Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Szárnyas fejvadász 2049

2017.10.08. 18:21 | BlackSheep89 | 7 komment

Címkék: élménybeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2312940357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filmdoki 2017.10.08. 21:09:44

Hát mi ez? Azt hittem a Szárnyas fejvadászról fogsz beszélni, nem a folytatásról! A bejegyzés címe nem ezt ígérte! Kérem vissza a pénzem. Viccet félretéve.

SPOILERES!!!

Egyrészt egyet értek veled, másrészt viszont nem. Vizuálisan a film gyönyörű. Tökéletesen gondolták tovább a '82-es film látványvilágát, tehát úgy lett modernebb, hogy közben mégis ismerős az egész. Az atmoszférával szintén nem volt gond a játékidő többségében, ahogy te is említetted nagyon nyomasztó az egész. Mégis, nekem valahogy olyan üresnek hatott az egész. Mert persze, sokat mutatott Los Angelesből a film, viszont olyan volt, mintha csak külsőségekben követték volna az elődöt a készítők és ezt nem tudták volna teljesen megtölteni élettel. Persze ez sem igaz a film egészére, de a moziból kijövet mégis ezt éreztem.
A zene. Egyesek dicsérik, mások nem. Utóbbiakhoz tartozom. Vangelist nem lehet sem megismételni, sem utánozni! Amit a Szárnyas fejvadászhoz ő komponált, na az adott egyfajta mélységet az egész filmnek. Ahogy keveredik a '80-as évek elektronikus hangzása a jazzel és egyben túlvilági is... Nincsenek szavak rá, azt tényleg hallani kell!És jön Zimmer. Zimmer, aki egykor egy zseni volt, ma pedig egy önismétlő iparos, aki most próbálta megidézni Vangelist, de szerintem csak ennyit fogott fel az általa komponált zenéből: DUMMMMMM. Szóval leragadt a furcsa hanghatásoknál és elektronikus hangzásnál, de ennyi. Néha sikerül elkapnia a dolgot, de a zene nekem sokszor bántotta a fülem, mintsem beszippantott volna. A végső nagy akciónál már egyenesen fájt tőle a fülem, annyira erőszakos volt, annyira le akarta nyomni a torkomon, hogy izguljak a látottakon. Hans már nem a régi, persze ez az én véleményem, nem akarom senkire ráerőltetni!
A film tempója. Olyan jó volt az a szép lassú tempó azzal a melankolikus hangulattal. Az első jelenet már beszippantott a tenyészfarmon és tényleg hihetetlen ügyesen lettek adagolva az új információk. Be-becsúsztak azért unalmasabb jelenetek, de ezeken túl lehet lendülni. Viszont, feltűnt Ford és a film szétesett. Innentől kezdve már alig vártam, hogy vége legyen az egésznek. Pedig én a 2001: Űrodüsszeia minden percét élvezem. De ennek a vége már kínszenvedés volt, pedig itt kezdett felpörögni.
Innen áttérek a következő dologra, ami elég felemás lett és te is említetted: a film gondolatvilága, felvetett kérdései. Piszok jó ötlet volt, hogy a főhős replikáns és ezáltal kívülálló, a párja pedig egy program. Ebben annyi potenciál lett volna, hiába tekinthető már sablonosnak mindkét dolog, de így egybegyúrva szerintem filmben még nem volt rá példa. Erre kapunk egy sablonos szerelmi szálat, mely végén a csaj persze megmurdel. A gép-ember határvonal ugye az előző rész alapfelvetése is, így nem csoda, hogy jelen van. A szaporodni képes gép ötlete megint kihasználatlan, sőt ha végiggondoljuk amit kihoztak belőle, az teljesen átgondolatlan. Wallace (Leto) ugye szeretné, ha a gépei képesek lennének a reprodukcióra, de nem képes ezt elérni, csak Tyrell tudta ezt kivitelezni. A faszi viszont istenkomplexusos, amit azzal szemléltetnek, hogy úgy beszél, mintha tényleg ő lenne az Isten a városban. Pedig annyira érdekes figurának tűnt ő is elsőre. Utána jönnek a replikánsok, akik már lázadást szerveznek, melynek vezére majd Deckard és Rachel gyermeke lesz (fú, nagyon eredeti), mert ő szemlélteti, hogy a replikánsok már az emberekkel egyenrangúak, mert képesek szaporodni. És? Nekik az mire lett volna jó? Feltételezem Rachel volt az egyetlen ilyen modell, a lánya pedig egy selejt lett (immunrendszere túl érzékeny), szóval lehet tudna gyermeket nemzeni, de tuti belehalna a dologba. Ha meg csak megmutatnák azzal mit érnek el? Semmit. Meg másrészt ki létesítene vele szexuális kapcsolatot? Egy férfi replikáns? De ha az nemzőképes, akkor feltehetően minden replikáns nemzőképes. Akkor meg miért nem csaptak már egy jó kis orgiát? Persze, értem én, hogy mi lett volna ennek a lényege, de ez így piszok felszínes és átgondolatlan, a végére meg ez a sok sablonos megoldás nevetséges volt.
Még pár gondolat: a színészekkel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Ford fapofával tolja, az autóban pedig ahogy lekötözve várja a végzetét már nevetséges volt. Gosling a Drivehoz hasonlóan mered maga elé, bár voltak jó pillanatai (az ő gyermekkori emlékével kapcsolatos szál viszont príma volt, azt tényleg öröm volt nézni). A gonosz replikánsnéni csúnyán néz és kungfuzik, ennyiben ki is merült a karaktere, míg a holocsajé annyiban, hogy nagyon szerette K-t. A többi figura is inkább volt felszínes. Tudom, lassú film, művésziesebb, ahol a képek beszélnek, de szerintem ez nem minden esetben jött össze.
Hosszú film, amin kb. a 2/3-ig nagyon jó, de utána már csak fölösleges jelenetek halmaza, ami egy iszonyat bugyuta utolsó jelenettel ér véget, mely magában hordozza a folytatás lehetőségét. Az első részt imádom, de ez nekem csalódás volt. Pedig annyi jó ötletcsíra és megoldás volt benne, mégis megmaradt egy átlagos filmnek, pár átlagon felüli elemmel.

Meerkat 2017.10.09. 14:59:07

Nekem nagy "szerelmem" a mesterséges intelligencia témája, és külön tetszett, hogy a Blade Runner 2049 képes volt 2017-ben újat mutatni, valami felkavarót, ami tovább mélyítette az eredeti mű gondolatiságát. Aki nagyon zavart, az Jared Leto volt (már megint), de ez csak személyes hülyeség.
Kérdés: a film "fogyaszthatóbbá tételénél" olyan művekre gondoltál, mint pl. a Ghost in the Shell? Én ott pont azt éreztem, hogy meg akarnak felelni a hardcore téma ellenére a nagyközönségnek is, de mégsem estek át a ló túlsó oldalára, és így is tiszteletben tartották az alapművet.

gery666 2017.10.15. 08:04:35

nagyon de nagyon hosszú kevés akcióval de annál érdekesebb történetvezetéssel kibaxottul jó atmoszférával ugy ültem be erre a filmre hogy nem tudom mit várjak tőle, mivel az első rész nem igazán tetszett. Ryan Gosling nagyon jól játssza a válaszokra kereső figurát, sajnos Harrison ford keveset szerepelt mondjuk ő neki már ott volt a 82-es. Jared leto meg aztán plána kb 10 percet pedig ő is egy ígéretes színész és remek zenész. Zene téren Hans zimmer remekelt aki már zseniális filmzenéket rakott össze (Eredet, A sötét lovag) de itt valami iszonyatos volt, egyszerűen pocsék, összességében akinek tetszett az első rész annak ez is fog, kivétel vagyok hogy ez jobban bejött mint az eredeti de hát ez van :D

7/10

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2017.10.17. 12:52:48

@Filmdoki: Igen, ezzel valamennyire egyetértek, hogy a film az utolsó negyedre kicsit szétesik, főleg ezzel a replikáns-lázadós történetszállal, ami aztán sehova nem fut ki. Lehet hogy ezt egy esetleges folytatásra tartogatják. Viszont ott is volt pár olyan elképesztően jó jelenet ami simán elfeledtette velem a hiányosságokat. Például Leto második megjelenése, akiből sokkal, de sokkal több kellett volna a filmbe, nagyon élveztem a jeleneteit. Illetve a befejezés, ami szerintem gyönyörű volt.

@Meerkat: Igen, például pont a Ghost in the Shell remake-re gondoltam. :)

Filmdoki 2017.10.18. 17:48:40

@BlackSheep89: Letot tényleg túlzottan hanyagolták, pedig nagyon karizmatikusnak tűnt a kevés jelenete alapján a karaktere. A befejezés, hát... Szép volt, de nem annyira erőteljes, mint az első film Végső vágás verziója. Persze a happy endes eredeti zárástól mérföldekkel jobb ;) Újra kellesz mindenképp nézni majd, mert biztosan fog változni a véleményem még, meg hát valóban sok erős jelenete volt, ami földhöz vágott, beszippantott.

SARGE999 2017.10.18. 23:11:42

Bennem van elég elfogultság, mert az első rész gyerekkorom egyik kedvence volt. Minden megvolt benne, ami egy sci-fi fantasy-ban lennie kell. Az akkori elvárásoknak teljesen eleget tett. Ma már persze megfakult, elavult, és egy szép nosztalgia maradt. Ugyanakkor nem volt semmi érv az ellen, hogy csináljanak egy folytatást. Ezzel szemben én agyfaszt kapok a rengeteg folytatástól és újrafeldolgozástól. A filmgyártók belehalnának ha véletlenül új ötlettel állnának elő, de mindegy. Nézzük a második részt. Rövid leszek és tömör: Ebben a filmben semmi nem működik, teljesen béna az egész. És most nem a hétköznapi értelmében mondom, hogy béna, hanem szó szerint meg van bénulva az egész, teljesen agyhalott. Én nagy film-ínyenc vagyok, nekem nem okoz gondot 3 óra sem, a lassú események, a ritka akció, a jó művészfilmeket is egyenesen imádom, az underground és a kiszámíthatatlanság is jöhet minden mennyiségben stb. Viszont itt ennél a filmnél én csak annyit érzékelek, hogy vannak helyszínek, van pár színész, és ennyi. Mindezek egy csomó ultrakiszámítható klisékkel vannak összegyúrva. Az alkotók úgy gondolták, hogy bőven elég lesz, ha bedobják Jolly Jokernek a Harrison Fordot, csak azért, hogy szerepeljen az előzetesben, és így mindenkit érdekelni fog a film. Ez kevésnek bizonyult, ő sem tudta visszarántani a filmet a futóhomokból, így is elsüllyedt. Én megértem, hogy elvileg mit akartak az alkotók, azt is megértem, hogy a nézők mit akarnak ebbe belelátni, de ez a film dögunalmas, érdektelen, semmilyen. Nincs hangulata, túl sivár. Részemről ez is csak újabb pénzmosás, egy álfilm mögé rejtve. 0 pont.

Kibernetika 2017.10.19. 17:02:27

@SARGE999: Már megint "0 pont"? Neked minden a béka segge alatt van. Amúgy már túltettem magam a JW ügyön, a múltkor az "Az"nál csak azért hoztam föl, mert meg akartam említeni, hogy szerintem ezért értékelted te azt alul, mert te pont ebben utazol, hogy mindent lehúzol, mint az Asylum stúdió abban, hogy ismert filmek gyötrelmes változatait készíti el. Így húztad le pl: a "Bosszúállókat", a "Jurassic world"-öt, az "Ébredő erőt", a "Deadpool"-t(ebben egyetértek), a "Múmiát", a "Transformers 5"-öt és az "Az"t, most meg ezt. Amúgy az után, amit a "Transformers 5"-ről írtál, hogy "utálod a mai filmeket" azért reménykedtem benne, hogy legalább ezt a filmet, ami nyolcvanas évekbeli technikával készült, azért értékelni fogod valamennyire, de úgy tűnik, hogy neked még a legminimálisabb elvárás is végtelen.
süti beállítások módosítása