Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

"Utángyártott kóklerek ezek mind!"

2010.03.16. 13:01 | BlackSheep89 | 2 komment

A fenti idézet a Speed Racer c. filmben hangzik el, és éppen a ninja-kra vonatkozik. Nos, úgy néz ki, a Wachowsky tesók nem igazán értettek egyet ezzel, és következő filmjükkel (melyet ugyan nem ők rendeztek, de producerként aktívan közreműködtek), a Ninja Assassinnal be is bizonyították, hogy nem szabad alábecsülni a maszkos gyilkológépeket.

Még korábban említettük, hogy nagyon vártuk ezt a filmet, mert az előzetes alapján egy igazán badass mozinak tűnt, és ezen a téren nem is okozott csalódást. A sztori egy Raizo nevű ninjáról szól, akineke egy napon elege lesz a klánja kegyetlen törvényeiből, ezért szembeszáll "családjával", amiben egy, a klán után kutató törvényszéki szakértő, és egy titkos katonai szervezet parancsnoka is a segítségére lesz. Ennyi!

Ne kezdjétek el számolni, hogy hány hasonló sztorit láthattunk már különböző filmekben, legyen elég annyi, hogy körülbelül rengeteget. A Ninja Assasssin semmit sem tesz hozzá a sablonköteghez, de mentségére legyen mondva, nem is ígért soha ilyesmit. Ettől függetlenül mégis kicsit szomorú volt, hogy még csak a legkisebb egyediségre való törekvést se lehet felfedezni a filmben. Ráadásul tele van tátongó lyukakkal, például sosem tudjuk meg, hogy főhősünk miként élte túl azt, hogy teledobálták vagy húsz dobócsillaggal... meg hasonlók.

Na de elég már a sztoriból, kit érdekel az! - gondolja a néző - Térjünk rá az akciókra! A Ninja Assassin ezen a téren, ha nem is "jeles"-re, de egy erős "jó"-ra vizsgázott. Az akciók koreográfiája, látványa és fényképezése elsőrangú. Ezeken a jeleneteken nagyon látszik a Watchowsky-k jelenléte. Ráadásul vannak nagyon jó ötletek is a filmben, például amikor az addig csendes, szinte láthatatlan bérgyilkosok a célpontot üldözve kirohannak a főútra, és a cikázó autók között gyilkolják egymást. Vagy a film fináléja, amikor a gépfegyverekkel és rakétavetőkkel felszerelt kommandó rajtaüt a ninjákon, és olyan ólommal és vérrel teli darálást hajtanak végre, ami tényleg szem-szájnak ingere.
Azért mondtam mégis, hogy csak "jók" az akciók, mert van egyetlen nagy hiba mindegyikben: sötétek. Ez persze érthető, hiszen a feketébe öltözött ninják nyilván nem a neonfények alatt fogják becserkészni az áldozatait, de sajnos néha annyira követhetetlenek a jelenetek emiatt, hogy ezt nehéz indokként elfogadnunk. De szerencsére ez azért közel sem olyan vészes, mint például az Alien vs. Predator 2-ben, ahol azt se tudtuk, most akkor éppen melyik szörnyet látjuk.

Mindent összevetve a Ninja Assassin egy teljesen korrekt hent-parádé, rengeteg véres és látványos harccal, de semmitmondó és érdektelen sztorival. Egy megnézést mindenképp megér, egy ideges nap után igazán jól eső kielégülést jelenthet, de többre semmiképp se számítsatok, mert biztosan csalódtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr951843818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laronil 2010.03.16. 16:37:47

hja igazi hack'n'slash :D

KongFan 2010.04.28. 21:05:38

úristen. most néztem meg a filmet.
ez egy rakás szar! azt hittem önygilkos leszek a film közbe, ennyi baromságot belepakolni egy filmbe. a látvány röhejes, a színészek rosszak, a történet unalmas. húú, régen láttam ennyire ótvar filmet!
süti beállítások módosítása