Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Évzáró - 2012

2013.01.08. 08:33 | BlackSheep89 | 16 komment

Ismét eltelt egy év, és azt kell mondjam, soha jobb évet! 2012 kifejezetten erős volt a mozikban. Több volt a kellemes meglepetés, mint a csalódás, és ha nem is minden nagyon várt film váltotta be az ígéreteket, a legtöbb még így is jó volt. Hollywood nagy blockbusterei éppúgy hasítottak, mint a kisebb, független mozik, mindkettőből bőven jutott az év végi toplistákba, melyeket lapozás után megnézhettek!

Top 10 - Legjobb filmek:

10. A sötét lovag: Felemelkedés

The-Dark-Knight-Rises-7_0.jpegBár a második megnézés után már eléggé szemet szúrt a film nem kevés hibája, és rossz megoldása (ld: legrosszabb jelenetek), de Christopher Nolan Batman-trilógiája még ezekkel együtt is olyan zárást kapott, ami méltó egy ilyen grandiózus és meghatározó mérföldkőhöz. Jó ívű, emlékezetes momentumokkal teli, izgalmas és epikus történet, kiváló színészi alakításokkal és nagyszerű Bane-nel. Tisztelt Batman, ezek után megérdemelt a nyugdíj!

9. A szégyentelen

shame.jpgHatásos film egy nehezen bemutatható betegségről, a szexfüggőségről, melynek ereje nem a cselekményében és történetében van, hanem elbeszélésmódjában és fantasztikus alakításaiban. A hosszan kitartott jelenetek és erőteljes hangulatú beállítások által teremtett, pokoli nyomasztó atmoszférát a Carrey Mulligan és Michael Fassbender közötti parázsló levegő hevítette fel, hogy egy igazán izzasztó, egyben felejthetetlen filmmel lehessünk gazdagabbak.

8. Rontó Ralph

wreck-it-ralph-game-coming-from-activision-and-disney-interactive.jpgAnimációs fronton elég gyengus volt az év, még a Pixar sem tudott igazán nagyon dobbantani (ettől még persze szeretjük Meridát!). Novemberre már nagyon hiányzott egy igazi mestermű a műfajból, ezért is volt az átlagosnál is nagyobb az öröm, amikor végre befutott Rontó Ralph. A mese erős hasonlóságokat mutat a Szörny Rt-vel, de szerencsére nem csak a története, cselekményvezetése, és karakterei hasonlítanak egymásra, hanem a két film minősége is. A Rontó Ralph egy fantáziától duzzadó, akciódús, ugyanakkor bájos és szívmelengető történet, tökéletesen animált köntösben, ráadásul tele van geek-utalásokkal, amikkel nem lehet mellélőni!

7. Szerelem

amour-photo-4.jpgHaneke márpedig nem szarozik! Ezzel a címmel bemutathatta volna az érzés legcsodálatosabb, leg-szívet melengetőbb, legmeghittebb oldalát, ám ő ehelyett csavart egyet a dolgon, és bemutatta az IGAZI oldalát! Mert nem az az igazi szerelem, amikor Bella és Edward egymás nyakába lihegnek, hanem EZ! Amikor 60 év együttlét után kell szembenézned a ténnyel: el kell engedned a másikat. Kegyetlen, lélekbe vágó, pokoli kemény és nagyon rideg alkotás a Szerelem, mégis az egyik legszebb film, amit valaha láttam. Kötelező darab!

6. Fehér Pokol

The-Grey.jpgVolt ugyan egy kis félsz, de mégis vártam ezt a filmet. De hogy hogyan is nézett ki ez a várakozás: „Jaj istenem, hát a Neeson csak nem megéhezett egy kis farkas-húsra?" vagy „Már nincs ember a földön aki bele merne kötni, úgyhogy maradnak a farkasok!" Gondoltam én, nagy naívan. Aztán jött a film, és kétvállra fektetett. Humornak, önreflexiónak, iróniának nyoma sincs, a Fehér Pokol egy elképesztően látványos, pattanásig feszített túlélő-dráma, amiben a „drámát" tessék szó szerint érteni! Neeson az Elrabolva óta nem volt ennyire jó, a történet pedig éppúgy tömve volt katartikus pillanatokkal, mint feszült menekülésekkel, a finálét pedig jobban egyszerűen nem is lehetett volna megcsinálni. Igazi gyöngyszem!

5. Pi élete

life-of-pi.jpgHogyan lehet izgalmassá tenni egy történetet, ami mindössze annyiról szól, hogy egy kissrác és egy bengáli tigris egy csónakban hömpölyög az óceán közepén? Hölgyeim és uraim: ÍGY! Bár a vallási témát, illetve a spirituális felhangot nem bontotta ki tökéletesen a film, de ez talán nem is akkora baj, mert így több idő jutott az akcióra. A tigris és a fiú küzdelmét öröm volt nézni, a filmvégi fordulat pedig teljesen új értelmezést adott az eddig látottaknak. A látvány pedig... atyaég!!!

4. Felhőatlasz

jim-sturgess-cloud-atlas.jpgKétségtelenül az év legkülönlegesebb, legmonumentálisabb, legkockázatosabb filmje. És egyben a legnagyobb bukása is. Tegye fel a kezét, aki meglepődött!
A hat történetszálat egyszerre szövögető film tanulságában nem volt ugyan mesteri, de minden másban több mint tökéletesre sikerült. Dramaturgiát és vágást még ilyen jól összerakva még nem láttam, látvány terén sem lehet panaszunk, végre Tom Hanks is kimutatta a foga fehérjét, a különböző történetszálak közötti párhuzamokat pedig külön öröm volt vadászgatni. Ilyen filmből kéne még sokkal több... kár hogy nem nagyon lesz!

3. The Raid: Redemption

raidredemption-fight.jpgIgen, tudom, hogy van egy alapszabályom, mely szerint csak az adott évben mozikban/dvd-n megjelent filmekről készítek listát! És igen, tudom, hogy a The Raid idén januárban jelenik meg itthon! De basszus, most a The Raid-ről beszélünk! 2012 legzajosabb akciófilmjéről, ami Indonéziából indult, bekebelezte a fél világot, és azonnal az akció-műfaj egyik alapművévé vált. Ilyen elképesztő tempójú, adrenalint pumpáló, félelmetesen jó akciójelenetekben dúskáló filmet még nem láttunk! Instant kultfilm, egyben a műfaj legújabb mérföldköve.

2. Bosszúállók

The Avengers.jpgMár 2008 óta készültünk erre, és azóta fokozatosan, filmről filmre korbácsolták fel bennünk a várakozásokat. Tudtuk, hogy valami gigantikus van készülőben. Tudtuk, hogy erre megéri majd várni. Tudtuk, hogy nagyot fog robbanni. De hogy ennyire elképesztően, körülírhatatlanul, agyrobbantóan király lesz, arra senki nem számított! A Bosszúállók a legeslegjobb képregényfilm, ami valaha készült. Pont. Megtalálta a tökéletes egyensúlyt a humor, akció és történetmesélés között, az előzményfilmekkel sikeresen kikerülte a felesleges háttér-trip-eket, és így minden figyelmét a kiváló karakterekre, megszámlálhatatlan vicces beszólásra és orbitális mennyiségű zúzásra fordíthatta. Az eredmény az év legnagyobb anyagi tarolása, kritikusok és nézők egyöntetű rajongása, és rengeteg újonnan megnyílt lehetőség a műfaj számára. Köszönjük!

1. Warrior – A végső menet

warrior.jpgBokszfilmekkel (tudom hogy a Warrior MMA, de az analógia ugyanaz), nálam nehéz mellélőni, de meg voltam győződve róla, hogy a Millió dolláros bébi-nél jobb film nem fog születni a műfajban. Aztán jött a Warrior, és nem csak az idei mezőnyt verte csont nélkül, de ez toronymagasan a legjobb sportfilm, amit valaha életemben láttam. Zseniálisan vegyül a dráma az akciókkal, a könnyes pillanatok a vérpezsdítő, gyomorszorító küzdelmekkel. Míg a főszereplő testvérpár és apjuk gyűlöletes viszonya igazi zsigeri, mélyreható dráma, addig a sztori gerincét adó Spárta-torna meccsei olyan izzasztó adrenalin-bombák, amiktől az ember minimum kitépi a karfát. Az események mögött húzódó, jelenetről jelenetre fokozódó gyűlölet és fájdalom pedig a fináléban egy olyan elképesztő katarzisban csúcsosodik ki, amit egyszerűen nem lehet szavakkal átadni. Nem számít, milyen korú, nemű, származású, beállítottságú vagy, nem számít, mennyire csíped a főszerepet játszó színészeket, vagy a rendezőt, nem számít, hogy szereted-e a küzdősportokat, vagy az ezekkel foglalkozó filmeket! A Warrior-t látnod kell!

Top 10 - Legrosszabb filmek:

10. Alex Cross

alex-cross-image-4.jpgTyler Perry, mint a fiatal Morgan Freeman... na, ez a film már valahol ennél a pontnál kinyírta magát, és akkor még nem is beszéltünk az illető úriember vérlázítóan pocsék alakításáról, a tévés tucatkrimiket gyalázóan unalmas sztoriról és a béna akciókról. Matthew Fox a kigyúrt, kopasz szociopata főgonosz szerepében valamicskét mentett a sztorin, bár ő is inkább csak mint paródiaelem működött. Sajnos a film még így sem.

9. Piranha 3DD

piranha-3dd-image02.jpgSzóóóóóval ebben a filmben a legnagyobb pozitívum David Hasselhoff jelenléte...

 

 

 

 

8. Felültetve

setup-movie-willis-50-cent.jpgAttól még, hogy valaki mindenáron Guy Richie-t akarja majmolni, még nem feltétlenül kell bénán csinálnia! Lehet azt jól is csinálni (ld: Torta), de Mike Gunther rendező nem igazán erőltette meg magát, inkább megcsinálta A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső silány, lapos, poénmentes, érdektelen koppintását. Bruce Willis meg egyszerűen nem unatkozhatott ennyire!

7. A kaptár: Megtorlás

resident-evil-retribution-1280c.jpgA 2010-es Túlvilágnak még valahogy sikerült átcsúsznia a minőségellenőrzésen. Nagy baromság volt az is, de valahogy képes volt szórakoztatni, egyben többet röhögtem rajta, mint jónéhány vígjátékon. A Megtorlás sem nagyobb baromság annál, de itt már nagyon átment az egész izzadtságszagba. Gyakorlatilag fogták az előző négy rész amúgy is értelmetlen sztori... szerűségét, kidobták a kukába, és csináltak egy még követhetetlenebb hülyeséget. És ennek lassan annyi része lesz, mint a Star Wars-nak! DAFUQ?????

6. Paranormal Activity 4

paranormal-activity-4-trailer.jpgKézikamera forever!
Régóta tény, hogy nincs ebben az egész sorozatban semmi ambíció – hacsak a pénzszerzést nem tekintjük annak -, de azért ez már valahol tényleg pofátlanság! Nem akarok nagyon belemenni, mert a negyedik felvonás is be fog látogatni a blogra hamarosan, de egyszerűen hihetetlen, hogy az egyetlen sorozat, ami megtehetné, hogy újít a folyamatosan süllyedő horror-műfajon, még véletlenül sem tesz semmit! Van itt pár jó ötlet, amikből ki is hoznak valamit (pl a kinect-szenzorok), de a legtöbb telejsen kihasználatlan marad (pl a laptop-kamera). A finálé pedig az abszolút mindfuck!

5. Ideglelés Chernobilban

chernobyl-diaries.jpgKézikamera for President!
Íme a tökéletes bizonyíték arra, hogy jó alapötletből is lehet pocsék filmet forgatni. A Pripyat-ba (ja, még csak nem is a címadó helységbe) utazó turistákat megtámadja egy csomó mutáns izé, mi meg csak úgy ülünk és nézzük, ahogy egy csomó agy nélküli szörny kerget egy csomó agy nélküli statisztát, és azon kezdünk gondolkodni, hogy vajon a Ház az erdő mélyén miért nem került mozikba, ha már a legnagyobb szutykokat is beengedik?

4. Az ördög benned lakozik

devil_inside_18.jpgKézikamera MADAFAKAAA!!!
Na, ez már az abszolút nonszensz kategória! Amúgy is tökig vagyunk már ördögűzős filmekkel (Possession, A rítus), de amit itt elénk raknak, attól simán bevehetne a mi fejünk is egy 360-as fordulatot. Egészen irreális az egész, van három főszereplőnk, akik egyik helyről mennek a másikra, miközben módszeresen nem történik semmi. A lezárás pedig felháborító... mivel nincs!

3. A szingli fejvadász

One_for_the_Money_i27.jpgNem is igazán értem, hogy miért néztem ezt meg. Alighanem nagyon – NAAAAGYON – mazochista hangulatban lehettem. Arra mindenesetre jó volt, hogy egy életre elegem legyen Katherine Heigl-ből.
Nem értem, a csajfilmeknek kötelező jelleggel primitívnek kell lennie? Miért? Azért vannak a világon értelmes nők is, miért nem az ő szintjüknek megfelelő filmeket készítenek, és akkor azokat akár még a pasik is élvezhetnék! Vagy ez így már túl meredek elvárás?

2. Lol

lol11.jpgNa, a másik kiscsaj, akitől még nagyon tudok ordítani, az Miley Cyrus! Komolyan, engem nem érdekel, milyenek a dalai, meg hogy milyen a színpadon! Csak maradjon ott! A Lol a tini-romantikus komédiák összes létező rossz tulajdonságát magába sűrítő gyötrelmes giccs-tenger. Álszent, pofátlan, manipulatív és mindenekfelett borzasztóan ostoba. Hölgyeim és uraim, bemutatom az új generációt!

1. Apa ég!

adam-sandler-andy-samberg-thats-my-boy.jpgNem akartam! Tudtam, hogy sz*r lesz, de esküszöm, hogy nem akartam megint Sandlert szidni. Nem azért mert nem érdemli meg (épp csak hogy akasztást nem érdemelne), hanem mert másodszorra már nem is tudok újat mondani róla. De amit ebben a filmben művel, az már tényleg túlmegy minden határon. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy tényleg egy olyan világban élek, egy olyan faj tagja vagyok, aminek igénye van ilyen minősíthetetlen szemétre! Annyira, de annyira vállalhatatlanul kretén, annyira bosszantóan primitív az egész film, mint Sandler maga. Nem érdekel, hogy állítólag a való életben jó fej! Aki ilyen mértékű gyökérséghez képes nem csak a nevét adni, de egyenesen ezzel reklámozni sajátmagát, az egyszerűen nem lehet komplett. Komolyan, eljutottunk ahhoz a ponthoz, hogy a Nagyfiúk-ra kezdek kifejezetten jó filmként visszaemlékezni! Persze, jövőre annak is jön a folytatása, szóval azért igyekszem nem hozzászokni!
Az Apa ég! minden, ami tavaly a Jack és Jill volt! Véletlenül se nézzétek meg, még poénból, társaságból, fogadásból, vallatásból, bizonyításból se! Ha látjátok a boltban, inkább köpjétek le, vagy kenjétek be sárral, hogy mások se nyúljanak hozzá, még véletlenül se!

Top 10 - Legjobb alakítás:

10. Martin Freeman (A hobbit)
9. minden felnőtt színész (Holdfény Királyság)
8. Samuel L. Jackson és Tommy Lee Jones (Sunset Limited)
the-sunset-limited-original.jpg
7. Michael Fassbender (Shame és Prometheus)
6. Luis Tosar (Amíg alszol)
5. Tom Hanks (Felhőatlasz)
movies_cloud_atlas_07.jpg
4. Tom Hardy (Warrior és TDK:R)
3. Emmanuelle Riva és Jean-Louis Trintignant (Szerelem)
2. Javier Bardem (Skyfall)
1. Matthias Schoenaerts (Bikanyak)
bullhead01-640x400.jpg


Top 10 - Legrosszabb alakítás:

10. Keira Knightley (Veszélyes vágy)
9. Henry Cavill (Az igazság nyomában)
The-Cold-Light-of-Day6_1.jpg
8. Ryan Phillippe (Felültetve)
7. Katherine Heigl (A szingli fejvadász)
6. Tyler Perry (Alex Cross)
tyler_perry2012-alex-cross-wide.jpg
5. Miley Cyrus (Lol)
4. Nicolas Cage (A szellemlovas 2)
3. Rachel McAdams (Fogadom)
2. Kristen Stewart (Hófehér és a vadász)
Kristen-Stewart-Snow-White-scene.jpg
1. Adam Sandler (Apa ég!)


Top 10 - Legnagyobb meglepetés:

10. A fekete ruhás nő
9. Az erő krónikája
8. Fehér éjszaka
242263_galeria_feher_ejszaka10.jpg
7. Amerikai pite - A találkozó
6. Men in Black - Sötét zsaruk 3
5. Pride
4. Amíg alszol
_amigalszol1.jpg3. 21 Jump street - A kopasz osztag
2. Fehér Pokol
1. A Bourne hagyaték
bourne_legacy_a_h_4.jpg


Top 10 - Legnagyobb csalódás:

10. A csodálatos Pókember
the-amazing-spider-man-20120423114913003-3631237_640w.jpg
9. Sherlock Holmes: Árnyjáték
8. Az igazság nyomában
7. Piranha 3DD
6. Veszélyes vágy
5. A holló
The-Raven-2012-Movie-Image-2.jpg
4. Éjsötét árnyék
3. Suszter, szabó, baka, kém
2. A Vaslady
1. Cosmopolis
120816_Movies_CosmopolisStill.jpg.CROP.rectangle3-large.jpg


Top 10 - Legjobb jelenet:

10. elszabadul a horrorlények hada (Ház az erdő mélyén)
9. Neeson felkészül a végső küzdelemre (Fehér pokol)
8. para-maraton (A fekete ruhás nő)
the-woman-in-black-5.jpg
7. süllyed a hajó (Pi élete)
6. Joseph Gordon Lewitt öregedő montázsa (Looper)
5. a reptéri finálé (Az Argo-akció)
4. Bane nagy beszéde, mialatt átveszi a várost (A sötét lovag: Felemelkedés)
the_dark_knight_rises_bane_4_by_messenjahmatt.jpg
3. az utolsó meccs (Warrior)
2. császármetszés (Prometheus)
1. zenés intro (A tetovált lány)
Screen Shot 2012-01-08 at 8.25.18 AM.png


Top 10 - Legrosszabb jelenet:

10. utcai lövöldözés (Börtönregény)
Get_The_Gringo_02.jpg
9. zenés montázs Thatcher felemelkedéséről (Vaslady)
8. Keirát elfenekelik (Veszélyes vágy)
7. motoros üldözés (Lockout)
6. a pap tud bunyózni (Apa ég!)
5. véres pénisz a szájban (21 Jump street - A kopasz osztag)
4. Nicolas Cage rosszfiút fenyeget (A szellemlovas 2)
grtrailer2caps2.jpg
3. a buzdító beszéd (Hófehér és a vadász)
2. Adam Sandler maszturbál (Apa ég!)
1. Bane halála (A sötét lovag: Felemelkedés)


Top 10 - Legjobb akciójelenet:

10. küzdelem az arénában (John Carter)
john1.jpg
9. a ló végigvágtat a csatamezőn (Hadak útján)
8. nyitány a vonaton (Skyfall)
7. menekülés a kobold-bányából (A hobbit)
6. shoot-them-up a doktornő házában (A Bourne hagyaték)
201225_jeremy-renner-BOURNELEGACY.jpg
5. Ryan Reynolds bunyója a film végén az őrrel (Védhetetlen)
4. Gotham visszafoglalása (A sötét lovag: Felemelkedés)
3. Trench kiszabadítása (A feláldozhatók 2)
2. csata a chiturikkal (Bosszúállók)
1. akármelyik akciójelenet, de főleg a 2v1 (The Raid: Redemption)
serbuan-maut.jpg


Top 10 - Legviccesebb jelenet:

10. a hálócsapda (A csodálatos Pókember)
9. a Ben Hur buzis??? (Pride)
8. Tom Hardy átmegy vadállatba a paintball pályán (Kémes hármas)
0608224_38335_MC_Tx360.jpg
7. Mel Gibson does Clint Eastwood (Börtönregény)
6. a nyitó képsorok (A diktátor)
5. Bourne-t gyalázó bunyó a hotelszobában (Ted)
ted_fight.png
4. Chris Cooper tánca (Muppets)
3. Hulk vs. Loki (Bosszúállók)
2. a drog hatásai (21 Jump street - A kopasz osztag)
1. fiktív lövöldözés a temetőben (A hét pszichopata)
seven-psychopaths-still03.jpg


Top 10 - Legjobb duma:

10. Az Argo-akció:
Argo.jpg

- Argo fuck yourself!

9. Utódok:
- A családom olyan, mint egy szigetcsoport. Részei egy nagyobb egésznek, mégis önállóak. És szép lassan távolodnak egymástól. 

8. A diktátor:
- Melyik hírt mondjam először? Az Aladeen-t, vagy az Aladeen-t?
- Öhm... az Aladeen-t...
- Rendben. Maga HIV-Aladeen.

7. Borotvaélen:
man-on-a-ledge-jan-9-2.jpeg

- A nők ugranak szerelemből. Ha férfi ugrik, pénz van a dologban.

6. Piranha 3DD:
- Fogalmad sincs, ki vagyok?
- Nincs.
- Sosem láttad a Baywatch-ot? Ahogy lassítva futok?
- Nem.
- Na és a Knight Rider?
- Nem.
- Anakonda 3?

5. A csodálatos Pókember:
- Nem jelmezben van, és nem is dinoszaurusz! Óriásgyíkká változtatta magát!
- Aha! Akkor most erre válaszoljon: úgy nézek én ki, mint Tokyo polgármestere?

4. A hét pszichopata:
- Kezeket fel!
- Nem!
- Mit mondott?
- Mondom nem!
- Miért nem?
- Mert nem akarom.
- Dehát... ennek így semmi értelme!
- A maga baja.

3. Bosszúállók:
- Hulk! Zúzz!

2. Ted:
TED-TV-Trailer_0000.jpg

- Tudod, mi a te bajod? Az, hogy nem vállalsz felelősséget a tetteidért!
- Te sem!
- Nekem nem is kell! Plüssmaci vagyok, baszd meg!

1. Fehér Pokol:
Csinálj valamit! Csinálj valamit! Te aljas, szemét, szélhámos, szemfényvesztő! Csinálj valamit! Gyerünk! Bizonyítsd! Baszd meg a hitet! Érdemeld ki! Mutass valami valódit! Most kell nekem, nem később! Most! Mutasd meg magad és halálom napjáig hiszek benned. Esküszöm! Mutasd meg magad! Mutasd meg magad! Baszd meg! Akkor magam csinálom.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr815002731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uccse 2013.01.08. 10:37:23

Hát nekem a Sötét lovag az év csalódása. Nem tudom mikor unatkoztam utoljára ennyire filmnézés közben, a dráma meg egyáltalán nem jött át. Nálam egy szinten van az Apa éggel, vagy legalábbis, ha valamelyiket muszáj lenne újra néznem, valószínű, hogy nem a Batman lenne az.
A Bosszúállók is hatalmas csalódás volt, bár attól nem is vártam sokat, de még így is.
Az év filmje egyértelműen a Cosmopolis. Az újfajta Cronenberg csúcsa, egyszerűen nem értem, miért húzza le mindenki.

Ja, és Oscart Chris Coopernek, AZONNAL.

2013.01.08. 14:44:04

1.: Még mindig nem láttam a Raid-et. :(
2.: Ha a Warrior tényleg ennyire jó, akkor pótolnom kell. Mondjuk nálam úgysem lesz jobb a Bosszúállóknál, de egy próbát mindenképp teszek vele.
3.: A pókember-reboot nekem sem jött be annyira, semmi jelentős változást nem vettem észre a Raimi-filmekhez képest. Legnagyobb pozitívuma Emma Stone és Stan Lee cameója meg talán néhol a látvány.
4.: Ghost Rider 2 hogyhogy nincs a top 10 legrosszabba?
5.: A Ted hogyhogy nincs a 10 legjobba? (Mondjuk, ha beteszitek, akkor mindenki a Felemelkedés miatt reklamálna.)
6.: Tudtam, hogy nem bocsátjátok meg Bane halálát, de ennyire?
7.: Sherlock Holmes első része sem tetszett, így már pláne nem fogom megnézni.
8.: A "Hulk! Zúzz!" miben jobb a többi poénnál?
Több észrevételem talán nincs. NOTHING TO DO HERE...

Lac@ 2013.01.08. 18:49:42

Kicsit túlértékelitek a Bosszúállókat, annyira azért nem volt jó, kicsit túlhypolt.

Ungdani 2013.01.08. 18:49:52

@uccse: Tényleg? Őszintén szólva én megkockáztatom, hogy nekem a Dark Knight Rises a kedvenc Batman-filmem(a Dark Knight a legjobb, de ez a kedvencem). A Bosszóállókhoz pedig kötődik az év legjobb mozizása!

Grima 2013.01.08. 19:30:32

Nagyjàból adom amit írtàl, kivéve a legjobb szinészi teljesítmènyt. Bale simàn odaférne a The Flowers Of Warért.. 11 decemberében jött ki , így ezt is számolhatnànk a 12-es termésbe. Valami embertelent tol benne, talàn még a Fightert is űbereli.

Alerstorm Pirate 2013.01.08. 21:01:27

Elöl járóban leszögezném, hogy a jó filmek közül csak a :
A sötét lovag: Felemelkedés, Fehér Pokol, The Raid: Redemption
és a Bosszúállókat láttam
Rossz filmek közül csak az Apa ég!-et (hozzá tenném nem saját szándékból hanem egy összejövetelen kellet végigszenvednem).

A jó filmek közül számomra a legemlékezetesebb jelenet gyanánt 3 maradt meg az első kettő ugyan az amit te is leírtál BlackSheep
Neeson felkészül a végső küzdelemre és Bane nagy beszéde, mialatt átveszi a várost.
Viszont számomra a leg emlékezetesebb jelenet The Raid-ben volt, amikor a Főnök csapdába csalja az osztagot és utána elmondja a beszédét mikrofonon keresztül.

Még egy olyan film van ami kimondottan tetszett az a A fekete ruhás nő. Nem mondom azt, hogy egy mestermű de vállalható és biztos vagyok benne, hogy még sokszor megfogom nézni.

Egy film volt amit kimondottan megakartam nézni az a HOBBIT volt de a vizsgaidőszak miatt nem jutottam el odáig. (Viszont talán pont emiatt már másodszorra olvasom.)

Mint azt már írtam rossz filmek közül csak az Apa ég!-et láttam és azóta is mély nyomokat hagyott bennem.
Egy "baráti társasággal" néztem meg és iszonyat volt. Komolyan én szégyelltem magam, hogy hogyan tetszhet ez valakinek. A filmben csak és kizárólag paraszthumor volt, amin épeszű ember nem is tud nevetni.
Nálam az abszolút mélypont nem a Papos bunyó volt és nem is a maszturbációs jelenet, hanem amikor Adam Sandler rájön, hogy a menyasszony kivel csalja meg a fiát.

Szóval számomra ezek voltak a 2012 év filmes élménye.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2013.01.08. 21:26:03

@Ruff Attila: Akkor sorban! :)

1. Hiba! Csúnya hiba! Nagyon csúnya hiba!
2. Egész más a két film, nagyon nehéz is volt dönteni köztük. A Bosszúállók a vegytiszta szórakozás, míg a Warrior az igazi könnyfakasztós dráma. Nem tudnám teljesen biztosan megmondani, hogy melyik jobb film, de a Warrior mélyebb nyomott hagyott, így lett övé az aranyérem.
3. Yap! A folytatás már érdekesebb lesz szerintem!
4. Kicsúszott!
5. Kicsúszott!
6. Ennyire! Ha nem Nolan írta volna, talán megbocsátom, de így nem!
7. Egyszer meg lehet azért nézni.
8. Semmiben, de ennyi erővel simán feltölthettem volna Bosszúállók-beszólásokkal az egész listát. Inkább választottam egyet, ami talán a leghangzatosabb... de most már nem is vagyok benne annyira biztos...

@Lac@: Én egyszerűen nem bírom megunni. Annyira eszméletlen és magával ragadó és félelmetesen cool az egész! De persze, ízlések és pofonok!

@Grima: Nem láttam még azt a filmet - pedig érdekel - de magyar bemutatók szerint szoktam csinálni a listát, mert így van egy határozott keret, amiből lehet gyűjtögetni. Jó, most tettem egy kivételt, de néha az is kell. :)

A Hülyék Pörölye 2013.01.09. 06:53:28

A Ted nekem FG fanként sem tetszett, Míg a The Grey nekem nagyon sablonos volt, sorban meghalós, gyerekfotó-mutogatós, a vége pedig... Hát nincs is vége! Katarzison kívül mindent éreztem... De a The raid!!!! eszem-faszom megáll, ha 7x nem hugyoztam be akkor egyszer se! Főleg a 2v1 + a késes osztás a folyóson... Kosz, hogy felhívtátok rá a figyelmem, itt találkoztam vele először :D

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2013.01.09. 06:53:31

NA ÉS HOL VAN A SKYFALL???????? Bocsi nem akartam kiabálni! :)

Locutus 2013.01.09. 19:04:09

Legnagyobb csalódások között simán dobogós a Prometheus. Még egy ilyen mesterségesen felfújt tartalmatlan kamu maszlagot... És ne jöjjön senki kimaradt jelenetekkel, meg bővített verzióval! Ha a film nem képes megállni a lábán úgy ahogyan bemutatják, akkor azon nem segít semmilyen utólagos foltozgatás, pótolgatás.
Annyira ordít az egészről, hogy Scott kizárólag arra ment rá, hogy létrehozzon egy új sci-fi brand-et, amit aztán lehet fejni mint a tehenet a folytatásokkal.
Egy lelketlenül összegründolt termék lett csupán a film, olyan akár egy McDonald's-os hamburger. Fogyaszd, és fizess!

Reveng3 2013.01.09. 19:04:20

Azért a The Expendables Chuck Norrisos poénja szerintem befért volna a legjobb dumák közé :) Az egész mozi röhögött raja ;)

xx18Rolandxx 2013.01.09. 19:04:24

A LOL egyszerűen egy értékelhetetlen,borzalmas és a végletekig csak a mazochistáknak készült film hamár egyáltalán annak lehet ezt nevezni. Miley Cyrus-al addig semmi bajom sincs amíg meg nem mozdul,színészkedni egyáltalán nem tud,az énekléshez ugyan van némi tehetsége de az se valami sok. Egyszerűen ő is csak azért híres mert az apja is híres ennyi. A Többi szereplő meg irtózatosan idegesítő. Mondjuk Demi Moore valamennyire még színészkedik is de az ő alakítása sem nagy szám. A Történet semerre sem halad plusz olyan csöpögős az egész mint az Alkonyat. A Legfájóbb benne mégiscsak az hogy ez egy jó film is lehetett volna ha jobb szereplőket válogatnak bele,Miley helyett inkább Dakota Fanning-et vagy Jennifer Lawrence-t kellet volna Lola szerepére választani. De úgy igazából látszik is rajta hogy a tinicsajoknak meg a fészbúk-mániásoknak készült a film akiknek semmi érzékük a valósághoz. Nem is érdemes időt szánni rá.

BarmyArmy 2013.01.10. 07:13:33

Szerintem meg az év legjobbja a Bosszúálók.A Prometheus-szal meg annyit mondanék hogy nem lehet mindenkinek egyformán jót alkotni.

Habbobitas 2013.01.11. 06:53:35

Megvannak az aranymálna jelöltek.
Érdekelne róluk a véleményed.

Lac@ 2013.01.13. 15:53:25

Amúgy ti láttátok az Éhezők Viadalát? Nagyon jó film.
A LOL-ból vagy a Szingli fejvadászból jó lenne egy videó(esetleg mindkettőből) mivel elég szarnak tűnnek.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2013.01.15. 07:25:27

@Lac@: Az éhezők viadala nekem is tetszett, csak egyik listába se fért be. A legjobb színészi alakítások közé szerettem volna Stanley Tucci-t berakni, de végül kiesett.
A LOL-ból már készült egy nagyszerű bemutató a harmadik Oscarunkon, annál többet én se nagyon tudnék mondani arról a filmről, A szingli fejvadász még lehet hogy lesz, de egyelőre abban a fázisban vagyok, hogy nincs az a pénz, amiért újranézném.
süti beállítások módosítása