Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Ez volt 2014 - 1. rész

2015.01.05. 12:17 | BlackSheep89 | 17 komment

Nézzük akkor, hogy mik voltak azok a filmek, amiknek a legjobban, és amiknek a legkevésbé örültünk tavaly! Fontos, hogy a lista a 2014-ben Magyarországon moziban, vagy dvd-n bemutatott filmekből áll, tehát előfordulnak benne olyanok, amik hivatalosan 2013-asok (illetve van egy bizonyos, ami 2012-es, de erre külön kitérek majd). A legutóbbi Filmbarátokban már kaphattatok némi ízelítőt a listákból, azóta annyi változás történt, hogy az ott említett Én, Frankeinstein mégsem került be a legrosszabb top 10-be. Na nem mintha nem érdemelné meg, de egy másik film is erősen szorongatta, és végülis a rövid játékidő miatt utólag engedékeny voltam. Attól függetlenül még rossz film, de legalább nem kínoz sokáig.

Az évzáró második fele (a jelenetekkel, alakításokkal, beszólásokkal, satöbbivel) is hamarosan kikerül!

A legjobbak:

10. Holtodiglan

c74481f0-ba7b-4957-a11a-1dbd3674e234-460x276.jpegDavid Fincher végre, annyi év és annyi közepes, vagy simán csak jó film után csinált egy David Fincher-filmet! Egy olyat, ami nem csak a 2002-es Pánikszoba óta halódó tüzet hozta vissza, de ami a teljes életművét tekintve ott van a legjobb filmjei között. Ben Affleck nyomozása a felesége után annyi fordulatot, meglepetést és whatthefuck-pillanatot tartogatott, hogy tényleg csak kapkodtuk a fejünket. Nagyon régen volt hogy egy történet ennyire kiszámíthatatlan volt, ennyire lekötött volna, és ennyire akartam volna még tovább nézni annak ellenére, hogy két és fél óráig tart! Finchernél a Hetedik és a Harcosok klubja mellett természetesen csak a harmadik helyért folyhat harc, de azt szerintem a Holtodiglan gond nélkül megszerezte.

9. Lego-Movie

the-lego-movie-character-guide-570x294.jpgMost erről mit mondjak? Aki ezt még mindig nem látta, az tényleg hülye – bocs, de ez az igazság -, aki meg látta, és nem szerette, annak nem volt gyerekkora. Kortalan animációs mestermű lehengerlő mennyiségű poénnal, akkora kameókkal, hogy a south park szégyenében elkulloghat, a film-, vidójáték és képregénytörténelem legjobb Batman-ével és olyan animációs technikával, ami sikeresen köti össze a stop motiont a digitális technikával. Kivéve, amikor akciójelenetek vannak, azok szerintem átláthatatlanok, ezért van „csak” a 9. helyen, de ennek ellenére egy abszolút kultfilmről beszélünk, ami simán az év szórakozása gyereknek és felnőttnek egyaránt.


ralph-fiennes-in-grand-budapest-hotel_1.jpg8. A Grand Budapest Hotel

Nem vagyok nagy Wes Anderson rajongó, de ezt a filmet a szívembe zártam. A furcsán abszurd, fenségesen színes világát, elmebeteg, de szerethető és emlékezetes karaktereit, Ralph Fiennes jutalomjátékát, a valóságtól csak éppen egy picit elrugaszkodott szituációit, a 4:3-as képarányt, és mindenekelőtt azt a mérnöki pontosságot, ahogy a poénjaival bánik. Nincs szájbarágás, nincs erőltetés, nincs ugyanazt hatszor megismétlés, hogy biztosan mindenkinek leessen. Fetrengve röhögés sincs, de ehhez a filmhez nem is az passzol, hanem inkább a végig vigyorgás. Az viszont van!

boyhood-image-010.jpg7. Sráckor

Egy film, aminek már az elkészülte is legendás, és már azelőtt kultfilm lett, hogy bárki látta volna. FreddyD-vel sokat vitatkoztunk erről a filmről a filmbarátok podcastben, és őszintén szólva, az érvei teljesen jogosak voltak. A film tényleg nem olyan életszagú, mint az ember várná, a főszereplő tényleg kiismerhetetlen, a cselekményt pedig tényleg láthatóan nem az élet írta, hanem néhány alkotó, akik hiteles sztorikat akartak újra előadni. Ezzel mind egyetértek, de ez akkor is rohadt jó film! Akkora íve van, olyan jól megírt dialógusai és annyira jó színészei, hogy a 3 órás hossz meg se érződik. Az epizódok lehet, hogy nem mindig életszerűek, de érdekesek, jó őket nézni és kiválóan vannak összefűzve. Richard Linklater rendező szeret kísérletezni, és nem mindig találja telibe a céltáblát, de a Sráckorral most simán kifingta a passzát szelet!



therover3.jpg6. The Rover

Lassú, hosszú, nehéz és rendkívül nyomasztó ausztrál film, amit a hasonlóan magas színvonalú Animal Kingdom rendezőjének köszönhetünk (David Mitchod-nak hívják, és mostantól mind figyeljünk oda rá!) Egy poszt-apokaliptikus világban Guy Pearce-től ellopják a kocsiját, aki összeszedi a tolvajok főnökének kicsit ütődött kisöccsét, és a visszaszerzéséért olyan mészárlást rendez, ami még egy ilyen világban is kegyetlen. A szégyenletes magyar címmel bíró The Rover nem csak atmoszférateremtésben kiváló, hanem színészvezetésben is. Nem elég, hogy képes volt Guy Pearce-ből kihozni a pszichopata állatot, de bebizonyította, hogy Robert Pattinson színész. Nem is akármilyen. Ha másért nem is, hát miatta mindenkinek ajánlatos megnézni a filmet, mert amit ez a nyálasképű ex-csillámvámpír alakít benne, az viccen kívül parádés. Nem mondom, hogy orbitálisan nagy teljesítmény vagy ilyesmi, de hogy minden arcrezdülését öröm nézni, az biztos!
Na és persze a befejezés! A-TYA-ÚR-ISTEN!!!

2014-07-10-edgeoftomorrowmovie2014_1.jpg5. A holnap határa

Erről is már mindenki elmondott mindent, úgyhogy sok újat én se tudok: továbbra is a legjobb tisztán-látványfilm évek óta, pedig csupán annyi volt a tarsolyában, hogy jó érzékkel adaptált egy érdekes történettel bíró regényt, amin aztán pont annyit változtatott, hogy befogadhatóbb és pörgősebb legyen, de azért a könyv rajongói is jó szájízzel jöjjenek ki a filmről. A vissza-visszatekerődő idő ötletét már sokan kihasználták, de talán ennyire ötletesen és szórakoztatóan még soha nem sikerült (igen, tudom hogy Idétlen időkig, de akkor se!) a látványvilág erős, az akció odabasz, az ismétlődő csatát sikerült olyan lendülettel megalkotni, hogy egy pillanatig sem válik unalmassá a darálás, és bár a film végét elrontották, a kiváló főszereplőpáros, Emily Blunt és Tom Cruise közti kémia mindenért kárpótolt.

4. Az első igazi nyár

liam_james_in_the_way_way_back-1920x1080_1.jpg
Igen, ez az a film, ami miatt kicsúszott a Harag! Nem örülök neki, mert nagyon tetszett Brad Pitt-ék tankozása, de mivel évek óta alapszabály nálam hogy az év végi listákon nem csak az aktuális évi mozipremierekből, hanem a dvd-megjelenések is szerepelnek, és Az első igazi nyár, noha 2012-es film, de februárban jelent meg, így komoly dilemmában voltam, mert az év végére világos volt, hogy a Harag (ami ugye minden szempontból ideférne a listára) fogja a rövidet húzni. És emiatt még el is gondolkodtam volna a film mellőzésén, ha nem pont egy ekkora mesterműről lenne szó! Komolyan, Az első igazi nyár egy annyira kolosszálisan jó film, hogy jöhet 180 tigristank, ez akkor is helyet követel magának és kész! Nem hiszitek, de nézzétek meg és meglátjátok! Egy igazi feel-good moziba oltott felnövés-történet, ami nem újítja meg a műfajt semmilyen formában, de annyira mesterien lett összepakolva hogy az félelmetes. A főszereplő srác, akit anyjának a pasija folyamatos lelki terrorban tart, rögtön szimpatikus és könnyen azonosulható lesz, és ahogy fokozatosan megismerjük, úgy fogunk egyre inkább szorítani neki, hogy megtalálja a mojo-ját. A film legnagyobb erénye - a jó humor, kiváló karakterek, remek helyszín és a világ talán legütnivalóbb rohadékját alakító Steve Carell mellett, hogy bár sokminden történik benne, minden a fő mozgatórugó, vagyis a főhős jellemének erősödése alá van rendelve. Így elmondva nem tűnhet nagy dolognak, de higyjétek el, ez hatalmas teljesítmény! Láttatok-e már például olyan filmet, ahol a fő szerelmi szál alárendelt szerepben van? Vagyis nem önmagáért van, hanem egy magasabb célt szolgál? Fogadjunk, hogy nem! Na, Az első igazi nyár ilyen film. Kedves, szívmelengető, sugárzik belőle a pozitív energia. Sok ilyen film készült már, de ennyire jó még egy se.

3. Csillagok között

interstellar-ship.jpgChristopher Nolan űrhajós mindfuck-filmet csinált 200 millió dollárból. Your argument is invalid!

2. A nő

her-joaquin-phoenix-13_1.jpg
Hivatalosan ugye ez is 2013-as film, de idehaza februárban láthattuk, úgyhogy minden joga megvan majdnem-elorozni „Az év filmje” titulust. Amire nagyon sokáig nálam ez volt az abszolút esélyes (csak aztán jött a november…), mert nehéz manapság egy olyan elcsépelt témát, mint a szerelem, újszerűen, frissnek hatóan ábrázolni, de ennek a kiváló Spike Jonze-mozinak sikerült. Science fiction van a romantikával összedolgozva, miközben dráma és humor egyaránt helyet kap, a főszerepben pedig egy olyan elképesztő kémiai összhatást láthatunk, amilyet még soha: lévén a szerelmespár hölgy-tagja fizikai valójában nem is létezik.
A film nem csak intelligens, de érzelmileg is rendkívül érett és következetes. Tudatosan kerüli a nyálas túlkapásokat, a katarzist pedig éppen visszafogottságával éri el, és így akkorát üt mint az ólajtó. Mély, érzékeny és nagyon míves film A nő, ami képes már-már festményszerűen ábrázolni és átélhetően bemutatni egy megfoghatatlan érzést. Jó, ha tízévente egyszer történik ilyen csoda a filmtörténelemben, ezért mindenki számára kötelező megnézni.

1. Éjjeli féreg

jumpnightcrawler-articlelarge.jpgMert ha nem ezt teszem az első helyre, annak a következő értékelésemnél nyoma marad!

Vitának helye nincs: az elsőfilmes Dan Gilroy akkorát robbantott, amilyet elsőfilmes rendező csak tud. A semmiből, minimál költségvetésből előhúzott egy olyan sztorit, amit még talán soha senki nem dolgozott fel, és rögtön elérte, hogy másnak már ne is legyen érdemes. Ahogy a híradó szenzációhajhászást kreál a halálos balesetekből, azt nem csak azért rossz nézni, mert beteg, perverz és visszataszító, hanem mert mind tudjuk, hogy ez így működik. A film pedig jó érzékkel ragadja meg a témát, megmutat, körüljár, sokkol. Aztán magadra hagy. Ez persze még nem lenne elég egy ilyen határozott helyezéshez. Ahhoz kellett Jake Gyllenhaal Luis Bloom-ja is. Ez a film miatta van ott, ahol.

Luis Bloom a komplett mezőnnyel feltörölte a padlót. Lehet itt szó szerelemről, felnövésről, életről, halálról, dimenzió-ugrásokról… Luis Bloom-mal senki nem tárgyalhat. Mert ha ő valamit akar, az az első hely. És ha ő valamit akar, az azt jelenti, hogy akarja, és ne kelljen még egyszer kérnie.

 

A legrosszabbak:

10. Godzilla

godzilla_1.jpg
Nem is volt olyan nagyon régen, hogy Sorterrel szétszedtük ezt a borzalmas fiaskót, és azóta nem nagyon találtam benne további hibákat… főleg mivel igyekeztem nem is gondolni rá.

9. Parajelenségek: A megjelöltek

paranormal-activity-the-marked-ones-movie-poster-3_1.jpgMég év elején kaptuk meg a legfrissebb Paranormal-kínzásunkat, amiről szintén láthattátok a videót. Akit részletes vélemény érdekel, ott mindent megtudhat erről a szörnyszülöttről, ami úgy lóg az amúgy is egyre borzalmasabb Paranormal-széria nyakán, mint valami gusztustalan csökevény.

8. Need for Speed


534258a6efdf7_1.jpgSokminden kiderült a Need for Speed megtekintése után:
1. A videójáték-adaptációk még mindig nem reformálódtak meg.
2. Aaron Paul tud kínzóan rosszul is alakítani.
3. Ha egy autóversenyzésről szóló filmben rosszak az autóversenyek, az nem segít eladni a gyatra sztorit.
4. Ha továbbra is ilyen pocsék autóversenyes filmeket kapunk, a Halálos Iram-sorozat hamarosan kultuszfilmmé válik.

7. Kavarás

maxresdefault_1__1.jpgTöbbször elmondtam már, de még egyszer utoljára megismétlem: ez a film hatalmas előrelépés Adam Sandler karrierjében, mert nem nézhetetlen, nem visszataszító, nem egy celluloid-hulladék… csak simán rossz. Csak így tovább, Mr. Sandler! Ha elég ügyes, 5 év múlva összejöhet egy közepes is!

270903_galeria_a_haboru_angyalai_8_.jpg6. A háború angyalai

Elcsépelt, kb 10 perc alatt tömény, agyzsibbasztó unalomba fulladó második világháborús tanmese, borzalmasan olcsó látványvilággal, gyenge színészekkel, kicsinyes megoldásokkal. Nem is értem, hogy tudott ez moziba kerülni a kereskedelmi tévék délelőtti műsorsávja helyett.

5. Házasokk

hazasokk3.jpgŐszintén, már magam is alig emlékszem erre a filmre. Csak a fájdalom van meg, amit a megtekintése után éreztem. Egy amúgy is agyon-koptatott klisét, az esküvői-vígjáték vonalat koptatja tovább, borzalmasan szexista poénokkal és egy valagnyi idegesítő karakterrel. Örülök hogy sikerült nagyjából elfelejtenem.

4. A csajok bosszúja

art-kate-upton-cameron-diaz-the-other-woman-620x349.jpgTöbben is ajánlottátok már ezt a filmet, egy ízben megkaptam, hogy eszembe se jusson a legrosszabbakat összegyűjteni, amíg ezt nem néztem meg. És hát tényleg! Nem csak az év legrosszabb alakítását köszönhetjük ennek a filmnek, hanem azt is, hogy újra feltehetem a kérdést, amit anno A szingli fejvadász kapcsán feltettem: A csajoknak szóló filmeknek tényleg feltétlenül muszáj ennyire primitívnek lennie?

3. A Föld után: Apokalipszis

ae-apocalypse-earth.jpgÍme az év legrosszabbja! Mármint ha nagyon tényszerűek akarunk lenni. Mert hát valljuk be, ritka az, hogy egy Asylum-filmet láthatunk a moziban, ráadásul a hírhedt stúdió munkásságának legaljáról válogatott darabok közül az egyiket. Nem vitás, hogy ennél rosszabb filmet nem láttunk idén, és csak azért nem ez nyerte a listát, mert túl könnyű lett volna. Lehet hogy objektíven nézve az ezüst- és aranyérmesek nézhetőbbek, de azokba jóval több energiát, időt, pénzt, és főleg elvárást fektettek, mint ebbe a rakás fosba. Azért azon érdemes elmerengeni, hogy tavaly három Asylum-film a magyar mozikba került, míg olyan nagyszerű darabok, mint a Snowpiercer, az Időhurok vagy Az első igazi nyár, csak a dvd-polcokig jutottak (vagy addig se).

2. Herkules legendája

maxresdefault_1.jpgValahol siralmas, hogy nem csak a The Rock nevével fémjelzett Herkules lett klasszisokkal jobb, mint ez, de még az Asylum-verzió is elviselhetőbb. Ez  film egy vizuális hánytatógép! Olyan ronda mint a bűn, és minden szereplő az ízléstelenségig van feltupírozva (értsd: mindenki divatmagazinból lépett át ide), élükön a Herkulest alakító Kellan Lutz-szal, aki egy újabb példa arra, hogy pankrátorokból ritkán lesz jó színész. És mindehhez képesek voltak összelobbizni 70 millió (!!!) dollárt. Orbitális karriertemető!

1. Vámpírakadémia

vampire-academy-3_1.jpgHa esetleg valaki még mindig kételkedett volna a mazochizmusomban! Igen, képes voltam végignézni ezt a förtelmet, ami egyszerre nyúlja és önti egybe a Harry Pottert és az Alkonyatot (nem csak stílus és mentalitás-szintjén, hanem konkrétan jelmezek, helyszínek, karakterek és helyzetek köszönnek vissza), és esküszöm valami döbbenet hogy mennyire szar lett! Ehhez képest a Beautiful Creatures egy trend-alkotó etalon! Az egy dolog hogy a sztori egy átláthatatlan massza, de ha már próbálunk felnőni a Potterhez vagy az Alkonyathoz (ez utóbbihoz sem sikerül, ami azért már tényleg teljesítmény), legalább minimálisan tűnjön már úgy, mintha próbálkoznánk is! Annyira vérszegény (ÉÉÉÉÉRRRRRTEEEEEEDD!!!!!!), unalmas, erőtlet, sótlan tingli-tanglizás az egész, ami még egy jó alapötletet se bírt volna megtartani a lábán, de egy ilyen, alapból iskola-méretű hülyeséget végleg kinyír. Nem mondom, hogy ne nézzétek meg, mert bízom benne, hogy rajtam kívül senki nem tenné önszántából!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr277043019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tumi 2015.01.05. 14:07:11

Tetszik a lista :)

CsakNorrisz 2015.01.05. 14:07:39

Kis elírás: a Rovernél az az utópisztikus helyett nem posztapokaliptikus akar lenni?

Nálam az tavaly látott legjob film minden kétséget kizáróan a Szerelem és más drogok, amit pedig még 2014 január elején láttam (!) (én az év szerint nézem, nem a megjelenést) utána a Begin Again, amit a te ajánlásodra néztem meg, és instant kedvenc lett (valamint, tudom, hogy egyedül vagyok vele, de Keira Knightley az egyik kedvenc színésznőm, és így, hogy énekel....hát hű) harmadik helyre pedig a What If került... Mégpedig azért, mert én is hasonló cipőben járok mint Daniel Radcliffe karaktere (külön pluszpont, hogy Radcliffe bebizonyította, hogy ki tud lépni a HP árnyékából)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.01.05. 17:53:49

@CsakNorrisz: De igen, azt akartam! Köszi hogy szóltál, már javítottam! :)

FaKe.beL1eVe 2015.01.05. 21:44:48

Lesz majd egy olyan lista is, hogy mik a legvárósabb 2015-ös filmek?

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2015.01.05. 21:46:05

Szerintem van egy pár film, ami be fog kerülni Baaad Movies-ba és Gyöngyszemek rovatba! :)

hakos05 2015.01.05. 21:46:09

Én nagyon sajnáltam, hogy a filmbarátokban nem tudtátok igazán hova tenni a Sráckort. Én is mást vártam tőle, azt hittem, hogy egy életérzés-film lesz, de rájöttem, hogy ez tudatosan volt olyan, amilyen. Visszafogott, szinte dokumentarista. Ha jól rémlik olyanok is elhangzottak, hogy nem is szól igazán semmiről, pedig nagyon is koherens. Tökéletesen reflektál arra, hogy a család szentsége manapság mennyire felbomlik, mert mindenki önálló individuumként a saját boldogságát keresi. Az apa, az anya és a srác is. Utóbbiról az elején kiderül, hogy nem túl tehetséges, a nővére mindenben megelőzi. Persze idővel ő is megtalálja az útját miközben elszenvedője lesz az anyja "útkeresésének", ahogy a pasijait váltogatja (oké, kényszerből), ahogy befejezi tanulmányait, mert a gyerekek mellett nem maradt ideje stb. A végén van egy éttermes jelenet, mikor odamegy hozzá egy srác, hogy ő itt a főnök és mindezt neki köszönheti. Na azt a nézést, amit Patricia Arquette-től kap, abban minden benne van, hogy basszus még ez a takony kölyök is többre vitte, mint én fogom, igazán tragikus. Ezt a zárójelenetben a fiával meg is erősíti a film. Elhangzott tőletek, hogy nagyon amerikai, mert Bibliát kap a srác szülinapra. Na az is inkább az apa szempontjából érdekes, mert ő is a boldogságát keresi és emiatt képes felrúgnia a politikai nézeteit (Obamáért kampányol) és egy republikánus család lányával jön össze. Mason erre tesz is neki egy megjegyzést. Közben mégis a srác szemszögéből látjuk az eseményeket, végig a képernyőn van, de ez nem is lesz zavaró. Néha voltak benne azért feleslegesnek tűnő jelenetek, de összességében egy nagyon szép film.
Az Éjjeli féreg az én listámon rajta sincs, szerintem semmi újat nem mond a témáról. Nekem olyan érzésem volt, mintha a 90-es években járnánk, az internetet pl teljesen ignorálta. Egyébként a témában ajánlom az 1976 (!)-os Hálózat c. filmet, Rene Russo karakterét tuti Faye Dunawayéről mintázták benne.
Egyébként az én top 10-em így néz ki:
akritizator.blog.hu/2015/01/03/2014_top10_filmjei_634

Vollai Martin 2015.01.05. 21:46:21

www.youtube.com/watch?v=Stb12MD7V2U
Nékem ilyen volt a tavalyi év,s igen bejött a számitásom az első igazi nyárral kapcsolatban,hogy ott lesz blacksheep listáján. Ahogy körülírta a filmet a podcastben,egyből beugrpott. Impozáns lista!

TonyBaritoon 2015.01.05. 21:47:26

A lista jó. Nagyjából egyet is értek vele, de van egy dolog, ami egy kicsit piszkálja a szememet- " Herkulest alakító Kellan Lutz-szal, aki egy újabb példa arra, hogy pankrátorokból ritkán lesz jó színész. " ne haragudj, de ezt se mint színész, se mint profi-birkózó nem nagyon értem, ugyanis csak The Rock és az Asylum változatban szereplő JoMo (akit mondjuk sose a színészi teljesítménye, hanem az akrobatikai készsége miatt szerettünk a wrestlingben) volt pankrátor. Kellan életében nem látott ringet és bőven elég, hogy a moziipart rontja a jelenlétével, nem kell ő még a pankrába is. Meg ha még az is lett volna, Alfonzó tökéletes ellenpélda lenne erre, hisz ő is pankrátor volt és csak aztán vált Magyarország egyik legnagyobb komikusává. Jó okés, a cikk jó, nem akarok szőrszál hasogató lenni, csak szakmai ártalom, no :)

Rico69 2015.01.05. 21:47:57

Hali

Nem tudok egyetérteni a legroszabb filmmel.
Baromira nem vagyok se tini, se vámpír, úgyhogy nem is csípem ezeket, de megnéztem a filmet és az Alkonyathoz képest remekműnek tartom.

Először is a fsz. csajt blokkolnám.
Másodszor is.
Harmadszor, van benne poén, legalább három, viszont nincs benne az a biggyedt szájú twilite-os szuka !!!
Ennél jobban nem indíthat egy film :P

Valami furcsa okból kifolyólag ez a striga, meg milyen vámpirfajta, dolog elkezdett érdekelni és elolvastam könyvben...megtetszett. Nem rossz a sztori, főleg a harmadik részben csúcsosodik ki, szerintem jobb a narráció mint a Tw.ban és egész jól kitalált a világa.

Persze nem jó film, de (talán az utólag elolvasott könyv miatt) bennem nem keltett ilyen ellenérzéseket.
A Godzillát jobban utáltam, szarrá röhögtem magam a videótokon...minden rúgást megérdemelt.

freddyD 2015.01.05. 21:48:13

Hoppá, akkor mégis változtattál a top helyezetten az adás óta :)
Igazából a Nőn és főleg a Sráckortól eltekintve nem sajnálom egyiktől sem, hogy a Top10-ben szerepel.

Maszk13 2015.01.06. 17:14:25

Jó listák lettek, bár a rossz filmek közül (szerencsére) egyet sem láttam. Viszont, a Lego: The Movie-t igen és összességében nekem nem tetszett. Ha csak a lego-s jeleneteket nézzük úgy jó volt, de a vége nekem nem tetszett. Sokkal jobban tetszett a korábbi Clutch Powers kalandjai, mint ez, valószínűleg azért, mert ott csak legovilág volt, habár befejezetlen a sztorija. Szóval kicsit elszomorodtam, hogy ezek szerint "nem volt gyerekkorom".

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2015.01.06. 21:00:34

Zseniális film a Lego film, de számomra mégis az Így neveld a sárkányodat 2 volt az év legjobb animációs filmje idén. Hihetetlenül vicces a Lego film, de a Sárkányoknak sokkal érettebb volt sztorija és nem érzem igazából, hogy megérdemelné az Oscart csak is azért, mert marha vicces volt. Ellenben a 2. rész szerintem még az elsőt is kenterbe verte és mivel 2014-ben nem volt Pixar film és egy erős Disney féle film így véleményem szerint az INS 2-nek kéne idén Oscar díjat kapnia Animációs film kategóriájában.

Mangekyo22 2015.01.07. 07:14:41

Jó ki s lista, bár én nem raktam volna be a "Need For Speed"-et a legrosszabbak közé már a néger srác humorra miatt sem. Helyette nyugodtan mehetett volna az "Amazing Spider-Man 2" vagy az "Exodus", de a "Horrible Bosses 2" is jobban megérdemelte volna, mint a "Need For Speed" + a Godzilla-t egy picivel előbbre tettem volna. ;)

AtheIstván 2015.01.07. 17:10:57

Hello a Nightcrawler vagy Éjjeli féreg nevű filmhez létezik valahol magyar felírat?

Daveran 2015.01.08. 07:21:08

@Tomlion: Egyet értek én is veled , fantasztikus a legó , de az INS 2-nek tényleg érettebb,komolyabb és sokkal jobb a sztorija, és nem szokás szerint a viccekre tették a hangsúlyt.(nem volt kifejezetten vicces, de engem egyátalán nem zavart)

szkristof92 2015.01.09. 14:43:25

Remek lista, számomra is az Éjjeli féreg vitte a prímet a 2014-es mozik közül. A legrosszabb pedig a nálunk ugyan be nem mutatott, de emberkínzó eszközként jól funkcionáló Left Behind című rettenet volt, Nicholas Cage főszereplésével.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.01.22. 08:13:29

@Milten52: A Hálózatot nem láttam, bár hallottam már róla sok jót. Az Éjjeli féreg védelmében viszont annyit, hogy szerintem nem napjainkban játszódik. Noha konkrétat nem találtam arról, hogy melyik évben járunk a filmben, de bizonyos részletekből lehet rá következtetni, és szerintem bőven 10-15 évvel ezelőtt játszódik. Így az internet ignorálása magától értetődő.

Még ha nem is hozna újat a film (ami szerintem nem igaz, mert nagyon kevés film készül erről a témáról), Luis Bloom egymagában van annyira zseniális, hogy magasan a többi hasonló témájú alkotás fölé emeli az Éjjeli férget. Nélküle is jó film lett volna, de ő az, aki kult-státuszra emelte.
süti beállítások módosítása