Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movies 11 - Holdkelte

2019.05.26. 23:17 | BlackSheep89 | 14 komment

Címkék: after évad

Végre kész!

A videóban is említett Tune Up Bond kibeszélőt ITT találjátok!

Illetve pár napja vendégeskedtem a Filmnéző Podcast-ben, ahol kitárgyaltuk a Trónok harca utolsó évadát. Ha esetleg még nem unjátok a témát, érdemes belehallgatni, nagyon jó hangulatú beszélgetés volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1914863242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leviske 2019.05.27. 13:36:29

Nagyon jó lett! Köszi! :D

Rico69 2019.05.27. 13:36:37

A Spectre nyitójelenete nem Rioban hanem Mexicoban van.
A ninja a gyakorlókarddal meg egy kendós egy sinai. "És még csak a 18.percnél járok".

xx18Rolandxx 2019.05.27. 16:58:50

Hát akkor már értem, hogy Archerék miért akarnak kimenni az űrbe, hát a nagy Sterling Archer nem maradhat le Bond mögött XD.

Amúgy érdekes mert pont a Brosnan és a Craig filmek azok amik nem tetszenek a szériából. Brosnan valahogy mindig túljátssza a karaktert még akkor is ha egyébként a film témája még érdekes is mint a Holnap Markában ami konkrétan egy médiakritika (de ki volt az aki a Világ nem elégbe beválogatta Denise Richards-ot?) , Craig......ajjjjj Craig mindig ugyanazzal az unott fejjel játssza végig a filmet. Az egyetlen és igazi Bond az Connery volt kész ennyi.

Amúgy ez a film még egy rekordot felállított: Ebben vannak a világ legbénább bérgyilkosai. De komolyan az elmondottak alapján a csávónak annyi lóvéja van, hogy simán felbérelhetné a teljes orosz maffiát Bond ellen de nem helyette ilyen marhákra bízza a munkát.

"A Star Wars szívrohamot kapott a röhögéstől!"

Ezen órákig röhögtem XD.

Filmdoki 2019.05.27. 18:53:46

Csak bólogatni tudok, a Moore éra egyszerűen leszívja az ember agyát. Őszintén megmondom, a Halálvágta után abba is hagytam a sorozatot, kell egy hatalmas szünet, hogy folytassam. Mondjuk az egyre debilebbé váló hangvétel szerintem Moore-nak is köszönhető, aki kijelentette, hogy egyszerűen képtelen komolyan venni egy olyan titkos ügynököt, akiről mindenki tudja, hogy kicsoda. Szóval nem csoda, hogy poénra vette a figurát.
Moore-tól A kém, aki szeretett engem azért volt jó, mert ott a a fanyar humor, a kaland és az akció remek elegyet alkotott, és tényleg piszok látványos volt. A Szigorúan bizalmas pedig egy földhözragadtabb kémfilm, ahol azt is el lehet nézni, hogy Moore egyre inkább öregedik ki a szerepből. A Halálvágtában már nekem volt kellemetlen, hogy olyan nőkkel hancúrozik, akik az unokái lehetnének.
De ez a Moonraker. Fú. Erre anno is felkészültem, hogy szar lesz, de ez mindent alulmúlt. Sokat felejtettem belőle, úgyhogy köszi, hogy a videóval emlékeztettél eme szörnyűségre :D Ahogy mondtad, az mindenképp érdekes, hogy milyen szépen tükrözi a széria az egyes korszakokat, a hidegháborús szemléletet, a filmkészítés változását. Emiatt érdemes legalább egy-két darabot megnézni minden évtizedből.
A film magyar szinkronjában van egyébként egy elég furcsa választás: a főgonosznak miért kellett pont Vass Gábor hangját választani? Addig ő volt Connery Bond hangja, ezek után piszok zavaró a fülnek ez a lépés.
A videó gyönyörűen koronázza meg ezt a maratont. Mindent kihoztál ebből a filmből, amit csak lehetett.

BerserkerGyusz 2019.05.27. 19:45:54

Remek lett a bemutatód BlackSheep megérte várni és bár tudom hogy a Bond filmek eléggé változó minőségűek véletlenül sem gondoltam volna hogy egy JB film szerepelni fog valaha a Baaad Movies-ban.Amúgy láttátok a Cicust 27:50-nél?Sok filmes baki válogatásban szerepel.

madde16 2019.05.29. 12:08:48

@Filmdoki: A Halj Meg Máskor is megér egy nézést, pedig az rosszabb mint a holdkelte!

SARGE999 2019.05.29. 12:03:20

James Bond filmek röviden: Egy milliárdos uralma alá akarja venni a világot, valami csodafegyver segítségével. Az egyetlen létező ember, aki ezt megállíthatja az Bond. Egy küldetése alatt minimum a fél világot be kell járnia, és az adott országoknak kizárólag a legjellegzetesebb részein. Először mindig valami gagyi gyilkossági kísérletet hárít, aztán bratyizik a merénylőjével. Utána jön 85 millió üldözős jelenet, ahol legalább egyszer motorcsónakba kell szállnia. Ezen kívül minden elképzelhető járművet igénybe kell vennie, ami csak létezik. Akármilyen szerkezetet kap, pl egy kis robbanó szirszar, az ezer százalék hogy egyszer az fogja megmenteni az életét. Találkozik a főgonosszal, akivel mindig össze kell mérnie a tudását valami sportágban vagy hasonlóban. Bond nyer természetesen. A végső összecsapásnál a gonoszt a saját fegyvere fogja megölni. Az összes többi cselekmény csak töltelékjelenet, ami ezeket összeköti. Ezzel össze is lehet foglalni a sorozat minden részét. A Daniel Craig –féle részeket nem láttam, sosem tudtam rávenni magam. Szerintem a JB filmek alapozták meg az akciófilmek összes kliséjét, amikről a mai napig képtelenek leszokni. Ilyenek a Tom Cruise-os Mission Impossible filmek is. Ahelyett, hogy valami elgondolkodtató, rejtélyes cselekményen át, valóban lehetetlennek tűnő küldetésekről, meg kiderülésekről szólna, inkább folyton a James Bondos sablonokat hajszolja, ahol a főhősnek mindig az akrobatikus képességei és a célbalövés tudománya határozza meg a világ megmentését. Mindig el kell ugrani robbanások elől és felkapaszkodni valamire és azon lógni, ami leggyakrabban az egy helikopter vagy száguldó jármű. Az ilyenek egytől egyig agyatlan parasztvakítások voltak mindig is. Természetesen a JB filmek sosem voltak kimondottan unalmasak, elég szórakoztatóak tudtak lenni a maguk agyatlan módján. Ami képes messze alulmúlni ezt az egészet az a régi magyar televízió volt. Azt még megértem, hogy a rendszerváltás előtt nem akartak ilyesmit leadni, mert akkor mindent le kellett butítani és orosz centrikus irányba terelni, de hogy még 90 után sem voltak képesek egyetlen részt sem leadni az elég gáz volt. Én gyerekként örültem volna ezeknek a filmeknek, az akkori tv-ben megállták volna simán a helyüket. A fiatalok kedvéért elárulom, hogy a 90-es évek magyar 1-es és 2-es csatornája guinnes rekord szinten volt primitív és életképtelen. Havonta egyszer adtak le valami hónap mozijának szánt fost, ami sokszor csak egy 70-es évekbeli, harmatgyenge, félreértéses vígjáték volt. Normális filmekről nem is álmodhattunk. A rádió sem volt különb. Aztán az RTL Klub 2000 körül elkezdte nyomatni ezeket a James Bondokat, de addigra már senkit sem érdekelt. Egyre több és jobb filmhez lehetett hozzájutni, bejöttek a számítógépek minden háztartásba és az otthoni mozizás már nem ismert korlátokat. Szóval a 60-as, 70-es években a JB kultusznak volt némi értelme, csak nem így kellett volna franchise-t csinálni belőle.

KULTgame 2019.05.29. 12:08:51

Ha annyira gazdag ez a Drex, akkor miért nem szivárogtatja be az embereiit az MI6-be hogy aztán maga az MI6 ölje meg Bondot? Vagy felhasználni őt? Erre eddig csak a Hydra gondolt a SHIELD-nél?

BerserkerGyusz 2019.05.29. 17:34:49

@Filmdoki: Igen nekem is furcsa volt (és már a megnézésekor kb.15 éve)hogy Lonsdale magyar hangja az amúgy remek Vass Gábor lett,aki Connery hangja volt.Azért jó hogy nem csak én veszem észre ezeket az apróságokat.Még jó,hogy a Brosnan-érában nem lett mondjuk Jonathan Pryce (A holnap markában főgonosza)magyar hangja Láng József.

BerserkerGyusz 2019.05.29. 17:35:00

@SARGE999: Basszus tök jól összefoglaltad a JB filmeket röviden.A poén hogy kb.szó szerint így van szinte minden filmben,és nem változtattak 50 év alatt szinte semmit,ezek a klisék végigkísérik az egész franchise-t,mindegy hogy a Connery,Moore,Dalton,Brosnan,vagy Craig éráról van szó.
Az utána írtakkal is majdnem teljesen egyetértek.

Filmdoki 2019.05.29. 21:12:33

@madde16: Előbb-utóbb eljutok odáig. Lelkiekben készülök rá :D

@BerserkerGyusz: A magyar szinkronnak ez szokott lenni a hátulütője. A Star Wars hexalógia szinkronja remek lett, azonban nekem bántotta a fülem mindig, hogy Versényi László Yoda hangja a prequelekben, míg az Egy új reményben már Tarkin kormányzót szólaltatja meg.

Flowey 2019.06.02. 16:16:42

Ez a videó de jól bemutatja miért utálom a Bond-filmeket. Nem csak ezt, hanem az ÖSSZESET. Mindegyik egyformán gagyi, az elsőknek még elismerem a popkulturális hatásait, de amúgy...

Adott egy arrogáns titkosügynök - amerika valamiért imádja az arrogáns-bunkó szereplőket - aki persze mindig hű de laza, meg menőarc, holott már a második-harmadik részre halott lenne normális esetben, csak azért menekül meg, mert a történet ezt követeli meg (lásd "top 10 béna gyilkosságikísérlet rész), de úgy kell előadni, hogy ő a nagyon menő találékony ember akinél persze mindig van 5000 "titkoskütyű" ami kínos. Nincs tétje az egésznek. Olyan ez, mint a '60-as évekbeli Adam West Batman akinek MINDEN volt az stratégiai övén.

És persze a hidegháborús környezet az aztán nagyon kellett, mint mókusnak az erdőtűz. Utálom az akkori amcsi filmeket, mert mindegyikből szinte kibuggyan a kötelező propaganda, hogy "az amcsi az jóú, a szovjet/kínai/keletnémet az rossz". Még a Star Trek első évadait se veszi be a gyomrom a kötelezően beleerőltetett "Klingon = Szovjet" baromság miatt.

És persze Bond mindig modellcsajokkal fut össze - seems legit - érdekes világ az ahol még az utolsó labdaszedő is modell. Tipikus amcsi idiotizmus.

Az új Bond-filmek mégrosszabbak, a régiekben legalább a színészi játék rendben volt, de ez is lefelé tart, most ez a feka-bond ötlete, hát... Valamiért arra számítik, hogy az egész átmegy valami Eddie Murphy Pluto Nash-szerű baromságba, rosszabb esetben olyan lesz majd, mint a Dragon Ball szériában "Herkules" karaktere, nyomja majd olcsó poénokat. De már alapból rosszul indít egy film, ha a PC vezényel (lásd "új szellemirtók")

Immanuelkant 2019.08.04. 09:14:48

21:55 Ez az egyik jelenet, amire sokan másképp emlékeznek (Mandela-effektus)?
Úristen, úgy érzékeltették, hogy nincs gravitáció, hogy lassan mozogtak :D
süti beállítások módosítása