Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Az amcsik már megint jobban tudják...!

2008.10.15. 14:00 | BlackSheep89 | 5 komment

Úgy tűnik, Battle Royale-ból sosem elég. A már bemutatott, borzasztóra sikerült második rész után kedvenc amerikai barátaink is hozzányúltak az anyaghoz, hogy elkészítsék a saját verziójukat, halálraítélt címmel. Sajnos a végeredmény inkább lett "battle", mint "royale".

Igazából nem meglepő, hogy lecsaptak a sztorira, hiszen adja magát belőle egy frankó kis trash, és ha így nézzük, a Halálraítélt tökéletesen megfelelt a követelményeknek. Van benne vér, akció, kigyúrt sittesek, patkányképű multimilliárdos, és némi aktuális társadalomkritika is befigyel, igaz, elég szájbarágósan.

A sztorin azért tekertek valamennyit: egy unatkozó milliomos kitalálja, hogy vesz tíz börtöntölteléket, bombát szerel rájuk és bedobja őket egy lakatlan, bekamerázott szigetre, azzal a szent feladattal, hogy 30 órán belül végezzenek egymással, különben mind felrobbannak. Mindeközben az interneten az egész műsor élőben nézhető. A végén persze csak egy élheti túl.
Hát azért már itt is látszik, hogy Hollywood-i munkáról beszélünk. Megnézném, mikor engedné ott bárki is egy osztálynyi ártatlan fiatal lemészárlását leforgatni. Ez végülis nem rossz dolog, csak így elvész az igazi "power" a filmből. És még ezt is képesek voltak megspékelni azzal, hogy a főszereplőről, a legszimpibb fegyencről kiderül, hogy CIA-s ügynök, aki azért került börtönbe, mert nem volt hajlandó elárulni a társait. Na! Innentől se kell sok, hogy kitaláljunk minden további momentumot, és bizony nem is fogunk tévedni, ha tapasztalt megérzéseinkre támaszkodunk.

Az akciójelenetekkel és a látvánnyal az égvilágon semmi gond nincs, ahogy a színészek is hozzák az elvárhatót. A főhősön meglepődtem, a sok izomköteg alatt néha elég meggyőző pillanatokat is fel lehet fedezni a játékában. A film egyetlen híresebb szereplője Vinnie Jones, aki kisujjából rázza ki a betegesen gyilkoló ex-katona karakterét, és néhol elég gorombán képes a kamerába nézni, illetve a műsort szervező milliomos tépelődő segédjének vannak még jó pillanatai. Mást nem igazán érdemes kiemelni. Pirospontot érdemel továbbá a szép trópusi környezet és az operatőri munka.

Ami azonban nem igazán jött össze, az a társadalomkritika. Az interneten és tévében látott erőszakra tapadó világ kritizálása nem rossz ötlet, de sajnos nem sikerült elég erőteljesre. A Battle Royale vérfagyasztó mondanivalójához képest ez olyan, mint halottnak a beöntés. Tovább rontja a helyzetet az a jelenet, amikor a film végén egy riporternő szomorú zenei aláfestésre a szemünkbe mondja a keserű tanulságot: "Mi, akik mindezt végignéztük, nem vagyunk elítéltek?"
Jogos kérdés, de miért kell ezt így belénk sulykolni?

Összességében nem rossz film a Halálraítélt, csak kevés. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, rosszul nem fog járni vele senki, de ha mély, húsbavágó élményt akartok, inkább maradjatok a Battle Royale-nál.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr100715255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

traubisoda 2008.10.15. 17:34:59

1:22-nél tényleg Eminem zenéje szól, vagy én hallottam félre?

Rocko 2008.10.16. 17:41:44

Ha már láttátok a Halálfutamot akkor mindenkinek leesik hogy ott is hasonló a téma, ott iselitéltekkel van ugyen ez csak autóversenyezniük kell és kilőni a másikat.
U.I.:Azt is megéri minimum egyszer megnézni!!:D

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2008.10.16. 20:36:22

Nem tom, lehet, hogy Eminem zenéje
Még nem láttam a Halálfutamot, de tervben van, mert nagyoön elmebetegnek tűnik.

Lamerdog 2008.10.17. 20:05:17

Új videót akarok !!!! :@
Am ez a film sántit nekem ! XD

Kibernetika 2017.06.26. 18:15:17

Szerintem egyszer meg lehet nézni a másodikat is, mert végülis nem lenne időpocsékolás.
süti beállítások módosítása