Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Nicolas Cage maraton(12) - Left Behind

2015.04.19. 19:18 | BlackSheep89 | 37 komment

Címkék: nicolas cage maraton

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr567381466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2015.04.19. 19:54:51

Gratula a maratonhoz! Egy élmény volt nézni ezeket a videókat. Ilyenek lehetnének legközelebb mondjuk Will Smith vagy Johnny Depp köré épülve. Nic Cage meg reméljük hamarosan beveszi az ébresztő tablettát és újra rátalál majd a helyes útra.

szkristof92 2015.04.19. 19:55:38

Van egy speciális főleg angolban használt kifejezés: nadir.
Ami annyit jelent abszolút mélypont. Na kérem Nic Cage karrierjében ez a film a nadir. Voltak eddig is rossz filmjei, sőt borzalmas filmjei de azokban legalább tudtál röhögni Cage hajkoronáján vagy a rajzfilmszerűen eltúlzott színészi eszköztárán vagy a film over-the-top hülyeségein. Itt viszont nincs semmi pozitívum csak a lehető legérdektelenebb, legunalmasabb, legszárazabb műdrámázás, ócskábbnál ócskábbnál dialógusok, botrányszar effektek, bánya mélyén tanyázó színészvezetés, szegényszagot árasztó operatőri munka és teleshopokat megszégyenítőn fülbántó zenei aláfestés.
Már ezek gyilkos kombinációja miatt is az általam látott egyik legrosszabb filmnek tartottam, de ez a remekül kifejtett hitbeli propagandavonal, ami már nekem is gyanúsan csőlátású és szájbarágós volt, csak rádobott még egy lapáttal. Iszonyatos fércmunka mint film de egyben a legjobb alany a Cage maraton lezárásához.

davemile 2015.04.19. 20:53:27

A bvaaad movies legnagyobb teljesítménye eddig gratulálok, hogy sikerült és köszönöm

Kálovics Tibor 2015.04.19. 20:53:34

Tudtommal a keresztény vallásban csak az emberek jutnak a mennybe, az állatok nem.
Egyébként gratulálok a videóhoz, ez volt a legjobb kritikád. :)

Mr. Schreck 2015.04.19. 20:53:47

Van egy felekezet akinek a stílusa roppantul hasonlít ehhez a filméhez és az már biztos hogy ha közelítenek olyan érzésem van mint egy gyereknek akihez cukorkával közelít egy pedofil. Bele se merek gondolni milyen flamelés mehetne ez alatt youtube-on. :D

Maszk13 2015.04.19. 23:20:29

Hát igen... ezek a térj-meg-mert-ha-nem típusú emberek sokszor betalálnak az öltözködésem miatt (aka fekete feketével:)), és én se szívlelem őket... Viszont egy ilyen film, azért már túl megy egy határon nálam.
Blacksheep hálás köszönet, amiért nem nekem kellett ezeket végignéznem, azt hiszem sok Nick Cage méhecskétől védted, így meg az álmaimat...

Tblog 2015.04.19. 23:20:32

Hogy ez a Cassi Thomson bizony nagyon szép kis nő. :-)

The Mid 2015.04.19. 23:20:33

A This is the End-ben is hasonló volt a sztori, nem? Volt ott egy jó rész, mikor Franco feláldozza magát és a mennybe juthat, de aztán elkezd káromkodni, meg becsmérli a támadóit és visszazuhan. Nagyon primitívek a srácok, de ott jól kifigurázták ezt a dolgot.

Jó döntés volt a végére rakni ezt, szerintem jó befejezése a maratonnak. Nem vagyok hívő, de számomra érdekesek a vallások, azok háttere, kultúrája. Itt ebből semmit nem látunk, nincs semmi mélység vagy értelmes gondolat, egy ostoba hollywood-i próbálkozás, amit Cage-el megpróbáltak eladni és gondolom főleg a hívőket lehúzni.

Az állatos kérdés amúgy mindig is zavaros volt, nincs egybehangzó álláspont erről úgy tudom, és nem is nagyon szoktak beszélni erről manapság. A hivatalos inkább afelé hajlik, hogy nem jutnak mennybe.

Még a végére annyi, hogy anno volt egy tv sorozat 7th Heaven címmel, az tényleg szépen nyomta a keresztény propagandát több éven keresztül tele hülyeséggel.

Cage-ről pedig tartom a korábbi véleményem, maximum közepes színész, aki korábban szerepelt pár jobb filmben és volt egy érdemleges karaktere, amit letudott hozni. Nemrég néztem meg a Leaving Las Vegas-t, és ott is korrekt, ahogy a film is nagyszerű. Ettől függetlenül szerintem annyiról van szó, hogy szépen lassan kikopott, jöttek az új arcok, akikkel nem tudott versenyezni, és maradtak a rosszabbnál rosszabb filmek, mert máshova nem keresték, ő pedig válogatni se válogatott.

Félreteszem a Cage iránti unszimpátiámat és azt mondom Jim Carrey kicsit hasonló, bár ennyire még nem süllyedt le, de ő sem panaszkodhat. A 23-as számnál lett volna a lehetőség kitörni a skatulyából és elkezdeni felfelé menni, de nem jött a várva várt áttörés. Többek között őket is befalta Hollywood, majd egy laza mozdulattal kiköpte.

Tblog 2015.04.19. 23:20:35

Azért Lea Thompson-ra rá lehet ismerni a fimben. :) Szerintem őt csak ismeritek. Vissza a jövőbe II-III.-ban benne volt és rengeteg másik jó filmben is.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.04.20. 09:58:07

Gratulálok a maratonhoz! Szép teljesítmény!

Az állatos kérdéshez hozzá szólva elvileg azt hiszem a keresztények úgy hiszik, hogy az állatoknak nincs lelke ezért nem is juthatnak a mennybe, ami szerintem egy akkor baromság... na de most inkább ezt hadjuk. Amúgy is nagyon szeretem az állatokat de szerintem induljunk ki abból, hogy az ember is voltaképpen csak egy "állat" csak éppen tud beszélni. Vagy az állatok annyira okosak, hogy inkább meg se szólalnak. Ennyi. :D

Orcman 2015.04.20. 09:58:09

Az állatoknak nincs lelkük ergo nincs ami a mennybe juthatna.

Szijj Norbert 2015.04.20. 09:58:13

Hát ez baromi jó volt épp a tolvajtempót néztem a tévében (kb 10. alkalommal) és a szünetekben néztem a videót szinte már hihetetlen elhinni hogy egykoron kimondottan jó színész volt.
A filmre visszatérve volt egy ilyen Simpson család epizód is mondanom se kell sokkal magasabb színvonalon. Ott pl benne van hogy a Dalai Láma lent marad a földön.
Összességében gratulálok a maratonhoz legjobb tudomásom szerint a Blog még sosem volt ilyen mozgalmas egy élmény volt köszönöm.

NeoCsatornaja · http://neocsatblog.mblx.hu 2015.04.20. 09:58:43

Ding dong.
Nic.
Ki a fene az, remélem nem a méhek.
*ajtót nyit*
Hit térítők:
Jó napot Mr.cage, egy nagyon fontos üzenetet hoztunk önnek, az egyetlen Igaz Isten üzenetét.
Mr, cage, ön megtalálta már Jézust?
Cage:
Tünjenek innen a büdöd picsába, amíg meg tehetik, külömben kiengedem!
Hitt térítők:
Még is mit?
Nic:
Á á, már itt kaparja az ajtót...!!!!!
Hitt térítők:
De uram meg kell tudnia az egytlen igaz isten üzenetét, az ön karierje olyan mély zuhanásba kezdet, hogy mélyebb lett mint a pokol legmélyebb bugyra, ezért mostantól kezdve csak Asylum filmekben fog szerepet kapni, de a borítón rajta lesz:
"Az oszkár díjas", hogy az akadémia legközelebb kétszer is meg gondokja kit jelöl.
Cage:
Nem bíron tovább ki engedem:
*szellemlovas arc* common you ass suckers I get burn, becouse I know How can it burn!!!!

Terrordrone 2015.04.20. 09:58:51

Bruce-nak van igaza, az állatoknak a keresztény hit szerint nincs lelkük, így ők nem jutnak fel. A csecsemők az ártatlanság alapján jutnak fel. A kisgyerekeket konkrétan én se tudom miért. Amúgy meg nem azért jutnak fel, mert igaz hitűek és igaz keresztények, hanem mert jó emberek.

Near93 2015.04.20. 09:59:20

A Biblia szerint az állatoknak nincs lelkük. Más szóval ők nem juthatnak a mennybe. Komolyan, mikor ezt megtudtam csak még lejjebb süllyedt a szememben az amúgy sem túlságosan szívlelt keresztény vallás. Mikor ránézek az én szeretetreméltó Bullterrieremre akkor én igen is azt látom, hogy meg van benne minden, ami az emberben, sőt még több is.

Pont az ilyen dolgok miatt gyűlölöm a keresztény hitet. Egyrészt a Biblia történetei ellentmondásosak, amit persze később kimagyaráztak azzal, hogy "szimbólumokra épül". Nem tudom, nekem az határozottan ellentmondásosnak tűnik, hogy Ádám és Éva két fia egymásnak ugrott, és Káin megölte Ábelt, majd Káin bement a városba... Mi? Nem úgy volt, hogy ők voltak az első emberek a földön? Akkor hogyan lett egy egész városnyi ember?

Az olyanokról meg már nem is kell beszélnem, hogy a keresztények hány embert öltek meg a vallás nevében. Ugye az inkvizíció.... Szóval szerintem minden nagy keresztény aktivista, aki próbálja az emberekre tukmálni a nézeteit, azok megérdemelnének egy hetet egy kínzó kamrában.

Egyébként is a keresztény hit korlátok közé szorítja az embert. Sosem az elfogadásról szólt, hanem arról, hogy mi a jó, és mi a rossz. Természetesen, amit a vallás rossznak mond, azt nem szabad elfogadniuk. Vagyis ha valaki házasság előtt él szexuális életet az kurva, a homoszexualitás egy undorító döntés, az elmebaj a bűn manifesztációja, a rákot pedig imádkozással lehet csak gyógyítani.

Undorító szerintem, ahogy van. És ha rajtam múlna ez a káros, és uszító "hit" megszűnne létezni.

davemile 2015.04.20. 09:59:22

Amúgy a biblia szerint az állatoknak nincs lelkük, így nem is kerülhetnek mennybe

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2015.04.20. 09:59:30

A Nic Cage maratonos videók közül ez jött át a legjobban. Nem csak a poénok és a jó narrálás miatt, hanem mert jól megfogalmaztad magát a hitet és az ezzel kapcsolatos dolgokat (amivel egyébként 100%-ig egyet kell értsek) Remek videó lett!

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2015.04.20. 09:59:40

Biztos már becsúszott jó pár hasonló film nálam (listavezetés híján példát nem tudok most említeni). Ezekre a propaganda mázolmányokra már én immunis vagyok teljesen. Bele se gondoltam a részletekbe, mikor ezt néztem. Feleslegesnek éreztem. Épp elég, mikor ilyen embereket meghallok valahol. Az ilyen szinte szektásító felvilágosító szövegeket meg már képtelen vagyok komolyan venni. Nyilvános téret már a fejemet csóválom, látok egy gyülekezetet megnyilvánulni az eszméiről, hogy mindenki az ő hangjukra figyeljen.

Dokumentumfilmek között vagy hírcsatornákon találkozom ilyen vallási agymosással, mikor random végigpörgetem a csatornaállomásokat. Nic Cage meg legközelebb a szcientológia híveit szólítja meg? - Üdv Tom Cruise :D

FaKe.beL1eVe 2015.04.20. 09:59:44

Azta! Remekül levezetted a legfőbb problémát a film kapcsán BlackSheep. Minden elismerésem!
Méltó lezárása a Nic Cage maratonnak. :) Remélem lesznek még ilyen 'tematikus' videók. Például valamelyik rendezőről is lehetne.

Kargath 2015.04.20. 10:00:01

Gratulálok a maratonhoz és ehhez a videóhoz is.Szép teljesítmény,főleg ahogy levezetted,hogy miért akkora szar és rágalom az emberiségre nézve ez a film az nagyon felépített,pöpec kivitelezés volt(már már OW Arkhoni szintű:D).
Hatalmas köszönet azért,hogy minden nap megtudtatok nevettetni és csak így tovább!:)

Terrordrone 2015.04.20. 15:10:52

Nem akarok fanatikus keresztény lenni, de amikor sokan szidják, hogy hány embert öltek meg, meg ehhez hasonlók: más elvek miatt sokkal több embert öltek, jó példa erre az egész 20. század. Arról nem is beszélve, hogy a többi terjeszkedni kívánó vallás is miket csinált régen. Ezen felesleges lovagolni már. Olyan mintha ma a második világháború miatt utálnánk a németeket. Ha az ember úgy fogja fel a dolgot, hogy a kereszténység egy "vezérfonalat", vagy segédletet ad bizonyos dolgokhoz, akkor sokkal jobb lenne. Persze ez vonatkozik a hitüket másokra ráerőszakoló emberekre vagy azokra, akik mindent szóról szóra értelmeznek, mert igenis a biblia nagy részét nem közvetlenül kell értelmezni.

Lamerdog 2015.04.21. 06:40:21

Sziasztok!

Érdekes videó volt nagyon!
Én egyébként Római-Katolikus vagyok és ha megyek is nagyritkán templomba, akkor csak Reformátusba.

Egyébként nincsen olyan, hogy tökéletes vallás és a Biblia bármit írha, a KDNP bármit szajkózhat, az Én egyéni véleményem, hogy az állatoknak igenis van lelkük. Sőt! Némely embernél még sokkal nagyobb is! ;)

Csak így tovább Baaad Movies!

KRT 2015.04.21. 21:22:18

BlackSheep, szerintem ezt a vallásos dolgot túltoltad.

Szijj Norbert 2015.04.21. 23:02:49

BlackSheep kicsit más téma tegnap néztem a tévét és ment a Szép remények meg az Equilibrium és két kérdés merült fel bennem ennek kapcsán az egyik, hogy nem lesz-e bemutatva az Equilibrium a gyöngyszemen belül tudom hogy egy kicsit többen ismerik de szerintem annyira azért nem sokan és ha már az intro zenéjét is az a film adja ha jól tudom a másik, hogy a Szép reményekben legalább is az Alfonzo Cuarón rendezésében Ethan Hawke játszotta a főszerepet és erről jutott eszembe, hogy megfigyeltétek, hogy Ethan Hawke négyszer is szerepelt gyöngyszembemutatóban?

cage 2015.04.22. 06:45:02

Nagyon jó volt a video,szerintem ez Nicolas Cage legrosszabb filmje,én egy nagyon vallásos ember vagyok és lehet hogy ez furán hangzik de számomra az ilyen filmek sértöek

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.04.22. 07:58:40

@Terrordrone: Nos vannak akik a II. Világháború miatt utálják a Németeket! Ilyen a világ és ilyenek az emberek...

Chelios2 2015.04.22. 17:17:46

Ez a film egy Stephen King könyv alapján készült,Stephen King egyébként ateista.Én katolikus vagyok, és ezért látom hogyha egy valásos filmnek a készítője vallásos vagy nem.Például a Dogmán látszott hogy a készitöje vallásos.Mondanom sem kell hogy az ilyen és az ezekhez hasónló filmeknél látszik hogy a készítjüknek fogalmuk sincs mi a vallás.

Terrordrone 2015.04.22. 19:06:30

@Rainse: Tudom, és az is pontosan ugyanekkora hülyeség. Általában azok utálják őket, akik mindenkit lenáciznak és egyéb, de ez már politika és kár lenne belemenni.

M.Zozo 2015.04.23. 18:39:19

@Chelios2: Az tény hogy nagyon hasonlít a Langolierekre, de semmi köze Stephen King novellájához!

tommy lee thomas 2015.04.23. 21:45:18

@M.Zozo: Egy másik Stephen King könyv alapján készült, amit 2000 már adaptáltak, magyugy az még szarrabb.

Riki93 2015.04.24. 06:53:24

Nagyon jó lezárása lett a Cage maratonnak. Az eszmefuttatásod a vallásokról öröm volt hallgatni. Ha nem gond én is leírnám a véleményem. Én református vagyok, nem járok túl gyakran templomba, inkább ünnepekkor. Ennek ellenére én hiszek Istenben, mert ahogy mondtad, ez nekem ad egyfajta megnyugvást. Akik más vallásúak, azokat nem ítélem el, mert szerintem ez az egyik legnagyobb hülyeség amit ember tehet. Sohasem értem mikor egy keresztény kárhoztat mondjuk egy buddhistát. Az ő nézeteik sem különbözhetnek sokban a kereszténytől.
A videó hatására kicsit elgondolkoztam azon is, hogy mi van az ateistákkal. Mert régebben (kis hülyegyerek aggyal) azt gondoltam, hogy azok az emberek akik nem hisznek Istenben valamilyen formában, elkárhoznak. Ez egy hatalmas faszság, de az a gond, hogy sok pap/lelkész gondolja így. Nekem viszont ne mondja senki, hogy valaki azért üdvözül mert elmegy templomba, hisz Istenben, meg adja a szentet. Közben meg anyázza a másikat, csal, meg mindenféle szemét dolgot művel. De ha valaki ateista, az elkárhozik, csak azért mert nem hisz Istenben. Hiába cselekszik rengeteg jó dolgot, él példamutatóan stb., csak emiatt elkárhozik. Aha, persze.
A filmben levő gyerekes dologhoz meg annyit tudok hozzáfűzni, hogy nálunk reformátusoknál ugye az eleve elrendelést szajkózzák, tehát meg van írva ki üdvözül, ki nem. Hát ez alapján nem kellett volna minden kis taknyosnak a Mennybe jutnia, mert lehet 10 év múlva egy gyilkos lesz. Ennyit erről.
Az állatos dolog meg tényleg kiakasztó, hogy nem jutnak a Mennybe, mert nincs lelkük, meg csak állatok. Ja, mert a Biblia (amit kismilliószor átírtak egyébként) nem említi, akkor nincs. Én abból indulok ki, ha Isten teremtményei, akkor közel állnak hozzá. Szóval kell, hogy legyen lelkük! Az állatok sokszor sokkal lelkiismeretesebben gondozzák fajtársaikat, mint az ember, azt meg nekem senki ne mesélje be nekem, hogy csak ösztön. Akit érdekel ezzel kapcsolatban, az nézze meg a Charlie - Minden kutya Mennybe jut című rajzfilmet. Zsepit készítsetek be, mert a vége könnyezős ezerrel :D
Végül még annyit fűznék hozzá: nem szabad senkire sem ráerőltetni a vallást. Szabad akarata van az embernek, egy kereszténynek meg ezt illő lenne tudnia. Szóval döntse csak el mindenki magának, hogy miben hisz és miben nem. A South Park pedig egyszer igen okosan megfogalmazta: A Bibliát nem kell szóról szóra betartani. Az egy olyan könyv, mely lehetőségeket kínál fel, utat mutat, hogy miként próbáljunk meg élni. Valami ilyesmi volt a lényege.
Bocsánat a hosszú írásért.

Efti · http://geekbarlang.blog.hu/ 2015.04.24. 06:53:43

@Chelios2: Ez a film Tim LaHaye és Jerry B. Jenkins könyvsorozatának első kötetét dolgozza fel. Tim LaHaye vallásos és elég magas beosztásban van az Amerikai keresztény szolgálatban.

M.Zozo 2015.04.26. 09:24:03

@tommy lee thomas: Ugya ird már meg melyik az a regény!!!

Kavkaz 2015.04.27. 06:52:12

Bár sem a filmet nem láttam, se a könyvet nem olvastam, annyit hadd tegyek hozzá, hogy ez a történés, amely során az igazak felkerülnek a Mennyben (az Elragadtatás) tudtommal éppen a világ végén jön el a Biblia szerint, tehát azok a hitetlenek vagy bűnösök, akik a Földön maradtak, gyakorlatilag pusztulásra (illetve "hét év nyomorúságra") vannak kárhoztatva, tehát számukra már teljesen mindegy, hogy megtérnek-e, vagy sem.
Vagyis azt szerintem semmiképpen nem sugallhatta a film, hogy ha ők most megtérnek, akkor mindent megúsznak.

Persze ettől még az általad felvetett indoktrinálás működhet, ugye azáltal, hogy azt üzenik, hogy az Elragadtatáskor felkerülsz a Mennybe, ha igazhívő vagy, tehát alapvetően egyetértek a kritikával, és én sem szeretem az ilyen "hittérítést".

Az "állatoknak nincsen lelkük"-megállapítás pedig nem értem, miért vált ki ilyen közfelháborodást. Persze, lehet úgy venni, hogy az ember is egy állat, de az kétségtelen tény, hogy az intelligenciának köszönhetően kiemelkedik közülük. Ennek eredménye (szerintem legalábbis) a "lélek" és a személyiség is. És az is igaz lehet, hogy bizonyos állatfajok vannak olyan intelligensek, hogy a személyiség egy primitívebb formája kifejlődjön náluk, de ez tényleg csak egy primitívebb forma, valódi személyiségnek szerintem nem nevezhető. Arról pedig senki sem fog meggyőzni, hogy egy központi idegrendszerrel sem rendelkező rovarnak vagy egy 3 másodpecnél korábban történt eseményre visszaemlékezni képtelen aranyhalnak lelke van. Pedig ezek is állatok, de cuki kiskutyák és cicák ide vagy oda, összességében azt mondhatom, az állatok nem elég fejlettek ahhoz, hogy komplett személyiségük és ezáltal "lelkük" legyen.

Kavkaz 2015.04.27. 06:52:14

@NeoCsatornaja:

Bearanyoztad az estémet! Ennél tökéletesebben szerintem nem is lehetett volna összefoglalni a Cage-maratont (amihez ezúton is gratulálok a blog vezetőinek)! :D

Murder3 2015.04.28. 17:44:04

Azért ne azonosítsuk már a mostani kereszténységet a keresztes háborúk idején történt dolgokkal.
Akkor a vallás volt a legfőbb politikai és hatalmi ágazat.
Ez nem csak a kereszténységre igaz.
Az évszázadok során aztán ezt a szerepet kezdte átvenni más, amíg aztán elért a modern formájában ami már semmilyen világhatalmi szereppel nem bír.

A keresztes háborúk kb megegyeznek azzal, ahogy manapság az usa exportálja a demokráciáját.
Akkor a hitetleneket megtérítése volt az ürügy.

Én nem vagyok vallásos, de személy szerint mindig zavar, ha a kereszténységgel szemben a keresztes háborúkat és a kereszténység címén kivégzett áldozatokat hozzák fel.
süti beállítások módosítása