Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - Dragonball: Evolúció

2016.10.29. 14:19 | BlackSheep89 | 12 komment

Címkék: 10. évad

Emitt pedig az Anime Manga Palota podcastjében vendégszerepeltem, ahol kibeszéltünk pár jobb és rosszabb filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr9711913273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kastor 2016.10.29. 15:02:54

Nehéz elmondani hogy miről szól a DB.
A DB-t és a DBZ-t szeretem, és csak emiatt néztem meg ezt a filmet, ez a film szinte nézhetetlen, és ennek semmi köze a DB-hez, ha nincs ott a címében hogy Dragon Ball akkor azt hinném hogy valami Asylum féle gagyi stúdió dobta össze.
Egyébként kis költségvetéssel is lehet jó bunyós filmeket összehozni.
Ott van a Pofonok földje, fele ennyibe került, a színészek nem valami jók, története, cselekménye szinte nincs is, de még is szórakoztató, a japán féle eltúlzott akció jelenetek és a japán humor miatt.
Érdekesség hogy a pofonok földje rendezője, főszereplője ennek a filmnek volt a producere.

xx18Rolandxx 2016.10.29. 17:55:29

Van jó pár film amitől automatikusan magzatpózba vágom magam ha meghallom a nevét ilyen például az Alkonyat, az Álom.net, a Jack és Jill de ez atoronymagasan vezeti a listát a Passió és a Kis Vuk mellet.

A Dragon Ball számomra a gyerekkorom egyik animés alappillére a Sailor Moon, a Slayers, a Yugioh és a Pokémon mellet bár akkor még nem ismertem magát a műfajt. Az 1.évadnak még valami sztorija hiszen a sárkánygömbök megkereséséről szól a 2. az már egy több száz részes nagyon komoly, nagyon durva és véres shounen-fight középpontú sorozat a GT meg egy filler szezon ami nem indít nagyon gázul de a végére nagyon gáz lesz az egész, a Kai a fillermentes változat a Super meg csak egy ürügy arra, hogy a Toei blamálja magát. De Ez......komolyan mondom erre nincsenek szavak mennyire utálom ezt a filmet. És tényleg azért mert a gyerekkorom egyik kedves emlékét gyalázza meg ott ahol csak tudja pedig ha nem DB néven futott volna akkor egy egyszer nézhetős popcorn mozinak simán elmehetne.

A sztori egy nagy össze-vissza lopkodott marhaság , gyakorlatilag a készítők megnéztek pár részt és az alapján írták meg az egészet. Már az elején elvérzik hiszen már a sorozat is úgy indul, hogy Goku állítólagos nagyapja halott ő meg az erdőben él egyedül. Itt meg fogták az egészet és átültették egy iszonyat gáz HSM szerű ganéhalomba. Aztán karakterek. Na most milyen is Goku?Goku egy szerethető karakter aki mindig kiáll a barátaiért és a végsőkig küzd. De nem itt ugyanis itt Goku őslúzer aki ráébred az erejére. Bakker.......Ilyet egy max 20-ad rangú Arata Kangatari szerű foshalomtól várna az ember de nem Goku-tól. A csajok ugyan jól néznek ki és végül is Bulma nem annyira vészes de Chi-Chi egy katasztrófa. Goku két dologtól fél: az injekciótól és a feleségétől aki történetesen Chi-Chi. Yamcha borzasztó de Piccolo!!!! Te jószagú sárkánygömb, komolyan ez a maszk még a 90-es években is gáz lett volna itt meg egyenesen annyira ciki, hogy új szót kell kitalálni rá mert még az is dicséretnek hangzik. Chow-Yun-Fat mint Roshi mester még viccnek is rossz.A látvány borzalmas, azok a belassítások halálgázak nem különben a fejek amiket közben vágnak btw. Ebben a filmben semmi nem működik,ennek köze nincs a DB-hoz azt meg már ciki megemlíteni, hogy a forgatókönyv írója nem rég nyílvánosan bocsánatot kért amiért ilyen szart kiadott a kezei közül. Bazdmeg.....

Amúgy visszatérve a botrányra igazából nem tiltották be csak egy nagyon késői műsorsávba került ahol viszont meg nem nézte senki és ezért került le a képernyőről. Ahova meg azért került mert pár retardált hülyegyerek akikre magasról szartak a szülei azt hitték, hogy amit a tv-ben látnak az valódi és elkezdtek szépen kiugrálni a 10.-ről. Na már most aki nem képes megkülönböztetni a rajzolt műsort és a valóságot az hülye.Így tisztán kimondva.De érdekes módon csak nálunk történt ilyesmi, Németországban meg Amerikában mindenféle botrány nélkül lement a sorozat. Úgy látszik csak nálunk élnek ilyen kretének. Mondjuk nemrég történt egy hasonló eset a Naruto kapcsán Oroszországban, egy gyerek öngyilkos lett mert Itachi meghalt a sorozatban. Bakker.....

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.10.29. 17:55:54

Én gyerekkoromban szerettem a Dragonball! Amikor egy újságban megláttam, hogy ki lesz a főszereplő csak annyit mondtam: EZ LESZ SON GOKU????? Azóta sem láttam a filmet.... :D

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2016.10.29. 17:56:24

Azért egy picikét megfájdult a szívem, amikor 01:11-től nem a sorozatból/filmekből vetted a felvételt. :'(

A videó pedig teljességgel korrekt volt. Eredetileg a következő Oscar-ra terveztem bemutatni, de ez után a tömör, de lényegretörő videó után megingott bennem, hogy érdemes-e egy 20-25 perces videót összehozni belőle, ahol nem sok extrát tudnék felhozni, csak a sorozattal hasonlítanék össze még egy pár dolgot (ami a videódban nem merültek fel), viszont akik látták az eredeti sorozatot szerintem már régen látták ezt a filmet is, hogy megtudják mennyire szar valójában.
Mindegy, a másik film viszont, amit az Oscar-ra fogok tervezni már biztosan megérdemli a 25 perces játékidőt! ;)

GergőHUN 2016.10.29. 21:21:19

Ja meg, amugy a Rendezője bevallotta hogy egy darab epizódot nem nézett meg az eredeti dragonball-ból

GergőHUN 2016.10.29. 21:21:38

Ha elakardo kezdeni nézni a dragon ball-t mindenféle képpen a simával kell kezdeni és JAPÁNUL! amiatt mert eléggé rossz a fordítás sok esetben,
Utánna a Kai-t javaslom ami a Z-nek az ujra kiadása ami sokkal hűbb a mangához, és ugy a fillerek 90% kilett vágva, a GT nem kánon de a magyarszinkron kurva jó! és ugyebár tavaly óta megy a Super ami meg Canon és a Z (Kai) folytatása

Meerkat 2016.10.31. 14:13:50

@Rainse: Szó szerint ugyanígy vagyok én is :D :D

Katoki Haise 2016.10.31. 14:13:59

Szerintem értelmes ember 20 fölött már nem kezd bele a Dragon ball-ba, összehasonlítva egy igényesebb sorozattal vagy egy könyv elolvasásával az, hogy 30 részen keresztül Son Goku tűzlabdákat dobál egy ellenfélre és végül úgy is ő győz, elégetett idő. ahogy kb az összes never ending a Gintamát leszámítva

MattBell 2016.10.31. 14:14:07

Blacksheep, te nem vagy véletlenül Fábri Sándor fan? Néhol tök egyforma a humor... :D

Amúgy újabb példa ez a film arra, hogy rajzfilmből nem lehet jó filmet csinálni. Pár példa: Ez a film, Utolsó léghajlító, Frédi és Béni 1-2, Maci Laci a film, Hupikék törpikék, Szkuvi doo stb.

Az meg sosem jó, ha egy másik orsszágból való dolgot visznek át máshová, mert az úgy pont jó. Most a HP szériát viszik át gyorsan amerikába, ez a "legendás lények" baromságfilmje azonnal átvitte az egész "varázsvilágot" az USA-ba. Ezzel garantálhatjuk többezer gagyi folytatást a Twiight szintjén.
De az eljapánosítás is ismert, és az sem jobb. Bár ez játékoknál gyakoribb, minek kellett pl. a Castlevania folytatásokban átvinni "Dracula" kastélyát japánba?

Az a "japánul rossz" fickó meg olyan mint az egyik fickó a VERSUS-ból :D (mexikómabéka?)

Röhögni fogsz amúgy, az amcsiknak tényleg ennyi a Dragonball, hogy epic csata meg keménykedés. Bár szerintem az animében is elszalad a ló a végére, ilyen gold-metal-platina szint meg ilyen hülyeségek... Bár részben jó, mert teljes, de lehet le kellett volna állni vele időben, mint ahogy a Hakusho-val tették.

Japán szinkron brrr... Még az kellene, a szokásos 2-3 sablonhanggal (fejhangú nő, "Tex" hangja a Jagged Alliance-ból és még pár random)

Gyerekként láttam párat magyarul, de annyira nem fogott meg, 1-2 szereplő meg csata amik emlékezetesek voltak, illetve szimpatikus volt a lilahajú figura, és a Krilin magyarhangjától hányok. Tipikus "90-es évek eleje" gagyi szinkronhang, szerencsére gyorsan kikopott.

De azért elég zavaró mikor sokan egyenlőségjelet tesznek az "anime" és a "dragon ball" közé... És/vagy Saior Moon ami az egyig legzavarbaejtőbb dolog volt gyerekkoromban, pontosabban utána mior felfogtam, hogy "ez a műsor tele van szexuális utalásokkal"... Jó ég. Bár az az amcsiknál is gyakori és gyerekként azok sem tűntek fel (Johnny Bravo végig, Rocko(!), Boci és pipi stb.)

mátrix01 2016.11.01. 18:16:01

Szerintem ez egy kiváló sorozat volt (a nagyobb gyerekek is imádták), legalábbis a sima sorozat, de főleg a Z. A többit nem is láttam, de azok állítólag nem olyan jók. Manapság is szokta vetíteni az egyik csatorna, napi 20-30 perc szerintem belefér. Vannak unalmas részek, de pl. a Namek bolygón zajló harcok nagyon ütősek. A többi ilyen animét nem szeretem, pl. a Pokémon szerintem kicsiknek való. A filmet is ezért néztem meg, tényleg nagyon gyenge a sorozathoz képest.

CookieMonster 2016.11.02. 17:40:21

Végre! Konkrétan évek óta(!) vártam, hogy BaaadMovies-bemutatót készítsetek erről a szerencsétlen szennyrakásról, szóval öröm volt nézni és hallani, ahogy porrá alázod. Amit pedig a videó végén elmondasz az sajnos nagyon is igaz.

KULTgame 2017.07.13. 07:46:42

Na nekem pont van ilyen filmem, ami a kedvenc szériám film kihányásos változata. Perzsia Hercege! Most nem nagyon akarok ezen lovagolni, mert akkor kb. több napon át lehetne olvasni ezt a kommentet, de ahogy kicsavarták a Prince of Persia univerzumát, ledegradálták, minősíthetetlen szutyokká tették az nálam vérlázító!
süti beállítások módosítása