Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

A sötét lovag: Felemelkedés a nyár legjobb filmje!

2012.10.19. 09:21 | BlackSheep89 | 11 komment

Bizony, a Popcorn & Soda bloggal idén első alkalommal útjára indított nagy nyárzáró szavazásunk Legjobb film kategóriájában hatalmas fölénnyel nyert a Christopher Nolan-féle Batman-újragondolás trilógia záródarabja, A sötét lovag – Felemelkedés, amely ezek szerint már biztos, hogy nem csak a mi tetszésünket nyerte el, hanem valószínűleg ti is ugyanolyan lelkesedéssel tapsoltatok a stáblista alatt, mint szerkesztőségünk tagjai. Ráadásul nem is csak simán a nyári szezon legjobb darabjának választották (ami már önmagában is hatalmas dicsőség lenne), hanem ezzel együtt a legjobb popcornmozinak járó képzeletbeli trófeát is elhappolta az általunk nagyobb esélyesnek vált feláldozhatók elől (igaz, csak egy szavazaton múlott a dolog).

Ahogy minden évben, idén is rengeteg meglepetésfilmmel kerülhettünk közelebbi kapcsolatba, ezek közül nektek Jonah Hill és Channing Tatum közös hülyülése, a 21 Jump Street – A kopasz osztag tetszett a leginkább. Nekünk is rengeteg kellemes percet szerzett ez az alkotás, így teljességgel megértjük azokat, akik erre a humorbombára szavaztak. Ráadásul egyik nyereményünk is ehhez a produkcióhoz köthető, így valószínűsíthetően boldogan fog tapsikolni a kisorsolásra került pólók boldog tulajdonosa.

Meglepő módon animációs filmekkel nem igazán árasztották el a nagyérdeműt a hazai forgalmazók, így az általunk jelölt alkotások listája is csupán három fősre szűkült, ám a voksok alapján még így is nagy fejtörést jelentett nektek, hogy végül mit válasszatok az igazi kedvenceteknek. Bár az irgalmatlanul magas nézőszám után igazából sejthettük volna a Jégkorszak 4.: Vándorló kontinenselsőségét, mi egy picit mégis izgultunk és így az összesítésre ránézve elmondhatjuk, hogy joggal.

Valószínűleg sok emberjogi szervezet egyenesen megkövezne minket, amiért nem indítottunk hölgy jelöltet a Legjobb alakítás kategóriában, mi azonban mégis voltunk olyan bátrak, hogy a szerepek tekintetében gyökeresen eltérő férfi versenyzőket küldtünk a közönségi megmérettetésre (természetesen ha lett volna olyan női szereplő, akit érdemesnek találunk, simán szorítottunk volna neki helyet a listában, de sajnos nem volt ilyen). A győztes pedig az a Tom Hardy lett, akit mi még az Oscar-on is szívesen látnánk A sötét lovag – Felemelkedés-ben nyújtott elképesztő alakítása végett, ugyanis egy kezünkön meg tudnánk számolni azon színészeket, akik képesek ilyen kis mozgástérrel (mimika, arcjáték teljes nélkülözése) egy ilyen horderejű szerepet tökéletesen eljátszani. Persze ha rajtunk múlt volna, mi már tavaly is jelöltük volna a világszinten még mindig az egyik legrangosabb filmes elismerésének számító aranyszobrocskára.

Manapság már egyre nagyobb trendé kezd válni a csupán percekig – vagy esetleg másodpercekig – vásznon levő meglepetésszínészek jelenléte, melynek mivoltát olykor csak az adott produkció igazi, ősrajongói tudják értékelni, de van olyan eset is, amikor a színész igazából csak önmagát játssza az alkotásban. A Legjobb cameo kategória győztesére igazából mindkettő ugyanannyira igaz, hiszenChuck Norris nem csupán pufogtatja a fegyverét – ezzel tizedelve az ellenséget – a The Expendables – A feláldozhatók 2-ben,  de még saját magáról szóló viccet is mond, ami már akár túlzás is lehetett volna, ám úgy tűnik nektek is tetszett a legendás akcióhős filmbéli belépője, illetve elsütött poénja.

Ha már a vicceknél tartunk: az idei nyár legnagyobb poéngyárosa Seth MacFarlane legújabb agyszüleményének szabadszájú címszereplője lett, Ted. Úgy tűnik az olykor igencsak durva poénokra a hazai közönség is vevő, talán ezért is lehet, hogy a kategória második helyezettje a diktátor lett, akit Sacha Baron Cohen keltett életre és formálta a saját belátása szerint.

Igazi 1v1 bunyókból egy picit foghíjas volt a mezőny, ennek ellenére is valamelyest meglepetés született, mivel a mi előzetes várakozásainkkal ellentétben Jean-Claude Van Damme pörgőrúgásával szemben ti inkább a megtestesült gonosz és kedvenc denevéremberünk összecsapását díjaztátok, ami végülis tényleg ütős volt, de azért a régi szép idők akciójeleneteivel szemben esélytelen, hogy fel tudná venni a versenyt (igen, talán egy picit a múltban élünk, de ez van).

A nagyobb zúzásokat tekintve is A sötét lovag – Felemelkedés felé mozdult el a mérleg nyelve. Ez már igazából sokkalta érthetőbb, hiszen annak ellenére, hogy Az emlékmás valamilyen szinten értékelhető momentumai közé az ominózus liftes üldözés is beletartozott, a Gotham City-ben zajló városi csatát az sem tudta űberelni.

A további kategóriák győztesei már csak felsorolásszerűen:

Legjobb nyitójelenet: Prometheus
Legjobb befejezés: A sötét lovag – Felemelkedés
Legjobb egysoros: “I’m a fucking teddy bear!” – Ted
Legjobb filmzene: A sötét lovag – Felemelkedés
Legjobb szinkron: 21 Jump Street – A kopasz osztag
Legjobb látvány: Prometheus
Legrosszabb film: LOL
Legnagyobb csalódás: Éjsötét árnyék
Legrosszabb alakítás: Adam Sandler – Apa ég!
Legrosszabb jelenet: A befejezés – Ideglelés Csernobilban

És végül a szavazás nyertesei:
Bala Gábor (2 db 21 Jump Street – A kopasz osztag póló az InterCom felajánlásából)
Szlotta Roland (2 db Kalózok! – A kétballábas banda ajándékcsomag az InterCom felajánlásából)
Nagy Réka (2 db Men in Black – Sötét zsaruk 3. napszemüveg az InterCom felajánlásából)

Jövőre is várunk mindenkit!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr864857638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DosEvolution 2012.10.20. 17:47:33

Még az Oscar pályázat nyereményével kapcsolatban próbáltam veletek felvenni a kapcsolatot, de még nem kaptam választ az emailre.

Callinicus 2012.10.20. 17:47:38

Egy pillanatra elgondolkoztam, hogy tényleg ilyen harmatgyenge volt-e a nyári felhozatal, aztán eszembe jutott, hogy valószínűleg csak én láttam az országban az Avangerst. :)

Elég komoly csalódás volt a DKR, a Sötét Lovag tolja csak előre. (Miközben nem is volt benne Sötét Lovag, el sem hangzik benne az, hogy Sötét Lovag és nem mértem, de olyan negyed órát látni benne a denevérembert.)

Death/Mortis 2012.10.20. 17:47:40

Huhh, ingerszegény nyár lehetett ha ez a szépen szólva is gyenge Batman-film( imádom a Sötét Lovagot) képes volt ennyit nyerni.

Idén nyáron kétszer jártam mozgóképszínházban: Prométheusz, Felemelkedés.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2012.10.20. 17:47:42

Bocsi, de ez nagyon böki a csőröm: "...A sötét lovag – Felemelkedés-ben nyújtott elképesztő alakítása végett..."
Helyesen "alakítása miatt", nem "alakítása végett" :)

xx18Rolandxx 2012.10.21. 13:51:07

Juhééé nyertem :) De még mindig nem kaptam meg a nyereményt.Bár nem is érdekel annyira.

mzac 2012.10.22. 16:01:32

OFF TOPIC:

Besz*rás, az Asylum már megint nem bír magával. A Hobbit premierje elött kívánják piacra dobni az 'Age of the Hobbits' című fantasy "alkotásukat" !!!

lagzilajcsiforever 2012.10.25. 20:08:13

Mikor lesz új bejegyzés a blogon?

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.10.25. 20:16:54

@lagzilajcsiforever:
Elnézést mindenkitől a lassan 1 hetes csendért! Az ok az új alany, amivel nagyon meg kell küzdenem. Már kedden szerettem volna elkészülni vele, és már csak néhány utólagos dolog hiányzik belőle, viszont ezek mintha sehogysem akarnának kész lenni. Hétvégére mindenképpen felkerül! :)

Mangekyo22 2012.10.28. 21:55:07

Kár, hogy nem került be a Bosszúállók... De tény, a Dark Knight Rises megérdemelte.

Edemsz 2013.01.18. 14:10:02

A filmtörténelemben való bóklászásomban most fordult elő másodszor (az első az Eredet volt) hogy a legvérlázítóbb módon nem értek egyet a többséggel. Nem érzem, hogy akár bennem is hiba lenne, de el nem fogadható számomra ahogy ezt a filmet ennyire túlértékelik, sőt istenadta adományként szentként tisztelik ezt a nolant. (akinek csak a Memento és a Kezdődik voltak jó filmjei) Egy egyszerű meg-kell-állítani-a-terroristákat koncepció. Nem akarok senkit felháborítani de nálam ez Chuck Norris színvonal. Keverve a die hard 4-el és a Hitman gyalázatos adaptációjával. Hangulata annyira 0, hogy akár kicserélhették volna Pókemberre, semmiben nem különbözik, csak a póknak megvan a maga helye. Vagy akár Bruce Willisre, elsütni benne pár jó beszólást és kész is van a Die Hard 5. Amikor Bane elfenekelte a batmant, az nekem Stallonét juttatta eszembe, őt is elverik sokszor, csak azok jó akciófilmek. Már csak a "buzi! úgy ütsz mint egy buzi" beszólást hiányoltam!:) Macskanő illúziója abszolút nem jött át, sőt egy igazi antipatikus "pofon-kéne-baszni-párszor személyiség itt, egy gyatra színészi játékot hozzáadagolva. (és volt egyáltalán legalább egytlen macska is a filmben??? Vagy hogy mi motiválta arra hogy ezt a jelmezt válassza?)(Ez nem biztos, de aszem el se hangzott a filmben csak 1szer talán a neve. Joker-rel ellentétben Bane egy ki..ott sablon gonyosz ráadásul. Nagyon megható hogy az elején lehetett tudni hogy Batman-nek mi lesz , mindenki sírni fog velem együtt. A legérthetetlenebb az egészben, hogy ÁLLVA TAPSOLTAK? Most ez komoly? Nem csak a mai felhozatalokhoz képest örülnek ennyire ennek a filmnek? Ha ahhoz mérem, akkor számomra is egy kellemes kikapcsolódás volt. Máskülönben érthetetlen számomra az eset. Az a baj hogy elakarja hitetni azt is hogy Batman itt meghalt. A pénz sohase hal meg. De ő viszont már 92 után meghalt, jószándékúan pedig a KEzdődikkel bezárólag. Ez nem elfogultság, hanem tény. Közel álltam ahhoz hogy úgy érezzem ez Pókember 3 színvonal, de annál azér jobb és tisztességesebb. Csak nem elég. Lehet nyugodtan kövezni, kibírom:D
süti beállítások módosítása