Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Besztof: South Park

2014.09.06. 13:18 | BlackSheep89 | 22 komment

Címkék: top 10

Tudom, hogy az előző besztof videó végén nem ezt a listát ígértem. Elkezdtem készíteni azt a videót is, de aztán volt egy vitám sajátmagammal, amiből végül az az énem jött ki győztesen, aki ragaszkodott hozzá, hogy még tízszerannyit dolgozzak a videón, mint amennyit eredetileg akartam, mert így sokkal jobb lesz a végeredmény... és hát egyre inkább úgy néz ki, hogy igaza lesz, de majd megmondjátok, ha elkészül.

Addig is íme a tíz kedvenc South Park epizódom listája, így néhány héttel a 18. évad előtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr656674527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kastor 2014.09.06. 15:13:00

Nekem is ezek a kedvenc részeim, de nagy kár hogy az új évadok már nem annyira jók, én még legszívesebben a gyűrűk urából látnék egy besztof videót és a Hobbit-ból, de az utóbbit természetesen csak a távoli jövőben.
És remek videó lett.

jptknight 2014.09.06. 15:43:58

A "Scott Tenormannek meg kell halnia" rész csak említést sem kapott. :( Szerintem az a sorozat legelmebetegebb és egyik legjobb epizódja. Kár, hogy csak meg sem említetted.

Kunos Gyula Patrik 2014.09.07. 17:03:16

Top 10 Simpson család? (az a 24 epizód paródia nagyon jó rész volt) Mer szerintem nagyobb a kultusza mint a South Parknak.

Darrell 2014.09.07. 17:03:37

Jó hosszú videó, biztos sok meló volt vele, de megérte! Én nem vagyok ugyan ekkora fan, de azért én is nagyon kedvelem ezt a sorozatot. Először a koncertes részt láttam vagy 9 évesen (kicsit fiatalon :D) és azután kezdtem el elvétve nézni pár részt, de inkább olyan 13 éves korom után kaptam rá, mert túl fiatalon még nem tudja értékelni az ember annyira. Én főként magyarul néztem. Nemtudom hogy kitértél e rá, bocs ha igen :D De te magyarul vagy angolul szereted jobban?

Bacchusz 2014.09.07. 17:04:36

Szuper videó, jó hosszú, s külön tetszett, hogy jó alaposan elmagyaráztad, hogy mi fogott meg téged azokban a részekben, nemcsak annyit, hogy tetszik, jó, kész, következő.

Az én kedvenc részeim a teljesség igénye és bármiféle sorrend nélkül
Frászbook - Azt hiszem önmagáért beszél, hogy mennyire kigúnyolja a facebook-os őrületet, hogy mennyire nem enged, ha beszippant, s hogy mennyire többre tartják a fb-s kapcsolatokat mint az eredetiket. Ilyenkor óhatatlan eszembe jutnak az iwiw-es időkből azok az emlékek, amikor mindenféle banánok meg túró rudik jelöltek be engem.

Chinpokomon - Főleg úgy, hogy volt Pokémon-os időszakom, teljesen átérezhető ez az őrület, valamint hogy milyen aljas "tudatalatti" marketingüzenetekkel tudnak élni cégek.

B.A.Sz - úgy, hogy szeretem a WWE-t az extra ízt ad a résznek, s külön öröm ahogy kigúnyolják azokat, akik ezredjére sem bírják megérteni a színház részét a dolognak., s túl komolyan veszik az ott látottakat.

Butters bulái: A számomra legjobb Butters-re építő epizód. Egyszerűen elvarázsol Buttersnek a naiv bája ebben a részben, ahogy úgy válik belőle strici, hogy közben fogalma sincs az egészről, hogy mit csinál valójában. A rendőrös mellékszálat továbbra is undorítónak tartom.

Elkenődve - Hát igen, bárki akinek volt már legalább egyszer összetörve a szíve, az átfogja érezni ennek a résznek minden pillanatát.

Egy házba zárt közösség - A legmerőbb gúny és fricska amit a SP eddig egy közösség ellen indított, s valamint a magyarra lefordíthatatlan szóviccei viszik a pálmát.

Erdei Karácsony - A tökéletes karácsonyi különkiadás és karácsonyi különkiadások paródiája egy csomagolásban, aminek a történetéről nem lehet egy mondatot sem szólni, anélkül, hogy súlyos spoilerbe ne csöppennénk. Az abszolút kötelező darab

Cartman a NAMBLA tagja - Az első olyan SP rész, amely egész végig arra koncentrál, hogy egy létező -erőst megkérdőjelezhető - csoportot támad. Továbbá egy 10/10-es Cartman rész

Most hirtelen ezek jutottak az eszembe, de szerintem még én is ugyanúgy feltudnék sorolni 5-öt, 15-öt, etc. ha átnézném az epizódlistát, s bőven meglenne az esélye, hogy ha összevetnénk a kibővült listánkat, akkor is alig lenne olyan rész, ami mindkét listán szerepel, annyi jó rész van. S pontosan ez a SP egyik nagy ereje, erélye.

xx18Rolandxx 2014.09.07. 17:05:14

Állati lista lett Blacksheep minden elismerésem, ha nem gond elmondanám az én 10 kedvenc részemet is :)

10:Ostobenkó Kurva Videókészlet.
9: Rózsaszin Szem
8: A Halál
7: Fantasztikus Húsvéti Különkiadás
6: Vének Támadása
5: Egy kellemes nap fegyverekkel ( anime paródia :) )
4: A Zsidók Passiója
3: Képzeletfölde Trilógia
2: Kákebelű az űrben
1: Öngyulladás

Most így hirtelen eszembe jutott hogy nem csináltok egy Besztof: Egy Rém Rendes Család videót is? Nagyot ütne pedig :)

jackass99 2014.09.07. 17:06:26

A molesztálás című rész a Kukorica gyermekei című filmet parodizálja ki. Szerintem még az egyik legjobb rész az, amikor a srácok a hálaadás - napi produkciót tervezik és timmy egy retardált pulykát hoz a színdarabra. Nagyon sok benne a fergeteges poén és timmy és a pulyka közti barátság is nagyon ott van a szeren :). A lista nagyon jó lett megint.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.09.07. 17:06:32

A Russel Crowe os részből rengeteg paródia is készült és hatalmasak azok is. Méltán híres az a rész! XD A Wow-os pedig alap. XD

2014.09.07. 17:07:06

Újra rádöbbentem, mennyire imádom a toplistáitokat! :)

Bár én úgy vagyok a SP-kal (igen hölgyeim, nálam ezt takarja ez a két betű), hogy a legutóbbi évadok már nem a régiek. Ennek ellenére se akarnám kaszálni, mert mindig aktuális és igyekszik mindig megmondani a frankót még úgy is, hogy egy csomó részt mi európaiak nem is igazán érthetünk. Azért azokban is vannak jó részek. Ugyebár a mosómedve trilógia már csak JB halála miatt is kötelező. :) Ami nekem még a személyes kedvenceim és nem szerepeltek a videóban: A sz*rral nem szabad sz*rozni, Egy kellemes nap fegyverekkel, A jövő jövevényei, Az ov(uláló)néni, Eredetbirkák és még én is legalább 20 részt tudnék felsorolni ezek mellett.
Még annyit jegyeznék meg, hogy ugye ez a videó 40(!) perces az 24es videó az meg "csak" 27, ami a kedvenc sorozatotok! :D Ekkora lenne a különbség, mint beszédtéma? Mindegy, most inkább megyek SP-t nézni. :)

Cs@tLós 2014.09.07. 17:07:24

Nem is tudom, hogy én össze tudnék-e szedni egy top 10-et, de az biztos, hogy nekem is a WOW-os a kedvenc részem, egyrészt az ütős montázs miatt, másrészt kockáról kockára tökéletes az egész, és nincs benne semmi túl sarkos. Azt nem is mutattad, hogy a legtáposabb karakter hogy néz ki a valóságban, pedig sztem az is üt. Ebben a részben az a jó, hogy tényleg nincs az arcodba dörgölve a mondanivaló, mégis egyértelmű mindenkinek. Tényleg zseniális.

Mondjuk az is kemény rész amikor a family guy-t parodizálják :D paródiát parodizálni nem könnyű feladat...

Dante997 · http://books-movies-series.blog.hu/ 2014.09.08. 21:51:59

Idén nyáron kezdtem South Parkot nézni, most tartok a 10.évadnál. Nekem eddig 2 favoritom van(a többi is jó volt de ez a kettő különösen )A Jennifer Lopez mánia és Az erdei karácsony. Sírva röhögtem mindkettőn először, sőt másodjára is.
Amit nagyon bírok a SP-ben, amikor a különböző divat őrületeket parodizálják, mert ez az, ami engem nagyon idegesít. Ha vissza gondolok, mindig is volt valami, ami menőnek számított az osztályban, de sosem követtem, többnyire szinte alig tudtam róla valamit, nem is érdekelt.
Nagyon örültem ennek a videónak, tök jó lett:)!

Callinicus 2014.09.12. 18:21:58

Best: Scott Tennarmennek meg kell halnia!

Pont a "szar"-os rész kimaradt?

A legutóbbi évadból a Trónok Harca trilógia szerintem zseniális volt, mindhárom rész!

Nekem a valláskritikás részek a kedvenceim még.

Ha már WoW:
www.youtube.com/watch?v=urNyg1ftMIU
;-)

Darrell 2014.09.14. 10:55:40

@Callinicus: Mikor megjelent Cartman fasszőrrel az arcán, és azt mondta hogy Kris Kristofferson vagyok az adóhatóságtól, akkor majdnem megfulladtam a röhögéstől :D Amúgy a szaros részre szerintem utalt a videóban, úgyhogy biztos az is bejött neki :)

Lamerdog 2014.09.15. 15:18:05

Jó videó lett és az első helyezettel abszolút egyetértek! :)

Near93 2014.09.17. 07:17:59

A molesztálásos epizód szerintem a Who Can Cill a Child című filmből vett ihletet. Ez egy spanyol horrorfilm, amiben egy amerikai pár elutazik egy kis szigetre, ahol nincsenek felnőttek, mert a gyerekek megölték mindet.

érthetetlen chris 2014.09.17. 15:08:14

@Near93: Az a spanyol film is a Kukorica Gyermeki című Stephen King 10 oldalas novella 9. feldolgozása.

Páratlan a maga nemében, hogy egy 10 oldalas műből vagy 9-10 egész estés film készül lassan.

YuutoKun 2014.09.21. 20:16:39

Hát igen régebben betéve tudtam Russel Crowe szövegét :D.
Mellesleg még hozzáfűzném hogy:
"Ki lakik ott Ke-le-ten? Szexuális Zaklatás *pretty* Panda!"

Murder3 2014.09.21. 20:16:48

Én pont amiatt hagytam abba úgy a 13-15. évad környékén, mert nekem már túlontúl aktuális volt, túlságosan direkt paródia érzetem volt.
Lehet a régebbi évadokba is ilyen volt, csak akkor még fiatalabb voltam, illetve net sem volt így nem érik el ezt a hatást nálam mint a ezek.
Illetve valahogy túlkomponáltnak éreztem már a sorozatot lévén, hogy paródia/társadalomkritika így ez már nem kötött le.

A korai évadokat viszont szeretem:)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2014.10.10. 21:38:45

Már 3 rész lement az évadból és elmondhatom, hogy a 11. évad ótan nem volt annyira vicces a sorozat, mint most. Persze az az utáni évadokban is van sok rész ami számomra örök favorit, de van, mikor például a 14. évadban (ami szerintem a leggyengébb évad) is van 2 epizód, amik a kedvenceim között vannak. Ha megtartják a 18. évadban a színvonalat akkor az elmúlt évek legjobb évadának nézhetünk elébe! :)

BtW015 2014.10.11. 21:21:41

Szuper jó videó lett egy szuper jó listával. Nekem is ezek kedvenc részeim, bár a Vörhenytehén c. részt még nem láttam és a tényfeltáró gyilokpornót is csak angolul láttam. A WOW-os részen meglepődtem, hogy ez lett az első helyezett, de érthető, piszok erős egy rész és a zenés jelenet pedig epic. :) Imádom ezt a számot.
Én még a 14. évadig elvoltam, de a 15. évadnál már éreztem, hogy nem olyan ütősek a részek, sok volt az átlagos, közepes alkotások szerintem, legalábbis a többi erős részekhez képest gyengébbek voltak. Most a 16. évad közepénél járok, remélem hamarosan elérem az aktuális részeket. :)

mindenjónévfoglaltvolt 2014.11.06. 10:47:15

Jó lista lett, tisztelem a kitartásodat, láthatólag nem csekély munka van mögötte :) Nekem erre egyszerűen nem lennének idegeim, hogy részeket rangsoroljak, hogy jobbnak-rosszabbnak minősítsem őket...
Egyébként - ha mégis csinálnék egyszer top 10-es listát - nem egyet készítenék, hanem legalább kettőt; egyet a legelborultabb, legelmebetegebb részeknek, egyet meg a társadalmi problémákat feszegető, polgárpukkasztó, elgondolkodtató részeknek. Valahogy én nem tudnám egy kategóriában kezelni a Kremfresst, meg a (pl.) World War Zimmermann-t. :D De ez persze lehet csak az én hülyeségem :)
Régen nekem is a Make love, not warcraft volt a kedvenc részem... aztán elkezdtem WoWozni, és az, hogy a rész tömve van hibákkal a játékmenetet illetően, sajnos eléggé elrontotta az élményt :( (Egyébként nagy pénzekben tudnék fogadni, hogy a készítők ezeket a hibákat szándékosan tették bele, hogy a WoWosokat bosszantsák :D ) Abban a részben is nagyon szépen kidomborodik Matt Stone-ék hihetetlen kreativitása, egyrészt azért, amit te is említettél, másrészt meg megint a kedvenc eszközükhöz nyúltak: egyszerre gúnyolnak egy jelenséget, meg azokat, akik a jelenséget gúnyolják. (Ennek így van értelme? ) Mert azt, hogy embereket milyen szinten be tud szippantani egy játék, tényleg pontosan, és jogosan ábrázolta - viszont (legalább is számomra) a sztereotípia, hogy aki WoWhoz nyúl, rögtön elhízott és pattanásos lesz, az is nagyon szépen terítékre került. Én érzékeltem egy kevés finom iróniát, cinizmust azokban a képsorokban. Persze, kinek hogy, ugye... :)
Köszönöm, hogy elkészítetted ezt a videót, sok South Park részt eszembe juttattál, amiket szégyenteljesen régen láttam :D

mátrix01 2015.07.24. 21:17:10

A Scott Tenormenes rész szerintem is egyértelmű top 10-20-as. Az is tetszett, amikor börtönbe kerül Cartman, vagy a World war Z paródiás rész. És van egy rész, amiben karácsonyi dalokat énekelnek, az is nagyon bejött.
süti beállítások módosítása