Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - A hobbit: Smaug pusztasága

2013.12.13. 20:06 | BlackSheep89 | 10 komment

Címkék: élménybeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr955690078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darrell 2013.12.13. 22:03:54

Ma néztem, megint megvett kilóra a film, kicsit több filler volt benne mint az előző epizódban, és változtatás is kicsi, de jól volt megcsinálva, szóval minden rendben volt ezzel :D Tetszett ahogy felosztották a filmeket, a mostani lezárás az nagyon jó volt szerintem :) És örülök hogy végre kijött ide a blogra is egy élménybeszámoló!

Callinicus 2013.12.13. 22:04:12

Merni kéne hozzányúlni más mega szuper giga fantasy világokhoz. Dragon Lance, Forgotten Realms, Warhammer Fantasy, mindben több potenciál lenne, mint a Hobbitban. Ez olyan mintha az akciófilmek sose értek volna el az Equilibrium szintjére, és megmaradtak volna mondjuk a Commandonál. A Fantasyban jóval több van annál, mint amit a Gyűrűk Ura tud. (Lévén a fantasy ősprototípusa csupán a LOTR.)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2013.12.14. 10:44:55

@Callinicus: Egyetértek vele, hogy a LOTR az alap fantasy. Abból építkezik minden más. Éppen ezért "gazdagabb" világot tudnának nyújtani. Viszont attól függetlenül már alig várom, hogy megnézzem a Hobbit ezen részét is! :) Ja am volt egy Warhammer animációs film. Nem volt rossz de sajnos egyből DVD-re szánt alkotás és ez meg is látszott rajta.

GoldenHeartChris 2013.12.14. 10:45:12

Igazán nem kötekedésképp mondom, Blacksheep, de a Tündekirály, Thandruil nem volt benne a Gyűrűk Urában. A Hobbit első részében valóban cameózott, mert benne volt a prológusban egy-két jelenet erejéig. Gondolom így értetted. :)

De nagyon tetszett az élménybeszámolód, én is nagyon jó élményekkel távoztam a moziból. Érdekes ez a "Gyűrűk Ura gyerekeknek" hozzáállás, mármint teljesen jogos, de ez a rész kevésbé volt könnyedebb mint az előző. Mintha kifejezetten komolyítottak volna rajta egy kicsit, hogy azért érezzük, ennek az egésznek tétje van. Mert azért valljuk be, lényegesen több fejet vágtak le, mint az első részben. (>_<)

A film vége azonban egyenesen g*ci... Már az első részt is úgy néztem végig, hogy látni akarom a sárkányt, erre egy ilyen cliffhangerrel megvárattak 1 évig, erre idén is eljátszották. (>_<) F*ck you, Peter Jackson, de ebből is látszik, hogy mennyire zseniálisan jó munkát végez! :-) Csak így tovább. ^_^

Alerstorm Pirate 2013.12.14. 10:45:27

Kedves BlackSheep!
A múltkori beszámolóban is már volt róla szó, hogy A gyűrűk urát jobbnak találod mert A hobbit kicsit gyerekesebb. Ezzel kapcsolatosan csak azt szeretném közölni, hogy A hobbit volt Tolkien első Középfödén játszódó és annak mondakörébe tartozó műve. Amit követett a A Gyűrűk Ura és számos más egyéb mű is.
Szerintem ebben a formában hasonlít A Harry Potterra, hiszen ott is a kezdeti könyvek kimondottan a fiataloknak szólt, míg a későbbi könyvek már egy kicsit nagyobbaknak (ez érződik a korhatáros besorolásokon is).

Amúgy jó kis élménybeszámoló lett ami miatt már megint kedvet kaptam a regény elolvasásához!

kastor 2013.12.14. 16:04:20

BlackSheep azt szeretném kérdezni hogy a hobbit 2 jobb a hobbit 1-nél?

Callinicus 2013.12.14. 16:04:24

@Rainse:
Az Warhammer 40000 volt, nem Warhammer Fantasy - hogy a 40000-ből ilyen odabaszós mozit lehetne csinálni bele se gondoljunk - és valóban trágya lett. A legnagyobb szégyene nem is a kinézete, hanem az, hogy mennyire hűtlen volt a világához, egy hivatalos alkotáshoz képest. (Most fel tudnék sorolni egy rakás részletet ami senkinek sem mondana semmit.)

Viszont készül most egy fanfilm, kis költségvetésből, nem hivatalosan, de árasztja magából a valódi 40k hangulatot és a látványvilága is néhány helyen nagyon ott van a szeren!

www.youtube.com/watch?v=N7glPda2Lcc

Ehhez képest a hamarosan kijövő Edge of Tommorowtól nekem megint viszket a tenyerem, hogy nem képesek valami rendes military fantasyhoz/sci-fihez nyúlni. :/

Ja és: Természetesen ha egy filmet nézek meg moziban az évben, az a Hobbit lesz. :) Nem hagynék ki egy szélesvásznú szuper-drága sárkányt. :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2013.12.14. 23:05:15

@kastor: Egy picivel jobb. Annyival szerintem nem, amennyire a kritikák állítják.

@Alerstorm Pirate: Van benne valami, viszont akkor a filmkészítők "rontattak" azzal, hogy előbb készítették A gyűrűk urát. Mindenesetre a filmre rányomja a bélyegét.

@GoldenHeartChris: Igen, közben mástól is megkaptam, hogy ez nem az a tünde volt. Én azt hittem végig hogy ez az a csávó, aki Galadriel mellett lépkedett A gyűrű szövetségében. Úgyhogy ezt rendesen benéztem. :)

kastor 2013.12.16. 07:36:27

@BlackSheep89: Én végre láttam és nekem sokkal jobban tetszik, nagyságrendekkel jobb szerintem.

Mangekyo22 2013.12.28. 19:00:29

Szegasztok!

Ma néztem meg Wangood-al, s hogy őszinte legyek, gyakorlatilag lehúzás a javából!

Nem az, vicces, akciódús, látványos és hangulatos... viszont hogy EGY (igen, EGY) 200-300 oldalas könyvet 3 db 3 órás filmre bontsanak szét.... LOL! Ráadásul a történet gyakorlatilag egy sablonos sárkány-kaszálós történet, ahol a sárkány annyira gonosz, hogy nem csak a gyerekektől veszi el a csokijukat, hanem Magdi anyus kertjét használja wc-nek, de amúgy a nap 24 órájában semmi értelmeset nem csinál csak úszik az összelopkodott pénzében, mint Dagobert bácsi a pénztárolójában lévő pnzében a kacsamesékben!

Szóval igen, jónak jó, DE, fölösleges 3 órásra készíteni, másfél órába belefért volna.
süti beállítások módosítása