Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Gyöngyszemek - Batman: A Sötét Lovag visszatér

2014.06.11. 09:26 | BlackSheep89 | 18 komment

Címkék: gyöngyszemek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr106294499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cervantes444 2014.06.11. 12:09:48

Én sejtem miért öltözteti WonderWomannek- Batman vele is járt. JL rajzfilmben pl.

Darrell 2014.06.11. 12:43:18

Hű, ezen a blogon aztán tényleg figyelmet fordítotok a rajongóitokra, ez nagyon jó gesztus! Én is eléggé kedvelem a sötét lovag visszatért, de számomra a legjobb batman rajzfilm a 93-as Batman: Mask of the Phantasm. Egy egyszerű de nagyszerű eredettörténetet kapunk benne flashback-ek formájában, és a 92-es (remélem nem tévedek :) ) sorozat hangulatához illeszkedik, ami szerintem a legjobban eltalált hangulat, ha azt vesszük hogy mennyire legyen komoly a film.

Csillag Balázs 2014.06.11. 18:35:17

Erre lehet nem lesz elég az 5000 karakter.
A rajzolás nem gyenge, hanem Frank Miller stílusát veszi át, csak hogy valóban képről képre átvehessék a képregényt. Sőt még javítanak is rajta. Aki ismeri Miller rajzait, legyen az Wolverine: Adósság és becsület, 300, Sin City, vagy a Batman: az első év, vagy a The Dark Knight strikes again, Tales to offend, az tudja, hogy Miller gyenge rajzoló, de nagyon jól eltalálja, hogyan adja el stílusnak. Vagyis tudta, mert egy ideje már azt hiszi, hogy mindenfélét tud csinálni történetírástól rendezésig, pedig nem. Ami akkor újdonság volt a nevetségesen elgyerekesített Batman képregényekhez képest, az Miller sötét hangulata, és a durva Batman ábrázolás és elnézték neki, hogy szerinte Superman csak egy sakkbábu és egy színes ruhás bohóc (igen, az All star Batmanben lebohócozza Supermant és azzal dicsekszik, hogy ő tudja ki Superman, de Superman nem tudja ki van a Denevérember maszkja alatt, tehát sakkban tarthatja) Miller szerint Superman egy hülyegyerek a hazafiasság álarca mögött. Tehát szó sincs itt barátságról. Az az Igazságliga képregényekben jobban látszik. Miller megvalósításában CSAK Superman akar barátkozni, Batman csupán az erejét tiszteletben tartja, de a jámborságát és azt, hogy visszavogja magát, kihasználja, mint taktikai előnyt. Igen Batmannek van esélye Superman ellen, de ahhoz komoly hátránnyal kell Supermannek indulnia.
Ami meg a Csodanő jelmezt illeti. Miller tud gyerek, vagy fiatal lány karaktereket írni. Carrie Kelly kemény kiscsaj, nem fél. A Sin City kicsi Nancyje, amíg gyerek elég kemény kiscsajnak írta meg Miller. Node ha a nő felnő, akkor Miller szerint már nem ér annyit. Segg és cicik, vagy ha nem, akkor steroidbaba. Az első év képregényben Selina Kyle egy prostituált. Semmi több. Lát egy Bruce Waynet harcolni az utcán, meg meghallja hogy van Batman és csak az után veszi fel a macska hacukát. De Miller szerint csak egy eszkort baba. Megöregszik és madam lesz belőle. Miller másik oldalról ki nem állhatja a Csodanőt, mert a női egyenjogúság megtestesítője szuperhősök közt. Szóval egy képben alázza le a Csodanőt és Seliny Kylet, amikor egy kiöregedett madamnak ábrázolja. Aki pedig kételkedik Miller papa szexizmusában, annak ajánlom a Sin cityt, az All star Batman és Robint, A DK: Strikes Again négyrészest, ami a bemutatott film alapanyagának közvetlen folytatása, a Spirit filmet. Nomeg így lesz érthető, hogy Nolan papa miért nem tud női karaktereket írni a Batman filmekbe. Erősen hagyta magát Millerrel inspirálni, de még a jobbik időszakából.
Na ez hosszú lett, és nem akartam trollkodni Miller munkásságán, mert azért nagyon tud még a hapsi, csak olyan, mint George Lucas: legyen mellette valaki, aki leállítja, ha épp agymenése van.

Callinicus 2014.06.11. 18:35:26

www.youtube.com/watch?v=AFlIaetXfCM
Nyitójelenet: Superman/Batman: Közellenségek (rajzfilm, hundub)

www.imdb.com/title/tt1398941/?ref_=fn_al_tt_1

www.imdb.com/title/tt1673430/?ref_=fn_al_tt_6

Superman / Batman rajzfilmek közül ezeket nagyon ajánlom! :-) Szerintem nagyon királyak, és tök jól kijön, hogy Batman mit ér Superman mellett. Főleg az Apokalipszisben van egy nagyon ütős pillanata, Darkseid-del.

www.youtube.com/watch?v=iTECNKpZAM4
Egy viszonylag régi Superman rajzfilmből, ez egy nagyon ütős végkifejlet szerintem. :-) Megéri azt a négy percet rááldozni.

2014.06.11. 21:41:38

Őszintén picit elegem volt abból, hogy@demian9: mindig könyörgött, hogy mutassátok be. De itt és most megköszönöm neki, mert elég meggyőző videót sikerült belőle összerakni. Most mondhatnám, hogy ennyi erővel mutassátok be a Return of the Jokert is, de nem teszem, mert azon kívül nem lehet sok más mindent elmondani a filmről, mint hogy "a brutalitás és Mark Hamill is elszabadul". Azt is nézze meg mindenki, megéri!

indavideo.hu/video/Batman_Beyond_return_of_the_JokerFeliratos

Megjegyzés: Ne görgessetek a leírásra!

Riki93 2014.06.11. 21:41:45

@Csillag Balázs:
Nagyon érdekes volt amiket írtál. Jó volt olvasni.

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2014.06.11. 21:42:15

A wonder woman az egy borzasztóan szar poén szerintem XD
Tegyük idézőbe a "Wonder woman-t" és már is értelmet nyert a poén.
Ezzel a jelenettel gyakorlatilag 2 szuperhőst aláztak meg egyszerre, a macskanőt, meg a Wonder womant.

Csillag Balázs 2014.06.11. 21:42:35

@Callinicus: Ez az utolsó is erős jelenet, bár nálam egy másik jelenet is ütős. Amikor Darkseid megöli Daniel Turpin nyomozót (in memoriam Jack Kirby). Ott van a temetésén pár érdekes dolog (pl. Stan Lee, csak őt egy későbbi kiadásban kiretusálták a jelenetből), de Superman mondata a végén erős.
De én is pont azért írtam, hogy nem egy Frank Miller képregényből kellene a Superman, Batman kölcsönös tiszteletet, és még Batman oldaláról is barátságot (bizonyíték Justice League: Hereafter pt1), hanem, nem is tudom, bárhonnan máshonnan talán. A Közellenségekkel pedig egyet értek, nagyon jó animációs film. Bár őszintén szólva nekem az Apokalipszis nem tetszett annyira. Bár inkább azt nézem meg, mint A WARt.

Mangekyo22 2014.06.12. 11:20:51

Nagyon jó és korrekt bemutató volt! ;)

Én sem olvastam túlságosan Batman, Superman vagy bármilyen szuperhős képregényt, egyedül az Ultimate Spider-man volt az, amit olvastam és szeretek - bár ott a vége felé kezdett kicsit necces lenni (lásd Gwen "visszahozása" stb) -, illetve az eredeti 1994-es Fox Kids-es Spider-Man és Spectacular Spider-Man sorozatokat néztem, de azok jó is voltak.

Ami még így jó DC képregény egész estés film, az a Superman Szemben Az Elitekkel.

Csillag Balázs 2014.06.12. 11:21:34

@NeoCsatornaja: Mindkettő egy erős női karakter. De a Strikes Againben még rosszabb, mikor Superman és Wonder Woman olyan lendülettel járják a döngetős rumbát, hogy természeti katasztrófákat okoznak, a jónépet meg Batsék úgy próbálják újra ráébreszteni arra, hogy hősök márpedig vannak, hogy szuperhősnő ruhába öltözött sztripcicababákat ugráltatnak a szinpadon. Szóval itt még Miller eléggé visszafogta magát.

The Mid 2014.06.16. 10:39:31

Elkezdtem az elsőt 1-2 éve és főleg azért, mert már nagyjából tudtam a sztorit, illetve amit említettél, hogy elég lassú, hamar abbahagytam. Jónak tűnt, de valahogy túl lassú volt ott nekem.

Pár napja elkezdtem ismét, tekertem egy nagyot az elsőn és a második rész valami lehengerlően jóra sikerült. Egyébként egyre több ilyen animációs film van, ami a felnőtteket célozza és ennek nagyon örülök.

Ha már itt mentek az ajánlások, bedobnék én is egyet Justice League: The Flashpoint Paradox címmel. Ez egy 2013-as animációs film. Egyszerűen fantasztikus mit hoztak ki a karakterekből. A történet lényege, hogy Flash megváltoztat valamit a múltjában és emiatt a jelen teljesen más lesz. A világ hősei háborúban állnak (Aquaman Atlantis-a és Wonder Woman amazonjai), rengeteg vér, kegyetlenség és komorság jellemzi a filmet. Egy nagyon erős szál is került Batman miatt, ahol konkrétan az állam leesett.

Csillag Balázs 2014.07.01. 07:39:42

@The Mid: Nem tudom, valaha visszatérnek-e emberek erre a komment szekcióra, de a Flashpointnál a képregényt is érdemes, vagy legalábbis azt a csavarintást Batman történetében, de háttértörténettel együtt, meg mellé a történetet, ameddig Flash be nem köszön az új idővonal Batmanjének. Ha addig kellett a gyomor a Flashpoint paradoxhoz, akkor a képregényhez nagyon.

MeTal 2014.07.09. 16:57:30

én még ajánlani tudnám az AttackOnTian című animét és nagyon de nagyon de NAGYOOOOON szeretnék látni róla egy bemutatót:3

Darrell 2014.07.09. 21:33:45

@MeTal: Ja, nagyon jó. Sejtettem hogy az lesz, de ilyen tök jó "hangszínészkedésre" meg karakterekre nem számítottam.

MeTal 2014.07.10. 12:31:50

@Darrell: én sem ráadásul annyira megható meg váratlan fordulatok vannak benne

Darrell 2014.07.10. 14:19:35

@MeTal: Jaja, nagyon várós a második évad :)
süti beállítások módosítása