Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Besztof: Hayao Miyazaki

2016.06.16. 13:51 | BlackSheep89 | 16 komment

Címkék: top 10

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr978813692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meerkat 2016.06.16. 18:25:26

Én is érzem a "cukiságot" a munkáin (a Totoro pl. kimondottan bárgyú), de a Nauszika és a Vadon hercegnője kicsit kilógnak a sorból, mert annyira erős bennük a fantasy és sci-fi hangulat, illetve a női karakterek elképesztő energiája, hogy észre sem vehetőek benne ezek a motívumok. Ja, és a zenék...aztarohadt...

Shoruba1 2016.06.16. 22:12:33

Hatalmas hála BlackSheep, minden besztof videód élményszámba megy lassan! Elképesztően jól és hangulatosan vannak felépítve, abszolút bele tudom élni magam a jelenetbe még úgy is, hogy előtte nem láttam az adott filmet.

Az anime-kötődésű videókért meg külön köszönet!

LFE 2016.06.16. 22:12:40

Én kicsit hiányoltam a vándorló palotát. :(( Szerintem az az egyik legjobb munkája. Egyébként csak te szereted így az animéket Sorter nem?

KayliOkura 2016.06.16. 22:12:50

Egyszerűen fantasztikus élmény volt ez a Besztof összeállítás!!

Én még emlékszem mikor először néztem meg a Tanukik birodalmát!Tetszet a sztorija gondoltam megveszem DVD-n és...leesett az állam!!
Miyazaki animéi küzül "szinte" mindegyikben találok valamit ami miatt az ember újra és újra előveszi és megnézi őket!

Sorter 2016.06.16. 23:52:58

@LFE:
Számomra nem nyom semmit a latba, hogy az adott film anime-e vagy sem. Ha érdekel a sztorija, vagy bármilyen más indíttatásból érdeklődöm iránta, úgyis megnézem, ha pedig egyáltalán nem izgat, akkor csak azért nem nézem meg, mert anime.
Ettől függetlenül számos nagyszerű animét láttam már én is, mint például az Akira, a Páncélba zárt szellem, a Death Note, a Full Metal Alchemist, a Perfect Blue, a Chihiro szellemországban, vagy a két abszolút kedvencem, a D, a vámpírvadász - Vérszomj és a Tokyo-i keresztapák.

xx18Rolandxx 2016.06.16. 23:55:03

Élmény volt nézni ezt a videót de tényleg :) Miyazaki mestert és a Ghiblit nem véletlenül hívják a Japán Disney-nek de szerintem sokkal jobbak mint a Disney legtöbb filmje főképp azért mert annyi fantázia van bennük amennyit a Disney soha az életben nem tudna hasznosítani. Én anno még kezdő animésként a Chihiro-t láttam tőle először de már akkor megfogott a világával aztán jött sorba a többi és a legtöbbjét szeretem is de a Porco Rosso-t egyszerűen nem tudom hova tenni. Nem tudom nekem valahogy nem passzol a mester világába.

De az 1. hellyel maximálisan egyetértek mert az a film legjobb része ( ha csak nem számoljuk az elején lévő tanukiszamuráj harcot). Fogták az összes ismertebb Japán vallási és mitológiai lényt ( amiket csak úgy megjegyzem nagyon birok) és belehelyezték őket ebbe a kegyetlenül jó jelenetbe. A Japán fanok attól a jelenettől tuti elélveznek :)

Viszont van 1 film igaz azt nem Miyazaki rendezte meg nem is írta csak a Ghibli csinálta ami számomra a mai napig a legdurvább érzelmi sokkot okozta amit anime képes volt elérni, ez pedig a Hotaru no Haka avagy a Szentjánosbogarak Sírja volt.Az az anime egy kőkemény valóságsokk sőt durvább is mint a Szél Támad. Egy igazi könnyekkel küzködős és nagyon nagy gyomrost bevivő film ami számomra egy mestermű. Ritkán mondom animére, hogy mestermű de az AZ! Csupa nagybetűkkel. Már ahogyan kezdődik az sokkolja az embert. Ha még nem láttátok akkor mindenképpen nézzétek meg de azért készítsétek oda a zsepkendőt mert lehet, hogy kelleni fog.

Kíváncsi vagyok a többi animés videóra :)

Szijj Norbert 2016.06.16. 23:57:50

Blacksheep a gyűrűk ura videó után páran kérték hogy legyen Harry Potter best of tervezed a közeljövőben?

LFE 2016.06.17. 09:06:04

@Sorter: Á értem. Csak vannak olyan emberek akik így csak animéket néznek meg vannak akik soha semmilyen körülmények közt nem néznének animét és már minden videótokat vagy 50x láttam de így csak BlackSheepet hallottam animét emlegetni :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2016.06.17. 10:01:06

@Szijj Norbert: Igen, tudom hogy kérték de egyelőre parkolópályán van, mert elég régen láttam a filmeket, újra kéne néznem őket, viszont nem túlzottan rajongok értük, szóval annyira nem hoz lázba a gondolat. :)

@LFE: A vándorló palota úgy vagyok, mint a Ponyo-val. Jó filmek, de nekem hiányzott belőlük a plusz. Egy jelenet esélyes volt egyébként belőle, mégpedig a lépcsőn felmászós rész, ami szerintem baromi jó poén, de végül kiesett.

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2016.06.17. 11:34:03

Életem első Anime-je volt a Nauszika. Még hangalámondásosan láttam nyolc évesen és a zárójelenet akkora hatást tett rám, azonnal rajongója lettem a műfajnak, hogy mikor adta a M1-2 a kilencvenes években Múmint, Hosszúlábú aput, Mila, a szupersztárt, amelyek igen komoly témákat is érintettek, ma már nem biztos, újra tudnám nézni ezeket, viszont a mondandó szépen megbújt a sorok között. Én is hiányoltam a Vándorló Palotát a listáról, mivel nagyon erős élményt nyújtott. Két cím, amiről még eddig nem is hallottam. Akad még mit a Szél támad-on kívül is bőven pótolnom. :)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.06.17. 14:18:18

Számomra sajnos az anime alfa és omegája a One Piece!

Murdeer3 2016.06.18. 09:04:28

Nekem általánosan tetszenek a Miyazaki filmek, bár szinte mindet tv-ben láttam vagy annak hatására néztem meg.
Sokszor szerettem volna nekiülni a filmeknek, mert nem sokat láttam és elég híresek.
Csak valahogy sose jutottam el odáig, hogy megnézzem:(

Én animék terén valahogy kiégést érzek, hogy szeretném nézni őket és nézem is, de rendkívül kevés képes elérni azt a végeredményt amiért megszeretem őket.(klasszikus felvetés, hogy ki lehet-e nőni az animékből, nyilván egy bizonyos műfajból igen, illetve le kell nyelni az ipari ráépülést az ottani otaku kultúrára. Ez az a része amit a "nem animés" emberek többsége nem ért és általánosítsa az egész anime műfajjal mondván mennyire elborult,beteg dolgok is ezek:)
Mondjuk ebbe elég nagy szerepet játszik az is, hogy én mostanában már szinte csak a friss szezonos felhozatalból válogatok és ott eléggé anime/japán fannak kell lenni, hogy a legtöbb animét élvezni lehessen.
(most egyébként pont megy egy olyan sorozat amire nem lehet efféle panaszom:)

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2016.06.18. 15:33:30

Kevesen ismerhetik a Hiroshima bombázásáról szóló két egész estés animét, mely igazán meghatározó darabbá vált, kötelező alkotás. A mangát feldolgozták még élőszereplős változatokban is, (látatlanban említve sem) szerintem azok nem sikerülhettek annyira jól.

www.imdb.com/title/tt0085218/

www.imdb.com/title/tt0171357/

Meerkat 2016.06.18. 19:20:23

@Skate: tényleg jó anime a Barefoot Gen. Az ominózus jelenetet fogalmazásírás órán szoktam bejátszani az iskolában, mert azok a képek ezer szónál többet érnek. Utána még sokáig téma szokott lenni az atombomba. (Ha az tetszett, akkor biztos láttad a Where the Wind Blows-t is, csak annak az utolsó 20-30 perce talán nem olyan erős, mint a felütése.)

xx18Rolandxx 2016.06.18. 19:20:36

@Skate:

A Barerfoot Gen is egy nagyon jó anime ami a világháború idején játszódik de a Szentjánosbogarak Sírja sokkal mélyebb alkotás, a Gen-ből az valahogyan hiányzik. Persze abban is vannak lélekromboló jelenetek de a másik sokkal jobban kezeli a témát.

Mangekyo22 2016.06.26. 10:25:06

Jó kis lista, bár nálam a Vadon Hercegnője vitt minden Miyazaki filmet + nekem a Szél Támad nem jött be annyira.
süti beállítások módosítása