Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Évzáró 2016

2017.01.04. 16:58 | BlackSheep89 | 9 komment

 

Véget ért a 2016-os év, és ahogy lenni szokott, idén is visszatekintünk a fontosabb filmekre, alakításokra, jelenetekre, csalódásokra, meglepetésekre, satöbbire. Jó 2017-et mindenkinek!

 

Legjobb filmek

 

10. A szoba

room.jpgAz év talán legelképesztőbb története, amiből lehetett volna egy Cloverfield Lane 10-szerű klausztrofób thriller is (vagy rosszabb esetben egy Hasadás-szintű fos), de az alkotók úgy döntöttek, inkább komolyan veszik amit csinálnak, és az első óra nyomasztó, bezárt atmoszféráját – egy döbbenetesen feszült menekülős jelenet után – egy sokkal befogadhatóbbra és szívet melengetőbbre cserélik, ahol egy kisfiú társadalomba, és úgy általában a világba való beilleszkedését látjuk. Nem hiszem hogy bárki simán azt mondta volna, hogy ez így egy működőképes elegy lesz, de A szoba nagyonis működik! Brie Larsson Oscart érő játékánál talán csak a zseniális befejezés fog jobban megmaradni, még egy évvel a bemutatása után is.

 

steve_jobs.jpg9. Steve Jobs

Dannie Boyle és Aaron Sorkin valszeg megnézték, hogyan mesélt Mark Zuckerbergről David Fincher a Közösségi hálóban, és azt mondták: „Hmm, ez tök jó. De mi rohadtul nem így fogjuk csinálni!” És összehoztak egy olyan lobbanékony adrenalinbombát, ami után csak pislogtunk. Rendhagyó szerekezetű (három real-timeban bemutatott jelenet az egész film), hihetetlen tempójú darab lett a Steve Jobs, olyan párbeszédekkel, színészi alakításokkal, zenével, operatőri munkával, képi megoldásokkal és főleg ritmussal, ami bőven kiemeli az átlagból. Életrajzi filmként finoman szólva értékelhetetlen, de mint egy szórakoztatásra szánt alkotás, több mint kiváló.

 

8. Egy tökéletes nap

perfectday.jpgSemmit nem tudtam erről a filmről, csupán a jó kritikák miatt néztem meg, és annyira nem bántam meg hogy nagyon! Relatíve ritkán készül film a délszláv háborúról, ilyen meg aztán pláne, amiben mindent csak imádni lehet, kezdve az édesbús hangulatával, vibráló karaktereivel, badass soundtrackjével és képi világával, és persze a sztorival, ami elsőre alibizésnek hat, de hamar rájövünk: itt bizony jóval több bújik meg a mélyben, amire a befejezés teszi rá a tökéletes koronát. Igazi gyöngyszem!

bonetomahawk.jpeg

7. Csontok és sklapok

A western keverése a kannibálhorrorral. Elsőre valami gagyi B-kategóriás vacakra asszociál az ember (hirtelen el is gondolkodtam hogy volt-e már ilyesmi bemutatva nálunk… de asszem még nem), de itt annyira komolyan vettek mindent, mintha minimum oscarra gyártották volna. A végeredmény egy nagyon lassú, de lassúságában is végig szórakoztató és érdekes vándorlás, ahol a lényeg a karaktereken és a hangulaton van. Aztán a végén persze berobban az akció és a brutalitás, de olyan erővel amire garantáltan nem lesz senki felkészülve! Rétegfilm, de erősen kult-gyanús!

bigshort.jpg

6. A nagy dobás

Persze, jó film volt a Spotlight, de én mégis inkább ennek adtam volna az Oscart (ha ugye a Mad „aziscsodahogyjelölték” Maxet nem veszem figyelembe), mert témájában aktuálisabb és globálisabb, stílusában frissebb és érdekesebb volt. Soha nem gondoltam volna hogy egy pénzügyi csalásokról és trükközésekről szóló filmet nemhogy érteni, de egyenesen zabálni fogok! Adam McKay, aki korábban idióta vígjátékokat rendezett, nagyon profin rakta össze a jórészt szakzsargonból és pénzügyi fogalmakból álló forgatókönyvet, és olyan példákkal és magyarázatokkal vezette le a dolgokat, hogy azt bárki könnyen megértheti. Azért odafigyelés még így is kell, de mivel unalmassá egy percre se válik a film, így ezzel nem is lesz gond. Utána pedig érdemes alaposan elgondolkodni azon, amit láttunk és hallottunk.

zoo1.jpg

5. Zootropolis

Erről túl sok újat nem tudok mondani, hiszen minden létező éves toplistában ott volt az élmezőnyben, és nem véletlenül. A Disney feltörölte a mezőnyt a konkurenseivel tavaly, és mindezt úgy, hogy azért nem kevés kiváló vetélytársa akadt. A Zootropolis pont azt a mentalitást képviseli, amerre az animációs filmeknek fejlődnie kell. A felnőtt és gyermek-közönséget egyszerre célzó, érett, intelligens mese, ami nem fél kicsit a határokat is feszegetni, miközben megvan benne minden amivel be tudja vonzani az összes korosztályt. Hatalmas bravúrt vittek véghez Disney-éknél ezzel a filmmel, aminek az egyetlen hibája, hogy néha már túlságosan is ambíciózus. De ez legyen a legnagyobb gond!

mustang.jpg4. Mustang

Hazánk Oscar-győzelmének legnagyobb kihívója egy francia-török film volt, amit félek hogy idehaza nem sokan néztek meg, de legalább aki igen, az nem felejti soha. Az öt „börtönben” sínylődő lány története egyszerre volt könnyed és súlyos, tragikus és felemelő, elszomorító és reménykeltő. Egy igazi kis apró csoda, ami mindenki számára kötelező kéne hogy legyen.

arrival.png

3. Érkezés

Dennis Villeneuve – aki már állandó tagja az év végi top 10-eimnek – megint új műfajban alkotott, és pont annyira egyedit és elképesztőt, mint tavaly a Sicarioval. A leginkább Clarke A gyermekkor vége című regényéhez hasonlítható film UFO-invázióval indul, hogy aztán valami sokkal egyetemesebbet, sokkal érzelmesebbet, sokkal intelligensebbet tegyen le az asztalra. Abszolút nem kommersz, már-már hardcore science fiction-be hajló opusz, ami azonban nem felejt el érdekes, izgalmas, a nézők befogadását célul tűző filmként is működni. Mindenképpen ott a helye az évtized legnagyobb sci-fijei között, Villeneuve-től pedig nem győzöm várni a Szárnyas Fejvadászt!

niceguys.jpg

2. Rendes fickók

Vígjátékok tekintetében nem volt jó a tavalyi év. Persze, volt pár film amiken sokat lehetett röhögni, mint a Rossz szomszédság 2, a Rossz anyák, vagy a Lights out, de olyan igazán kirívóan jó film kizárólag egy készült. Naná hogy Shane Blacktől! Ez az ember csuklóból ír olyan dialógusokat, amik egyenként felérnek az év akármelyik másik vígjátékának összes poénjával. A karakterei között vibrál a levegő, a helyzetei ugyan nem annyira elborultak mint a sablon-komédiákban sokszor, viszont pont ettől, a realitástól lesznek sokkal viccesebbek, az akciók pedig ütnek! Ami meg nem rajta múlott, azt rábízta olyan tehetségekre mint Russell Crowe és Ryan Gosling, akiket mintha egymás vérének szívására találtak volna ki, raktak alájuk egy alibi-történetet, és kész! Ami működött 11 éve a Durr, durr és csókban, az itt is működik ugyanolyan frissességgel és pörgéssel. Ezerszer újranézhető instant klasszikus!

 

1. Sing Street

sing-street.jpgVannak azok a filmek, amik után az ember lesújtva érzi magát. Mint például a Felperzselt föld, vagy a Biciklitolvajok, amik kiszívják az életerejét, megkínozzák a lelkét, felforgatják a gyomrát. Amik után legszívesebben kihúzná a telefont, bezárná az ajtót, behúzná a függönyt és csak feküdne az ágyában, nem gondolva semmire, nem akarva semmit.
Az ilyen filmek után kell betenni a Sing Streetet, hogy egy pillanat alatt elfejtse minden baját és csak vigyorogva táncra akarjon perdülni mint egy idióta! Ez a film az, ami után garantáltan az lesz az első gondolatod, hogy „Attttyaisten, ez de kurvajó volt!” És azonnal újra akarod nézni, abban a pillanatban hogy vége lett, mert van valami olyan elemi és magával ragadó az egészben, ami alól nem akarod kivonni magad! Megható történet, lendületes tempó, imádnivaló karakterek, fantasztikusan autentikus díszletek és jelmezek, az egészet átható, tömény és átérezhető rock&roll hangulat, és persze az utóbbi évek legkirályabb soundtrackje. Kötelező darab!

 

Legrosszabb filmek


gondolj-ram.jpg10: Gondolj rám!

2016 hosszú idő óta a legjobb éve volt a magyar filmgyártásnak. Rengeteg érdekes és tökjó magyar film készült, de akik esetleg még nosztalgiával vágynak vissza a négy-öt-hat évvel ezelőtti helyzetre (remélem nincsenek sokan…), azok megnyugodhatnak, mert számukra is készül még film! Kern Andrásék gondoskodtak róla, hogy egy percig se felejtse el senki, mi az az átlagszínvonal, amit lassan magunk mögött hagyunk. Hurrá.

 

9. A lány a vonaton

girlonthetrain.JPGNa, ekkora pofáraesésre szerintem senki nem számított! Persze, mindig benne van a pakliban hogy egy sokak által várt, egyesek szerint a Holtodiglanhoz mérhető krimi-thriller mégsem lesz olyan jó. Na de hogy ennyire ótvarszar legyen, az azért ritka! A lány a vonaton mindent tud, amit már akármelyik tucat-tvfilm tudott tizenöt évvel ezelőtt, és azon kívül semmi többet. Emily Blunt persze nagyon jó, de ez a film annyira egy amatőr retek, hogy még ő se tudott sokat javítani rajta.

 

8. A főnök

theboss.jpgMelissa McCarthy rendesen megijedt a 2015-ös A kém közönségsikerétől. „Há nehogymá még a végén elkönyveljenek szimpatikus nőnek!” – gondolhatta, és gyorsan szólt a férjének, hogy hagyja az ehhez hasonló jó filmeket, és a Koszorúslányok és a Tammy után ismét szerepeltesse egy idióta, unalmas, humortalan vígjátékban, aminek az egyetlen adu-ásza, hogy Melissa McCarthy egy bunkó paraszt. A terv sikerült.

norm.jpg

7. Norm, az északi

Ez a béna, olcsó animációs film akár dobogós is lehetett volna, annyira rossz volt. Az egyetlen ok, amiért mégsincs ennyire „előkelő” helyen, az az, hogy nagyjából senki nem nézte meg. Ez is valami.



nowyouseeme2.jpg

6. Szemfényvesztők 2


Jaj! Nem ez volt a legrosszabb film, ez tény, de az egyik legfájdalmasabb. A szintén buta, de szórakoztató és ötletes első rész után a második egy érzéketlen és értelmetlen újraeladása ugyanannak a sztorinak. Buta, következetlen és buktatókkal tarkított film, aminek azonban a legnagyobb hibája, hogy úgy adja elő magát, mintha minimum egy Jonathan Nolan írta volna. Borzasztó kínos az egész, amit legjobban a kártyarejtegetős jelenettel lehet körülírni. Fenn van youtube-on, nézzétek meg! Pont ilyen az egész film!

aladdin.jpg

5. Aladdin legújabb kalandjai

Ezt csak és kizárólag azért néztem meg, mert az év vége felé elkezdtem azokat a filmeket bepótolgatni, amik esélyesek lehetnek a listába kerüléshez. Itt is van, szóval eléggé rossz volt, de már kb semmi konkrétumra nem emlékszem belőle. A sztori erőltetett újragondolása a klasszikus Aladdinnak, erőltetett poénokkal, erőltetett színészi játékokkal, erőltetett mindennel. Egy-két jó poén akad, a látvány is rendben van helyenként, de összességében egy felesleges és totálisan felejthető baromság az egész.

 

4. Inferno

inferno.jpgNem, tévedtem, nem a Szemfényvesztők 2 volt a legfájdalmasabb filmélmény, hanem a legújabb Dan Brown adaptáció, amiről csoda hogy nem sült le a bőr! Annyira pofátlan és agyatlan módon adaptálták az – egyébként nem annyira rossz – alapanyagot, amire még talán nem láttam példát! Ami működött a regényben, azt következetesen kihagyták, úgy mint például a könyv vitán felül legerősebb húzását, a befejezést. Ami pedig nem működött a könyvben, például az irreális mértékekig túlcsavart és összekuszált történetszálak, azt mind egytől-egyig felhasználták, sokszor még rá is téve néhány lapáttal. Mindehhez társult Tom Hanks rettentően unott és fáradt játéka, egy csomó súlytalan mellékszereplő, és a korábbi Dan Brown-adaptációk tipikus hibája, hogy túl sok információt akarnak túl gyorsan ledarálni, a nézőnek meg fogalma sincs, mire kéne figyelnie. Szerencsére Amerikában hatalmasat bukott a film, így talán újabb hasonlót nem kell végigszenvednünk.

knockknock.jpg

3. Knock Knock

Avagy minden, amivel egy érdekesnek induló sztorit el lehet rontani. Keanu Reeves-hez bekopog két vadítóan szexi fiatal csaj, leteperik, majd zsarolni kezdik. Az ember azt gondolja: hú, ez akár egy jó kis trash-marhaság is lehet, mert nyilván eszébe se jut majd magát komolyan venni! Ja.
Az egész film annyira röhejes és értelmetlen hogy az ember visszasírja a Fűrész legrosszabb részeit is, mert ott legalább valami trancsír volt! Itt max a csajok nyújtanak élvezetes látványt, de erre meg már létezik egy külön műfaj, szóval kizárólag ezzel még ne akarjunk már thrillereket eladni! Feszültség nincs, a motivációk zavarosak, a színészek borzasztóak, néhány jelenet pedig annyira béna, hogy helyenként Nic Cage „Not the Beeeees!”-ét idézik.

the-5th-wave-review.jpg

2. Az 5. hullám

Nem, tévedtem, EZ volt a legfájdalmasabb film 2016-ban! J Blakeson rendező gondolt egyet, fogta az összes létező young adult-sablont, majd tudatosan nem tett hozzá semmit, és összerakott belőlük egy zavaros, dögunalmas, hihetetlenül elcseszett filmet, ami mintha az eddig készült young adult sorozatok kukázott jeleneteiből épülne fel. Félelmetesen ostoba és összecsapott film lett Az 5. hullám, ami talán végre észhez téríti a többi alkotót, hogy attól hogy a young adult műfaj most éppen nagyon népszerű (amúgy szerencsére egyre kevésbé), attól még akármilyen mocskot nem nyelnek be a rajongói.

 

1. Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3 – A forradalom

jottunk_lattunk_visszamennenk3.jpgA film, ami a legrosszabb fajta vígjátékok receptje alapján készült. Van itt minden: kaki-pisi-fingós-elesős viccek, eszetlenül ordítozó és visítozó színészek, dögunalmas történet ami arra se érdemes hogy az ember emlékezzen rá, olcsóságszagú jelmezek és díszletek, alibi-jelenetek, hogy a színészek kiélhessék a legalpáribb ösztöneiket, és egy olyan sorozat meggyalázása, ami igazán jó nem volt soha, de azért erre a szintre álmomban se gondoltam volna hogy valaha lesüllyed. Kb egy francia Adam Sandler-filmként lehetne a legkorrektebben jellemezni, bár még tovább rontja a helyzetet, hogy itt valódi tehetségek égetik magukat porig. Nem volt az emberiség legjobb éve 2016, de azért ekkora gyalázatos hulladékot nem érdemeltünk büntetésül.

 

 

Legnagyobb meglepetések

10. A dzsungel könyve jungle.jpg
bridget.jpg 9. Bridget Jones babát vár

8. Zoolander 2

zoolander.jpg
nerve.jpg 7. Idegpálya
6. Mélytengeri pokol
deepwater.jpg
neighbors2.jpg 5. Rossz szomszédság 2
4. Elliot, a sárkány
elliot.jpeg
kiehez.png 3. Kiéhezettek
2. Hurok
hurok.jpg
wardogs.jpg 1. War Dogs

 

 

 

Legnagyobb csalódások

10. Jason Bourne
jasonbourne.jpg
xmen-apocalypse.jpg 9. X-men: Apokalipszis

8. Áve, Cézár!

ceasar.jpg
snowden.jpg

7. Snowden

6. Toni Erdmann tonierdmann.png
assassins.jpg 5. Assassin's Creed
4. Batman Superman ellen batman-v-superman.jpg
triple-9.jpg 3. Triple 9

2. A lány a vonaton

girlonthetrain2.jpg
suicide-squad.jpg 1. Öngyilkos osztag

 

 

 

Legjobb alakítások

10. Michael Shannon

(Éjszakai ragadozók)

michaelshannon.jpg
emmastone.png

9. Emma Stone

(Kaliforniai álom)

8. Jack Reynor

(Sing Street)

singstreet3.jpg
tisztaszivvel.jpg

7. Fenyvesi Zoltán & Fekete Ádám

(Tiszta szívvel)

6. Sylvester Stallone

(Creed)

stallone.jpg
amyadams.jpg

5. Amy Adams

(Érkezés & Éjszakai ragadozók)

4. Michael Fassbender

(Steve Jobs)

fassbender.jpg
plummer.jpg

3. Christopher Plummer

(Emlékezz!)

2. Brie Larson

(A szoba)

brielarson.jpg
johngoodman.jpg

1. John Goodman

(Cloverfield Lane 10)

 

 

 

Legrosszabb alakítások

10. Robert de Niro

(Nagyfater elszabadul)

robertdeniro.jpg
boomerang.jpeg

9. Jai Courtney

(Öngyilkos osztag)

8. Margot Robbie

(Tarzan legendája)

margot.jpg
devindruid.jpg

7. Devin Druid

(Hétköznapi titkaink)

6. Toby Kebbell

(Ben Hur)

toby-kebbell-in-ben-hur.jpg
mccarthy.png

5. Melissa McCarthy

(A főnök)

4. Kb mindenki 

(Cop Mortem)

copmortem.jpg
keanureeves.png

3. Keanu Reeves

(Knock Knock)

2. Tom Hanks

(Inferno)

tomhanjks.jpg
lizzycaplan.jpg

1. Lizzy Caplan

(Szemfényvesztők 2)

 

 

 

Legjobb jelenetek

10. a repülő lezuhan a kertbe

(Szövetségesek)

allied2.jpg
creed.jpg

9. vágatlan bokszmeccs

(Creed)

8. elképzelt szalagavató-tánc

(Sing Street)

singstreet2.JPG
kiehez2.jpg

7. az első negyed óra

(Kiéhezettek)

6. az utolsó negyed óra

(Zsivány Egyes)

rogue2.jpg
ernella.jpg

5. bújócska

(Ernelláék Farkaséknál)

4. szökés

(A szoba)

room2.jpg
arrival2.jpg

3. az első szembesülés az űrhajóval

(Érkezés)

2. a lovas jelenet, a végén
 a farkas tekintetével 

(Farkastotem)

le-dernier-loup-loup.jpg
emlekezz.jpg

1. látogatás a neonácinál

(Emlékezz!)

 

 

 

Legrosszabb jelenetek

10. a "nem voltál felkészülve a
világvégére"-nagymonológ

(Az 5. hullám)

5thwave2.jpg
fantasticbeasts.jpg

9. nagy leleplezés a film végén

(Legendás állatok és megfigyelésük)

8. a nagy kibékülés

(Ben Hur)

benhur2.jpg
godsofegypt.jpg

7. félkész CGI és vetített hátterek

(Egyiptom istenei)

6. szájmerevítő

(A főnök)

theboss2.jpg
nowyouseeme22.jpg

5. majomparádé a kártyával

(Szemfényvesztők 2)

4. a tárgyalás 

(Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3)

jottunk-lattunk-visszamennenk-3.jpg
knocknock2.jpg

3. zenés vallatás

(Knock Knock)

2. a japán flashback
(képet sajna nem találtam, de
higyjétek el, döbbenetes!)

(Cop Mortem)

copmortem_2.jpg
badmoms.jpg

 

1. a finálé

(Rossz anyák)



 

 

 

Legjobb akciójelenetek

10. liftvédés

(Hardcore Henry)

hardcorehenry5.jpg
startrek.jpg

9. Enterprise down

(Star Trek: Mindenen túl)

8. városhajtogatás

(Dr. Strange)

drstrange.jpg
batman.jpg

7. Batman bunyója a raktárban

(Batman Superman ellen)

6. a filmvégi zúzás

(Zsivány Egyes)

rogue3.jpg
hacksaw1.jpg

5. az első ütközet

(A fegyvertelen katona)

4. harc a hajón

(Kubo és a varázshúrok)

kubo.jpg
revenant.jpg

3. indiántámadás

(A visszatérő)

2. tüntetés Athénban

(Jason Bourne)

jasonbourne2.jpg
captainamerica.jpg

 

1. a repülőtér

(Amerika Kapitány: Polgárháború)

 

 

 

 

 

Legviccesebb jelenetek

10. Quicksilver begyorsul

(X-men: Apokalipszis)

x-men.jpg
zoolander2.jpg

9. Derek és Mugatu találkoznak
a börtönben

(Zoolander 2)

8. a 127 óra újragondolása

(Deadpool)

deadpool.png
sausage-party.jpg

7. az orgia

(Virsliparti)

6. Chris Mannix nagymonológja
a film végén

(Aljas nyolcas)

aljas8.jpg
tonierdmann.jpeg

5. meztelen házibuli

(Toni Erdmann)

4. a koncert a fuck Bin-Laden számmal

(Popstar: Never stop never stopping)

popstar-movie-image.jpg
finding-dory.jpg

3. Kautzky Armand cameoja

(Szenilla nyomában)

2. a lajháros jelenet

(Zootropolis))

zoo2.jpg
niceguys2.jpg

1. a buli-jelenet az elejétől a végéig

(Rendes fickók)

 

 

 

Legjobb beszólások

 

10. Központi hírszerzés

- Ti vagytok az álompár! Mint Taylor Swift meg... a franc tudja kivel jár most!

 

9. Deadpool

- Ti még itt vagytok? Vége van. Lehet menni.
Jaaa, a Deadpool 2 előzetesre vártok, na nem, hát arra nem volt pénz.
Vagy azt várjátok hogy jön Samuel L. Jackson? Szemtapasszal? Vagány bőrszerkóban? Nem jön, tűnés!

 

8. Amerika Kapitány: Polgárháború

- Sajnálom, Tony. Nem tenném ezt, ha lenne más választásom. De ő a barátom.
- Ahogy én is.

 

7. Rossz szomszédság 2

- Mondja csak, mit néz a fia a laptopján? Az Alient vagy a Nagymenőket?
- Haha, nagyon vicces! Képzelje, fogalmam sincs mit néz a laptopján!

6. Rendes fickók

- Hitler is csak parancsot teljesített.

 

5. Csontok és skalpok

- Egyértelmű, hogy négyünk közül én vagyok a legokosabb.
- Ezt mégis miből gondolja?
- Csak én nem vagyok házas.

 

4. Steve Jobs

- 10 napod volt! A világ is kevesebb idő alatt készült el!
- Egyszer majd elmesélhetnéd, hogyan csináltad.

 

3. Creed

- Nem vele harcolsz, hanem magaddal! Ő csak útban van! Tüntesd el az útból!

 

2. Sing Street

- Szóval akkor te olyan vagy mint Mozart, igaz? Ez esetben én lennék Salieri?
- Ki az a Salieri?

 

1. Bridget Jones babát vár

- Az apásszülés olyan egy férfinak, mintha végignézné ahogy leég a kedvenc kocsmája.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5212095701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meerkat 2017.01.04. 17:51:38

Megint izgalmas évösszegzés, bár várható volt, mi lesz nálad a legjobb film. Már sokadjára fordult elő, hogy olyan eget rengető odaadással ajánlasz valamit, hogy utána emiatt okoz csalódást az összkép:) Idén így jártam, amikor megnéztem a Sing Street-et. Imádom a 80-as évek újhullámait, a rock'n' roll életérzést, nagyon szerettem a Begin Again-t is, de miattad túl sokat vártam tőle:) A legerősebb jelenet számomra az volt, amikor a szülők veszekedtek a konyhában, mire a nagytesó spontán "házibulit" rendezett a szobájában.
Egy kérdés: már év közben is szoktál készülni az év végi összegzésre, vagy inkább december végén elvonulsz a világ elől, lemész alfába, és előhívod a cirka ötszáz órányi élményt, amit idei filmnézéssel töltöttél?:)

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.01.04. 22:21:10

Legfelejthetőbb film
Szellemírtók (2016)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2017.01.05. 10:02:48

Jó kis lista! :D
Amúgy csodálom, hogy a Ben Hurról nem írtál semmit, habár nem is várt tőle senki sokmindent, így nyílván nem csalódás, de akkor is az elképzelés, hogy valakinek megfordúlt a fejében újraforgatni.... hát lol. :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2017.01.05. 12:15:07

@Meerkat: Már év közben is szoktam figyelni a filmek alatt, hogy van-e olyan poén vagy beszólás amire érdemes lesz emlékeznem. Ezeket fel szoktam írni magamnak. Plusz november-december körül be szoktam pótolni még a fontosabb címeket, meg átnyálazom hogy milyen filmeket láttam az évben, miket írtam ki belőlük, ha eszembe jut még valami akkor hozzáírom, aztán a végén sorrendbe rakom. Nagyjából ennyi. :)

xx18Rolandxx 2017.01.05. 17:30:29

Szokás szerint remek kis lista lett bár furcsa, hogy a Martfűi rém vagy a Vaksötét nincs a legjobbak vagy éppen a meglepetések kategóriában a Szellemírtók pedig a legrosszabb kategóriában nálam simán benne van. A legrosszabb egyértelműen a Batman vs. Superman mert helyette nézhetnénk két emós tizenévest 2 órán keresztül és gyakorlatilag fel se tűnne a különbség.

Ha már lista lesz lista 2017 legvárósabb filmjeiről?

Red13 2017.01.05. 20:04:36

The Wailing? Hell or High Water? Green Room?

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2017.01.05. 20:06:01

@Red13: Nem írtam ugyan a cikk elején, de a filmek csak a 2016-ban Magyarországon moziban vagy csak dvd-n megjelent filmekből áll. Ezért nincsenek rajta amiket írtál.

Mangekyo22 2017.01.09. 15:06:28

Kár, hogy a női Szellemirtók nincsenek a legrosszabb film listájában vagy a hülye szőke nő a legrosszabb női színészek között, de így is egy jó lista lett! ;)

Robert de Niro meg Kenau Reeves csillagai meg valahova Adam Sandler és Eddie Murphy közzé estek.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.01.10. 18:26:41

Szimpatikus lista. A legjobbak közül csak a Sing Streetet nem láttam még, a többi tényleg remek. Igaz, az én listámra nem mindegyik került fel, ám, hogy ha én is csak az itthon hivatalos bemutatót kapó filmek közül válogatok, akkor valószinüleg nagyon hasonló lenne a listánk, de mivel az én kedvenceim közül sok fesztiválos/letölthető cím volt, így saját magammal lettem volna hazug, ha nem így teszek.

Így ilyen lett a listám: smokingbarrels.blog.hu/2017/01/10/2016_16_legjobb_filmje_the_man_who_laughs

Szerencsére viszont a legrosszabbak közül egyet sem láttam, és őszintén nem is akarok, mert szinte mindegyik számomra teljesen érdektelen filmnek tűnik. (Már a Da Vinci sem tetszett nagyon, a Szemfényvesztők kimaradt, így egyedül a Lány a vonaton érdekel, de azt a kritikák miatt nem volt erőm megnézni még.) Szóval nálam a legrosszabb filmek, inkább a legnagyobb csalódásokra hasonlítanak. A Tony Erdmann-t én is túlértékeltnek tartom, szerintem sem annyira vicces vagy tartalmas, hogy kitöltse a játékidőt. Nem szenvedtem rajta, de bőven nem dobtam el az agyam úgy, mint a kritikusok többsége. (Csak azért nem tartom csalódásnak, mert amúgy is szkeptikus voltam vele, és inkább csak a tömjénezés miatt voltam rá kiváncsi, hogy "ugyan mi lehet ebben ENNYIRE jó?".)

Amúgy összességében szerintem egyáltalán nem volt ez olyan rossz év. Igaz a blockbuster mezőny többsége gyenge/érdektelen volt, de szerencsére nem csak abból áll a film felhozatal. A kínálat elképesztő szélessége - még ha a legtöbb nem is jut el hozzánk hivatalos utakon - már szinte kizárja, hogy egy valóban film kedvelő ember ne találjon magának emlékezetes/kiváló filmeket. Magáról az évről itt írtam amúgy, sokkal, de sokkal hosszabban:

smokingbarrels.blog.hu/2017/01/09/filmes_evertekelo_ilyen_volt_2016_a_mozibol_nezve
süti beállítások módosítása