Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Jurassic World & Saul fia

2015.06.16. 20:09 | BlackSheep89 | 22 komment

Címkék: élménybeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr837549590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garott 2015.06.17. 06:57:54

A Jurrasic Worldel az volt a baj, hogy a szereplők nem voltak szerethetők. Chris Pratt-en kívül senkivel nem érdekelt, hogy mi történik. Bryce Dallas Howard baromi idegesítő volt. A romantikus részek kínosak (érdekes, de az eredeti jurrasic-ban nagyon enyhe romantikus szál volt), a gyerekek sokszor vállalhatatlanok, a sziget vezetője és a hadsereg szörnyen klisés.
DE: a sok Jurrasic park utalás, a kis easter eggek, és főleg a film első fele miatt érdemes megnézni. Az egész sziget működése, és kereskedelmivé válása igen látványos és érdekes. A vége viszont nettó akkora baromság, hogy a moziban fogtam a fejem (pedig ez is nagyon hasonlít az első filmhez).
Viszont számomra most már egyértelművé vált, hogy ha valaha új Indiana Jones kell akkor Chris Pratt tökéletes választás lenne Harrison Ford helyett.

SARGE999 2015.06.17. 06:58:09

Egy kicsit túl elnéző vagy a Jurassic World-el.
Ez a film egy 10-es skálán 0!
Semmi sem jó benne.
Az egész olyan, mint egy gagyi Disney mese.
Az ötleteknek és a fantáziának a szikrája sem érződik.
A látvány nagyon gyenge, a dinók egyáltalán nem élethűek, túl gyorsan mozognak, és mindenre tátonganak a szokásos kommersz CGI módon.
A szövegek ultra gyerekesek.
A színészi játék pedig nem azért rossz, mert a színészek nem megfelelőek, hanem mert képtelenek voltak eggyé válni ezzel a filmmel.
Semmi hangulat, érdektelen az egész, hatalmas hibák vannak benne.
Az a rész amikor belépnek az első rész előcsarnokába és minden romos, ott azt hittem kihoznak belőle valamit, de semmi, persze az éjjellátóban 20 év után sem merült le az aksi, és az autó is egyből elindult.
A Mososaurus 10x akkora, mint a valóságban volt, és a legnagyobb poén az, amikor az az egymillió hektoliteres akvárium kiemelkedett, akkor minden besötétült. LOL
A második és a harmadik rész messze alulmúlja az elsőt, de ehhez képest, azok is profi munkák.
Érdekes, hogy ennyi év után, a világ leggazdagabb filmkészítői csak ennyire voltak képesek.
Ennyi erővel az Asylum stúdió is megcsinálhatta volna töredék ennyi pénzért, mert kb azon a szinten van.
Szánalmas az egész, és az is aki bedől egy ilyen parasztvakításnak.

Szijj Norbert 2015.06.17. 06:58:13

A Jurassic World szerintem egyértelműen remake de ez viszonylag jól állt neki a végén azért imádkoztunk a bátyámmal, hogy behozzák azt az elemet amit végül behoztak az nagyon kellet a filmnek. Amúgy már nem lesznek közös élménybeszámolók?

xx18Rolandxx 2015.06.17. 07:21:12

A Holokausztról véleményem szerint azért készül ennyi film mert az embereket ha nem is vallják be de érdekli a téma. Bár azért elmondható, hogy a többségük eléggé szájbarágós mint például a Sorstalanság is amit én anno moziban láttam de az poén volt, hogy a teremben alig voltak fiatalabbak a nézők többsége ugyanis mind 60-70 éves bácsika meg nénike volt ( priceless ). De abszolúte megérthető hiszen ők anno átélték a holokausztos időket. De visszatérve a témára, egy ilyen komoly témáról jó hozzáértéssel nagyszerű filmeket lehet csinálni mint például a Schindler Listája de szerintem magáról a nácizmusról és Hitlerről jobb filmeket lehet csinálni. Az Amerikai História X és a Hitetlen a nácifilmek netovábbjai, Hitlerről meg ugyebár ott a Bukás film. Őszintén megmondom viszont, hogy a Saul Fiára egyáltalán nem vagyok kíváncsi.Talán a Sorstalanság utóhatása vagy inkább a túlzott hype miatt mert lényegében én mindig a túlhype-olt dolgokban csalódom a legnagyobbat.De ha ti mondjátok, hogy érdemes megnézni akkor lehet mégis megtekintem.

Szkokán Gábor 2015.06.17. 14:48:47

@SARGE999: na végre nem csak én látom így. azt hittem megőrültem, vagy film sznob lettem. amiket említettél, azon felül az dühített fel még legjobban engem, hogy a T-Rex is beszélt a raptorral a végén kb, és ez a régi rex, ergo a JP-ben is beszéltek? csak összekaptak valamin azért nyírta ki a raptorokat a végén? most valahogy bemocskolja ez a film az első részt. na de ez csak a személyes hisztim.

legnagyobb probléma, hogy az igény..mit igény, a mérce manapság itt van, mert nem csak rengeteg pénzt hozott ez a film, de 10-ből 9 ember imádja. az ilyen franchise-oknak lenne joguk és kéne új színt, színvonalat meghatározniuk, ha már remakelik őket, ahhoz hogy ne maradjunk ilyen Transformers filmek szintjén a jövőben ami a blockbustereket illeti. de hát sajnos...ez lesz ezek szerint. és dühítő hogy minden kritika azt írja, hogy "a film tele van hibákkal, nagyon bugyuta, de szórakoztató.....és ezért JÓ FILM!!!!!!" mi???

ez lesz a trilógia másik 2 részével valószínűleg és én már az új SW-től se várok többet

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.06.17. 16:54:08

@Szijj Norbert: Remake? Én azt hittem, hogy ez a negyedik rész? Most akkor mi van? Ha volt utalás benne az első részre akkor, hogy lehetne remake?

kastor 2015.06.17. 16:54:41

A Jurassic Wordel az volt a legnagyobb baj hogy a karakterek papír vékonyak voltak és a párbeszédektől nem egyszer fogtam a fejem, annyira buta hogy az hihetetlen,a zene sem volt annyira jó mint az első részben, a jurassic park utalások tetszettek, de a film vége annyira de annyira nagy butaság hogy az hihetetlen.
És nem értem hogy miért pont egy olyan rendezőt bíztak vele aki csinált egy középszerű filmet.

Edemsz 2015.06.17. 19:41:17

Nálam nem azért ostorcsapás a látványfilm kategória, mert magasak az elvárásaim, mert ez a műfaj nem erről szól, hanem mert egyáltalán nincsenek elvárásaim. Na akkor J.World...Régebben mekkora ász volt az első rész, amikor még ilyet adtak elénk már több mint 20 éves és élethűbb trükkökkel és hangeffektekkel. (T-Rex ordításhoz elég volt egy lift:) A filmben az embereknek nem elég már a dinó meg a T-rex? ? Nórmális? Hogy a retkespékbüdösf...át már neki! Egy csapat makimajmot meg az oroszlánokat sem unják meg az emberek az állatkertekben. Micsoda állatbarátok, ezeknek meg genetikailag kell létrehozni egyet? Sportból öl? Guruló gömben utaznak a parklátogatók a dinók között, egy hót ugyanolyan szerkezetben mint amit Garrison bácsi készített? Mert növényevők? A valóságban egy csámcsogó púpos tevéhez sem engednek közel menni! Ez eddig az asylum legszínvonalasabb filmje? Hol van innen Lorenzo Lamaz meg DavidHasselhóf? Mi ez a dinocrokkos, megasarkos, megasaurusos, cápa3-as baromság? Sajnos a tény igaz nemcsak a filmbeli, hanem a valódi emberekre is. Nekik se elég már a T-rex 97-től, de a dinoszaurusz se. Mert ez megint csak parasztvakítás nem dinoszauruszos film. Spielberg elkészítette ennek a kategóriának az alfáját-omegáját, és még a második rész is (főleg az első fele), igenis sokkal jobb lett mint ez. Előítéletes vagyok? Igen, mivel egész biztosan nem fogok csettintve kijönni egy filmről, ha már a bemutatóitól elfelejtek pislogni és már nem érzem a számat...ráadásul minden érdekesebb jelenetből lőttek már el szeleteket a trélerekben. Van még így esetleg néznivaló rajta? Apropó, a filmnek ez a legutóbbi bemutatója sikerrel vette az akadályt és felmászott az utóbbi idők Worst 3-as dobogójára az Ultron kora és az elsőhelyezett T5 mellé. Nem az a gond hogy ezek léteznek, hanem a tény, hogy ezek a moslékok anyagilag mind sikeresek/lesznek. Bánná a franc ha nem így lenne és max. röhögnék egy jót a dolgon, de ez így fel.b.sz. idegileg. Az eredeti filmek lebutított bé-zsé-kateges verziói ugyanolyan sikeresek mint azok? Sőt van jópár olyan, ami a maga korában még bukónak is számított... Lesz még itt nemulass... és ha a legtöbbre úgyis azt mondják joggal, hogy "hát nem olyan jó ez mint az eredeti" akkor felvetődik a kérdés, hogy az anyagiakon kívül van értelme kinyitni Pandora szelencéjét ? Kell-e egyáltalán ezeket megcsinálni? Ha igen, akkor objektíven talán kijelenthetem, hogy valami nagyon nincs rendben valahol. Nem feltétlenül a filmiparral, mert az mindig azt adja, ami kell. Ahogy manapság szokás, a készítők fogják a finom falatot, megtámogatja őket ez esetben Spielberg, mondván "ezt egyétek, mer ez jó"...megeszik, feldolgozzák majd kihányják. A hányadékra meg odaszaladnak a kíváncsi nézők, mint a tyúkok a kukoricadarára.

Szijj Norbert 2015.06.17. 19:41:21

Na jó egy kicsit bevédem a filmet mindekinek megpróbálok válaszolni.
Én is imádom az eredetit de azért voltak abban is kolosszális hibák lásd Dancsó Jurassic Parkról szakszerűen.
A mosasaurus tényleg 10* akkora a filmben mint a valóságban volt de a filmben elmondják hogy ha a teljes DNS- sel dolgoznának teljesen másképp néznének ki a dinók.
Azért gondolom remakenek mert a film majdnem jelenetről jelenetre lemásolta az eredetit és szerintem a karakterek is nagyon hasonlóak voltak főleg a gyerekek.
Persze nem hagyományos értelemben vett remake de egy szép tisztelgés az eredeti előtt ja és BD Wong az ázsiai kutató játszott mindkét filmben.
A végjátéknál nem beszélt egymáshoz a raptor és a T-Rex csak látta hogy a Raptor bevédte ezért nem ölte meg az a jelenet szerintem azt mutatta be hogy a sima dinók jobbak mind ezek a vidámparkszörnyek, persze kicsit mézes-mázas ez a befejezés de az eredetiben meg nem hallották meg ahogy az 5 tonnás T-Rex odamegy hozzájuk és áttöri a falat ja nekem is az a kedvenc jelenetem a filmből de egy rohadt nagy
baki.
Nem akarom teljesen magasztalni a filmet de bőven nem annyira szörnyű mint állítják. 10/6.3 nálam

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.06.18. 08:12:15

@Edemsz: Látom, neked nem annyira a szíved csücskei az ostoba látványfilmek! :)

Az szerintem egy jó ötlet, hogy a filmben a látogatóknak már nem elég egy sima dínó. Pont rárímel arra, ahogy sok mozinéző hozzááll a blockbusterekhez. Egy filmbarátok-adásban beszélgettünk is már erről, hogy ha majd a Bosszúállók 4-ben, vagy 5-ben bolygókkal dobálóznak a szuperhősök, akkor nem kellene-e elgondolkodni azon, hogy ez már talán túlzás.

A film maga pedig nagyon-nagyon ostoba, és a legnagyobb baja tényleg a karakterek érdektelensége. Chris Pratt az egyetlen, akivel lehet azonosulni, a többieket bármikor odahajítottam volna a T-Rex elé. A katonaság szerepeltetése iszonyatosan gáz! Folyamatosan erőltetik hogy "vadásszuk le a terroristákat raptorokkal!" Amikor először elhangzott, hangosan felröhögtem a moziban.
A gömbös jelenetnél tényleg necces, hogy ezt hogy gondolhatták komolyan. Plusz a vége is eléggé el van barmolva, tipikusan a kevesebb-több-lett-volna elv érvényesülése zajlik az utolsó harcnál.

De ettől függetlenül szerintem egy korrekt film, mert nem hazudtolja meg magát. Egyzser sem állította magáról ez a film, hogy meg akarja reformálni a műfajt, és ügyesen pont annyit utal a Jurassic Park-ra, hogy mindenki számára jelezni tudja: nem akar a babérjaira törni, hanem tiszteletben tartja az örökségét.

Nem mestermű, nem lesz belőle hivatkozási alap, de ha az ember el akar szórakozni két órán keresztül, akkor már inkább ez, mint egy Michael Bay-film, vagy Halálos Iramban-rész.

Mr. Schreck 2015.06.18. 13:31:55

@BlackSheep89: Szerintem az önmagában nem bűn ha egy film ostoba látványfilm, de azért nem mindegy milyen univerzumot bővítünk vele. Az idomított raptorok meg a génkezelt szörnyek az Iron Sky szintre valók. Én speciel imádtam a 93-as Jurassic Parkot, a második nem volt azért annyira rossz mint amennyire utálják, a harmadik pedig kuka, nálam legalábbis. Az új filmből a trailereknél többet nem merek megnézni egyenlőre mert valószínűleg agyvérzést kapnék. :D

tumi 2015.06.18. 19:43:19

A Jurassic Park az egyik kedvenc filmem, de egyik előzetes után se éreztem azt, hogy ezt nekem moziban kéne megnéznem. A Saul fiát viszont láttam és valóban egy rendkívül erős és nyomasztó film. Egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem.

Edemsz 2015.06.21. 21:36:57

@BlackSheep89: Az új MadMax-et nem láttam még, szóval ha kijön avi-ban és megnézem, csak akkor megyek majd köpködni ahhoz az élménybeszámolódhoz:D:D Mindenképpen látni akarom, mert abban még tudok reménykedni. Ha már az eredeti rendező készítette, remélem legalább sikerült olyan jó kis korrekt munkát összehoznia, mint RidleyS.-nak a Prometheussal. Bár a Mad Max univerzumot korántsem lehet úgy bővíteni mint azt, mert szerintem ebből már mindent láttunk. Sivatag, gonosz emberek, autós üldözés stb. Behatárolt világ.

Leone_510 2015.06.23. 18:50:44

@xx18Rolandxx:
"a nézők többsége ugyanis mind 60-70 éves bácsika meg nénike volt ( priceless ). De abszolúte megérthető hiszen ők anno átélték a holokausztos időket."

- a 60 évesek nehezen és a 70 éves is max 10 éves volt volt, sorstalanság 2005-ös film

Nem Sóóóóóóóóóóóól !!! Saul ,
ez a legpocsékabb kritika amit összehoztál, ha visszahallgatnád talán már neked is kínos lenne az a zagyvaság amit összehordasz percekig és nem mondasz semmit. Ez a blog ne szar filmekről szólt és abszolút top , kérlek ne kezdj bele a filmkritikákba. Ez nem menne.

xx18Rolandxx 2015.06.24. 17:07:59

@Leone_510:

Csak sacc/kb alapon.

"Ez a blog ne szar filmekről szólt és abszolút top , kérlek ne kezdj bele a filmkritikákba. Ez nem menne. "

Ha nem vetted volna észre ez a blog alapból szar filmekkel foglalkozik már évek óta. Vegyél szemüveget öcsém!

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.06.26. 08:31:20

@Leone_510: Visszahallgattam, és nem igazán értem, hogy szerinted miért ez a legpocsékabb kritikám. Mi volt zagyvaság? Elmondtam miről szól a film, elmondtam az erősségeit, elmondtam hogy mi az ami nem annyira fogott meg, és kb ennyi. Nem túl összeszedett kritika, ez tény, de az élménybeszámolóink mindigis ilyenek voltak, mert nem tervezzük őket előre, teljesen improvizáltak egytől egyig.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.06.26. 08:33:30

@Leone_510: És igen, tudom, megkaptam már 20 helyen, hogy "Saul" és nem "Sól", de egyszerűen ez jön a nyelvemre állandóan. Sorry, majd igyekszem a jövőben odafigyelni, de addig ezzel valahogy muszáj lesz együttélnie mindannyiunknak!

Kibernetika 2017.05.24. 10:30:32

Én a Jurassic world-ot legalább annyira szeretem, mint az első részt és bármikor meg tudnám nézni mégegyszer.

Kibernetika 2017.05.31. 18:46:42

@SARGE999: @Szkokán Gábor: Hát nagyot csalódtam bennetek! BlackSheep nem volt túl elnéző a filmmel. Pedig reméltem, hogy valamelyikőtök kommentjét jól leugatja valaki! És azt is reméltem, hogy valaki szeretni fogja annyira ezt a filmet, mint én. Mert én bármikor újra tudnám nézni. De ha ti ennyire gyűlölitek, akkor nyaljatok konektort baszki! Az viszont biztos, hogy ha egyszer rátok találok, akkor kaptok tőlem hideget-meleget pl: megnézetem veletek az Egy boltkóros naplóját félsebességre lassítva vagy az összes Alkonyatot oda és vissza, de tényleg reméltem volna, hogy lesz még rajtam kívül valaki, aki szerette annyira, mint én. Amikor a kommentjeiteket olvastam kb. százféleképpen elküldtelek titeket a halálfára.

Millennium környékén 2017.06.02. 17:55:03

@Kibernetika:

Azt hiszem erre mondják azt, hogy "Nobody cares!"

A fenyegetőzés pedig kifejezetten primitív dolog volt, főként annak tükrében, hogy Te vagy az aki pár hete minden régi poszt alá beírsz valami butaságot, 90%-ban pedig azt, hogy "Há' mé' nincs még csillakközi invíázijjjó három bmutató he eöööö...eőőőőő?!"

Kibernetika 2017.06.04. 17:19:20

@Millennium környékén: Figyu! Csak nagyon sokkosan érintett, hogy ennyire útálják. De ennyi elég is volt ebből a fenyegetőzésből nekem, nem viccelek. A Csillagközi inváziót pedig már jópár hete szinte meg sem említettem pedig már majdnem 9 éve megígérték, hogy bemutatják (jézusom 9 éve). És még új vagyok ezen a blogon és szokatlan még itt nekem sokminden. És a régi posztokra pedig azért írok, hogy bepótoljam, amit ti már évekkel ezelőtt csináltatok. Azt meg leszögezem, hogy nem szivesen fenyegetőzöm komolyan. Pláne itt ezen a blogon. A Csillagközi invázióról pedig elég volt annyit tudnom, hogy megvan-e nekik(amit meg is tudtam végül) így már nem zavarom a srácokat. A régi oldalakkal kapcsolatban és úgy összegészében mindennel, amit az előbb írtam: Ugye megértesz?

Kibernetika 2019.03.27. 17:41:54

@Kibernetika: Na jó, az első az valóban verhetetlen amúgy, de ezt is szivesebben megnézem, mint bármelyik alkonyatot. Ennyi.
süti beállítások módosítása