Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

D, a vámpírvadász - Vérszomj / by Sorter

2008.06.05. 17:50 | BlackSheep89 | 9 komment

Kivételesen egy nagyon jó filmről fogunk írni (Talán még videó is készül róla, ha sikerül elindítanunk a "gyöngyszemek" rovatot). Érdekes, hogy Blacksheep nagy anime rajongó, de rá mégsem volt akkora hatással ez az alkotás (Na persze azért neki is tetszett).

Egy teljesen átlagos romantikus vámpírtörténettel van dolgunk. Jobbára az egész film sablonos, eredeti jelenet nem igazán akad. Ha a D, a vámpírvadász egy normális játékfilm lenne, valószínűleg csak egy gyenge másodrendű és lecsupaszított filmként tekintenénk rá. Viszont így, hogy rákerült ez a minden tekintetben kiváló "anime-köntös", olyan magas szintre kerül az egész, melyet valóban nehéz körülírni.

Kezdjük talán a főszereplővel. Ritka az olyan erőteljes figura, mint amilyen D-é. Egyszerre szimpatikus és ijesztő. Folyton a szemébe húzott kalapjával, hosszú fekete nagykabátjával, falfehér és kifejezéstelen arcával, villogó kardjával, és félelmetesen nyugodt hangjával kétségtelenül ő az, aki legnagyobb erőt adja a filmnek. Már az ő jelenléte elég lenne ahhoz, hogy végignézzük A D, a vámpírvadászt...

...de természetesen jelen van az animékre annyira jellemző és mással össze nem hasonlítható látvány. Ebben a filmben kérem szépen olyan gyorsan követik egymást a kiválóbbnál-kiválóbb, és látványosnál-látványosabb jelnetek, mint száguldó autóból kinézve a forgalmi sávok. Az egyik jelentnél például gigatikus méretű homokráják törnek elő a sivatagból. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy ilyen és ehhez hasonló részek tömmkelege  után az ember a padlón keresi az állát a döbbenettől. A befejezés pedig az egyik legjobb, amit eddig láttam.

Még most sem vagyok anime rajongó, de a D, a vámpírvadász után máris jobban érdekel ez a műfaj. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát (lehet, hogy nem mindenki lesz róla olyan jó véleménnyel, mint én, mivel eléggé hangulatfüggő) de ha valaki szereti az izgalmas, látványos, és hangulatos vámpírfilmeket, annak a D tökéletes választás lesz.

Kis kedvcsinálóként nézzétek meg az előzetest!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr55505466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rol33 2008.06.05. 18:58:59

Ahogy leírtad, megcsinálta a kedvem, hogy megnézzem... Talán majd egyszer. Kinőttem már az anime világából.

Yoruichi 2008.09.29. 17:47:52

Annyira tudtam, hogy BlackSheep anime fan... De annyira. Amúgy én se voltam elájulva ettől a filmtől. Egyszer meg lehet nézni meg minden. De láttam már jobbat is. >.<

Logan23 2008.09.29. 22:44:21

Nemcsak ő anime fan a csapatban. Szerintem én még nagyobb fan vagyok, mint ő! Most néztem végig 3 nap alatt a Death Note(Halállista) c. anime-t. Most meg a Bleach-et(van egy sejtésem, hogy neked ez az anime ismerős Yoruichi :P), de ennek a szinkronos részeit is bedaráltam 4 nap alatt, most feliratosan nézem. :). De személyes kedvencem a Full metal alchemist, már 2x végignéztem, nem lehet megunni, rohadt jó!

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2008.09.29. 23:05:08

Hát igen... mondjuk nekem elég volt megnéznem az Akirát és a Tokyo-i keresztapákat, és máris a műfaj rajongójává váltam. Aztán jött a Ghost in the shell, aminek a zsenialitását a mai napig képtelen vagyok szavakkal leírni. Azt a filmet tátott szájjal ültem végig. Egyszerűen felülmúlhatatlan!!!
A Death note-ot is elkezdtem, és öt rész után azt kell hogy mondjam: fantasztikus, teljesen belezúgtam.
A Full metal Alchemisthez meg idő kéne, de az sajnos nincs... :-(
Most a Perfect Blue-t és a Ninja scroll-t akarom beszerezni, ezek brutálisan jónak tűnnek!
A D, a vámpírvadászban engem igazán a látvány fogott meg, gyönyörű képek egész garmadáját láthatjuk a filmben.

Rocko 2008.10.06. 20:57:44

Srácok ti véletlenül nem voltatok animeconon?
:D

Sorter 2008.10.06. 22:14:42

Nem, mi kicsiben űzzük az ipart :-)

Rocko 2008.10.08. 20:43:14

XD azért én se vagyok über nagy fan inkább a JÓ amcsi filmek!!
De legközelebb már én se megyek nagyon lecsappant a szín vonal nem úgy mint nálatok az új introval!!!XD

jet-son a másfélkegyelmű 2009.01.04. 21:05:10

Ninja Scroll az én szememben felér a Vampire Hunter D-vel...majdnem. :) De mondjuk nekem bejött pár új anime is. A Vexille-t és az Appleseed saga ex machinát a látvány miatt nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. A Kigeki-t (Comedy) és a KakuRenBo-t pedig csak ínyenceknek. Aki pedig mélyebb tartalomra vágyik, annak a Voices of a distant star című alkotást. Akinek pedig mindezek egyszerre fontosak, azoknak a Hayao Miyazaki alkotásait.
süti beállítások módosítása