Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Egy szinttel feljebb - P2

2008.07.23. 21:02 | BlackSheep89 | 2 komment

Júliusban jelent meg itthon DvD-n a P2 - a rettegés új szintje c. horror. A teljesen B-kategóriás körökben mozgó filmet szinte biztos bemutatás-esélyesre voksoltuk, ám csodák csodája, a P2 egy meglepően izgalmas, feszült és szórakoztató film.

A történet veszettül egyszerű: egy titkárnő (Rachel Nichols) Szenteste hazafelé tartana, ám az épület mélygarázsának zakkant biztonsági őre (Wes Bentley) fogjul ejti, és arra kényszeríti, hogy töltsék együtt az ünnepeket. Ennyi, de nem is kell több.

A P2 legnagyobb erénye ketségtelenül a helyszínből fakad, hiszen egy sötét, hideg, üres mélygarázs a valóságban is ijesztő tud lenni. A történet csak nagyon ritkán erőlteti ki a szereplőket a garázsból, így a klausztrofób hangulat nagyot üt. Emellett az izgalom is folyamatos, az egész film tulajdonképpen egy megszakítás nélküli üldözés. Ennek köszönhetően egy percig sem lélegezhetünk fel.

Szerencsére a főszereplőnő nem az a fajta karakter, akinek láttán alig várjuk, hogy felhenteljék végre egy véres kampóra (mint például a Menekülj! esetében). A színésznő képes szimpatikussá tenni az abszolút sablonos karaktert, és ez abszolút piros pontot érdemel, még akkor is, ha a forgatókönyv a végére egy teljesen logikátlan és a jelleméhez abszolút nem passzoló dolgot műveltet vele. Spoiler miatt többet nem mondanék.

Wes Bentley az Amerikai szépség óta mindössze a Szellemlovasban szerepelt komoly szerepben (no comment!). Itt egész jó a biztonsági őr szerepében, leszámítva az ordibálós-kiakadós jeleneteit. Megkockáztatom, hogy a vacsora-jelenetnél kicsit még ijesztő is.

Ja, és a nyitójelenet telitalálat!

Szóval meglepően jó film lett a P2, bár a címe azért kicsit túloz. Ez nem a rettegés új szintje, csupán a megszokott szint újabb hasznosítása, csak jelen esetben jól sült el a dolog. Soha rosszabb trancsírhorrort!


by BlackSheep

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr60582433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.24. 14:24:02

Szerintem nagyon gyenge lett ez a film, semmi izgalom

Rol33 2008.08.27. 23:11:08

Ez a film... szürnyű! Nem tudom szavakba ölteni amit láttam. Aki ezt horrornak meri nevezni... Nem is keresek szavakat, nem létezik oylan.
süti beállítások módosítása