Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - Az utolsó léghajlító Part 1

2016.06.28. 08:13 | BlackSheep89 | 20 komment

Címkék: 10. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr78851070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abel2000sok 2016.06.28. 09:27:31

Őszintén meglepett, hogy nem szeretted az avatart. Oké, talán a második évad kicsit gyengébb volt, de azt kivéve az egész zseniális. És lehet, hogy a főbb karakterek gyerekek, de ez csak annyit tesz, hogy az ő szemszögükből látod a világot. Ha egy 2. Világháborús filmben 3 gyerek a főszereplő, az nem fogja a háborút átírni, csupán más szemszögből nézed.

Katoki Haise 2016.06.28. 12:11:05

Engem megsértettél, azzal hogy 30-szor animének nevezted az Avatárt egy videóban. Oké, hogy animés stílusa van, de attól még nem lesz animne, mert nem japánok csinálták

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.06.28. 12:11:14

ANIME???
Mi a franc BlackSheep? Remélem ezt csak poénnak szántad!

Piere de La Croix (törölt) 2016.06.28. 12:11:26

"Dühös tűzidomárok": Azt hiszem, hogy ezt éppen az általad nem látott évadokban magyarázzák meg alaposan:
A Tűz népe a maga kultúráját felsőbbrendűnek tartotta, mert békében és magas kultúrában élt. Aztán amikor a Föld Királyságát (szokás szerint, amely az őket uraló elem természetéből fakad), valamilyen természeti és társadalmi katasztrófa sújtotta, akkor - mint általában - segítséget nyújtottak neki. Utána azonban nem mentek el, hanem gyarmatokat alapítottak Sozin királysága alatt (ezért tették el láb alól az Aang előtti avatárt). Így tört ki a háború, amely a világhatalomért folyik.
Eredetileg tehát a tűz népét jó célok mozgatták (a Föld királysága végletesen megosztott és uralkodói tehetetlen bábok a helyi titkosszolgálat kezében. a vízidomárok "elmaradottak", a szélidomárok szintén magas kultúrájúak, de elzárkóznak a világtól).
"Dühösek", meg azért lettek, mert ez a legkönnyebb útja a tűz idomításának (de nem a leghatékonyabb, ahogy az kiderült).
Remélem segítettem.

martiHUN 2016.06.28. 12:11:39

Ez az elnyomott falu gondolat annyira logikátlan, ezt a Nostalgia Critic is jól kiemelte. Na már most földidomárokat tartanak rabságban egy faluban, ahol FÖLD van végig amerre a szem ellát, és csak akkor jön meg az eszük a lázadásra mikor az Avatár buzdítja őket. Az eredeti TV sorozatban egy óriási fémhajóban raboskodtak, ahol bárminemű földidomítás lehetetlen volt. Az meg hogy kb. 5-en kellenek ahhoz hogy kb. 5 mozdulattal megmozgassanak EGY kavicsot, arra inkább nem is mondok semmit.

LFE 2016.06.28. 12:11:42

Nagyon örülök, hogy bemutatót készítetek erről a filmről! Én sem szerettem az animét hiába nagyon jó valahogy még is taszított, de mindig érdekelt még is mit fikáznak annyira rossz csak nem lehet, csak hát ahhoz meg kellene néznem a sorozatot is. Szeretem, hogy sokszor jelenetről jelenetre rágjátok át magatokat egy filmen és általában olyan hibákat is soroltok fel amik a halandó nézőt is zavarják nem csak a profikat. Sok kritikust követek, de nekem ti vagytok a kedvenceim, mert tényleg átfogó és részletes képet mutattok 1-1 dologról ha kell háttér információkkal együtt.

xx18Rolandxx 2016.06.28. 18:31:37

Bocsi Blacksheep, hogy kijavítalak de az Avatar technikailag nem igazán anime csak rajzstílusában és hangulatában nagyon hasonló, amúgy egy Amerikai rajzfilmről van szó ami az alapokat illeti. És ne aggódj én sem igazán szerettem. Oké elnézegettem, elvoltam vele, úgy gondoltam, hogy jópofa meg elment vele az idő de nem igazán vált a szívem csücskévé. De a filmre valamiért mégis kíváncsi voltam és én voltan anno olyan hülye baromállat, hogy moziban néztem meg holott 30 perc után már azon agyaltam , hogy kimegyek a francba és visszakérem a pénzem mert ezt együltőhelyben képtelenség végignézni.

Számomra nem is igazán a látvány tette tönkre a filmet vagy a sztori mert azok még whisky-szódával elmennek hanem a színészek. Az Aang-ot, Katara-t és Sokka-t alakító színészeknek halvány lila gőzük nincs arról, hogy mit is kéne csinálniuk plusz én nem tudom ezekről elhinni, hogy ők 3-an egy összetartó csapat. Egyszerűen nem lehet érezni köztük semmit, a sorozatban legalább volt valamiféle kapcsolat köztük de ez a filmből abszolút nem jön le. Dev Petel Prince Zuko-ja volt talán a legelfogadhatóbb de ő is annyira erőlteti ezt a "vegyetek komolyan" stílust mint kb Emilia Clarke a Terminator Genesisben. Bár a sminkjén még dolgozhattak volna főleg azon a sebhelyszerűségen mert ha nem esik rá elég fény akkor nem is lehet látni.

Viszont a csatajelenetek annyira gázak, hogy az nem igaz. Ezekkel az össze-vissza hadonászásokkal és az alájuk nyomott hangokkal inkább tűnnek úgy, hogy ezek minden ilyen jelenet előtt benyakaltak egy fél üveg vodkát és azt hitték, hogy a Részeges Karatemester remake-jét forgatják éppen. Az meg, hogy a Föld népe miért robbantja rá a Tűz népére az egész kócerájt lehetne a 40 milliós kérdés is.

Ez a film pont akkora baromság mint amilyennek látszik, ennek minden másodperce maga a tömény kínszenvedés, simán be lehet pakolni a Dragon Ball live mellé, vagyis azok közé amikkel terroristákat lehetne vallatni.

Atanos 2016.06.28. 18:31:40

Ha már Darth Sidious-t említette, akkor ő lehetne a villámhajlító ha már villámot tud szórni. :D

Atanos 2016.06.28. 18:31:43

Zuku herceg vagy kicsoda az nem a főszereplő srác a Gettómilliomosból? :D

BerserK 2016.06.28. 18:32:08

Nekem nagyon tetszett a videó, de egyetlen pozitívuma van a filmnek, jobb Aang-nek a tetkója mint a mesében és ennyi.
Amit még akartam hozzá fűzni azt már martinHUN,
Piere de La Croix, már megtette, de azt még hozzá fűzném, hogy nagyon "gonosz" nép mint a Firenation nem mondanám, kicsit diktatórikus és ennyi, mert a több nation, és indítottak háborút egymás ellen és akkor biztos akkor az volt a "leggonoszabb".
Lenne egy kérdésem, blacksheep, hogy Magyarul nézted, a részeket? mert én hülyét kaptam attól a szinkrontól, és meggyőződésem hogy csak eredeti szinkronnal érdemes megnézni.
És ajánlom hogy folytasd a 3.évadot, mert ugyan úgy vannak benne abszurd dolgok, de némelyik részt azt nagyon eltalálták, gondolok a The Puppetmaster - es részre, de ez egy a sok közül, a Kora nekem nem tetszett, nem Korra mint karakter, ő összetett volt, hanem azok a pozitívumok amik Last Airbenderbe megvoltak, ebben nem, de volt egyetlen jó rész, az
Beginnings, Part 1 , és a part 2- ez az Avataroknak az eredet története, ezt érdemes megnézni a többit nem annyira.

SARGE999 2016.06.29. 07:31:23

Ugyan már. Ez semmi. Üljetek csak be a Függetlenség napja 2-re! Akkora fostengert még nem láttatok. Minden egyes perce idegesítő és értelmetlen. Nálam sikerült még a Batman & Robint is alul múlnia. Az Asylum stúdió is elbújhat mellette. Az összes hibát elköveti, ami csak létezhet. Én nagyjából a Szarember és a Birdemic szintjére helyezném. Írhatnék róla egy hosszú kritikát, de majd, ha lesz róla itt video. Készüljetek fel a filmipar eddigi legnagyobb szégyenére!

Kunos Gyula Patrik 2016.06.29. 07:31:25

Lana, lana, lana, lana LANNNNNAAAAAAA!!

Szijj Norbert 2016.06.29. 07:32:03

Hú Blacksheep a gondolataimat össze kellet szednem mert ez rekord hosszú komment lesz, ha már az abszolút kedvenc világomról van szó.
Kezdjük azzal ami tetszett a videódon rengetegen röhögtem de tényleg nagyon sokat.
Amikbe viszont belekötnék vagy inkább elmagyaráznám azok a következők.
1 ez nem anime bár sokat merít a művészeti ágból. A teljes alkotó gárda amerikai de példaképüknek tartják Hayao Miyazaki-t. Erre több utalás is van a legfőbb hogy a Korra legendájában van egy karakter akit külsőre konkrétan róla mintáztak.
2 A sorozatot szerintem angolul láttad ezért olyan fura a kiejtésed sokszor a videóban. "Ávátár, hajlítás" stb Az Aang legendáját szerintem érdemes magyarul nézni mert köröket ver az angol szinkronra de a Korra legendáját viszont angolul ajánlom.
3 Látszott hogy nem fejezted be a sorozatot minden amit nem értettél az a 3. könyvben lesz elmagyarázva ami a tűz népéről szól így ezt az egy dolgot nem lehet felróni hibának mert ez a film egy sorozat első évadát mutatja be és így nem baki hogy nem mond el olyanokat amik a sorozatban is csak később jönnek.
4. Ahoz képest hogy nem láttad az elején csak a harmadik könyvből voltak bevágások.
Bocs hogy most kukacoskodtam de mivel mint már említettem a kedvenc világomról van szó így minden pontról órákik tudnék beszélni. A filmet majd a végén lehúzom egybe.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.06.29. 23:49:03

Emlékszem mekkor hypeja volt a filmnek, úristen. Még a csapból is ez folyt. Ahhoz képest meg mekkora fos lett. XD Hú de jó, hogy nem néztem meg! :D A videó meg nagyon nagy várom a folytatást! :)

Michael Dante 2016.06.30. 07:21:40

Fu de bazi idegesítő feje van az Aangot játszó gyereknek... egyébként amikor először bevágtad a főtéri harcot, tök izgalmasnak tűnt azzal a zenével, és azonfelül amit mondtál hogy látni rajtuk hogy nagyon a green screen-re támaszkodtak, szerintem elég kevés dolog is történik. Mármint egy ilyen csatában szerintem alap hogy egyszerre több dolog zajlódjon. Amúgy a Sokkát játszó színész csak szerintem játszik tök korrektül?

Mangekyo22 2016.07.09. 17:31:21

Nagyon jó volt, s már várom a kövi videót eme "csodából".

Amúgy lesz valaha új film belőle? Mert nehogy már az első könyvnél abba maradjon! Ha hülye volt, hogy bevállalta, akkor legalább vigye végig.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.07.14. 19:42:56

@Mangekyo22: Hát nagyon remélem, hogy nem! :D Amúgy ez is azon filmek közé tartozik ami azt hitte mindenképpen lehet folytatása és ezért cliffhangerrel zárult, aztán persze akkora bukta lett mint az állat szóval nem. Nem hiszem, hogy ha lesz egyáltalán folytatás akkor az mostanában lenne.

rammsteinfan 2016.07.17. 13:00:34

A zöld lámpásnak is akarnak folytatást. Mégis bukta volt.

üres mező 2016.07.17. 13:00:46

@Szijj Norbert: Nem! Egyszerűen csak nem. Ennek a magyar szinkronja tényleg a jobbak között vannak, de még így sem ér közelébe az eredetinek. A színészeket/hangokat, főleg Katara hangját borzasztóan választották meg, nagyon idegesítő, a játékon pedig nagyon érezni, hogy ezt csak és kizárólag gyerekeknek célozták. Akkoriban még erősen élt az a komcepció hogy ha rajzolva van, akkor az csak gyerekeknek megy, ami csak 2010 után kezdett el oldódni.

üres mező 2016.07.17. 13:00:50

Azt már megjegyezték, hogy ez technikailag nem anime. Ez a kifejezés kifejezetten a japán rajz/animációs filmekre használatos, ez pedig amerikai produkció, ami csak formailag követi azokat.
süti beállítások módosítása