Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movie? - Evil Dead

2012.11.08. 08:04 | BlackSheep89 | 18 komment

Először is íme a híres klasszikus horror jövőre érkező remake-jének előzetese, aztán majd kicsit nagyobb hangvételben leírom, hogy mi nekem a bajom ezzel a filmmel.

Figyelem! 18+, és nem véletlenül! Már ez a másfél perc is kegyetlenül brutális, szóval csak erős gyomrúak nézzék meg! 

Szóval maga az előzetes - halál komolyan - ütős! Autentikus, félelmetes, úszik a gore-ban (az utolsó 5 másodperc az szimplán baaaaaaaz...!!!), úgyhogy mint egy trash horrorfilm, szerintem ez a film határozottan emlékezetes lesz. Viszont mint Evil Dead - remake, eleve halottnak érzem az egészet. És mindenki tudja, miért: nincs Bruce Campbell. Ennyi!

Mert összehozhatják itt minden idők legjobb horrorját, megcsinálhatnak egy olyan vérgőzös para-menetet, ami örökre beírja magát a horror-filmek történetébe, ha nincs benne Bruce Campbell, egyszerűen nem fog működni, mint Evil Dead-remake. Ez borítékolható tény, hamarabb fognak megdőlni a fizika törvényei, mint ez az állítás!

Az eredeti Evil Dead-nek ráadásul van is már remake-je, úgy hívják Evil Dead 2! Ne tévesszen meg senkit a cím, az Evil Dead 2 az első rész sajátos újrafeldolgozása, kicsit jobb effektekkel, sokkal több humorral, és a horror-történelem egyik legnagyobb alakítását nyújtó Bruce Campbell-lel. Ezek után csinálni egy újabb remake-et, nélküle...

Tény, hogy nagyon komolyan vették, és talán ez is lesz végül az adu-ászuk, de ha visszagondolunk a két évvel ezelőtti Rémálom az Elm utcában-remake-re, akkor azért van itt félsz rendesen. Azt is halálosan komolyan vették, és csináltak egy olyan hardcore Freddy Kruegert, Jack Early Haley pazar előadásában, ami állva hagyta a mezőnyt. Hatásos volt? - Abszolút! Félelmetes volt? - Nem is kérdés! Kiváló alakítás volt? - Rohadtul igen! Felért Robert Englunddal??? - NEEEEEEEEM!!!!! Ezzel együtt sem! Hiába volt minden tekintetben jobb, akkor sem érhetett a nyomába sem, és ez így van jól.

Pontosan ezt érzem az Evil Dead remake-kel kapcsolatban is. Nem kizárt hogy jó film lesz. Még az is lehet hogy kiváló film lesz! De Campbell hiányában szerintem ez sem lesz elég. Mert ne tévesszen meg senkit a sok ütős véreffekt, a sok ügyes beállítás és az erős hangulat, ami az új előzetesből árad! Az Evil Dead igazi ütőkártyája mindigis Ash volt. 

Mindenesetre nagyon kíváncsi leszek rá, és remélem hogy végül rácáfol minden félelmemre. Elvégre, nemrég a Bourne reboot-ról is ezt gondoltam, aztán milyen fasza kis film lett belőle!

Ti mit gondoltok erről?

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr914896546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ragnois 2012.11.08. 09:42:09

Hozzám az Evil Dead-sorozat a blogotoknak köszönhetően jutott el, addig nem is hallottam róla.
Abban igazad van, hogy nagyon nehéz lesz überelni az elődöt, hiszen egyszerre paráztatott és nevettetett.
Bár a Jason X után azt mondtam több Péntek 13-at nem nézek, nekem tetszett mind a remake-je, mind a Rémálom remak-je (sőt a Silent Hill film is).
Kiváncsian várom, csak ne legyen olyan mint az új Conan :(

BarmyArmy 2012.11.08. 12:31:37

Mikor meghallottam hogy lessz Evil Dead 2013 tökre örültem, de mikor megtudtam hogy Bruce nincs benne háátttttt.(azthiszem a blogján olvastam vagy nemtudom már hol hogy nem fog többet szerepelni E.D-ben ,viszont van az a pénz hogy azért őt is jbb belátásra csalja)Szerintem még az is jó lett volna ha belecsempészik mint mellékszereplő vagy mittomén csak lássuk hogy él és virul,és nincs nélküle Evil Dead.

KongFan 2012.11.08. 14:49:37

Én még mindig nem láttam egyik Evil Dead-et sem, de a remake előtt tuti megnézem őket.
Krueger papára kitérek egy kicsit. Én hatalmas Elm utca rajongó vagyok, még úgy is, hogy a régiekből jó pár hulladék is becsúszott. De nekem az új legalább annyira tettszett, mint az eredeti. Sőt, Jackie Earle Haley szerintem jobb volt Freddy-ként :)

xx18Rolandxx 2012.11.08. 15:38:29

Váó a trailer aztán tényleg ütős de Bruce Campbell nélkül tényleg nem nevezhető Evil Dead-nek. Az 1. és a 2.-őt is az ő alakítása tette felejthetetlenné. Azért reménykedem hogy valahogy belecsempészik.

Amúgy a Carrie-nek is lesz Remake-je Chloe Moretz és Julianne Moore főszereplésével illetve lesz újabb Texas-i Láncfűrészes film is 2013-ban.

Illetve lesz Grave Encounters 2 is meg ugye Die Hard 5.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.11.08. 15:38:42

Egy remake attól remake, hogy előröl kezd mindent. Ha ugyanúgy Campbell lenne a főszereplő, akkor joggal lehetne rá mondani, hogy Evil Dead 4. (Most az említett 2-nek a furcsaságától tekintsünk el, azért az egy kirívó eset.) Ráadásul őt sosem lehetett komolyan venni (jó értelemben), így abszolút kilógna ebből a szemmel láthatóan brutálisan ígérkező filmből.

Egyébként benne van: ő az egyik producer:D

Meg én egy cameot is kinézek belőlük. Bár, ehhez be kellene rakni valami plusz jelenetet (benzinkút az odafelé vezető úton, ilyesmi).

A Rémálom remake meg nem az új Freddy miatt lett szar, hanem minden más tényező miatt:) Emlékeztetőül, az eredeti szériának az első részében Freddy nem hogy komoly volt, de alig láthattuk.

Horror018 2012.11.08. 15:39:00

Az uttóbbi időben összehozott horror remakek botrányosak voltak. A Péntek 13 hihetetlen unalmas volt számomra, úgy éreztem, hogy egy Jason hírtelen belecsöppen egy pornóba, mert az egész film szinte csak a szexről szólt. Nem mondom, hogy a régiben nem volt ilyen, de ott tudták a határt, az újban meg az egész erre volt kiéleződve. Maga az Evil Dead trió nálam alapfilmek, a második részt vagy 20x láttam. Maga a trailer nem néz ki rosszul, de mint tudjuk, a REC2 trailer is menniyre becsapós volt.

BarmyArmy 2012.11.09. 06:54:07

A legtöbb Trailer becsapós,oda válogatják össze a filmek akció/kemény/vicces,jeleneteit.

2012.11.09. 06:54:12

Ja és van egy tippem hogy lesz vége a filmnek: Betoppan a kunyhóba Ash és teszi amit tennie kell! :)

2012.11.09. 06:54:45

Az első rész valóban paráztató, habár nálam nem remekmű.
Ami viszi a prímet az a második. Nem olyan félelmetes, mint az első (na jó, a kiröhögős részt kivéve), de amilyen nagy jelenetek vannak, aztamindenit! És még ilyen nem mindennapi szcénák után még röhögnöd is kell. kedvencem az egész trilógiából a "Swallow this!" beszólás! :)
A 3. részről Sorter már szerintem elmondta a lényeget. A horror fogalmát elfelejthetjük, de eszméletlenül tud szórakoztatni.
Hogy a remake milyen lesz? Lesz, aki odalesz érte, lesz aki nem. Az előzetesről hasonlók a gondolataink.

Freddy ügyben egyetértek. Haley tényleg mindent beleadott, de mindenki szemében Englund vált legendává eme szerepben. És kövezzetek meg, de nekem első látásra tetszett a 2010-es verzió, lehet azért, mert én feliratosan néztem angolul. Csak pár percet néztem szinkronnal és így már talán igazat adok a kritizálóknak.

Death/Mortis 2012.11.09. 06:54:49

Engem lelombozott. Semmi humor, csak vagdalkozás. Ezt melyik rokon-film nem tudja felmutatni? Én Campbell hiányát nem érezném akkor űrnek, -végtére is, már igencsak megöregedett- de a megújult koncepciót annál sértőnek.
Az Elm utcás re-make nem tudom hogyan tetszhetett, az eredeti lába nyomát sem csókolhatja meg( természetesen csak a legelső epizódra értve).

Stout804 2012.11.09. 06:54:59

Teljes mértékben egyetértek azzal a véleménnyel ,hogy Bruce Campbell neve összeforrot a sorozattal és nem is véletlen.szerintem kitünően játszotta a félőrült szerepet és nagyon bad ass volt..nem tudom kicsit ugy érzem hogy nélküle a fülm olyan mint a Quenn Freddy Mercury nélkül..de a trailer téleg elég jónak tünik szóval szerintem adjunk neki egy esélyt.ugyanaz tuti nem lesz,és szerintem jóbb se de azért még bőven lehet jó :)

mzac 2012.11.09. 20:42:55

Engem speciel jobban izgat a Carrie remake!!!

Mr. Schreck 2012.11.10. 16:32:52

Kérdezni is akartam hogy mit szóltok a dologhoz.:D
A trailert elnézve tartok tőle hogy nem csak Bruce Campbell hiánya miatt nem fog méltó lenni az eredetihez. Ez a film úgy tűnik hogy teljesen komolyan veszi magát, ellentétben a régiekkel.
Gyanítom hogy megvették itt is a nagy nevet és azzal akarják eladni az egyébként felejthető iparosmunkát.

Tblog 2012.11.11. 10:07:22

Ránézésre azt mondanám, hogy egy újabb tini slasher film. Hol a stop motion? A nyelvkettévágás hatásos a trailer végén, de sehol sincs a fejetlen megszállt hulla láncfűrésszel hadonászásához képest. A speciális effektek láthatóan nagyon el vannak maradva. Stop motion nélkül nem tűnik félelmetesnek az egész. Az első és a második lényege az volt.

Miért kell minden horrorfilmnek úgy kezdődnie, hogy 16-nak kinéző iskolás csitrik és füvező szerencsétlenek mennek valahová? Felnőttek miért nincsenek horrorfilmekben? Talán a SAW-t is azért vették komolyabban, mert nem tizenévesekről szólt.
Ráadásul ha komoly felnőtt színészek vannak egy filmben, az a hangokra és a szövegekre is rásegít. Ki akar mutáló, vagy csipogó picsogó hangokat egy horrorfilmben?

Bruce nincs benne. Nagy negatívum.

Ha nem Evil Dead lenne a címe, hanem "Főiskolások kalandjai az kerek erdő mélyén" akkor más lenne a helyzet. De szerintem remake-nek ez ránézésre nagyon gyenge.

Ráadásul minek a tökéletest újraforgatni?

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2012.11.11. 18:00:38

2013 a remake éve lesz: Robotzsaru, Hegylakó, Evil Dead.

Azért cserélték le Bruce Campbellt, mert túl öregnek gondolták. Ami elég hülye döntés volt, ha azt nézzük, milyen jól hozta a bunkó főhőst, ami passzolt a filmhez, és még humor is volt benne.

Az első részben attól a jelenettől rázott ki a hideg, amikor kártyáztak, és a csajnak hirtelen eltorzult a hangja.

dexexe 2012.11.12. 08:30:43

miért ne szerepelhetett volna ebben a filmben Bruce???ő lehetett volna az egyik gyerek apja vagy valami.ezt elkurták.de reménykedünk hogy valami benzinkuton eladóként feltűnik.1 remake sikerült.az a feketeruhás nő,ami félelmetesebb mint az eredeti.én életemben nem rettegtem annyira egy film alatt (jah de van egy a halálos halgatás) ezektől rémálmaim voltak,és már 24 éves vagyok és beszartam.

Near93 2012.11.12. 21:02:19

Szerintem azt a tiszteletet megadják az elődnek, hogy Bruce egy Cameo erejéig benne legyen. :D Nekem ütősnek tűnik. Azért azt el kell ismerni hogy ez Evil Dead 1 még nem vígjáték akart lenni, hanem egy kemény horror, csak nem lehetett komolyan venni. Valószínűleg ezért készült el a második rész... Ez viszont komolyan akarja venni magát, és valljuk be meg lehet oldani ezt. A csaj démoni arca szerintem hatásos. Viszont ahogy elnézem ebben is meg fog valakit dugni a FA:D

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.11.25. 08:28:29

A trailer ütős, az eredeti Evil Dead-et meg nem szeretem, bocsi. Korszakalkotó meg minden, de annyira bugyuta dolgok voltak benne, hogy a fejemet fogtam. A látvány meg minden teljesen jól működik még most is, de pl. mikor az egyik főhős magára rántja a szekrényt (amiben kb. 15 kg lehet) és azért nem tud kimászni alóla, mert úgy kapaszkodik bele, hogy véletlenül se tudjon kimászni?! Az ilyen megérdemli, hogy meghaljon.
Lényeg a lényeg, engem nem zavar, hogy ennek is Evil Dead lesz a címe, mert bennem semmilyen képet nem fog lerombolni az eredetiről
süti beállítások módosítása