.

Na jó, ne legyünk szőrszálhasogatóak, azért nincs kizárva, hogy jó lesz a film, hiszen nem akárkik dolgoznak rajta,  David Fincher rendezői tehetségében lehet bízni a legjobban, hiszen ha valaki, hát ő nem fog elrontani egy ilyen ígéretes alapanyagot, csak hát nagyon félő, hogy unalmas CTRL-C/CTRL-V-nél többre így sem fogja futni (lásd még: Engedj be remake). 

A kérdés viszont akkor is megválaszolatlan marad: Mi szükség van erre?

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr893279411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.10.06. 12:50:19

Én láttam a svéd filmet, és egy igazán jó krimi. A címszereplő lánykaraktere nagyon egyedi, Noomi Rapace pedig fantasztikusat alakít. A folytatások is megvannak, de azokat még nem néztem meg.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.10.06. 18:22:15

@jokerap: A Baaad Movies nem egy ingyenes reklámfelület :)

Polgár Csaba · http://cornersofthegalaxy.blog.hu/ 2011.10.09. 11:52:56

Hát, hogy milyen lesz a remake az egy jó kérdés. És, hogy erre miért van szükség a válasz egyszerű: mert csak. Remélem nem lesz ugyanaz az eredmény, mint a Halálos Temetés remake esetén volt.

slindagor 2011.10.25. 17:51:21

aki látta a svédet, mindent látott
nem azt mondom, h rossz lesz, de sok újat nem tud majd mondani
ez tipikusan az a film, amiért a legtöbb amerkai remake is elkészül, mert az amcsik nemhogy idegen nyelven, de idegen akcentussal (lásd british) sem hajlandók semmit megnézni

ajánlom a svédet megnézni blacksheep ;)
süti beállítások módosítása