Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - G. I. Joe: Megtorlás

2013.04.05. 18:57 | BlackSheep89 | 11 komment

Címkék: élménybeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr435202988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Callinicus 2013.04.06. 08:02:15

"Olyan világtól elrugaszkodott ökörség..."
Helyes! :)
Az egyet én nagyon szerettem, sikerült rajta annyira kikapcsolnom, hogy a végén meglepett, hogy ki a Kobra. :) (Nem ismertem a GIJOE rajzfilmet.)
Holnap nézem meg a kettőt.
Egyébként én az egyel is így jártam, beszippantott. Nagyon kellemes csalódás volt.
Csak másfél óra? :(
Ja és nézd meg ki rendezte, és miket rendezett előbb! Le fogod tenni a hajad ijedtedben! Én majdnem dobtam a filmet, amikor megláttam...

zecske 2013.04.06. 08:02:45

No itt látszik szakértelmed,részemröl sokszor megkavarsz,ugy inditol,mennnyire nulla asztán mégis jo eza film ahogy van,most dupla - tripla érzelmek kavarognak benned filmnézése alatt,nekem eggy is bőven sok kettö - háromnál már hajam tépném.örület határán,én valamit vagy imádok vagy utállok pont,de itt felsoroltak egy érzelmi atombombával érnek fel.

Locutus 2013.04.06. 11:51:46

@zecske:
Uhh, bammeg...
Azért nem kell ennyire túlspilázni egy egyszerű filmélményt...
Minden tiszteletem BlackSheep-éké, de azért még nem titulálnám őket "filmszakértőnek".
Sokan vannak, akik egyrészt sokkal több filmet néznek, láttak már mint ők, másrészt meg tudnak fogalmazni két szavasnál (szar vót) bővebb, tartalmasabb kritikákat.
Csak éppen ezek az illetők nem vezetnek blogot, nem készítenek elemzéseket.
Na és éppen ez az, amiért én elismerem a srácok munkáját, mert bizony ez egy elég idő és energiaigényes egy meló részükről.

zecske 2013.04.07. 10:49:16

SPOILLER SPOILLER SPOILLER! no eza tatum gyerek milyen potforgatast került sor már megint kamuztak,még film elején meghott kampec pfhh.

nem arrol volt szo holy ujraforgattak nem egy jelenetzet miatta?!

Edemsz 2013.04.07. 16:50:47

Nem fogom megnézni, (elsőt se) valamiért én még akciófilmtől is jóval többet várok ostoba zúzásnál. Már csak azért is mert, ilyen f-szságokra költik el a milliókat? Ilyeneket kell nézni nagyban? Ilyenekért kérnek mozipénzt? Ilyenekért költsek egyáltalán tömegközlekedésre?:)) Az ilyeneknek egyszerűen dvd-re kéne csak kijönniük az "ezt vedd meg csak 900 ft" kategóriába. Engem csak és kizárólag a robbantgatás nem köt le, főleg ha a "színészek" is szerencsétlenek. Az ikszpendöbölzt legalább a színészet mentette meg, és mostmár csak azért is leragadok a 80-as 90-es évek akciófilmjeinél. Bruce Willis meg nyalja ki az évenkénti 20 filmjével együtt, sajnálom hogy idejutott...de legalább nem 47ezerből él meg:)

Callinicus 2013.04.07. 21:34:28

@Edemsz:
Ha nem láttad az elsőt sem, ne szóld le, mert az a funkcióját tökéletesen ellátja, egy igen szórakoztató akciófilm. Lényegesen jobb, mint mondjuk a Terminator 4 vagy a Transformers akárhanyadik része. Kellemes kikapcsolódás, mint a Star Trek 2009. (Aki oldschool trekker tudja miről beszélek, aki meg nem, annak több év alatt lehet csak eljuttatni, ha egyáltalán.) Az más kérdés, hogy egy Star Trek-től többet vártam volna, egy GIJOE-tól meg ez a maximum ami elvárható, és kapható.

Most jövök a kettőről, annyira nem jó, mint az egy volt, de azért még mindig egy kellemes lövölde. Látszik, hogy megnyirbálták a költségvetést, ami meg maradt az elment Bruce Willisre és London felrobbantására. Nem olyan profi munka mint az 1, de ha valaki utána néz a rendezőnek, még erre is rácsodálkozik.
Egyébként erős a gyanúm, hogy Bruce Willist minden Red 2 forgatási napról elkérték egy fél órára, és részmunkaidőben átugrott a GIJOE2-re leoltani a stábot.

Az tény, hogy sok szart visznek filmre, pedig lehetne sokkal jobb dolgokra is költeni azokat a százmilliókat. A közönség szerintem letenné a haját, ha nagy költségvetésű Shadowrun, Battletech és Warhammer filmek jönnének, hiába nem hallottak ezekről sosem, olyan akciójeleneteket ígérnek, amik már megveszik a gyökereket, és igényes történetet nyújtanának az okosaknak. Sajnos ezekhez valamiért nem nyúlnak és inkább battleship meg battle los angeles filmet gyártanak, amit én nem értek, de majd ha valaha hollywoodi nagymenő leszek, ígérem, hogy én csak nemes anyaghoz fogok nyúlni. :) Mármint nem úgy értve, hogy csak tiszta kokain hatása alatt gyártok filmeket, árja prostikkal körülvéve...
Szerintem amúgy az a még rosszabb helyzet, ha valami jó alapanyagból csinálnak szemetet, vagy legalábbis közepes iparos munkát, lásd Mátrix 2, de hogy sértően középszerűt is mondjak aminek ütnie kellet volna, de nem tette, Prometheus.

Mindezek ellenére a GIJOE továbbra is egy kellemes kis film. Juss hozzá az egyhez és nézd végig, ha nem utálod élből az akciófilmeket, nem lesz vele semmi bajod.
Igen a jég süllyed benne a vízben, nem érdekel, ez ilyen süllyedős jég. :)

Edemsz 2013.04.08. 20:31:34

@Callinicus:
Igazad van, de még azért "hozzákritizálok:d". Félig meddig igazoltál engem. Nekem pont ez a bajom. Itt buknak orra ezek a mai filmek, 3 kategória maradt: 1: átlagos,elmegy 2:fostalicska, 3: "hát nem olyan jó mint az előző". Azt kéne csak felfogniuk ezeknek a készítőknek hogy, ha már mindenáron ilyen darálós filmet akarnak csinálni, akkor azt a komolytalanság széndékával tegyék, mert a dara önmagában kevés ahhoz, hogy odaérezzem magam az eseményekbe. Máskülönben ha ilyen jellegű agyporszívós orgazmusra vágyom felteszem inkább a gépre a Quake3-at vagy valamit. Akkor meg már össze kell tennünk a két kezünket és áldozati bárányt leölni istennek ha mutatkozik egy olyan film ami ha nem is nagy szám de végre szórakoztató. Kösz hogy felhívtad rá a figyelmem, ezért pontosítanék is: nem rosszándékúan akartam látatlanban értékelni A g.i. Joe elsző részét, lehet hogy nem rossz, sőt lehet hogy szórakoztató is, csak abszolút nem érdekel. A kettesnek meg a bemutatója: 1001 robbanás, kiabálás, meg 2 kemény mondat...és elvileg ennek kéne felkeltenie az érdeklődésemet. Fel se fogtam mi történik előttem:d AKárcsak a Dredd például. Nem tudom de nekem annyira ellenszenvesek az ilyen filmek, jó nem láttam, de az elmondottak alapján sejtem hogy nem lenne az én filmem. Pedig imádok az akciófilmeket is. Sly, Bruce, a kormányzó nálam favoritok. Javasolok 1 filmet: Halálfutam 2000 (persze a Stallonés eredeti, nehéz volt hozzá pontos feliratot találni). Ha nem láttad annyit mondok csak róla hogy a Carmageddon játékot inspirálta. Az is egy akciószerű hülyeség, trash fűszerrel, de szinte az egész film baromi megmosolyogtatós, (a remake...hát sejtem milyen irányba mehetett) mert már az elejétől kapja az arcába az ember a komédiázós önirónia szelét, nem annyi hogy keménykedős pofával aratnak. Pont ettől lesz vagány és "kúl" a film egy g.i. 2 vagy expendöbölz szériával ellentében. De szerintem ezeket te is tudod, csak elkalandoztam:))) Najólvan megfogom nézni az 1et:) (((((U.I.: a Prometheust csak nem leszólni:p))))

Callinicus 2013.04.09. 12:07:27

@Edemsz:
Nézd meg, nem fogsz szerintem csalódni az egyben. :) Végre egy film, ahol a hatalmas, elpusztított, acél műemlék, nem a Golden Gate Híd, hanem az Eifell Torony. Öröm volt nézni, ahogy lebomlik. ^^ Nekem nagyon belopta magát a szívembe. Tényleg csak jókat tudok mondani róla, persze a saját korlátain belül.

A Death Race 2000 fent van a youtubeon magyar felirattal, mellesleg láttam már, tudom miről beszélsz. Vicces kis film.

Ja és a Prometheus nem jobb, mint a Star Trek 2009, ami nem jobb, mint a G. I. Joe 1 ami viszont nem egy kiemelkedően jó film, hanem egy tisztes iparos munka. Nem szégyen letenni egy olyan filmet az asztalra, már ha az embernek hetvenes évekbeli akciófigurákból kell filmet csinálnia, de akkora ikonokból mint az Alien vagy a Star Trek, már az.
Biztos vagyok benne, hogy JJ Abrahms nagyon jó Star Wars filmet fog csinálni, mert a Star Trek-ből is egy nagyon jó Star Wars filmet csinált. Csak épp egy ST-től én kicsit több agymunkát várnék, egy Alientől meg sötétebb hangulatot, iparibb környezetet, és esetleg egy pulse riflet. Ja és a Prometheusnak a története még egy Star Trek The Next Generation részhez is kevés lett volna... na jó egyhez talán elég, de egy dupla részhez már nem.

Ui: Ha vágod a Doctor Who-t (pusztán a világ legjobb televíziós sorozata) a GIJOE-ban az egyik gonosz, a 9. Doktort (új első évad) játszó skót-angol koma és őt szeretjük. :)

Edemsz 2013.04.10. 19:49:42

Nem láttam egyetlen részt sem. Viszont protheusnak volt szerencsém a blueray kiadásába belekukkantani. Jópár jelenet maradt ki, egy meg azt hiszem máshogy van leforgatva. De az eredetj mozis verzió legeslegelső jelenetet még midnig nem tudom hova tenni. Star wars-ot meg elvből nem fogom megnézni akárki rendezi. Előzmény csak-csak, (abból is csak a harmadik igazán) de azért gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek meghatározó gyerekkori élménye volt az eredeti. Ez azóta is változatlan, Darth Vader bepipult és lehajította a mélybe a mesterét. Így kellett véget érnie a sztorinak. Prófécia, bla bla. Kissé illúzióromboló lenne most ezután megnézni egy folytatást (egyáltalán leforgatni) és tiszta szívemből kívánom ha isten létezik, akadályozza meg ezt a holivúdi szarfilmes meteorzáport.

Terror Dzsoni 2013.04.24. 17:22:39

@Callinicus: Én tudom a megoldást...nehézvízből van az a jég... :D

Cervantes444 2013.04.27. 21:32:53

Nekem a második rész abszolút nem tetszett. Különösen, hogy láttam, hogy Tűzbogár is benne lesz és Kobra parancsnok végre nem úgy nézett ki, mint egy emos őrült doki, hanem úgy, ahogy régen. Szóval ez a két dolog annyira azt sugallta, hogy meg lesz ennek a filmnek a nosztalgia faktora és kapunk egy látványos, gyerekkorunkat felidéző bájosan buta, de nem idegesítő történetet, ahol hatalmas sci-fi csaták lesznek. Mind ezt úgy, hogy az első rész hibáit is kijavítják. De nem ezt kaptuk. Kaptunk helyette rengeteg kérdőjelet. Hogy maradt életben Viharárny? Jinxet mi a francért kellett bele erőltetni? Kobra miért szerepelt ilyen keveset? De a legidegesítőbb a két húzónév kezelése, illetve Lady Jane karakterének, kiherélése volt. The Rock elkezdte ezt a flegmaságot képviselni filmezés terén is, amit a pankrában is képvisel. Nem érdekli, hogy a termék, amit kiad minőségi legyen, beleszarik abba, hogy jó munkát végezzen és meg se próbál hitelesen játszani. Bruce meg alig szerepel. Lady Jane karaktere pedig annyira semmilyen lett. Lady Jane egy kib_szott amazon a szentségit! Nem cicababa! Destro is valószínű meghalt. Az első filmben végig azt vártuk, hogy végre, úgy nézzen ki, ahogy a rajzfilmben és mikor végre ezt megérjük, vége is a filmnek. Nem is lenne ezzel gond, ha kárpótlásként szerepelne a kettőben, de nem így van. Szóval a film nem juttatja eszembe a GI Joe képregényeket/rajzfilmeket, mint az első film. A jelmezek jobbak lettek, Tűzbogárt szerencsére egy jó színész alakítja, de elvették a ssci-fi elemeket és karakterek tűntek el nyom nélkül és kerültek vissza halott karakterek magyarázat nélkül és igazából a második film leszarja az első filmet.
süti beállítások módosítása