Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Mire várnak még!?!?!?

2009.08.08. 20:33 | Sorter | 29 komment

Manapság már minden ötletből filmet csinálnak, az egyértelműtől (Harry Potter, Alkonyat, G.I. Joe) a teljesen elborultakig (Monopoly, Crank 2). Sokat gondolkodtunk valamelyik nap azon, hogy melyek azok a művek, amikből ígéretes produkciókat készíthetnének, de a mai napig nem is foglalkoznak velük. Mi is meglepődtünk, hogy milyen sok ilyen ötlet eszünkbe jutott mindössze néhány perc alatt, és a dolog odáig fajult, hogy amikből szerintünk a legpofásabb filmeket készíthetnék, azokból kitaláltunk egy top 15-ös listát, csak hogy veletek is megoszthassuk értetlenségünk fő okait.

Íme a 15 legdühítőbb, eddig kihagyott ziccer:

15.: Renaissance 2 (vagy bármilyen film, hasonló fekete-fehér animációval)

A Renaissance befejezése nem zárja ki a folytatás lehetőségét, és a témában is lenne még mit a tejbe aprítani, de nem is ez a lényeges, úgyis a látvány vinne mindenkit a moziba. Több, mint két éves film a Renaissance, mégsem csaptak még le hasonló ötletre, pedig szerintünk adná magát, és valószínűleg oda is lennénk érte (BlackSheep biztosan...).
rendezhetné: aki az elsőt is készítette
szereplők: nyilvánvalóan ugyanazok

14.: Csupasz pisztoly negyvenvalamennyi

A paródia műfaj haldoklik, a Katasztrófafilm óta ez nyílt tény, és ezt a műfajt csakis és kizárólag egy vérbeli Csupasz pisztoly 4 tudná feltámasztani. Leslie Nielsen kicsit már megfáradt, ez látszott a Superhero Movie és a Horrorra akadva 4 c. filmekben, de az is biztos, hogy még így is képes eszméletlen baromságokat fapofával végigmondani. Azt pedig mindnyájan tudjuk, hogy ő maga Frank Drabin, úgyhogy nem valószínű, hogy csalódást okozna.
rendezhetné: Jim Abrahams, David Zucker és Jerry Zucker, senki más!
szereplők: Leslie Nielsen, és mellé sok kellően idióta figura

13.: LEGO

Most az tökmindegy, hogy mi, a LEGO játékok óta tudjuk, hogy mindent, de tényleg mindent meg lehet csinálni műanyag kockákból, és a végeredmény minden esetben lehengerlő. El se tudjuk képzelni, milyen lehetne nagyvásznon egy ilyen film, de az biztos, hogy ÜTNE, MINT AZ ÁLLAT!!!.
rendezhetné: Matt Stone és Trey Parker, akiknek a South Park és az Amerika Kommandó után ez sem jelenthet gondot
szereplők: teljesen mindegy, úgyis Stone és Parker adná a hangjukat

12.: Anita Blake

Aki nem ismerné Lauren K. Hamilton regénysorozatát, annak üzenjük, hogy sürgősen pótolja be! Egy fiktív világban játszódó vámpírsztoriról van szó, ahol a rendkívül dögös vámpírvadász és halottkeltő hősnő, Anita Blake szemszögéből élhetünk át egy több éven átívelő háborút vámpírok, zombik, farkasemberek, elvetemült gengszterek és még elvetemültebb fejvadászok között, rengeteg vérrel, akcióval, fekete humorral, maró öngúnnyal és fülledt erotikával fűszerezve. Most mondjátok, hogy erre nem lennétek vevők!
rendezhetné: Robert Rodriguez
szereplők: Kate Beckinsale vagy Charlize Theron Anitaként, Jean-Claude szerepében Vincent Cassell vagy George Clooney, valamint Mark Wahlberg, mint Edward és Hugh Jackman, mint Richard

11.: S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Tudjuk, hogy a játék is sokat merített Tarkovsky híres filmjéből, de ez az atmoszféra akkor is ordít egy nyári blocbusterért. Maga a helyszín, a hatalmas Zóna és a bene élő figurák eszméletlen hangulatot varászsolnának nekünk, hát még ha beletunkolnak néhány Az ember gyermeke, vagy Terminator 4 stílusú akciójelenetet... hát, köpni-nyelni nem tudnánk, az fix.
rendezhetné: Ridley Scott vagy Mel Gibson
szereplők: a Megjelölt szerepére Christian Bale vagy Viggo Mortensen

10.: Pusztító 2

Lehetne mondjuk az a sztori, hogy Simon Phoenix valahogy túléli a darabokra szakadást, mondjuk újra összeolvad, mint a Terminator 2-ben (a Crank 2 óta tudjuk, hogy mindent túl lehet élni...). Eztután összeszedi az összes még életben lévő jégbörtön foglyot, mondjuk 200-300-at, és lázadást szítanak az új társadalom ellen. John Spartan pedig Lenina Huxley és egy csapat rendőr segítségével harcba száll velük. Ennyi, és nem is kellene több! Emellett örülnénk, ha fény derülne néhány apróságra, például ha John Spartan találkozna a lányával, ami a Pusztítóban sajnos nem történt meg, de az is klassz lenne, ha bemutatnák, hogy hogyan néz ki egy orgazmus a szex-sisakkal, vagy ha kiderülne, hogy HOGY A FRANCBA MŰKÖDNEK AZOK A K***VA TENGERI KAGYLÓK!!!
rendezhetné: az első rész direktora vagy maga Sly
szereplők: mindenki, aki az elsőben is volt, + Steven Seagal, csak úgy a poén kedvéért...

9.: Végsőkig

Méltatlanul elfeledett regény Dean R. Koontz lenyűgöző thriller-e, mely két ember párbajáról szól, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Az alapszitu teljesen egyszerű: Chyna Shepherd, egy átlagos amerikai nő barátnőjét megöli egy elmebeteg sorzatgyilkos, Edgler Wess. A lány, miután szemtanúja volt a brutális gyilkosságnak, Wess után ered, hogy megbosszulja barátnőjét és kiszabadítson egy ártatlan kamaszlányt a férfi fogságából.
A regény már-már az elviselhetetlenségik fokozza a feszültséget, pedig szinte végig csak egy nő bújkálását követhetjük. Chyna és Wess karaktere a legapróbb részletekig kidolgozott, és a kettejük közötti összecsapás épp ezért nagyon erőteljes. Filmként is remekül működne, hiszen az akció folyamatos, a cselekmény egy percre sem, áll le, és manapság egyébként is divatba jött a naturális kegyetlenség és a beteg elmék ábrázolása.
rendezhetné: Michael Mann, David Fincher, esetleg Ron Howard
szereplők: Cillian Murphy vagy Clive Owen, mint Edgler Wess, illetve Naomi Watts vagy Natalie Portman, mint Chyna Shepherd

8.: Boba Fett

Remélem senkinek nem új infó, hogy a hírhedt fejvadász nem halt meg a szörny gyomrában, hanem felrobbantotta azt, és a sivatagban egy korábbi riválisa talált rá. Több regény íródott már róla, és mind ezzel a ténnyel kezdődött. Ezek után érthetetlen, hogy miért nem kaptak még rá a producerek, hiszen a Star Wars hivatalosan is kifújt, Boba Fett történetéből pedig végre valahára mellőzhetnék a Jedik magasztosságát, és egyben bemutathatnák a Messzi-messzi univerzum mocskos alvilágát, amire egyik filmben sem volt példa, pedig legalább olyan érdekes lenne.
rendezhetné: csakis George Lucas
szereplők: Robert Downey Jr.

7.: Szigeti Veszedelem

Aki nem tudja, miről van szó, szégyeljje magát! Van itt ármány, szerelem, árulás, kapzsiság, hősiesség, politika, becsület és persze rengeteg harc. Ez lehetne a magyar 300!
rendezhetné: Goda Krisztina vagy Koltay Gábor
szereplők: Zrínyi szerepére Törköly Levente

6.: H.A.L.O.

Eddig még csak kb. százszor említettük, mennyire nem értjük, hogy miért nem lesz film ebből a remek hangulatú kultjátékből. Azért mi még bizakodunk, hátha mégis...
rendezhetné: Peter Jackson, ahogy eredetileg is tervezték
szereplők: Mivel úgyse látszik a főhős arca, lényegtelen, de talán Hugo Weaving lenne a legjobb, akinek a V, mint vérbosszú c. mestermű óta van ilyesmiben tapasztalata

5.: A halálraítélt szakasz

Richard Gallagher regénye anno világsiker volt, ma már kevésbé ismert. Mi is csak egy véletlen folytán akadtunk rá, és egy délután alatt ki is olvastuk, és nem azért, mert nem volt jobb dolgunk. Erre mondják azt, hogy kib***aszott jó!!! Minden idők legtökösebb regénye, amiben az akciók olyan profin vannak leírva, hogy arra még nem láttunk példát máshol. A sztori egyszerű, egy osztagról szól, akiket kirendelnek, hogy egy szorost addig védjenek, amíg csak bírnak... másszóval mindhalálig. A szakaszvezető Mazursky őrmesternél keményebb, belevalóbb fickót még sosem láttunk, a történet hihetetlenül pörgős, egymást érik a lélegzetelállító akciók, a párbeszédek hihetőek és gördülékenyek... Ez a könyv egyszerűen kötelező!
Hát még vásznon milyen eszméletlenül brutális lenne!
rendezhetné: Quentin Tarantino
szereplők: Mazursky szerepében egy noname, de nagyon tökös valaki, a szakasz többi tagjára pedig egytől egyik hatalmas sztárok, akiket, miután Mazursky alaposan leugatja, fejbe is lőnek

4.: Dexter laboratóriuma

Öregem, mennyire imádtuk ezt a mesét! Gondolom, nem vagyunk egyedül ezzel, valóban hatalmas klasszikus ez az enyhén beteg, de nagyon szórakoztató és fantáziadús sorozat. Az élőszereplős változat olyan egyértelmű kasszasiker lenne, hogy totális rejtély, miért nem állnak már neki végre.
rendezhetné: kizárólag Tim Burton
szereplők: Dexternek Chrisopher Mintz-Plasse (Superbad; Példátlan példaképek), DeeDee-nek Amy Smart

3.: Balfékek szövetsége

Most nem azért, de ki ne lenne kíváncsi arra, hogy Megtorló szitává lövi Pókembert, hülyére rugdossa Rozsomákot, felkockázza Daradevilt, majd hidegre teszi Hulkot??? A hírhedt képregényt valószínűleg meg fogják egyszer találni, mert az alapötlet tényleg nem mindennapi, és remélhetőleg jó nagy korhatárbesorolással nyomják majd. Hadd folyjon a vér!!!
rendezhetné: Paul WS. Anderson vagy Lexi Alexander, aki az új Megtorlóval már bizonyított
szereplők: Megtorlóként természetesen az atomkemény Ray Stephenson, mindenki más maradna, aki eddig is volt

2.: Grim fandango

A Lucasarts ultra-zseniális, örökéletű, felejthetetlen klasszikusáról már írtunk korábban. Minden idők legjobb játékának tartjuk (az Atomic Bomberman mellett... mellesleg aból is érdekes lenne egy moziváltozat! :-) ), és minden momentumát imádjuk. Azonban élőszereplőkkel semmit sem érne az egész, ezt a sztorit stop-motion-re találták ki. Főleg azután, hogy magát a játékot is egy stop-motion-remekmű, a Karácsonyi lidárcnyomás ihlette.
rendezhetné: Quillermo Del Toro vagy Tim Burton
szereplők: ...hát, jól néznének ki, az biztos!

1.: Egy rém rendes család

Tudjuk, hogy soha nem lesz, de érthetetlen, hogy a hatalmas kritikai és közönségsiker után miért nem gondoltak erre. Egyszerűen ott volt előttük egy hatalmas lehetőség arra, hogy minden idők egyik legjobb vígjátékát megcsinálják, és mégsem éltek vele. Tényleg felfoghatatlan!
Végülis még most sem teljesen reménytelen, hiszen még mindig több milliós a sorozat rajongótábora (köztük mi magunk is).  Elvégre a Simpson-család is sikeres lett, és napjainkban egyébként is divat a sorozatok filmre adaptálása. Rendezőjelölt is valószínűleg akadna bőven, a történet kitalálásához sem kellene diploma, a poénok adottak, a színészek pedig, igaz, hogy sok év eltelt, de ezekből a klasszikus karakterekből nem öregedhettek ki. Ekkora tehetségeket nem tehet tönkre az idő vasfoga. Tegyük össze a kezünket, és imádkozzunk, hogy egyszer majd csoda történik, és azt olvassuk az újságokban, hogy ekkor meg ekkor lesz bemutatva az Egy rém rendes család mozifilm változata. Valószínűleg abban a pillanatban hibernáljuk magunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr391297174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konor94 2009.08.08. 20:59:51

pusztító 2 nem lenne rossz mióta láttam a filmet azóta gondolkozom hogy működnek azok a kagylók:S:D
Most láttam pár perce a superherot nem non jött be .A lego film se lenne rossz főleg 3d-be:) Csupasz pisztoly is jöhet.Lehetne mondjuk pár játék adaptáció is :timeshift,bioshock esetleg condemned vagy a gears of war .

DarthWhite 2009.08.08. 21:14:47

@konor94:
Condemned-ből tényleg jó lenne egy film :)

Nabopolasszar 2009.08.08. 22:17:48

Boba Fett fog szerepelni a STAR WARS élőszereplős sorozatban (mondjuk az a ep3 és 4 között játszódna) és LEGO Clone wars is lesz img12.imageshack.us/img12/8259/hrcomiccon200953.jpg

tammasibela 2009.08.08. 22:22:12

Igen, a rém rendes családot nem is értem miért nem ülték még meg..


-------------------------
medkit.hu > kedvezményes viagra, cialis potencianövelő!

2009.08.08. 22:32:19

a dexter laboratóriuma bennem is MÉLY nyomot hagyott kiskoromban a mese végett egy réz drótot nyomtam a konnektorba pusztakézzel, földön ülve (szívzörejjel) az volt ám a móka szószerint felvillanyozódtam deattol még jó mese :D

konor94 2009.08.08. 23:59:45

@SnoopDogg: ja de egy dead space adaptációnak se mondanák ellent:)

Mudai 2009.08.09. 01:40:22

én játék téren tudnék hozzászólni ehhez a témához: nem tudom játszottatok-e már a Fahrenheit-el... eszméletlen... legelőször azt hittem egy kikúrtjó film alapján készült adaptáció, de nem... teljesen elvont, pörgős, és felejthetetlen.
A másik játék pedig a Half-Life.. gondolom nem kell ecsetelnem :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.08.09. 02:00:51

@Eszement Joe:
Játszottunk vele, és imádtuk. Gondoltunk is rá, hogy berakjuk majd a listába, de aztán abba maradtunk, hogy a filmváltozat úgysem lenne annyira jó, mint a játék, mivel a játék is tisztára olyan volt, mint egy film.
A Half Life-ra is gondoltunk, de annyira nem lenne szerintünk ütős, mint a Halo vagy a Stalker

traubisoda 2009.08.09. 07:45:33

az Imperium Galacticából is remek film lehetne, bár az két órába besűrítve kicsit zavaros lenne. de egy 20-30 részes sorozat biztos kasszasiker.
meg esetleg a StarCraft, vagy WarCraft filmek :D
amúgy srácok ezt a gyereket nézzétek meg. bitang jó kamu filmelőzeteseket készít:
www.youtube.com/user/bloodrunsclear

Terror Dzsoni 2009.08.09. 08:37:31

Mivel én egy öreg embör vagyok, ezért régebbi játékokat - talán általatok kevésbé ismert, de kult státuszt élvező alkotásokról van szó - látnék szívesen a vásznon.

Syndicate (cyperpunk lövöldözés), Another world, Zak McKracken and the alien mindbenders(Woody Allennel a főszerepben). Animációs filmben pedig a Superfrogot tudnám elképzelni és a Jazz Jack rabbitot.

Superfrog intro

www.youtube.com/watch?v=LYIv_xaoW98&feature=related

Anothr world

www.youtube.com/watch?v=1j4gO9sR7zs

Syndicate wars

www.youtube.com/watch?v=CrruSboN1bQ

traubisoda 2009.08.09. 09:03:00

@Terror Dzsoni:
Another World filmet én se utasítanák el. :)

Sorter 2009.08.09. 09:19:36

@Terror Dzsoni:
Egy Another World filmnek én is örülnék. A Jazz Jackrabbit és a Superfrog biztosan érdekes lenne, de szerintem meg lehetne csinálni. Aminek még nagyon örülnék az a You are empty filmváltozata lenne.
Ha te is retrós vagy, talán ismered a Fatty Bear című mászkálós kalandjátékot. Abból is lehetne egy jó kis gyerekfilmet készíteni,nem?

Terror Dzsoni 2009.08.09. 13:41:35

@Sorter: A You are empty nekem is bejövős lenne! :)

A Fatty bear-t nem ismerem, talán mert a kalandjátékok sosem tartoztak kedvenceim közé, eltekintve egy-két kivételtől. Nagy retrós nem vagyok,csak ami neked retró, az nekem a fiatalságom! :D

zibi07 (törölt) 2009.08.09. 14:19:20

Teljes mértékben egyetértek veletek! Amikor a Szigeti Veszedelmet olvastam nekem is a 300 jutott az eszembe, hogy ebből miért nem tudnának valami ütös mozit csinálni. Pedig elég látványos és durvább az Egri Csillagoknál.
A Halálra Ítélt Szakaszt én is csak 2 éve olvastam el, ott rohadt a padláson és tényleg rohadt jó! Nem is értem, hogy anno ebből az egy regényből miért nem csináltak filmet? Minden háborús regényből lett film de ebből nem, pedig verné még a Ryan-t vagy a Híd túl messze van filmeket is!

csaky000 2009.08.09. 14:29:27

No, sziasztok!
Végre visszatértem, hosszú "száműzetésemből"! A Rém rendes család nem biztos, hogy annyira jó lenne, hiszen a szereplők egy picit már kiöregedtek, és új szereplőkkel elég gázos lenne a műsor (gondoljatok csak a Rém rendes család Budapesten című elátkozott produkcióra)! Amúgy azért sajnáltam szerencsétlen szereplőket, mert Christina Applegate-en kívül senki sem tudott kiszabadulni a szerepéből, de mondjuk még ő is megmaradt többnyire a buta szőke karakternél...
A Grim Fandango pedig egy remek kis film lenne, bár anyagi szempontból egyértelmű bukás, hisz ma erre nincs kereslet! Mondjuk én akkor szeretném a legjobban, ha nem felejtenék ki belőle a magyarul káromkodó kalózt, aki tetoválásokat készít! Azon azt hittem lefordulok a székről, mikor hallottam!:D:D:D

padoc (törölt) 2009.08.09. 18:05:43

én kimondottan folyatatásokat néznék meg....
például egy Planet terror 2., vagy egy Postal 2(képzeljétek el beetetnénk magunknak, hogy Uwe boll a Postal1 játékot filmesítette meg, és jönne a kettes ami a 2. részt.... ütne)
Alkonyattól Pirkadatig 4(amit természetesen a nagy kedvenc Rodriguez csinálna), Tremors 4(egyik kedvenc az 1.), vagy esetleg a Versus 2!
:)

padoc (törölt) 2009.08.09. 18:10:04

Kutyaszorítóban 2., Garfield 3., meg egy 7. Romero film

traubisoda 2009.08.09. 18:14:28

@exterminator:
Tremors 4 már elkészült.
2004-es asszem a teljes címe:
Tremors 4: A legenda megszületik.
dióhéjban Burt Gummer dédapjáról szól, meg pár drabálról.

padoc (törölt) 2009.08.09. 18:25:09

bocs, már emlékszem, nemrég néztem a TVben......
Tremors 5-öt akartam írni

DarthWhite 2009.08.10. 14:38:20

Én még egy Dark Sector-t is el tudnék képzelni :D

Morgomir5 2009.08.10. 22:13:59

Egy Starcraftos mozira vevő lennék :D

Dubradigdo 2009.08.10. 22:58:03

bennem már rég megfogalmazódott egy filmötlet ami nem a storiában hanem az előadásmódban különbözne a többitöl 4 kommandósról szolna akik résztvesznek egy akcióban (tome idáig elég sablonos) namármost csak a sisakjukra szerelt kamerákon keresztül látnánk, azt, amit ők és egyszerre szal 4 feléosztva a képernyő természetesen a bevezetés normál módon történne. nemtom ez az ötlet menyire jönne be...

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2009.08.11. 21:43:09

@Dubradigdo: Ez szerintem egy nagyon fasza ötlet, főleg, hogy mostanában egyre sűrűbben szoktak kísérletezni az osztott képmezőkkel. Nemrég volt egy romantikus vígjáték, A nő másik arca, melyben végig ezzel a technikával játszadoztak, szóval lenne rá kereslet.
A Grim Fandango stop motion technikával szerintem sikeres lenne. Nem tudom, miért gondolják, hogy erre nincsenek vevők, hiszen mind a Halott menyasszony, mind a Wallace és Gromit, és legutóbb a Coraline is nagy siker volt.
Another Worldöt én is megnézném, és a You are empty ellen se lenne kifogásom. Garfield 3 szerintem inkább ne legyen, mert az előző kettőt is nagyon de nagyon elszúrták.

hakuso 2009.08.14. 12:08:20

Én a Grand thef autokból csinálnék. A Vice City, San Andreas meg a 4-nek a sztorija tökéletes lenne egy filmnek.

hakuso 2009.08.14. 17:31:30

A Halot már levehetitek, hisz 2010-ben jön ki! IMDB: www.imdb.com/title/tt0464037/

VVega · https://debugme.eu/ 2009.08.14. 23:52:56

GTA film legalapabb, hogy kéne. Na meg a most újraolvasott Vadászidényből is akkora mozit lehetne csinálni, mint 20 Godzilla meg 40 King Kong, olyan nagyot. Erre csak egy gagyi '70-es évekbeli B-film van belőle eddig.

bete32 2009.08.15. 18:57:47

Van neketek egy jó hírem. Halo-ból és LEGO-ból ha jóltudom már elkezdték csinálni a filmet.

freddy70 2009.08.17. 17:03:09

A Lego film ötléten gondolkodnak a....
Mindegy, inkább itt a link:www.sorozatok-foruma.hu/lego-the-movie.html

Th0r 2011.11.04. 02:49:29

FEAR ből lehetne egy ütős horror. mondjuk mikor beküldenek egy osztagot hogy megnézzék kipurcant-e már Alma.
süti beállítások módosítása