Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Sorter vs. BlackSheep #6 - Transformers

2017.04.24. 07:32 | BlackSheep89 | 4 komment

Címkék: sorter vs. blacksheep

A következő, egyben befejező Sorter vs. BlackSheep-videóra egy kicsit többet kell majd várnotok mint eddig (konkrétan a hét végéig), de nem kell aggódni, addig még be fog figyelni egy Baaad Movies-epizód is!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7912449317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.04.24. 10:55:54

Már akartam csinálni az első Transformers-ről egy videót (de ahhoz meg kellene néznem újra a filmet, amit biztosan nem fogok) és teljes egészében Sorter mellett állok! Egyszerűen az emberi szálak, a humor egyszerűen nem működtek számomra már ennél a filmnél sem, ezért meg sem mertem próbálni egyik folytatást sem.
A látvány, az akciók és azoknak a tempói tényleg egyszerűen első osztályúak és hihetetlen, hogy mind a mai napig nem csak megállja a helyét, de kenterbe veri még a 4. résznek a látvány világát. Itt még erősen érződik Steven Spielberg jelenléte producerként.
De tényleg, azok a karakterek, mindenki, akit Sorter felsorolt, és a fölösleges történetszálak, amik nem vezetnek sehova. Pedig én imádom az agyatlan és ostoba akció filmeket. Konkrétan egyike vagyok azoknak a nagyon kevés embereknek a Földön, aki szereti a "Támadás a fehér ház ellen"-t, mert tudta a műfaját. Nem próbált vicces lenni, hanem konkrétan a 80-as évek akció filmjeinek a szellemiségét hozta vissza nagyon jól. Ott is voltak elképesztő hülyeségek, amiket én is utálok, viszont nem nyújtják túl azokat, a színészek és a karaktereik egyáltalán nem irritálóak. Abból lehet, hogy egy nap csinálok is egy videót! :P

Amúgy ismételten egy nagyon jó videó volt és már nagyon várom a következő Baaad Movies-t és a befejező Sorter vs BlackSheep epizódot!

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2017.04.24. 18:26:29

Az első filmet anno moziban láttam feliratosan (többit már nem). Az akciók és humora akkor még nagyon bejött. És tényleg érződött még rajta Spielberg jelenléte is. A második rész előtt szinkronosan néztem újra. Hát már nem igazán kötött le. A második rész megtekintése után jött viszont a hideg zuhany. Ez meg mi volt?! A harmadik egy fokkal jobb volt az előzőnél főként akciók terén (mint az épület köré tekeredő féreg), addig a negyedikből annyi maradt meg, voltak benne dinóbotok, meg egy szivarozó robot. Álcák meg tényleg megkülönböztethetetlenné váltak már a folytatásokban. Az első részben (ha jól emlékszem), még szem előtt tartották (egy-két jelenetben), hogy ki autobot és ki álca, így valamennyire el tudtam különíteni őket egymástól. Már az első film után sok helyen visszaköszöntek a vélemények, mennyivel maradandóbb lett volna ez a franchise már az elején, mondjuk Peter Jackson készítette volna el.

A képregények azért elég jól bemutatják a robotok közötti harcot (főként még a korai Marveles füzetek) és a főszálból egy nagyon jó szériát lehetett volna készíteni, nem Bay kezébe került volna a projekt, hanem mondjuk olyan rendezőébe, akinek az akción kívül a történetről is egy normális forgatókönyvet fogadott volna el, ahol vannak rendes karakterei a robotoknak, mint a képregényekben. És megalapozhattak volna a zúzáson felül egy hasonló univerzumot, mint a Disney tette a Marvel-lel. Itt is akkor merült fel ez az univerzumépítősdi eshetősége, mikor már látták a Marvel filmek sikerét. Ma már odáig jutottunk, minden stúdió valamilyen univerzumépítést akar elég kevés sikerrel többnyire, így próbálják ezt egy újabb filmmel megkísérelni (mint a Névtelen Drakula bukása után a hamarosan érkező Tom Cruise-os komolyra vett Múmiája, nem pedig a Stephen Sommers-es féle könnyedebb fajtával próbálkoznak, a 3. résznél a székbe került Rob Cohen nem igazán tudott ráérezni ennek az ízére (rászolgált egyrossz filmes bemutatóra ez is), közben a '90-es évekből van egy-két jobb filmje és még a maga agyatlan módján a Lopakodó is bejött nekem anno). Lassan számon tartani se lehet ezeket. A Transformers-nél meg ki kellene rúgni az egész gárdát is Bay távozása után. Látszik Bay nélkül is mit képesek művelni. Az utóbbi három évben elkövetett Tini Nindzsa Teknőcök című merénylet eddigi két része is megérdemelne egy misét a Baaad Movies rovatban. Ahogy a G.I. Joe filmek is, amik kábé hasonló színvonalat képeznek, mint az előbb említettek.

Tomlion: Támadás a fehér ház ellen-t én is bírtam, míg a Londonos folytatása nem hiányzott már az idegállapotomnak.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.04.24. 20:13:36

@Skate: A London-os hülyeség már tényleg béna volt, főleg hogy kevesebb pénzből egy mozgalmasabb és monumentálisabb történetet akartak belőle csinálni.

Skate · http://sorozatpiller.wordpress.com/ 2017.04.26. 07:15:49

Az első Transformers képregénysorozat alapjai nagyvonalakban:

www.youtube.com/watch?v=L4_tjUR7TWM
süti beállítások módosítása