Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies - Death Note (2017)

2017.10.23. 16:04 | Sorter | 7 komment

Címkék: 11. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6913062700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2017.10.23. 19:27:33

Sorter imádlak XD !

A Death Note méltán érdemelte ki a kultanime státuszt hiszen minden megvan benne ami egy csavarosabb krimihez szükséges de ezt megfejelték a halálistenek jelenlétével is. Plusz ugye ott van Madhouse minőségi látványa illetve olyan Opening és Ending zenéket kapunk amik örökre emlékezetesek maradnak és akkor még az OST-ről nem is beszélve elég L theme-re gondolni ami kísértetiesen hasonlít az Ördögűző zenéjére. Báááááár sokan húzták a szájukat azért, hogy miért kellett L-t megölni és Near-el helyettesíteni de ez is egy csavar hiszen hány olyan anime létezik amiben megölik a főszereplőt? Hát nem sok.

Az amcsi remake kapcsán már a bejelentéstől kezdve ugyanaz a hiszti játszódott le mint a Ghost In The Shellnél és ezúttal én se reménykedtem benne, hogy jó lesz és nem kellett csalódnom mert a film már a fejénél bűzlik. Itt még csak nem is azzal van a baj, hogy Amerikában játszódik mint a Dragon Ball-ná mert ezt a sztori simán átlehet ültetni oda isl. Az itt a baj, hogy a készítőknek fingjuk nem volt arról, hogy mi is az a Death Note. A misztikumot és csavarosságot úgy ölték ki ebből a filmből ahogyan az meg vagyon írva. Technikailag tényleg jó azt elismerem de ahol totál elvérzik az egész azok a színészek.

A Light-ot játszó srác kábé annyira hiteles mint a Goku-t játszó srác volt anno viszont a motivációja és a lázadásának oka!!! Mikor először meghallottam komolyan a pofám égett tőle.És a legrosszabb, hogy nyoma sincs annak a karakterváltozásnak ami az animés Light-ot jellemezte. Ott egy tényleg jobb világot teremteni akaró srácból egy elmebajos, istenkomplexusos már-már diktátor lett belőle. A Miát játszó színésznő nem volt rossz sőt ő volt az egyetlen aki tényleg jó is volt de a karakteréből kvázi csináltak egy Harley Quinn-t oszt csókolom. És L. Na emiatt ment a legnagyobb hiszti. Hogy L fekete. Na most engem nem érdekel, hogy milyen színű egy színész ha jól hozza a karaktert. Na itt ennek nyoma sincs. Abból a higgadt , kimért, logikusan gondolkodó L-ből csináltak ide egy elmebajos, beképzelt seggfejet. Hát köszi b@meg. Azzal a kinézetével meg inkább hasonlít egy terroristára mint egy szuperzsenire, a közös jeleneteik Light-al pedig.... hát arra szavak nincsenek . Amikor a csávó megpróbálja prémről-prémre leutánozni az animés L mozdulatait és gesztusait én azoknál majdnem lefordultam a székről a röhögéstől. Ryuk pedig tényleg jól néz ki atyaég William Defoe olyan hangot ad neki amitől garantált a libabőr bár a pasi már eleve is úgy néz ki mint egy freak szóval nem értem a CGI-t elég lett volna csak befesteni és tádááá kész van Ryuk. És Light apja? Én tényleg a film negyedénél már könyörögtem, hogy valaki hívja fel Liam Neeson-t ,hogy ugorjon be mert ez még viccnek is rossz amit ez a csávó leművel.

Viszont én végig úgy érzetem, hogy és ez most nem vicc, hogy ha ebből a sztoriból kivették volna a Death Note-ot és tényleg csak arról szólna, hogy Light és Mia összeállnak egy amolyan 2017-es Bonnie és Clyde párossá és sorra követnek el bűntényeket amiket a nyomozósrácra bíznak akkor ez akár még egy hangulatos kis akciókrimi is lehetett volna. De Death Note-nak ez kb annyira Death Note mint a Dragon Ball Evolúció Dragon Ball feldolgozás. Én már komolyan félek mi lesz ha ismét bejelentik az Akira live-ot.

KongFan 2017.10.23. 19:27:43

"A 2017-es Death Note nom nézhetetlen."
De. :D

ImperialmonX 2017.10.23. 19:27:48

Teljes mértékben igazad van ezzel a filmben!
Amikor elsőnek néztem azt hittem Ryuk lesz a végén a gonosz és őt kell legyőzniük hármuknak. Lásd amikor Light és L beszélget az étterembe vagy amit Sorter is mutatott, hogy Ryuk említi, hogy mások is próbálták megölni de csak 2 betűig jutottak.
Ha ezt a végkifejletet választották sokkal jobb lehetett volna!

kastorhun 2017.10.23. 23:52:42

Szomorú látni hogy mit csináltak az egyik lege ikonilkusabb animével, nem is értem hogy hogyan mertre a netflix ezt a filmet kiadni. Hiszen a forgatókönyvet elolvasva rájöhettek volna hogy ez pocsék lesz.
Egyébként a 2006-os anime viszont tényleg meglepően jó, pláne ahhoz képest hogy kis költségvetésű.
Light és Ryuk találkozása ott remekül működik.
www.youtube.com/watch?v=qfvaVTCDYXM

Sőt, meg merem kockáztatni hogy a befejezése még jobb is mint az animének.

Meerkat 2017.10.24. 16:55:54

Engem azért zavar, hogy ilyen igénytelenre vették a figurát a dramaturgok, mert ebben a történetben igenis messzemenően benne van a lehetőség, hogy teljesen más alapokra helyezve vigyék tovább, gondolják újra. Tegye a szívére a kezét az, aki az eredeti animét végignézve nem amiatt "állt át" a rendőrség oldalára, mert Kira a kiléte megóvása érdekében már jócskán ölt ártatlanokat is. Biztos, hogy mindenki eljátszott a gondolattal, hogy mit tenne, ha ő kapná meg a Halállistát. És én vártam is egy alternatív feldolgozást, ami hasonlóan zseniális, de másik kontinensen, más társadalmi rétegből származó embert helyez a főszerepbe. Vagy egy olyan befejezést, amikor Kira végig tudja vinni a tervét. Vagy egy lassabb, filozofikusabb művet. Bármit. De nem ezt.

Murdeer3 2017.10.25. 07:46:43

És sajnos a Netflix még megfog egy rakás animét erőszakolni a jövőben:(

Szerintem az animék legnagyobb százaléka nem jó film alapanyag, vagy lehet jó alapnak, de ráépíteni szerintem nem.
Én a Live Actionoktől is hülyét tudok kapni. Az is igaz, hogy a Death Note mondjuk pont az ami nem ilyen, de ugyan azt soha az életben nem fogja tudni visszaadni, ahogy egy jó sorozatot sem lehet egy filmbe visszaadni, vagy ahogy egy regény is mindig jobb és részletesebb lesz a film verziótól.
Ráadásul azt, hogy ugyan azt próbálják meg egy amerikai nagy költségvetésű produkciótól nem is lehet elvárni.

Hogyha valami újat akarnak, akkor abban pedig mindig benne van az, hogy ez így sikerül. Én nem is biztos, hogy szeretnék radikálisan új köntösbe vagy felfogásba vagy kultúrális közegbe látni valamit ami számomra úgy volt tökéletes ahogy.
Ezért mondom, hogy irtózom attól, hogy amerikai feldogozásba lássak viszont animéket, mert túlságosan kultúridegen tőle az egész műfaj, ergo olyan változtatásokat fognak eszközölni rajtuk amik eléggé kontra produktívak az eredeti műre nézve. Ha ezek fényében megkérdezem magamat, hogy akarom látni akkor az a válaszom, hogy NEM.

Igazából most már teljes mértékben úgy gondolom, hogy nem kell megfilmesíteni animéket, játékokat, mert semmi értelme. Játékok tükrében sokkal egyértelműbb, hisz ott nem igazán lehet a legtöbb játékot értékelhetően megfilmesíteni, amiket igen, azok pedig eleve TÚLSÁGOSAN filmesek. Egy játék mindig jobb lesz egy filmtől, de más kávéház a kettő.

Animéknél itt már sok esetben az lenne, hogy harmadjára, egy sokkal radikálisabb szűrőn visszük át és a végeredmény sokat torzul.(manga->anime->live action)
Másik dolog az, hogy aki szereti az animéket és szereti annyira, hogy folyamatosan vissza-vissza térjen hozzájuk vagy rendszeresen fogyassza őket, azokat valami megfogta bennük. És az animét, mint műfajt elég jól be lehet határolni, például, hogy elsősorban japánok és japánoknak készül. Na most engem nem azért fogott meg az anime még régen, mert japánnak érezném magam, sokkal inkább azért, mert teljesen más volt, mind stílusba, mind mentalitásba és még sok egyéb téren is mint amiket korábban láttam.
De szerintem az látható, hogy ha van valami amit azért szeretünk, mert teljesen más és ezt párosítjuk azzal amitől ez a valami eredendően teljesen más akkor kapunk egy olyan katyvaszt ami próbál olyannak látszódni, mint az ami tőle teljesen más, de csak látszódni, mert nyilvánvalóan nem tud saját magától teljesen más lenni csak megpróbálhatja megjátszani ezt.

De különben is, ha annyira számítana nyugaton az animés közeg, akkor lennének komolyabb próbálkozások konkrétan nyugati animék formájában.
Amik megpróbálnák valamennyire megragadni az animék hangulatát, stílusát...stb
Ilyenekről én speciel nem tudok, nyugaton az animációs "mese" ami nem kifejezetten gyerkőcöknek készül csak és kizárólag a társadalom kritika műfaj alatt futó gányadékok formájában jelenik meg.(no offense, elismerem némelyről, hogy jó, meg régebben még néztem is, de számomra hihetetlenül elfáradt már ez a koncepció)

Visszatérve a témához, (költőien)nem értem miért érzi Hollywood úgy, hogy meg kell filmesít a nagy klasszikusokat.
Pont azokat, amik szinte biztos bukásra vannak ítélve emiatt.

Mondok egy példát, Koutetsujou no Kabaneri,AOT(btw itt még csak WW-vel(nem walter white vagy a white walkerekre gondolok:D) sem lehetne jönni) kurva jó alapkoncepció lenne egy nagy, látványos, blockbusternek, semmi olyan limitációja nem lenne, hogy nem működne egy nem japán közegbe, gond nélkül át lehetne nevezni helyszíneket, embereket, szörnyeket...

Most komolyan egy GITS-nél vagy DN-nél eljátsszák ezt és úgy gondolják, hogy majd nem fog megbukni...ezeket még azok is vágják akik gyűlölik az animét vagy semennyire nincsennek képbe velük...persze, hogy bukni fog mikor a fanoknak nem fog bejönni a dolog a fentebb elsorolt dolgok miatt, meg egyébként sem jelentenek akkora tömeget, hogy önmagukba sikerre vigyék az egészet.

Különben nem vagyok DN-es és soha nem is néztem láttam még az animét,mangát vagy filmeket belőle. Egészen biztosan nem ez a film lesz az amivel elveszítem majd a DN szüzességem:D
Tudom, hogy fura ez úgy, hogy sok éve nézek rendszeresen animéket...:S

KULTgame 2017.10.27. 20:46:31

Naaa azért nem volt olyan rossz. :D Bőven nézhető volt, igaz közel sincs az anime minőségéhez, de jobb, mint mondjuk a japán filmadaptáció (mondjuk annál bármi jobb).
süti beállítások módosítása