Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies 11 - Fűrész 5

2019.04.12. 18:19 | BlackSheep89 | 12 komment

Címkék: after évad

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr8414760958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rammsteinfan 2019.04.13. 20:40:17

Megállás nélkül jönnek a bemutatók :D .Király.

dareal15 2019.04.13. 20:40:20

nagyobb fordulat volt a videóban, mint a filmben xd

Kibernetika 2019.04.14. 09:47:10

Jó vidi, a befejezés pedig zseniális volt!

KULTgame 2019.04.15. 23:04:32

Várjunk, most komolyan? Ha nem vágnak tartkón akkor észre se veszem de az ott az 5 áldozat közül a drogos az Joseph Seed? :D

SARGE999 2019.04.15. 23:04:36

Kihagytad a leglényegesebb hibát. Mindjárt kifejtem. Alapból ez az egész egyik szobából a másikba átjutó, csapdákat megfejtő és közös vonással rendelkező játékosok ötlete a Kockából ered. Onnantól kezdve semmi értelme erőltetni, mert nem új elgondolás. Elég nagy hülyeség a brazil szappanoperás kiderülések, ahol mindig egy újabb és újabb ember be volt szervezve és a háttérből figyelt, és irányított. Valóban érződik rajta, hogy utólag lett kitalálva, mint az öreg jóslatai is. Azzal még nincs problémám, hogy a játékosoknak össze kellett volna fogniuk, de inkább egymás ellen fordultak, mert ez sajnos a való életben is gyakran így történik sokféle szituációban, csak itt elég ötlettelenül lett megoldva, és érdektelen szereplőkkel. Viszont ami tényleg a fő hiba, és hiányoltam a videóból, hogy HONNAN A RÁKBÓL VAN ENNYI TECHNIKAI FORRÁSUK A CSAPDAÁLLÍTÓKNAK??? Meg ilyen mérnöki képességeik. Tök lazán bármelyik felállít egy olyan arénát, ahol egy teljesen elhagyatott épületet gond nélkül kihasználnak. minden egyes csapda óramű pontossággal, komputer vezérléssel, a megfelelő tizedmásodpercben végzi a dolgát. Mindenki akkor ébred, amikor kell. Minden páncélozott, törhetetlen, vághatatlan, hatalmas gépek dolgoznak tökéletes összhangban. LOL Egyáltalán honnan a picsából csapolnak meg ennyi elektromos áramot, gázokat, meg vizet? Az első részben alig van pár csapda, amiket bármelyik műszaki mérnök meg tudna csinálni, de nekem már a harmadik résznél leesett, hogy egész helységek vannak motorizálva, gépesítve. Gyakorlatilag robotokból állnak a csapdák, amiket mesterséges intelligencia irányít. Röhej. Ennek az 5.-nek is a végén egy szuper mechanikával mozgatott, golyóálló koporsó leereszkedik a föld alá, majd két tömör acél fal elindul két oldalról, amit olyan erős gépek tolnak össze, mintha egy daru motorja hajtaná őket minimum. Egyszer el is hangzik egy ilyen mondat, hogy: „Készíts elő egy játékot!” Hát igen. Ennyi, és a csávó már megy is és egy fél gyárat átépít hightech szupergépekkel, meg komputervezérléssel. Szerintem a valóságban már az a csodálatos makett sem menne neki. Szóval nekem ez volt a legfőbb gondom a filmmel, hogy itt a csapdák elkészítése így soha nem valósulhatna meg, mert ehhez legalább 100 olyan ember tudása és ereje kell, akik egytől egyig szakértők. Továbbá feltűnés nélkül be kell csempészni a sok a gépet az adott épületbe.

Near93 2019.04.15. 23:04:40

Nálam az első két fűrész után kifújt.
A harmadikról számomra már nézhetetlen volt. És a rajongók képesek voltak még a tavalyi szennyre is beülni, és dicsérni a semmit.

Szijj Norbert 2019.04.16. 18:16:22

Örülök, hogy Tobin Bell ki volt emelve az összes fűrész filmben uralja a vásznat.

Fromthedeep 2019.04.17. 07:19:00

@SARGE999: Bizony, ez egy elég sokszor felhozott hiba, az én headcanonom az, hogy a Jigsawnak egyszerűen nem említett természetfeletti képességei vannak, emberi lény ilyen szintű jóslatokra nem képes. Viszont, ha elfogadod ezt a premisszát, akkor máris lesz értelme a csapdáknak is, hiszen ha előre meg tud jósolni mindent, akkor azt is tudja, hogy milyen csapdát hova kell rakni és, hogy ki-merre akarna menekülni, szóval gond nélkül meg tudja előzni.

A másik közismert csapdás filmben, a Gyűjtőben is pontosan ez a probléma. Ott a rabló betör egy házba, ahol a csapdás sorozatgyilkos éppen tartózkodik és a semmiből baromi rövid idő alatt olyan szofisztikált, tökéletesen tervezett rendszereket rittyent össze a pókarcú idióta, hogy még a Jigsaw is megirigyelné. Nagyon nehéz kreatív csapdákat csinálni, és mégis valahogy a hitelesség határain belül maradni.

A Fűrészekkel kapcsolatban, az igazat megvallva, szerintem ott rontották el, hogy ilyen borzasztóan túlbonyolított, több tucat felesleges karaktert megmozgató kusza izét hoztak ki a történetből, ebben lehetett volna több fantázia, ha nem ölik meg Jigsaw-t már a harmadik részben, vagy ha már mégis a 4-től kezdve valahogy jobban eltávolodnak a korábbi eseményektől, mert tényleg baromi erőltetett, ahogy minden-mindennel összefügg.

Mangekyo22 2019.04.21. 10:26:57

Zseniális lett a videó!
Na igen a számozott horrorok átka, hogy minél messzebb megyünk, annál rosszabb. Valamint a remake változatok bő 90%-a nézhetetlen.

Immanuelkant 2019.05.07. 19:31:06

A vége nagyon jó volt. :)

freddyD 2019.05.15. 17:46:55

Nagyon király keretsztorija és befejezése volt a videónak :-) Emelem a kalapom
süti beállítások módosítása