Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Kaptár-maraton (5): A kaptár: Megtorlás

2014.10.21. 21:54 | BlackSheep89 | 24 komment

Címkék: Kaptár-maraton

És ezzel véget is ért az utazásunk Alice-ék világába. Köszönöm nektek a figyelmet és a kommenteket, amiket írtatok! Esküszöm az egészben számomra az volt a legjobb, amikor a hozzászólásaitokban rávilágítottatok olyan dolgokra, amik nekem fel se tűntek!

Kétségtelenül rossz film az ötödik rész is, de én speciel ettől se fordultam fel. Noha egy-két hibája meredek, azért még éppenhogy becsúszik a nézhető kategóriába. A videóban nem hangzik el, de amúgy itt most ki torol meg kit???

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr206815399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.10.22. 06:40:31

Mondjuk azt csodáltam, hogy a Vörös Királnyőn, mint új főgonoszon nem akadsz ki, mert őt ugye kinyírták valami vírussal az első rész végén, plusz semmi jel nem volt rá, hogy visszatérne. Elvégre a filmek ideje szerint minimum 4-5 év telt el az első és az ötödik rész között, közben meg Wesker volt az Umbrella főnöke.

xx18Rolandxx 2014.10.22. 06:40:36

Jó kis maraton volt Blacksheep viszont van egy "rossz" hírem: Jövőre jön a 6. Kaptár Film "The Final Chapter" alcímmel :

www.imdb.com/title/tt2592614/?ref_=nv_sr_1

Analógfilm 2014.10.22. 06:40:43

Én azért egy pár dolgot nem értettem. Akkor most mindegyik díszletnél ott voltak a "klasszikus" szereplők? Azt lehet tudni, hogy miért? Klónok, vagy robotok, vagy medvedisznóemberek vagy mi a ...? + A kardos jelenetnél azt hittem, hogy egy Darth Maul-os lézerkardozást vágsz be, de amikor megjelent a Chuck Norris, akkor majdnem betojtam a röhögéstől.
++ Az ürgét Kevin Durand-nak hívják, én csíptem a képét a Farkasban.

Darrell 2014.10.22. 11:26:43

Jó volt ez a maraton, köszi! Nem utálom ezeket a filmeket, azon kívül hogy pofátlanul sok bevételt hoznak nem ártalmasak annyira. Annak örülnék mindenféleképpen, ha a rendező átadná a széket egy névrokonának, mondjuk.. Paul Thomas Anderson-nak :DD

jackass99 2014.10.22. 15:15:13

Nagyon szórakoztató maraton volt. Ez a hirtelen felébredés Millával szemet szúróan az Ötödik elemből lett lenyúlva.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.10.22. 18:23:31

@Analógfilm: Klónok voltak. Az Umbrella jaj elnézést a VÉDERNYŐ vállalat így tudott folyamatosan új alkalmazottakhoz jutni. Ja és ez most nem vicc.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.10.22. 18:23:40

@jackass99: Na jó de legalább azt is Milla játszotta... Hé várjunk csak.......................... XDDDD

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2014.10.22. 18:23:49

A Moszkvai díszletben levő katonákról lehet tudni kik, csak figyelni kell. Egyszer mondja a Vörös Ribanc, hogy Las Plagas Hadsereg aktiválva vagy valami ilyesmi. Ennyi. Ezt a kis info morzsát adja a nézőknek róluk de ezt is csak az érti aki játszott a 4. vagy főleg az 5. résszel. Ugyanis abban volt Las Plagas ami asszem egy parazita ami nem zombikat hanem ilyen mutáns embereket állít elő. Na ezek a katonák. Jó nem? XDDDD

Amúgy tetszett, hogy kisebb karaktereket is visszahozták. PL az egyik kedvencemet "Barryt" aki még a Resident Evil játék legelső részében szerepelt. A színész ruhája és fizimiskája kiköpött Barry. Kár, hogy a karakterről ez nem mondható el. Na ő volt az a csávó akiről mondtad, hogy még a nevét sem tudod! :D

Azért amúgy a szimulációs részt is elemezetted volna egy kicsit. Már mint miért mutatták a negyedik részben ezt a rész, holott itt csak egy szimuláció? Ez nekem magas...

Ja és az X-Ray es effektet az új Mortal Kombatból csórták! Pedig az sem egy vadiúj darab! XD

Ja és csak szerintem repkednek a végén Mutaliskek a Starcraft II ből? XD

2014.10.22. 18:24:28

Jó kis maraton volt ez, egyértelműen meghozta a kedvem a 9. évadhoz. :) Ha lehet én a filmekkel/videókkal kapcsolatban inkább itt nyilatkoznék (játékokkal kapcsolatban nem tudok).

1.: Egyszer megnéztem, elvoltam vele. Igazából már akkor lehetett tudni, hogy ennek a jövője nem fog valami fényesen kinézni.
2.: Ezek után már pláne nem nézném meg ezt a részt! Gratulálok, sikeresen elvetted tőle a kedvem.
3.: Ser Jorah Mormont from House Friendzone! :) Rég láttam azt a részt, azt se tartom remekműnek (természetesen egyiket sem). Viszont így a videóból megtudtam, hogy...
4.: ...hogy a francba volt ott ennyi Alice a film elején. A többit meg már szerintem elmondtam priviben. Nagyjából egyetértünk.
5.: Nos tényleg hamarabb megtudtam, mint gondoltam. :) Ugyanannyira semmilyen az egész, jól tettem, hogy kihagytam. Nem várom epekedve a befejezést.

Legközelebb is kitalálhattok valami hasonlót. Jókat röhögtem a bemutatók alatt. Csak így tovább fiúk! ;)

KongFan 2014.10.22. 18:24:41

Szenny!
Ezt a filmet már végig se néztem!

zecske 2014.10.22. 18:24:42

@xx18Rolandxx: 2016 neked jövöre akkor ugy legyen.

FaKe.beL1eVe 2014.10.22. 18:25:19

Leon, az Óra! :DD

Remek maratoni videók lettek! Remélem lesz még ilyen! :)
Amúgy úgy hallottam, hogy sorozatot akarnak tovább a Resi-ből, amit abszolút nem bánok, csak ne herélje ki az se a játékokat. És jobb lenne szerintem, ha a régi RE trilógia túlélő horror mintájára jöjjenek ezek, ne az újabbak sémájára épüljenek.
Amúgy amikor Alice a fehér folyosón lerendezi az a pár zombit, kifejezetten bejött, meg még a nyitó lassított snitt (csak kár, hogy utána tök feleslegesen előre pörgetik és így már vesztett is az értékéből), viszont a Barry-s jelenet valami iszonyat siralmas, meg azt a gigalicker is nevetségesen gyorsan megpusztul.
Szóval személy szerint ezt a részt tartom a sorozat mélypontjának, mert ez képtelen volt szórakoztatni.

szkristof92 2014.10.22. 18:25:56

Nem tagadom, meg lehet érte köpdösni de soha nem tudtam utálni a Kaptár szériát, mert igen hogy történetileg mindegyiken több lyuk van mint egy szétgéppuskázott ementálin, színészi játék nyete, agyatlan zúzás mindegyik, ami onnan lop, ahol csak lehetséges, én mégis tudtam élvezni őket, még a finoman szólva is alacsony mércét megütő (de inkább alámenő) negyediket is. Bizonyos szinten ezt is élveztem, csak a gond az, hogy a Kaptár-Megtorlás inkább csak egy akciójelenet kollázsnak minősül, annak ötcsillag. Viszont filmnek szinte nem is nevezhető.

Ez a rész bizonyította, hogy már azért már nálam is van egy határ mégpedig azért, mert itt Paul W.S. Anderson már a tollkupak egyszerűségű történetvezetés utolsó részecskéitől is végleg megszabadult, azt se tudja eldönteni, hogy az a sok inkoherens intermezzo, ami két céllövölde között van, vajon részét képzi az első négy történetkorpuszának, vagy vajon azokat írja felül. Hőseink rohangálnak egymásnak ellentmondó helyszíneken, ahol a lehető legváltozatosabb módon vagdalóznak. Ennyi. Ha Anderson mást nem is, akciót még mindig tud rendezni és olyan iramban jönnek, hogy kizárt az elalvás, és szerencsére csak másfél óra a film. Én minimális szinten még élveztem ezt a szart, de ettől még lazán ez volt számomra a legrosszabb rész.

Szkokán Gábor 2014.10.22. 21:30:24

neve sincs? azért Barry Burton nevét illene tudni ;)
attól még egy rakás x az egész

Navajonkee 2014.10.23. 09:49:45

Köszönöm, hogy helyettem is végignézted ezt a filmszériát (Én sosem jutottam túl a 2. részen), élvezetes videók voltak :)

Mindazonáltal valami bökte a szemem. Nem tudom, hogy a játékszériával mennyire vagy tisztában, szándékosan nem hívtad-e fel az emberek figyelmét a játékból átemelt karakterekre/elemekre, vagy magad sem voltál tisztában velük. Példának okáért a 2. rész Nemesise, aki lényegében a Resident Evil játékszéria talán valaha volt legjobb főellensége, bár a külsőségeken kívül túl sok hasonlóság nem húzódik köztük.

Illetve ott van például a komplett 4. rész. Ezt a filmet 65%-ban a Resident Evil 5. részéről koppintották, Weskerrel a film végi összecsapás például egy az egyben ugyanaz volt (az eldobott szemüveget képkockára pontosan átemelték pl), és például a benga szörnyek és a szétnyíló fejű kutyák is a RE5-ből lettek átemelve. Átemeltek szinte mindent, kivéve a történetet :D

De ott van például még a 3. rész rosszarca, Dr. William Birkin is, aki szintén a játékszériából került mozivászonra, és meg biztos akad jó pár (Személy szerint a játékszéria pont annyira maradt ki számomra, mint a filmadaptációk, úgyhogy én ennyit tudok :D)

Szóval igen, legalább a bossokat át tudták emelni a játékokból.. ez is valami. :D

CsakNorrisz 2014.10.23. 23:11:50

13:30 környéken: "Jól Alice lehet vele szórakozni"-t lehet érteni

DAud 2014.10.23. 23:12:15

9:58 "Na jó, ne csináljunk már úgy, mintha ez a csávó valami fontos akárki lenne, még a nevét sem tudom!"
MIIIIIII!!! Szegény Berry (az első játékból) meghal a semmi közepén, fel se ismeri senki és még csak egy jó Jill szendvicset se kap... :'(
( amúgy: www.youtube.com/watch?v=q_kZh46upFs )

Aiszkhülosz 2014.10.23. 23:12:42

Azok a repülő bizbaszok a Fehér-házi jelenetben, a nagyszerű Stacraft játékból lettek kilopva.

KRT 2014.10.26. 11:56:06

Ennyi erővel a Las Plagas féregnek (bocs BlackSheep) egy külön részt lehetett volna szentelni, saját történettel, helyszínnel. Így csak belevegyítették az eredetileg elindított történetszálba a játék történéseit.

Diós Tészta 2014.10.26. 19:50:17

Nagyon fain volt ez a maraton! Régebben írtam egy levelet arról, hogy csinálnátok-e kritikát a Rémálom az Elm utcában sokadik részeiről, mert azok már hihetetetlenül szánalmasak. Lehetséges, hogy azokból is legyen egy maraton egyszer? Szerintem remek anyag az a filmsorozat, hullámzó minőségű részekkel, színészekkel, és rengeteget lehet róluk beszélni. Ha kedved lenne még egy ilyen maratont csinálni, szerintem remek anyag lenne az a sorozat.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2014.10.27. 14:22:29

@Diós Tészta: Már más is jelezte, és bevallom, játszadozom a gondolattal. A legnagyobb visszatartó erő megint abban van, hogy újra kéne néznem az összes részt, ami némelyiknél azért elég komoly erőfeszítésbe kerül. Lehet hogy a szülinapra összejön. :)

Mangekyo22 2015.06.22. 18:17:18

Amúgy aki "feláldozta magát" szintén egy "híres" Resident Evil játék karakter volt, Barry Burton volt.

@BlackSheep89: Én mondjuk egy Péntek 13-nak jobban örülnék. ;)

Vega Mc 2015.08.25. 19:52:58

azt egyébként nem értem hogy:hogy minek kellett elvenni Alice képességeit és minek kellet ezt annyira nagy dobra verni amikor majdnem 2 film erejéig megvolt nélkülük...meg azt se értem hogy a film végén miért bízik meg Alice-ben ez a szemüveges retard,mert mi volna ha csak úgy fejbe lövi? :/

Jason13 2017.02.02. 10:46:03

Ma néztem meg a 6. részt moziban és a film elején azonnal eszembe jutott a videó végi mókás jóslatod a washingtoni csata kapcsán, el is fogott a nevetőgörcs, még szerencse, hogy csak haverommal ketten voltunk a teremben :)
Remélem lesz videó az Utolsó fejezetről majd a későbbiekben, mert szerintem az lett a széria legrosszabb része és simán megérdemelné a szereplést a blogon.
süti beállítások módosítása