Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Szemfényvesztők

2013.06.10. 08:14 | BlackSheep89 | 5 komment

Címkék: élménybeszámoló

Ezúttal írásban, mert a mikrofonom betojt!

now-you-see-me-cast1.jpg

Sziasztok, a Baaad Movies legújabb élménybeszámolójában a Szemfényvesztőkről lesz szó, amit leginkább úgy tudnék körülírni, mint az Ocean's Eleven és a Tökéletes trükk szerelemgyereke, ami szerencsére minőségben is felér ezekhez az őseihez... legalábbis az Ocean-hez, a Tökéletes trükknél természetesen nem jobb, de közel van!

Van négy bűvészünk, akik egy hatalmas show keretein belül kifosztanak egy bankot, ami persze mindenkinek nagyon tetszik, kivéve a rendőrséget, főleg hogy a négy rabló a show végén bejelenti, hogy a következőben valami még nagyobb durranással állnak elő.

Now-You-See-Me_11.jpgAz egész film gyakorlatilag egy trükkökkel és fordulatokkal teletömött hajsza, néhány ötletes akciójelenettel megspékelve, remek szereplőkkel és annyi csavarral, amennyit a 7 Fűrész-filmben összesen se sikerült összeszedni (ráadásul ezek még jók is!).

Persze, a fordulatok, illetve trükkök jó része azért nem feltétlenül valószerű, én legalábbis nagyon kétlem, hogy ezt a sztorit így a valóságban is meg lehetne csinálni, de ez egyáltalán nem zavaró, mert a film olyan félelmetes tempót diktál, hogy ember legyen a talpán, aki ki akar zökkenni belőle. Ha éppen nem valami giga-látványos bűvészshow zajlik a vásznon, akkor egyik akciójelenetről ugrunk a másikba, vagy egyik pergő dialógusból a másikba. Nem túlzok, ha azt mondom, a Szemfényvesztők egy markáns, magabiztos adrenalinbomba, ami már akkor is jó film lenne, ha nem lenne ennyire jó sztorija.images (9).jpg

A történet és a tempó mellett a szereplőgárda már csak hab a tortán. Jesse Eisenberg a Zombieland és a Közösségi háló után ismét egy emlékezetes alakítást tett le az asztalra, nem úgy, mint Mark Ruffallo, aki ismét Bruce Banner-t alakítja, csak ezúttal nem alakul át (néha azért olyan fejet vág, hogy ezt várnánk, de aztán... mégse), de továbbra is jól áll neki. A két legenda, Michael Caine és Morgan Freeman minden jelenete EPIC, de a showt Woody Harrelson lopja el, aki egyszerűen bármikor, bármit el tud játszani hitelesen, és egyszerűen zseniálisan adja elő a humoros dumákat. Az a jelenet például, amikor bevallja az érzéseit Eisenberg-nek, garantáltan ott lesz az év dumái között.

images (10).jpgÉs ja... szerepel a filmben kedvenc boltkórosunk, Isla Fisher is. Na, amikor ezt megtudtam, akkor azért erős késztetést éreztem, hogy mégse nézzem meg a Szemfényvesztőket, de szerencsére a film kárpótolt a jelenlétéért. Egyrészt azzal, hogy keveset szerepel, és amikor jelen van, akkor viszonylag ritkán szólal meg, másrészt van a film elején egy előadása, ahol azzal riogatja a közönséget, hogy magára önt egy csomó piranhát. Na most, gondolom nem nagy spoiler, hogy ez csak egy show része, nem lesz a csajnak semmi baja, viszont maga a látvány, ahogy ott fickánkol egy csomó éhes húsevő hal között... nekem nagyon bejött!

Egyszóval a Szemfényvesztők egy csavaros, adrenalindús akció-krimi, amit leginkább azoknak tudom ajánlani, akiknek tetszett mondjuk az Alvilági játékok, a Közönséges bűnözök, vagy a már említett Ocean's Eleven, de aazok sem fogják megbánni, hogy jegyet váltottak rá, akik szeretik a hatalmas bűvész-showkat. És most őszintén: Van köztünk olyan, aki nem szereti őket???

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1005353384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zecske 2013.06.10. 18:30:58

örülök,hogy bejött a film,töllem távol áll büvész filmek megnézése,de sok sikert a filmnek.

SlyZero 2013.06.12. 08:12:44

Elvileg az összes filmben elsütött trükköt hivatásos bűvészek találták ki, szóval elméletben működniük kellene.

Norberto124 2013.06.14. 07:33:53

Ma néztem meg, zseniális szerintem:) A csavar az meg tényleg egy hatalmas csavar:)

freddyD 2013.06.19. 17:37:56

Én szeretem a bűvésztrükköket, de ez a film gyenge volt :(

The Mid 2014.11.06. 10:46:15

Engem végig irritáltak a főszereplő karakterek, egyszerűen a falnak mentem tőlük. Számomra inkább taszító volt a film, nem beszélve a borzalmas giccsről, ami jellemezte.
süti beállítások módosítása