Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Gyöngyszemek - [Rec]

2010.03.29. 21:07 | Sorter | 42 komment

Címkék: gyöngyszemek

Egy felejthetetlen hatású spanyol horror kizárólag erős idegzetűeknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr71879122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-gabber- 2010.03.30. 16:21:11

Hát én magyarul láttam a filmet de ugy is tetszett.Kivéve azt hogy a sok kameramozgástol,foleg amikor a lépcsoházban futkároztak megfájdult a fejem.Amugy a video jo lett...

Benegege 2010.03.30. 17:09:41

Én csak a Quaratine-t láttam, de engem már attól a filmtől is kirázott a hideg.... A Quarantine végén annyival másitották meg, hogy ilyen zöld, esti felvétellel oldották meg. Ezt a ilmet még nem láttam, de rajongok a thrillerekért. Sorter mi a véleményed a Paranormal activyről??? Van olyan kemény mint a Blair Witch Project ???

Sorter 2010.03.30. 17:54:48

@Benegege:
A Rec végén is éjjellátón keresztül látjuk az eseményeket, csak azt nem vágtam be a videóba.
Számomra a Blair Witch Project nem volt annyira maradandó élmény. Szerintem kissé vontatott és monoton film, bár az igaz, hogy az egészet áthatja egyfajta jóleső feszültség, az utolsó húsz perc pedig tényleg eléggé ijesztő.
Nekem személy szerint a Paranormal Activity jobban tetszett, de attól is egy kicsit többet vártam volna, ami szerintem érthető, hiszen az előzeteseiben olyasmiket írtak, hogy minden idők legijesztőbb filmje, meg, hogy többen kimenekültek a moziból a vetítés alatt.
Igazából mindkét filmet szeretem, bár nekem alapból ez az "áldokumentumos" stílus is nagyon de nagyon tetszik, de a kettő együtt sem tudott akkora hatást elérni nálam, mint a Rec, sőt, mérföldekkel le vannak tőle maradva!

T-rex 2010.03.30. 17:57:23

Húú a Rec a kedvenc "zombis"-filmem. :) Jó kritika lett grat. :)

Sorter 2010.03.30. 20:35:38

@Gamer-x:
Még nem gondolkodtunk rajta, de végül is lehet róla szó. Az a gond, hogy a Memento elég híres film, szóval nem igazán Gyöngyszem... de majd meglátjuk.

Evangelion 2010.03.30. 21:22:51

Nekem haverom adta ide a fimet mondván milyen jó film. Mondtam magamban h spanyol horror, na ez milyen lehet, eléggé szkeptikusan ültem le. Megnéztem, és azt kell h mondjam h kurvajól sikerült, kreatív film lett. 10/10 A jenkik meg persze ezt is lenyúlták... :@

Beneg^ 2010.03.31. 15:35:33

Sorter, ha tényleg ennyire szereted az ilyen "álldokumentumstílusú" filmeket, akkor neked a District 9 nagyot tetszhetett :D Az első 20 perc ha jól emlékszem olyan... Nekem is tetszik az ilyesféle stílus, mert szerintem nagyon egyedi és kevés filmben látni ilyet. Ezt a kamera visszatekerés még egyik filmben sem volt. Ha láttad a Cloverfield c. filmet, akkor biztos kifogásoltad te is hogy végig egy kézikamerával van rögzítve. A film látványa lehengerlő, LENNE, ha nem egy kézikamerával vennék fell az egész KATASZTRÓFAFILMET. Kezdtem reménykedni hogy "biztos csak az eleje lesz ilyen, mert a barátnőjét videózza", de nem az egész film ilyen volt. Ennek ellenére tetszett, de csak a "relytéje" miatt hogy, hogy a fenébe került oda hirtelen egy ekkora batárnagy szörny? Talán egy 6,5/10
Üdv: Beneg^

thommyboy'COM 2010.03.31. 16:12:36

sziasztok! igen, én is nagyon szeretem az ilyen jellegű filmeket, és ezért szeretném, ha megnéznétek az Iszonyat című filmet! Berakhatnátok a sorozatba, mint gyöngyszemek! Ilyen tipusú az is, nagyon jó film, bár egy kicsit uncsi, és néhol nem is olyan félelmetes! na, hi

thommyboy'COM 2010.03.31. 16:13:29

ja, és azt nem értem, hogy akkor a recben mosst mi a rossz, hogy bemutattátok?

Sorter 2010.03.31. 16:19:19

@thommyboy'COM:

Ha elolvasod a bejegyzés címét, láthatod, hogy "Gyöngyszem"-ként mutattuk be, vagyis az égvilágon nincs benne semmi rossz, legalábbis szerintünk. :-)

kisrenoir 2010.03.31. 21:47:07

Erre a remekműre én nem 70 percem, hanem közel egy hetet szántam, hogy a feliratot időzítsem, javítsam, követhetővé tegyem (majd a spanyol dvd-re hegesszem.) Ez különösen macerás volt azokban a jelenetekben, ahol vagy 10-en beszélnek egyszerre... jó látni, hogy a bevágott képeken is az én feliratom szerepel :) A film értékelésével egyetértek, a REC-nek bérelt helye van minden idők 10 legjobb horrorfilmje között (Olyanok mellett, mint pl. a Hullajó, a Romero-féle Holtak hajnala, az Evil Dead 1). Manuela Velasco tényleg lenyűgözö, és hihetetlen átéléssel játszik, engem már az első kamerábamosolygásával rabulejtett. Az eredeti hangot én is ajánlom, mert ennél a filmnél az élmény komoly hányadát a dokumentumszerűség adja, és ezt a hatást bármilyen szinkron csak rontani tudja. A film hangja egyébként zseniális, zene nélkül, csak az ordításokra-hörgésekre alapozva építettek lenyűgöző atmoszférát az alkotók. A padlásra kukucskálós jelenetnél én is majdnem magam alá csináltam, amikor először láttam.

KongFan 2010.04.02. 09:12:20

én a bemutatótok előtt nem sokat hallottam a [REC]-ről. csak annyit tudtam hogy horror. viszont most köszönöm szépen hogy bemutattátok mert megszereztem és ez a film felejthetetlen. számomra a legjobb horror film amit valaha láttam.

Zomb!eboy 2010.04.02. 15:51:00

Na, végignéztem, hát a vége, az tényleg rohadt ijesztő, én konkrétan felüvöltöttem a bekukucskálós résznél, ami pedig számomra külön parás, hogy én is társasházban élek, és most fogják beburkolni vagy mi, és emiatt ilyen fehér szarral lefedik, hát lesz 1 hasonló érzés, most pedig én inkább kimegyek a szabadba levegőzni. (Baszki még most is remegek)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.04.02. 20:45:03

Azért a Rec is elég ismert film, na mindegy. Nekem is etalon a horror műfajon belül, hihetetlen hangulata és nem vagyok ijedős, de itt konkrétan majd beszartam pár helyen. Említetted, hogy a második rész is be lesz mutatva csak nem gyöngyszemek közt. Azért szerintem annyira nem lett rossz, hogy "rossz filmnek" nevezzük. Hangulat ugyanúgy megvan, bár para szinte semmi, viszont mindent szépen megmagyaráznak. Szerintem nem volt rossz, bár az első sokkal-sokkal jobb.

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.04.02. 21:16:31

A Paranormal Activity meg agyon volt hypeolva. Közel sem olyan jó mint mondják, és egyáltalán nem ijesztő, sokkal inkább nyomasztó. Amúgy annyira nem rossz, de szerintem elég gyenge lett, a Rec-hez képest meg pláne.

Sorter 2010.04.02. 21:39:06

@kisrenoir:
Ha te csináltad azt a feliratot, amivel mi végignéztük, akkor ezer gratula és köszönet érte, mert piszok jól sikerült!

dexexe 2010.04.03. 10:57:55

ne haragudjatok hogy ezt irom de nekem nem tetszett a film...sztem egyáltalán nem félelmetes...és eléggé untam...ideglelés sokkal jobb volt,abba beletudtam magam élni,és azé elég nagy tulzás azt mondani hogy a film vége a legijesztőbb jelenet...mert az ideglelésben a sátras gyereksiros részt sztem nem szárnyalja tul...valami nekem hiányzott a recből.számomra egy felejtős film,1x nézhetős,nem maradt meg bennem :)

dexexe 2010.04.03. 10:59:48

holtak naplóját meg se emlitettétek???az is kézikamerás...meg a cloverfield is...de ezek nagyon gyengék lettek

dexexe 2010.04.03. 11:00:56

@Swarm: sztem nem félelmetes...én egyáltalán nem paráztam :) 2 vagy 3 parás film van a világon,azokat nem szárnyalja tul semmi :)

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.04.04. 10:04:57

Én meg az Ideglelésen nem féltem. Nyomasztó, nyugtalanító és a vége még talán félelmetes is. Mindkét filmet nagyon szeretem, etalonok a műfajban, talán a Rec egy picit jobban bejött.

kisrenoir 2010.04.04. 11:44:46

@Sorter: Igen, ami felirat a videótokban látható, azt én csináltam. A fordítást eredetileg Pöcök csinálta (köszönet neki érte), vagyis az angol .srt feliratban átírta az angol szöveget magyarra. Viszont ez az angol felirat pontatlan időzítésű volt (hol sietett, hol késett a felirat), és jó angol szokás szerint nagyon tördelt, (mondatrészek külön feliratokba kerülnek, amik nagyon rövid ideig láthatóak (volt hogy 200 ms), így nagyon nehéz olvasni). Én először összevontam a tördelt mondatokat, gyors kérdés-válasz párokat, így lett az 1288 feliratból 1028, majd hozzáidőzítettem az összes feliratot a beszédhez, és több helyen javítottam, átírtam a szöveget, hogy érthetőbb legyen. Sok filmet feliratoztam már, de ez volt a legnehezebb, mert a dokumentumjellegéből adódóan sokszor egyszerre beszélnek, egymás szavába vágnak a szereplők, mint a valóságban, és néha vért izzadtam mire sikerült belőnöm, hogy mikor ki mit mond. De megérte, mert ez egy zseniális film! (és örülök, hogy mások számára is teljesebbé tudtam tenni ezzel a filmélményt)

gyurci97 2010.04.06. 07:36:47

Én láttam pár spanyol filmet és mindegyik nagyon jó,ha az összes spanyol film ilyen,akkor ők nagyon tudnak valamit.
Van egy brazil film az Elit Halálosztók.Tudom,hogy az nem spanyol,de olyan tehetséggel van megáldva.Csak ajánlani tudom.

Amúgy letöltöttem a REC-et,de nincs magyar feliratom csak spanyol hangom.Ha valaki tudja,hogy lehet leszedni,akkor kérem írjon!

Amúgy nagyon jó a videó és az összes videó és ahogy az angolok és ahogy a spanyolok ti is valamit nagyon tudtok! :)

Petyka120 2010.04.06. 10:53:06

Én nagy horror és baaadmovies rajongó vagyok. De ebben sajnos nem értek egyet! Mivel ez a film nem ijesztő! Bár igen, az utolsó 10 perc nagyon jó volt, de sosem éreztem azt, hogy "fú igen, ez most olyan...". Eddig egy "áll" dokumentum film tetszett ( de az nagyon ) a Croverfield, na az jó volt. Ugyan így vagyok a Paranormal Activityval. Ez egy olyan jó alap sztori, hisz kit nem érdekelnek a szellemek. De annyira eltudták rontani. Szerintem nagyon túl voltak játszva a karakterek. A Blair witch projectet eddig csak azért nem néztem meg, mert én felépítettem magamban egy kis világot, hogy ez egy csodálatos film. De miután a REC és Paranormal Activityben is nagyot csalódtam nem néztem meg eddig.
+
Ha igazán sokkoló horror filmet akartok nézzétek meg a Kannibál holokausztot, vagy a Halál 1000 arca egyik részét.
Hát ennyit akartam.

Sorter 2010.04.06. 10:56:02

@gyurci97:
Először is köszönjük szépen az elismerő szavakat! A filmnek megpróbálunk majd utánanézni.

Írd be google-ba hogy subtitles és menj az első oldalra. A keresőbe írd be, hogy Rec és elvileg ott kell, hogy legyen letölthető magyar felirat a filmhez.

gyurci97 2010.04.06. 15:17:41

Ja még azt szeretném kérdezni,hogy mikor lesz fenn a kérdezz-felelek videó?

Sorter 2010.04.06. 15:25:28

@gyurci97:
Sajnos nem haladunk vele olyan gyorsan, mint szerettük volna, de igyekszünk.Hogy mikor kerül fel, azt nem tudnám biztosan megmondani, de remélem a hétvégére meglesz. Ja, és nem csak egy válaszvideó várható, hanem több. Jóval több. :-)

thommyboy'COM 2010.04.08. 18:34:35

sziasztok, én már előzőleg írtam, de szerintem még meg kell említenem egy pár ilyesmi filmet! nemrég néztem a holtak naplóját, az is ugyanígy kézi kamerás. a REC-nek ugyan nem nagyon ér a közelébe, de akkor is elég iszonytató (az én nyelvemen ez azt jelenti, hogy kimondhatatlanul félelmetes)! mindenkinek ajánlom! ja, és ahogy mondtam, mutassátok be mint gyöngyszemek az Iszonyat című filmet. ugyanilyen kézi kamerás, de arról szól, hogy Hongkongot alul előjön egy szörny, és megtámadja a várost. uncsi, és túloz. de egy-két nézésre tökéletes!

RoLLeN89 2010.04.10. 19:23:00

Hát én az ennek a filmek az utolsó 5 percébe BESZARTAM!!!
amikor lecsapodik az padlás feljáró vagy mi...és rácsap az a lény a kamerár!

garry92 2010.04.13. 21:14:07

Hello mindenkinek!

Még nem néztem meg a [REC]-et de jónak tűnik.
Hasonló dokumentumfilmszerű a Cloverfield. Kedvenc horrorfilmem.
A Paranormal Activity-t nem láttam csak a legvégét. A 3 befejezés közül ráadásul a leggyengébbet. Nem akarom leszólni úgy h nem láttam, de rám a röhögőgörcs jött az utolsó 20 perctől.
E helyett NAGYON tudom ajánlani a "The Fourth Kind"-ot.
Minimum a porben hadja a Paranormált szerintem. Nem is ilyesztő vagy párás, csak a tudat, h az egyész film igaz történeten alapul és a film közbe bevágnak archiv felvételeket. Eszméletlen. Tudom ajánlani Gyöngyszemnek.

garry92 2010.04.13. 21:21:14

Amúgy a The Fourth Kind nem épp csak kifejezetten kézikamerás, de szerintem ilyenek mellett, h Ideglelés (amin csak az utolsó 10 percben ébredtem fel, de azon viszont nagyon:D), valamint Paranormal Activity minden képpen meg kell említeni.
Amúgy nagyon jó az oldal Versus 4ever XD

HorrorMókus 2010.04.14. 09:31:16

@Sorter: hello Sorter! Úgy veszem észre, hogy egyre nagyobb teret hódítanak a " zombi horrorok " . Mond nektek valamit az a cím, hogy " Resident Evil " ? ... Ahogy te a Max Payne- nel játszol én úgy játszom játszottam a Resident Evil 2-3-4-t . 2008-ban a Sony elkészítette a RE 2 film változatát, amit Resident Evil : Degeneration címmel dobott piacra. Bár a film sok hibát követ el, de pozitívuma, hogy legjobban hasonlít az eredeti történethez. A film nagy hibái közé sorolnám, hogy a képi megejelenítés nem éppen a legjobb, de ha ismerjük a játékot, akkor úgy gondolom ez is megér 1,5 órát az életünkből:)

Devils of the Dancefloor boss 2010.05.07. 20:17:16

A Karantén egy-az-egyben ugyanaz mint a [REC]...:S
Hogy tudnak ilyen szemét módon lopni az amerikaiak. Ez volt már az ˇAmerikai txi"-nál is...
Felfoghatatlan

Zomb!eboy 2010.07.19. 21:17:30

Two more movies have been announced, prequel REC Genesis and sequel REC Apocalipsis, set to be released in 2011 and 2012 respectively. Ezt most olvastam, a Rec wikipedia lapján, egész pontosan itt: en.wikipedia.org/wiki/REC_%28film%29#Sequels_and_remake

xFLF 2010.11.06. 16:17:35

Felrakjátok majd valahova újra videót? Mert nemrég néztem meg a filmet és kíváncsi lennék az értékelésetekre! :)

darktoxin 2010.12.27. 17:51:49

@Zomb!eboy: Ez gondolom a rec 3 trailere.

left4dead 2011.10.18. 20:10:15

a kedvenc jelenetem: amikor arra gyanakodnak hogy a kislánytol indult ez az egész, az annya meg mondogatja -nem nem csak torokfájása van nem... és ilyenkor a kislány átalakul és az annyát pofánharapja. (de csak azért ez a kedvencem mert ez a nő idegesítet legjobban) neked meik sorter?

Sorter 2011.10.19. 08:51:36

@left4dead:
nekem a film utolsó jelenete az orvos lakásában. Ott aztán tényleg tövig rágtam a körmeimet első nézéskor.

JokoHUN 2012.04.06. 22:15:51

Az utolsó 10 perc olyan tényleg mintha a rémálmom lenne, azért ez szép dolog, a film nagyon jó, megnéztem a végén átéreztem a félelmüket a 2 embernek (a kamerásnak és a csajnak).

Mr. Schreck 2015.12.09. 19:25:30

Én csak most néztem meg a filmet, de kicsit rossz szájízzel fejeztem be. Elég hatásos filmet tudtak csinálni kis költségvetésből, a 99 Ft-os filmek és a hasonlóak példát vehetnének erről. Nekem a szereplők viselkedésével volt inkább gondom. Az egyetlen figura akivel egy hullámhosszon tudtam lenni a védőruhás orvos volt akit kintről küldtek be, a többieket hisztériás idiótának éreztem majdnem egész idő alatt. Megértem hogy fostak, sőt pánikoltak ebben a helyzetben, nekem még nézőként is félelmetes volt, viszont ennek ellenére se tudtam hova tenni a dolgaikat néha. Gondolok itt pl a jelenetre ahol injekciózni akarják a kislányt, vagy amikor többször is megpróbáltak kiszökni onnan. Lehet hogy én vagyok földönkívüli vagy ilyesmi de nekem eszem ágában nem lenne ilyen veszélyes fertőzés mellett kimenni egy karanténből és másnak se hagynám hogy megtegye, ez egyszerűen iszonyú felelőtlen dolog. Azt se volt okuk feltételezni hogy otthagyják őket. Én ugyan nem értek a katasztrófaelhárítás procedúráihoz, de ilyen helyzetet aligha lehetne egy lakattal és belépni tilos táblával megoldani. Szinte az elejétől azt mondogattam magamban hogy zárkózzatok el és várjátok meg a "lovasságot".
süti beállítások módosítása