Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Egy újabb, aki megúszta...

2008.10.02. 00:05 | BlackSheep89 | 6 komment

Mostanában egyre több, a kritikák által rossznak titulált filmet kell néznünk, hogy újabb és újabb borzalmakat mutathassunk be. Igaz, néha jókat lehet röhögni a látottakon (9-es terv, A Mars szelleme, Vámpírok alkonya), máskor viszont a hajunkat tépjük a borzasztóan elcsépelt dolgoktól, és szinte fáj a képernyőre nézni (A Maszk fia, Holló 2, Halálbiztos). Ám van egy apróság, ami miatt nagyon is megéri rossz filmeket nézni: néha hihetetlen nagy meglepetésekbe botlik az ember, amiknek így még jobban tud örülni. A legutóbbi ilyen meglepetés a Doomsday volt.

Terror Dzsoni adta kölcsön ezt a filmet is, és most valószínűleg csalódottan ingatja a fejét, de ez a tíz másik filmből összetákolt apokaliptikus sci-fi marhaság nem más, mint egy másfél órába belezsúfolt lüktető adrenalinbomba. A sztori szerint a jövőben a kormány karantént húz Nagy Britannia északi része köré, mivel egy vírus mindenkit megfertőzött. 3 évig mindenki azt hiszi, nincs senki a karanténon belül, azonban hirtelen túlélőket tralálnak a műholdas felvételeken. Ha pedig van túlélő, akkor van ellenszer is - gondolja a kormány, ezért egy csapatot küld a fertőzött területre, hogy 2 nap alatt találják meg az antivírust.

Menekülés New Yorkból, Kaptár, Lovagregény, A.I. - Mesterséges értelem, Mad max 2, Legenda vagyok, Gladiátor, Cannibal Holokauszt, Holtak hajnala... és még sorolhatnánk, hány filmből találhatunk ismerős momentumokat. A Doomsdayben az elejétől a végéig egyetlen eredeti gondolat, vagy jelenet sincs. Az egész egy tákolmány, ami mégis megállja a helyét.

A legnagyobb pozitívom természetesen az akció. Dörögnek a fegyverek, spriccel a vér, szakadnak a végtagok, mindez brutálisan belesűrítve másfél órába. A film tulajdonképpen egyetlen hatalmas akciójelenet, melyet néha megzavarnak teljesen felesleges dumával. A látvány abszolút megöti az elvárt szintet és a koreográfia is nagyszerű. A filmvégi autós üldözés az idei év egyik leggyönyörűbb akciószekvenciája. Természetesen sok a marhaság, logikátlanság, megfontolatlanság, de egyáltalán nem zavaró, sőt! Majdhogynem ezek dobják fel a filmet... na meg Bob Hoskins, aki megint nagyon morcos, és megint nagyon jól áll neki.
A hangulat is jól el lett találva, egyszere nevetséges és ijesztő, amit a végletekig abszurd jelenetek sem rontanak el (például a kannibál buli a kán-kánt táncoló háttértáncosokkal).

Nyilvánvalóan nagyon hangulatfüggő film a Doomsday, de mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik az agykikapcsoló mészárlást. Mert ez bizony nem több annál, de mégis kimagaslik a tucatszám készülő vackok közül.

A Doomsday trailere:

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr56691800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2008.10.03. 22:57:22

Hellol!

Egyébként nem annyira ingattam azt a nagy sajt fejemet, mert szerintem sem egy nézhetetlen alkotás, csak ennyi kreativitás szoruljon egy alapesetben tehetséges rendezőbe, azért az nem semmi. Ha pontoznom kellene, akkor és is csak a véres-hentelés miatt adnék neki 10/5-öt.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2008.10.03. 23:27:50

Igen, az tény, hogy egyetlen eredeti pillanat sincs a filmben, de valamiért mégis...rég szórakoztam ennyire jól! Kövezz meg, de én simán 7-8 pontot adnék a tízből.

Terror Dzsoni 2008.10.05. 21:59:58

Már pakolom hegynyi nagyságú kövekből álló kivégző eszközeimet! :D

Szórakoztató, de azért csak lopott minden másodperc, a Mad Max 2-ből konkrét jeleneteket emeltek át. De ezekszerint működik a film, csak az én izlésemenek annyira savanyú. ;)

Bronson 2008.10.20. 09:51:36

Nosh sztem elég jó ez a film olyan példának, hogy hogyan kell szart csinálni ha van egy jó történeted, helyszínek, egész jó színészek, pénz és minden egyéb. Sokkal többet lehetett volna ebből csinálni, cserébe gyakorlatilag minden másodperc hemzseg a hibáktól! Na meg megláttam a kanibálok vezérét, akit először a kanibálok jobb kezének gondoltam, hát egy megőrült város megőrült bandájának azért nem egy ilyen nyápicot képzelek el, inkább egy karakteresebb személyt mint a kaine doktor is volt.
- " azé nem megyünk helikopterrel, mert nem lehet helikopterrel menni érteeem ?" Aztán ezt azért megcáfolják.
- Ha már bemennek egy helyre miért nincsenek felderítési adatok, műholdas képek vagy UAV-k ??? 2033-at írunk! Plusz semmi hő kamera nincs náluk mikor belépnek az épületbe és csak úgy szétverik őket..kész
- A járműveken mért nincs fegyverzet ? És mért törhető az über páncélozott és hermetikusan lezárt páncélos ablaka ??
- ha van egy hegyoldalnyi felszerelés lepakolva akkor azt nem szabad használni ám, tényleg fölösleges belenézni a ládákba abban az esetben is ha gyakorlatilag minden fegyvered kiürült és elvették a felszerelésed. SOSE KUTASS VOLT KATONAI BÁZISON LEZÁRT LÁDÁK KÖZÖTT ILYEN ESETBEN!
- ha megvan az esély hogy szimpátiát ébressz valakiben, mivel te a szemedet meg a családodat hagytad a zónában akkor se tedd, inkább menj bele gladiátor viadalokba fegyver nélkül.
Folytathatnám még vég nélkül. Azt se értem , hogy most a vírustól csak beteg leszel vagy megőrülsz és baltával kezdesz aprítani, vagy az csak amolyan hóbort, plusz egy kormányzati épületbe hogy juthat be egy magányos őrült a hátsó ajtónál ?!

Bronson 2008.10.20. 09:54:12

Jah meg ami még igen jellemzi a filmet. Néha látszik, hogy gondolkodtak és sikerült beleképzelni magukat a helyzetbe. Gondolok itt a tűzköves tűzgyújtó módszerre, meg a néhol található jobb ötletekre. Aztán pedig annyi irreális dolog van benne...az elején ahogy a fertőzött kezét egy karabéllyal ellövi az elég nonsense.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2008.10.20. 15:34:22

Juj!
Hát, ha nem láttam volna a filmet, el se hinném, hogy ennyi logikai baki belefér egyetlen alkotásba.
Azért a végét se hagyjuk ki, amikor a csajszi elküldi a katonát meg a kisajt, ő meg ott marad a fertőzött, totál szétkúrt városban, és visszamegy a kannibálokhoz.Szerintem nincs olyan épeszű ember a földön, aki hasonlóan cselekedett tett volna.
süti beállítások módosítása